Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


admin

Recommended Posts

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα φιλοξενήσει, από 12 Οκτωβρίου έως 14 Δεκεμβρίου, το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα, το οποίο θα πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα ο Αλέκος Παπάγος.

Το εργαστήριο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς, με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Έχει διδαχτεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent  Effectiveness  Training» έχει πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Περιλαμβάνει 10 συναντήσεις και στόχος του είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιτυγχάνεται όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο, αλλά με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που έχει κάθε άτομο. Η σχέση γονέα- παιδιού είναι καταλυτική και οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά θέτει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα, στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας. Προς το σκοπό αυτό, το εργαστήριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role plays), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

Οι πέντε άξονες που αναπτύσσονται στις συναντήσεις είναι:

  • Πώς να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός.
  • Πως να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω τη σχέση μου μαζί του.
  • Πως να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πως να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.
  • Πως να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
  • Πως να χειρίζομαι τις συγκρούσεις αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.

info

Από 12 Οκτωβρίου έως 14 Δεκεμβρίου

κάθε Δευτέρα, 18.30-21.30

Κύκλος 10 συναντήσεων

Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προπληρωμή στο www.cycladic.gr

Πληροφορίες:  210 7228321-3, εσωτ. 150.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...