Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τα υπέρ και τα κατά να είσαι μοναχοπαίδι


vicky86

Recommended Posts

Η συμπεριφορά που υιοθετούν τα μοναχοπαίδια ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ανατροφής τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σταθερές που ισχύουν σε κάθε σπίτι στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς αδέλφια.

Τα μοναχοπαίδια έχουν την αμέριστη αγάπη και προσοχή των γονιών τους. Επιπλέον, είναι σε θέση να απολαμβάνουν περισσότερα αγαθά από υλική άποψη. Πάντα θα έχουν περισσότερα παιχνίδια, τα οποία δεν θα χρειαστεί ποτέ να μοιραστούν. Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν να μην το παρακάνουν, μεγαλώνοντας ένα παιδί που δίνει μεγαλύτερη αξία στα υλικά πράγματα παρά στα συναισθήματα.

Σε ένα σπίτι με ένα μόνο παιδάκι συνήθως δεν υπάρχουν τσακωμοί και αντιζηλίες. Το μοναχοπαίδι δεν θα νιώσει ποτέ ότι «απειλείται» από άλλα παιδιά μέσα στην οικογένεια ή ότι παραμελείται από τους γονείς του.

Καθώς μεγαλώνει ένα μοναχοπαίδι, γίνεται πιο ανεξάρτητο και ικανό να τα βγάλει πέρα μόνο του καλύτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει μεγαλύτερα αδέλφια για να το βοηθήσουν σε κάθε βήμα, γεγονός που θα το ωφελήσει ιδιαίτερα στο να φροντίζει τον εαυτό του αργότερα στη ζωή του.

Όταν έρθει η στιγμή να βγουν στον πραγματικό κόσμο και να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα, τα μοναχοπαίδια μπορεί να μην είναι σε θέση να τα διαχειριστούν. Είναι πιθανό να τους λείπει η αυτοπεποίθηση ή μπορεί να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω από το «κουκούλι» που οι γονείς τους δημιούργησαν για εκείνους.

Ένα βασικό μειονέκτημα του να είναι κανείς μοναχοπαίδι είναι ότι θα βιώσει το συναίσθημα της μοναξιάς, όταν δεν θα έχει αδέλφια για να παίξει ή να μοιραστεί τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του. Επιπλέον, καθώς οι γονείς γερνούν θα πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη της φροντίδας τους, το οποίο πολλές φορές μπορεί να είναι εξουθενωτικό.

Τα μοναχοπαίδια συχνά αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση από τους γονείς τους. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποπνικτικό και αγχωτικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ύπαρξη αδελφών βοηθάει στην εξισορρόπηση του ελέγχου που ασκείται από τους γονείς.

Πηγή:metrogreece.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Κι εγώ όταν ήμουν έγκυος τα πρώτα συμπτώματα ήταν πολύ πρησμένο στήθος που πόναγε απίστευτα και πονάκια στην κοιλιά όπως αυτά της περιόδου. Επειδή αυτά τα έχω πάντα και σαν συμπτώματα περιόδου (όχι τόσο έντονα όμως όσον αφορά το στήθος), στην αρχή πίστευα πως απλά είναι να μου έρθει η περίοδος. Όπως λες κι εσύ όμως, αυτό συνέβαινε 2-3 μέρες πριν έρθει η περίοδος. Όταν είδα ότι είχε φτάσει μια βδομάδα με αυτά τα συμπτώματα και η περίοδος άφαντη, τότε σκέφτηκα πως πρέπει να κάνω ενα τεστ! Χρονικά κι εμένα έγινε ακριβώς το ίδιο, τα συμπτώματα ξεκίνησαν 1 εβδομάδα μετά την ωορρηξία, και άλλη 1 εβδομάδα μετά, δηλαδή στην αναμενόμενη περίοδο, έκανα το τεστ. Καλή επιτυχία σου εύχομαι, να κάνεις ένα τεστακι ή μια χοριακη και περιμένουμε νέα σου! ❤️
    • Συγχαρητήρια κορίτσι μου! Με το καλό να μεταφέρεις! Κι εγώ με 4ΑΑ έχω τον μπεμπουλη μου🥰 είμαι σίγουρη για την επιτυχία❤️
    • Καλησπέρα κορίτσια!! Τι κάνετε;;; Πώς είναι τα μπεμπέκια σας;; Εγώ έχω φουσκώσει αρκετά με αποτέλεσμα να μη κλείνουν παντελόνια και μπουφάν και ο μπόμπιρας μου εδώ κ δύο εβδομάδες είναι δραστήριος μέσα στην κοιλιά μου! Ξεκίνησα να τον νιώθω στις 16 εβδομάδες αρκετά νωρίς για πρώτη κύηση κ σήμερα που είμαι 18+1 τον νιώθω πλέον κ σε όρθια θέση. Πήγαμε στον γιατρό κ είναι μεγάλο μωρό με βάση τις μέρες της εξωσωματικής...στην ανάπτυξή του ήταν μπροστά 4 μέρες και τώρα φαίνεται 7 μέρες μπροστά. Επιβεβαιώνει την εμβρυολογο που 5 ημερών βλαστοκύστη μας είπε ότι εξελίσσεται δυναμικά κ μπορεί να έχει φτάσει και 6ης ημέρας τη μέρα της εμβρυομεταφοράς. Πάντως βρε κορίτσια τι όμορφα ανθρωπακια κουβαλάμε μέσα μας!!! Μου φαίνεται απίστευτο που τον νιώθω...🤰 Επίσης, έκλεισα για ραντεβού για τη β-επιπεδου σε ένα μήνα! Εσείς σε τι φάση είστε;;;
    • Γενικα βλέπω πως οι παιδίατροι έχουν τελείως άλλη τακτική με τις τροφες 🤷‍♀️ πχ εμένα στην αρχή μου είπε ότι έχει σπόρια μέσα δεν το δίνουμε όπως φράουλα ακτινίδιο ντομάτα μελιτζάνα τέτοια τα αποφεύγουμε όταν είναι πολύ μικρά  το αχλάδι βοηθάει στο έντερο από φρούτα  Κοιτα αυτά θα έχεις με την επιθυμία του φαγητού σήμερα μπορεί να τρώει κάτι και να στο κόψει απότομα να μην το θέλει καθόλου και μετά από 2-3 μήνες να αρχίσει πάλι να το τρώει δεν είναι στάνταρ αυτό ή επειδή ξεκίνησε με όρεξη να τρώει πως θα τρώει κάθε φορά με την ίδια όρεξη είναι φάσεις που παίρνανε εμενα ακόμα και τώρα είναι μερες που τρώει καλά και άλλες πάλι όχι  Με τα κακα περάσαμε μια μικρή φάση που έκλεγε όταν έκανε αλλά όχι τόσο πολύ όπως το περιγράφεις εσυ είχε τυχει να βγάλει λίγο αίμα μια φορά αλλά ήταν από το σφίξιμο ερεθίστηκε (είχα στείλει φωτο στην γιατρό και τα είδε ) επειδη με τα κιλά της δεν έχει θέμα να πεις ωχ αμάν να φαει σιγά σιγά θα στρώσει τώρα για την δυσκηλιοτητα δεν ξέρω να βοηθησω αλλά μου είχαν πει πως μια  μπατονέτα με λίγο ελαιόλαδο να την κανείς στο πωπω βοηθάει να ενεργηθεί βέβαια δεν ξέρω αν δουλεύει δεν το έχω δοκιμάσει εγω
    • Ευχαριστω κατ μου!!!!! ❤️😊 ελπιζω να μας πεις κι εσυ πολυ ευχαριστα νεα!!!!!! 🙏 εχε πιστη στα εμβρυακια σου!!!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...