Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ρήξη αμνιακου σάκου την 17η εβδομάδα..


bellapok

Recommended Posts

Μια γλυκια καλησπέρα σε ολες σας!

Μετά από 3 εβδομάδες θέλησα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου μήπως και έτσι διώξω λίγο από το βάρος που έχω στην καρδιά μου.
Την 17 εβδομάδα της εγκυμοσύνης και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά άρχισα να έχω συσπάσεις και μικρή απώλεια αίματος. Με τηλεφωνική επαφή απο το νοσοκομείο, ο γιατρός που με παρακολουθούσε με καθυσήχαζε ότι συμβαίνει και ότι δεν πρέπει να ανυσηχώ. 2 μέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα και ενω ήμουν μόνη στο σπίτι έσπασε ο αμνιακός σάκος και έχασα όλο το αμνιακό υγρό.Πήγα εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Παρουσίασα αιμορραγία και η μαια που με ειδε δεν ήταν καθολου αισιοδοξη. Ο γιατρός άκουσε την καρδούλα του μικρου μας που ακομη χτυπουσε αλλά μας προειδοποιησε οτι δεν υπαρχουν πιθανοτητες να ξανακλεισει ο σακος. 6 μέρες πριν ηταν το μηνιαίο μας ραντεβού και δεν υπηρχε τίποτα ανησυχιτικό. Όλα πήγαιναν όπως αρμοζε σε μια εγκυμοσυνη χωρίς προβλήματα.Ο πιθανότερος λογος ηταν λοιμωξη και καποιο μικροβιο που προφανως εκανε πιο ευαισθητο τον σακο με αποτελεσμα να σπασει. Μας είπαν ότι ακομη και αν είχαμε πάει νωρίτερα το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο..Δυστηχώς.
Εμεινα στο νοσοκομειο περιμενωντας το αναποφεκτο..μου καναν θεραπεια 5 ημερων με αντιβιοτικα και περιμεναμε ποτε θα ερθει απο μονος του ο τοκετος οπως και συνεβει 3 μερες μετα. Η ψυχολογια μου χαλια. Ηταν η πρωτη μου εγκυμοσυνη και ήμασταν τόσο χαρούμενοι! Ηταν κατι εντελως ξαφνικο και ακομη προσπαθω να συνηδητοποιησω τα γεγονοτα. Ο γιατρος μας μας συμβουλεψε να κανουμε καποιες εξετασεις σε οδοντιατρο, ΟΡΛ και μια διαγνωστικη υστεροσκοπηση μετα την πρωτη περιοδο. Η αναμονη δεν ειναι καθολου ευχαριστη και οσο σκέφτομαι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αγχώνομαι όλο και περισσότερο. Όμως ξέρω ότι είναι για καλό. Θελω τόσο πολύ να ξανα αρχισω με τον αντρα μου τις προσπαθειες το συντομοτερο δυνατον. Για μενα αυτο που συνεβει ειναι σαν ενα ονειρο που τοσο αδικα εμεινε μισο και ακομη δεν μπορω να καταλαβω πως ο μικρος μου χαθηκε τοσο απροοπτα. Ελπιζω να μη σας κουρασα. Όλα τα σχόλια σας και οι εμπειρείες σας καλοδεχούμενα. :-)

Επεξεργάστηκε από bellapok
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω πολυ mardio! Κι εγω το εύχομαι και για μένα αλλα και για καθε αλλη γυναίκα που προσπαθεί να γίνει μανούλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που σου συνέβη...

Εγώ είχα ουρεόπλασμα, κι από κάποια φάση και μετά στρεπτόκοκκο, και έκανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πάρα πολλές φορές θεραπεία με αντιβιοτικά, κολπικές κρέμες και κολπικά υπόθετα. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, και είχα μονίμως το φόβο ότι θα σπάσει πρόωρα ο σάκος. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο και γέννησα κανονικά... 

Εύχομαι να μείνεις ξανά γρήγορα εγκυούλα, και να πάνε όλα καλά! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...