Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αντιδράσεις για τις Κύπριες μανούλες που θηλάζουν δημόσια τα παιδιά τους [photos]


admin

Recommended Posts

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στα social media με αφορμή το project της φωτογράφου, Μαρίας Ερωτοκρίτου, η οποία θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού.Αποφάσισε λοιπόν με τη στήριξη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», να φωτογραφίσει μαμάδες στην Κύπρο οι οποίες θηλάζουν τα παιδιά τους σε δημόσιους χώρους.

Η δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών και η συνέντευξη της στο www.mamamou.com.cy προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι δημόσιος.

i8h7qnJ.jpg

«Εκτός που το να δείχνετε τα βυζιά σας δημόσια και να πουλάτε κουλτούρα της δεκάρας έχετε κάποιο άλλο νόημα στη ζωή σας;» , ήταν ένα από τα απαράδεκτα σχόλια ενός ανεγκέφαλου, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μαμάδων που θηλάζουν στην Κύπρο.

sxTQTqA.jpg

Η απάντηση της φωτογράφου στις επικρίσεις:

«Πολλά έχουν ειπωθεί για τον δημόσιο θηλασμό κάτω από την συνέντευξη που έχω δώσει για το project μου. Χαίρομαι που οι περισσότεροι στηρίζουν τόσο το project μου όσο και τον δημόσιο θηλασμό. Στους λίγους που το κατακρίνουν, να τους ενημερώσω ότι το ο δημόσιος θηλασμός αλλά και η προώθηση του δεν έχει να κάνει ούτε για θεατρινισμό, ούτε για να δείξουμε τα βυζιά μας δημόσια, ούτε για να μας δώσουν σημασία όπως έχουν ειπωθεί.

Xjn4At4.jpg

Είμαι σίγουρη ότι πολλές μαμάδες έχουν θηλάσει μπροστά σας χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Παρόλο που η πιο κάτω απάντηση σε ορισμένους μπορεί να είναι ίσως ακατανόητη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού ¨Δώρο Ζωής¨ οφείλει να παραθέσει κάποια στοιχεία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μητρικό θηλασμό για τουλάχιστο δύο χρόνια ή για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί η μητέρα και το παιδί χωρίς να υπάρχει ανώτερο ηλικιακό όριο. Ο μητρικός θηλασμός είναι θεμελιώδες δικαίωμα του παιδιού αφού εξασφαλίζει στο παιδί εκτός από την ιδανική διατροφη, υγεία ασφάλεια και την πιο ιδανική ψυχοσωματική εξέλιξη. Ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από την παροχή των πιο πάνω από τη μητέρα στο παιδί της.

Ο λόγος που δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον δημόσιο θηλασμό είναι γιατί θέλουμε να σταματήσει να είναι ταμπού για να μπορούν όλες οι μητέρες να συνεχίζουν τη ζωή τους, να δουλεύουν, να κοινωνικοποιούνται και να συνεχίζουν να ζούνε χωρίς περιορισμούς επειδή θηλάζουν.

Όταν σταματήσουν οι εικόνες δημόσιου θηλασμού να είναι είδηση και γίνουν καθημερινότητα τότε θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε! Τότε το δώρο ζωής που λέγεται μητρικός θηλασμός θα έχει ξαναμπεί στην κουλτούρα μας και θα μπορει η κάθε μητέρα να θηλάσει χωρις ταμπού και προκαταλήψεις!»

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσι μου, δε μπορείς να ανεβάσεις φωτο γιατί είσαι δοκιμαστικό μέλος. Για τον ίδιο λόγο αργούν να ανέβουν οι αναρτήσεις σου. Μόλις συμπληρώσεις τις 20 αναρτήσεις θα φαίνονται κατευθείαν κ θα μπορείς να ανεβάσεις κ φωτο. Τί δείχνει το τεστάκι σου;
    • Ναι είναι κουραστικό και αυτό μωρέ τοση ώρα εκεί δεν σε αφηνουν να πας βόλτα για να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα  Εσενα σου ειπα ποτε να την κανείς; Εμένα μου είπε μετά το Πάσχα 
    • Καλώς ήρθες αργούν να εμφανιστούν όπως είπες και katiana 1987 γιατί είσαι νέο μέλος οσο  σου επιτρέπει να γράφεις ώστε να φταστείς τα 20 μνμ για να εμφανίζονται αμέσως 😊
    • Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα με το καλό το μωρακι σας 😊 επειδη εισαι καινούργιο μέλος αργούν λίγο τα μνμ σου αλλά μόλις τα βλέπουμε θα σας απαντάμε  εμενα είναι το δεύτερο παιδάκι θα σου πω εγω τι έκανα γιατί κάθε κοπέλα θέλει και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα  Στο ιδιωτικό που γέννησα εγω στο Ιασώ στο μαιευτήριο θα πάρεις ένα φορμάκι με το οποίο θα φύγει το μωρο από εκεί.. εγω την είχα βάλει κοντομάνικο φορμάκι και γέννησα τέλη Αυγούστου έχει πολύ ζεστη αλλά είχα μαζί μου άλλο ένα μακρυμάνικο καβάτζα το οποίο δεν χρειάστηκε..  εγω είχα πάρει νούμερο 1 το 0 είναι πολύ μικρό και γέννησα 3280γρ 49cm ήταν φαρδύ το ηθελα να είναι άνετο όλα τα είχα πάρει κοντομάνικα τα μωρά   θέλουν ελαφρυ ντύσιμο ειδικά το καλοκαίρι άσε που μεγαλωνουν πολύ γρήγορα.. από orchestra είχα πάρει  ήταν καλά γενικα τα πιο πολλά ρούχα ακόμα και τώρα που είναι 1,5 χρόνων ψωνίζω από εκεί  εγω είχα ένα μπιμπερό και μια πιπιλα κανονικά λένε η πιπιλα μπαίνει μετά που σαραντίσει το μωρο όχι νωρίτερα όποτε μάλλον η πιπιλα είναι άχρηστη στην αρχή αφού δεν επιτρέπεται αν θηλαζεις το παιδί για να μην πάθει σύγχυση θηλων.. εδώ να πω ότι εμένα πιπιλα το παιδί δεν πήρε ποτε..  τωρα ότι άλλο θες και μπορω να βοηθησω πες μου 😊
    • Καλημέρα και καλώς ήρθες κορίτσι μου. Κι εγώ τα σκέφτομαι αυτά. Αλλά όλες οι ήδη μανούλες μου είπαν να μην πάρω πολλά για αρχή και να το δω στην πορεία! Δηλαδή... 5-6 ζιπουνάκια, 5-6 φορμάκια κ.ο.κ. Το νούμερο θα το δούμε ανάλογα με τα κιλά του μωρού που θα έχει περίπου στο τέλος του 7ου φαντάζομαι! Δεν ξέρω αν λέω κάτι λάθος. Απλά κι εμένα ως πρώτο μωράκι, πάω ψάχνοντας!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...