Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΧΑΜΗΛΗ ΠΙΕΣΗ. 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.


Recommended Posts

Η χαμηλή πίεση είναι λόγος ανησυχίας; Γνωρίζουμε ότι η υψηλή είναι ένδειξη προεκλαμψίας.Αλλά η χαμηλή, εφόσον ο σίδηρος-αιματικρίτης είναι καλά, τότε; Αποτέλεσμα αυτού, οι τάσεις λιποθυμίας. Γνωρίζει κάποια κάτι σχετικό;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhmera Katrina!

Egw eixa xamhlh piesh se olh thn diarkeia ths egymosynhs

kai o giatros mou edine xapia gia na thn anevasoume giati

yphrxe mia pithanotita to mwro ana vgei mikro.

Vevaia den me voithisan sxedon katholou.

Telika to mwro vgike ontos mikro alla oxi logo ths pieshs

alla logo tou oti htan 5 fores tyligmenh me ton loro.

Den nomizw omws na sou dhmiourgisei provlima esena

apo thn stigmh pou ola ta alla einai se fysiologika epipeda. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατρίνα καλησπέρα.Είμαι 6 μηνών και εχω και εγώ χαμηλή πίεση σε συνδιασμό και με το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας και χαμηλό αιματοκρίτη(30).Οπώτε καταλαβαίνεις τι ζαλάδες έχω..Δεν νομίζω η χαμηλή πίεση να προκαλεί κάποιο πρόβλημα στο έμβρυο.Διάβασε και ένα άρθρο που βρήκα για την αρτηριακή πίεση:

ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Αλλη μια εμφανής αλλαγή στην κυκλοφορία είναι η μεταβολή της αρτηριακής πίεσης.Μερικές γυναίκες παρουσιάζουν πτώση της αρτηριακής πίεσης(υπόταση) κατα το πρώτο τρίμηνο.Το κατώτερο σημείο που μπορεί να φτάσει η αρτηριακή πίεση παρατηρείτε στο μέσον της εγκυμοσύνης.Μια ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να σας προκαλέσει ζαλάδα ή και λιποθυμία.Δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε αλλά πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας.

Ο γιατρός σας θα ελέγχει την αρτηριακή σας πίεση σε κάθε σας επίσκεψη.Πρόκειτε για ένα σημαντικό σημείο της ιατρικής παρακολούθησης,γιατί η υπέρταση παρατηρείτε συχνά και αποτελεί σημαντική επιπλοκή στην προχωρημένη εγκυμοσύνη.Η μέτρηση που θα γίνει στην πρώτη σας επίσκεψη θα θέσει και το μέτρο σύγκρισης για όλες τις επόμενες μετρήσεις.Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τους αριθμούς που ο γιατρός σας καταγράφει κάθε φορά,μετρώντας την αρτηριακή σας πίεση-μια τυπική μέτρηση είναι 120/70.Η αρτηριακή σας πίεση μετράται σε χιλιοστά υδραργύρου-δηλαδή σε mmHg.Ο πρώτος αριθμός αντιπροσωπεύει τη συστολική πίεση(όταν η καρδιά συστέλεται)και ο δεύτερος αριθμός αντιπροσωπεύει τη διαστολική πίεση(όταν η καρδιά διαστέλλεται).Η αρτηριακή σας πίεση κατά πάσα πιθάνοτητα θα ελλάτωθεί κατα την διάρκεια των 24 πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης.Η συστολική πίεση θα μειωθεί απο 5 μέχρι 10mmHg ενώ η διαστολική απο 10 μέχρι 15 mmHg.Οταν θα μπαίνεται στο τρίτο τρίμηνο, η αρτηριακή σας πίεση θα επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν προτού μείνετε έγκυος.Αν όμως αρχίσει να αυξάνεται απότομα, ο γιατρός σας θα προσπαθήσει να αποκλείσει την πιθανότητα προεκλαμψίας.Συχνά χορηγείται φαρμακευτική αγωγή για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είναι πολύ χαμηλή. Μιλάμε για 10-7. Τελικώς είναι λόγω της αύξησης του βρέφους και της πίεσης της μήτρας, είναι από τα φυσιολογικά συμπτώματα. Εκτός βέβαια αν πέσει πολύ χαμηλά, τότε μάλλον υπάρχει ένδειξη αναιμίας. Απλά κάθε φορά που υπάρχει ζαλάδα, πρέπει να γίνεται μέτρηση, μήπως υπάρξει απότομη αύξηση της πίεσης και τότε μιλάμε για προεκλαμψία. Οπότε εφοδιάστηκα με πιεσόμετρο, εκτός από σακχαρόμετρο...

Juliana ευχαριστώ πολύ για το άρθρο! Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

10 με 7 ειναι πολυ καλα και ας ειναι χαμηλα η μεγαλη. Η μικρη ειναι αυτο που μετραει περισσοτερο και το 7 ειναι καλα. Αν ειχες μεγαλη πιεση θα υπηρχε προβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια εμενα η πιεση μου ειναι 8-8,5 η μεγαλη και 5-5,5 η μικρη κι ο γιατρος δεν ανησυχησε ουτε στιγμη εφοσον οι υπολυπες εξετασεις βεβαια ηταν πολυ καλες.Ισα ισα μου ελεγε καλυτερα να μη φοβομαστε για προεκλαμψια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 7 years later...

Γειά σου καλή μου. μήν ανησυχεις για την πιεση ειναι παντα πιο χαμηλή στην εγκυμοσύνη. Να χαιρεσαι που δεν είναι υψηλή. Πιες ενα χυμό πορτοκάλι ή αναψυκτικό ή φαε μια σοκολατα οχι τπτ να μην ζαλιστεις εσύ. Καλή λευτεριά σου ευχομαι κ τπομονή

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...