Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αρρώστησε το παιδί; Πόσες μέρες να μην πάει σχολείο;


vicky86

Recommended Posts

Η παραμονή στο σπίτι με «αναρρωτική άδεια» από τα μαθήματα δεν είναι εύκολη για κανένα μέλος της οικογένειας.

 Το παιδί μόλις νιώσει καλύτερα αρχίζει να βαριέται και να γκρινιάζει, οι γονείς –αν εργάζονται και οι δυο- «τρώνε» μέρες από την άδειά τους. Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αδιαθεσίας των μικρών μας, πότε να μείνει το παιδί στο σπίτι και για πόσες περίπου μέρες.

Οι… συνήθεις ύποπτοι 
Πυρετός
Συνήθως μια ίωση που προκαλεί πυρετό διαρκεί από 2 μέχρι 5 μέρες. Ο γενικός κανόνας τόσο για τις ιώσεις όσο και άλλες περιπτώσεις που το παιδί θα κάνει πυρετό είναι να παραμείνει στο σπίτι. Θα ετοιμάσει ξανά τη σάκα του για να επιστρέψει στο σχολείο μόνο μετά από ένα 24ωρο πλήρους απυρεξίας, που δεν θα παρουσιάζει δηλαδή ούτε δέκατα.

Γρίπη
Συνήθως η γρίπη συνοδεύεται από υψηλό πυρετό, έντονα συμπτώματα (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) και αδυναμία. Εφόσον δεν προκαλέσει επιπλοκές, μετά από ένα ή δυο 24ωρα απυρεξίας το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Υπολογίστε όμως πως για να είναι εντελώς καλά μπορεί να περάσει και μία εβδομάδα.

Γαστρεντερίτιδες
Είτε πρόκειται για ιογενείς λοιμώξεις είτε για μικροβιακές π.χ. σαλμονέλα, το παιδί πρέπει να παραμείνει κάποιες μέρες στο σπίτι, ανάλογα με τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Συνήθως στις ιογενείς γαστρεντερίτιδες δεν στέλνουμε το παιδί στο σχολείο μέχρι να σταματήσουν τα συμπτώματα και να ανακτήσει το παιδί τις δυνάμεις του. Ειδικά στις περιπτώσεις σαλμονέλας που το μικρόβιο μπορεί να αποβάλλεται από το έντερο ακόμη και ένα μήνα μετά την οξεία φάση της λοίμωξης, ακόμη και να το παιδί έχει πάρει αντιβίωση, χρειάζεται ιδιαίτερη έμφαση στους κανόνες υγιεινής ώστε να μην κινδυνεύουν να κολλήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.

Αμυγδαλίτιδα 
Αφού υποχωρήσει ο πυρετός και το παιδί έχει πάρει για τουλάχιστον 2 μέρες αντιβίωση μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

Σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις του δέρματος
Μεταδίδονται εύκολα, ειδικά μεταξύ των μικρότερων παιδιών που συχνά βάζουν τα  χέρια στο στόμα ή τη μύτη τους. Το παιδί που έχει παρουσιάσει εξανθήματα χρειάζεται να μείνει στο σπίτι κάνοντας θεραπεία. Μέχρι να υποχωρήσουν τα εξανθήματα και να μπορεί ο μικρός μαθητής να επιστρέψει στην τάξη του μπορεί να χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα.

Πηγή: capitalhealth


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια! Τι κάνετε; έχω κι εγώ αρκετό καιρό να γράψω. είχα λίγο τα τρεχάματα μου με ενδοκρινολόγους και λοιπά αλλά προς το παρόν όλα καλά δόξα το θεό! Εμφάνισα και πάλι προδιάθεση για διαβήτη στην εγκυμοσύνη μου (όπως και στην πρώτη) αλλά αυτή τη φορά παρόλο που ακολουθώ δίαιτα για διαβήτη ήταν πιο δύσκολο να το ρυθμίσω (ειδικά το πρωινό της νηστείας). 'Ημουν ένα τσικ πριν μου ξεκινήσουν ινσουλίνη, γιατί το αμνιακό υγρό είναι στα ανώτατα φυσιολογικά και το μωρό έβγαινε μια εβδομάδα μεγαλύτερο! το παλέψαμε όμως λίγο με τη γυναικολόγο μου εφόσον δεν είχα ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια και καταφέραμε κάπως και το ισορροπήσαμε! έστρωσε το πρωινό ζάχαρο, το μωρό έχει πάει στις 2 μέρες μεγαλύτερο και το αμνιακό υγρό μένει σταθερό, δεν αυξάνεται. Επομένως τώρα το πάμε μέτρηση στη μέτρηση κι όσο παραμένω μέσα στα φυσιολογικά όρια με καλές τιμές ζαχάρου, γλιτώνω την ινσουλίνη! (καμπύλη εγώ δεν έκανα μιας και ήδη είχα θέμα και πρόσεχα) Ραντεβού με την γυναικολόγο μου έχω ξανά 30 του Απρίλη για να δούμε και πάλι πως πάμε και στις 20 ΜαΪου έχω το doppler. Τώρα έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι δεν έχω προετοιμάσει τίποτα από το άγχος μου. Ψώνια τίποτα, μόνο ό,τι μου έχουν φέρει ως δωράκι και λέω σιγά σιγά να ξεκινήσω να κάνω ψώνια! Ό,τι χρειάζομαι δηλαδή γιατί τα πολύ βασικά τα έχω από την πρώτη εγκυμοσύνη (κούνιες, καρότσια και λοιπά) να ξεκινήσω να παίρνω φορμάκια, σεντονάκια, πάνες, απορρυπαντικά, σαμπουάν κλπ για να κάνω ένα μίνι στοκ, επίσης νομίζω θα χρειαστώ φωλιά κι ένα καλό μάρσιπο (αν έχετε κάτι να προτείνετε) και τέλος νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω να φτιάχνω και τη βαλίτσα μου, μόνο που δεν θυμάμαι καθόλου τι είχα βάλει μέσα την πρώτη φορά  για πείτε ρε κορίτσια τι θα βάλετε εσείς να κάνουμε μια λίστα. Για το μωρό δεν θα χρειαστώ τίποτα μιας και μου τα παρέχει όλα το μαιευτήριο (μόνο το ρουχαλάκι που θα φύγουμε). Εσείς έχετε ξεκινήσει;
    • Καλημέρα κορίτσια..καλη επιτυχία σε ολες!! Ήρθα και εγω στο κλαμπ για άλλη μια φορά 
    • Παντα βγαίνει δεύτερη γραμμή γιατί έχουμε αυτή την ορμόνη λίγο πολύ στον οργανισμό μας..για να είναι θετικό πρέπει η γραμμή να είναι έντονη όσο η γραμμή ελέγχου ή και περισσότερο.. σου βάζω δυο εικόνες για παράδειγμα..
    • Σε ευχαριστώ κορίτσι μου και σε εσενα εύχομαι τα καλύτερα και πολύ συντομα🙏❤️ μου είπε να αποφεύγω όσο μπορώ κρέας, πορτοκάλια φράουλες σταφύλια ξηρούς καρπούς βιταμίνη c και b12,τζίντζερ και μαυρη σοκολάτα!  εσυ ποτέ θα πας να σε δει ο γιατρός;
    • @Mpourmpoulo @Raf123χρόνια σας πολλά και ευτυχισμένα! Εύχομαι και στις δύο ότι επιθυμείτε! Μία ερώτηση σχετικά με τα τεστ ωορρηξίας. Αν σε ένα κύκλο δεν γίνει ωορρηξία, το τεστ δείχνει αχνό θετικό ή δεν βγαίνει καν δεύτερη γραμμή;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...