Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Εγω αντιθετως ολη την αγωνια την ειχα στην αρχη!πιστευω οτι απο ενα σημειο και μετα το μονο που θα σε νοιαζει θα ειναι ποτε θα βγει το μωρακι σου για να το εχεις αγκαλιτσα σου!Εγω τι να πω??εμενα με αγχωναν επειδη το μωρο ηταν παραπανω απο το κανονικο του στα κιλα..Αλλα πλεον για την εβδομαδα που ειμαι ειναι παρα πολυ καλα..μην αγχωνεσαι και απολαυσε το!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 4.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό προσπαθώ να το απολαμβάνω αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν το ελέγχω. Ειδικά εχθές μας τρόμαξε πολύ ο συγκεκριμένος γιατρός. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το μπεμπάκι μου να είναι καλά. Εσύ τώρα είσαι στην 38η εβδομάδα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσάκια,όλα καλά με το doppler,ο μπεμπης έφτασε 1.680,αιματωνεται σωστα,ο πλακούντας είναι grade I,ο γιατρός μου ειπε οτι είναι φυσιολογικό.Κάναμε και 4D αλλά δεν φαινόταν καλά ο μικρός,είχε και το χερι του μπροστά στο στόμα του αλλά και η εικόνα δεν ηταν πολυ καθαρη.Για τον τράχηλο δεν γράφει πουθενά τίποτα :-\ . Μας είπε οτι θα κάνουμε άλλο ενα doppler την εβδομαδα μετά το Πάσχα,στις 26/4.Σε 15 μέρες θα κάνω γενική αίματος,ούρων και ζαχαρου. Ναταλία να μην ανησυχεις,αφού ο γιατρός σου δεν ανησυχεί όλα είναι μια χαρά :-D Υγρά έχω και εγώ αρκευα ,πηχτα(συγνώμη για την περιγραφή) αλλά δεν είναι παντα άσπρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναταλία μου να μην αγχώνεσαι για το βαρος του μωρου! Ολα καλά θα πανε!! Ονειρακι μου μπραβο για τα ευχαριστα νεα!! Dorothy με το καλο να πάρεις αγκαλιτσα το μωρακι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσια.ονειρακι μπραβο για το ντοπλερ.ναταλια μην αγχωνεσαι(αν κ εγω το ιδιο κανω συνεχεια για το παραμικρο).

Υγρα εγω εχω απ'την αρχη αρκετα κ το τελευταιο διμηνο εχω πολλα κ οχι διαφανη.ο γυναικολογος μου πε οτι ειναι φυσιολογικα.

Κοριτσια,εγω εχω αγχωθει παρα πολυ με τον ομφαλιο λωρο κ τυχον περιτυλιξη.

Φαινεται σιγουρα στον υπερηχο η μονο στο ντοπλερ?

Κ γενικα πως μπορω να το καταλαβω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

dorothy με το καλο!!σε 2 βδομ το πολυ θα κρατας το μπεμπακι σου τι καλα!!natalia μην αγχωνεσαι θα ακους το γιατρο σου.αφου στις εξετασεις βγηκαν ολα καλα.οπως ειπε παλαιοτερα κ μια αλλη κοπελα καθε μωρακι ειναι διαφορετικο.υγρα εχω κ γω αρκετα απο την αρχη της εγκυμοσυνης τοτε τοχα αναφερει κ ο γιατρος μουπε οτι αν εχουν οσμη δεν ειναι καλο.αλλιως φυσιολογικο.βεβ σε συνδιασμο τοτι μειχε εξετασει πριν κ ηταν ολα καλα.αν σε<προβληματιζει του του το λες.oneiraki ολα καλα κ συ με τις εξετασεις μπραβο!!καλος θαταν κ ο ταχηλος για να μην σου πει.κ εγω την μπεμπα μου μια φορα τη εχω δει μονο στη β επιπεδου πουχε κ αυτη το χερακι της μπροστα.απο τοτε ολο πλατη :) ντοπλερ κανετε στο γιατροπ σας η αλλου? 

maria πως αγχωθηκες τωρα γιαυτοη?εγω ουτε τοχα σκεφτει κ εχω ηδη περιτυληξη.φαινεται στον υπερυχο κ σε απλο.ο γιατρος με καθησυχασε απλα μουπε οτι αν ειναι ετσι στη γεννα μπορει να παει για καισαρικη.αλλα επειδη αλλαξα γιατρο λογω το οτι θα γεννησω νοσοκομειο ο δευτερος μουπε ειναι νωρις ακομα κ εχει χωρο να γυρνα το μωρο ακομα.παντως κ γω κοριτσια ετσι γεννηθηκα με τον ομφαλιο τυλιγμενο αλλα  με φυσιολογικο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το κάνω στο Μητέρα αλλά έρχεται και ο γιατρός μου εκεί.Εμας πλάτη ήταν στη β επιπεδου,και σήμερα είχε το χερι,αφού ειπα του γιατρού οτι το παιδι μου θέλει να μας κανει εκπληξη :-p :-P :-p Ουτε εμας μας είπε κατι για περιτιλυξη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μέλλουσες μανούλες!

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές σας για το γάμο μου! Τελικά μάλλον ίσα ίσα πρόλαβα το γάμο γιατι μετά το Doppler που έκανα την Τετάρτη όπου ξαφνικά ο τράχηλος είχε γίνει 1,7 στην 29η εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση 3,5 είπαμε να επισκεφτούμε κι έναν άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Η δική μου γιατρος ήταν πολυ χαλαρή και είπε απλά να ξεκουράζομαι, όχι πολύ ορθοστασία, οχι πολλές βόλτες και 2 utrogestan την ημέρα...Ο άλλος γιατρός που μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είπε πλήρη ακινησία, να σκέφτομαι ακόμη και τουαλετα να πάω και ούτε καν καθιστή μόνο ξάπλα. Έχουμε ραντεβού τη Δευτερα το πρωί στις 9:00 όπου θα ξανακάνουμε Doppler...Είναι η τρίτη μέρα στο κρεβάτι κι ήδη έχουν αρχίσει να σπάνε τα νεύρα μου...Αχ Νίκη μεγάλη ηρωίδα...Εντομεταξυ επειδή έλεγα ότι εχω χρόνο μπροστά μου δεν έχω πάρει τιποτα για το μωρό, ούτε καρότσι, ούτε κρεβάτι, ούτε ρούχα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα σας !

αχ sofari κανε λιγη υπομονη!! σκεψου αλλες κοπελες μενουν ξαπλα απο πολυ νωριτερα!!! και το δικο σου το μπεμπακι ειναι μεγαλο πια!! οτι και να γινει θα πανε ολα καλα!! για τα πραγματα ψαξε οτι μπορεις να παραγγειλεις απο το ιντερνετ! αλλωστε τις πρωτες μερες (ακομα και 40 να κατσεις στο σπιτι) χρειαζεσαι  λιγα...  τις λεπτομερειες θα τις  διαλεξει το μπεμπακι σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή σας μέρα κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ για τα καθησυχαστικά σας λόγια, είμαι πολύ πιο ήρεμη από χθες. ONEIRAKI σίγουρα κοίταξε και τον δικό σου τράχηλο ο γιατρός, απλά εγώ επειδή είχα πιο κοντό τράχηλο του δίνουμε περισσότερο έμφαση. Φαντάσου μετά από την β επιπέδου που το εντοπίσαμε, κάνουμε σε κάθε επίσκεψη και κολπική εξέταση γιατί είναι πιο ακριβής η μέτρηση τραχήλου. SOFARI πολύ καλά κάνεις που παίρνεις και μια δεύτερη γνώμη. Από προσωπική εμπειρία και από αυτά που μου έχει πει ο δικός μου γιατρός, χωρίς να είμαι γιατρός η ίδια, ότι όταν υπάρχει ανεπάρκεια τραχήλου θέλει πολύ προσοχή. Εγώ έχω 2.8 αυτή την στιγμή και μου είπε όχι σκύψιμο, να αποφεύγω την καθιστή θέση, να μην σφίγγομαι καθόλου στην τουαλέτα (μου έχει δώσει ένα λαδάκι για την δυσκοιλιότητα) και όχι βόλτες και είμαι έτσι 2 μήνες και πάμε πολύ καλά, είναι σταθερό το μήκος του τραχήλου. Αν ακολουθήσεις πιστά αυτά που θα σου πει ο γιατρός όλα θα πάνε καλά απλά θέλει προσοχή και πολύ υπομονή. Η γιατρός σου σε εξέτασε και κολπικά? Γιατί το λέω αυτό γιατί μεν μπορεί να είναι πιο κοντός αλλά κολπικά θα δει αν είναι κλειστός ή σε διαστολή. Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεσαι στην εβδομάδα που είσαι, όλα καλά θα πάνε! Και συμφωνώ απόλυτα με την Fun για τα πραγματάκια του μωρού σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ολα θα γινουν μην ανησυχεις.Αυτα ειναι δευτερευοντα.Το μωρακι θελει τη μαμα του και 2-3 φορμακια και μια κουβερτουλα στην αρχη.Και κυριως τη μαμα του.Παρε ταινιες,βιβλια περιοδικα και στειλε γονεις και φιλους στα μαγαζια με τις οδηγιες σου τι ψαχνεις,να σου λενε τι βρηκαν για αρχη.Ας βγαλουν καμια φωτο με κινητο.Αν θες βοηθεια ζητα και απο εδω γνωμες.Το μωρο θαναι καλα οτι κι αν γινει,ειναι μεγαλο,μαιευτηριο ναχεις καλο μονο.Βιαζεται τι να κανεις;;Πρεπει να το καθυστερησεις λιγο,ναι;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aurora μου πόσο συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ Sofari μου κάπως έτσι έχω κάνει, κάνω έρευνα από το Internet αι στέλνω τον άντρα, μητέρα, πεθερά να τα δουν από κοντά και κάποια πραγματάκια τα παίρνουν κάποια άλλα τα παραγγέλνουμε. Και φυσικά η βοήθεια όλων σας σε αυτό το κομμάτι είναι πολύτιμη, πολλές φορές με έχετε βοηθήσει σε κάτι που θέλω και που δεν έχω ιδέα. Οπότε μην αγχώνεσαι όλα θα γίνουν μια χαρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κοριτσια.σοφαρι μου ολα θα πανε καλα.κ εγω ημουν κανα 2μηνο στο κρεβατι λογω εντονων συσπασεων λιγες μερες πριν τον γαμο μου.

Το μωρακι σου να σκεφτεσαι κ θα αντεξεις.

Εμενα ο τραχηλος μου στην β επιπεδου ηταν 3,5 κ μου ειχε πει τοτε οτι ηταν μια χαρα.

Δεν τον εχουμε ξαναμετρησει απο τοτε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια μου γεια σας και απομενα μετα απο πολυ καιρο!!!πολυ χαιρομαι που ειστε ολες καλα!!!τα μωρακια σας μεγαλωνουν διαβαζω!!!επειδη ειναι πολλα τα μηνυματα δε μπορω να απαντησω σε ολες ομως ευχομαι να ειστε καλα και με το καλο τα μπεμπακια!!!με γεια τα ψωνια σας και να τα χαρειτε μαζι με τα μωρακια!!!

το δικο μας δωματιο ειναι ετοιμο!!!γεμισε απο τα πραγματα που αγορασαμε και αυτα που μας εφεραν δωρακια!!!!τωρα περιμενουμε τα μικρακια μας που μεγαλωσαν αρκετα!!!ειναι ολα καλα και περιμενουμε να συμπληρωσουμε τα γραμμαριακια μας για να ερθουν σπιτι!!!σημερα ειναι 41 ημερων τα ζουζουνια μου!!!!περναει ο καιρος ευκολα!!!!

SOFARI μου επειδη εχω την εμπειρια ηδη,θα σου πω οτι συμφωνω με το δευτερο γιατρο χωρις να παρακαμπτω τη δικη σου φυσικα!!!απλα επειδη απο τραχηλο καηκα,σου λεω χωρις αγχος προσεχε κοπελα μου και κρεβατωσου!!!το ξερω πιστεψε με οτι ειναι δυσκολο.11 εβδομαδες εκατσα ξαπλα και σηκωνομουν το πολυ 4 φορες για τουαλετα με αφηνε και μια φορα την εβδομαδα γρηγορο μπανιο σε σκαμπο στη μπανιερα.λουσιμο δε καθε 15!!!!ειναι δυσκολο αλλα σκεψου οτι εισαι σε καλη εβδομαδα.τα ψωνια οπως ειπε το κοριτσι μας πιο πανω κανε τα με αντιπροσωπους!!!εγω εμπαινα ιντερνετ πηγαινε και ο αντρας μου και μου εφερνε φωτο και ετσι διαλεξα και μια χαρα ηρθαν ολα!!!

ξαπλα λοιπον και utrogestan.σημαντικο αυριο ειναι να δειτε αν ο τραχηλος εχει μονο μικρυνει η΄εχει ανοιξει κιολας.ευχομαι να ειναι ολα καλα!!!!επισης ρωτα για τις ενεσεις κορτιζονης για τα πνευμονακια του μωρου.να μας ερθεις με καλα νεα κοπελα μου!!!και η ξαπλα τελικα δεν ειναι τοσο χαλια αν σκεφτεις το μωρακι που θα κρατας αγκαλια σε λιγο!!!

φιλακια σε ολες!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maria2808 καλως ηρθες και απομενα!!!η ΄΄μειωση΄΄ τραχηλου ειναι λογικη οσο περνανε οι εβδομαδες.ομως εχουν και αυτα τις ας πουμε φυσιολογικες τιμες τους.αν λοιπον για την εβδομαδα ειναι καλα συμφωνα με το γιατρο οκ.αλλιως θελει ξαπλα και ξεκουραση και ισως καποια φαρμακακια για να προληφθει ο προωρος τοκετος.το μονο σιγουρο ειναι οτι με τον τραχηλο ναι δεν τρελαινομαστε αλλα δεν τον αψηφουμε κιολας γιατι πλεον και στις εβδομαδες που ειστε δε γινεται περιδεση πια.οποτε αν αρχισουν και συσπασεις ειναι σκουρα τα πραγματα.

ολα καλα ομως μην αγχωνεστε και συχνη παρακολουθηση και αυτο που λεω παντα συχνη επικοινωνια με το γιατρο!!!

φιλια σε ολες και απολαυστε το!!!εμενα ηδη μου λειπει η περιοδος της εγκυμοσυνης!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω κ σου ευχομαι να σου ζησουν τα μωρακια σου κ να ειναι καλοτυχα.με το καλο να επιστρεψετε σπιτι σας.

Δηλ, αν δεν το προλαβεις με φαρμακα,σπανε τα νερα κ πας για προωρο τοκετο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για να σπασουν τα νερα πρεπει να εχεις συσπασεις η΄να εξαλειφθει τοσο ο τραχηλος που να μην υπαρχει καθολου.αυτα τα λεω απο την εμπειρια μου λογω της δουλειας μου και λογω του προσφατου τοκετου μου.προς θεου μην αγχωθει καμια και καλυτερα να μιλαμε με τους γιατρους μας.απλα εδω κανουμε κουβεντα απο τις εμπειριες μας που δεν ειναι και απαραιτητο σε καθε γυναικα να συμβαινουν τα ιδια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλα εννοειται.απλα πριν κανα μηνα που ρωτησα τον γυναικολογο για να μου μετρησει τον τραχηλο μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να το κανει γιατι πρεπει να με αποστηρωσει για το ενδοκολπικο κ ειναι περισσοτερο ρισκο να υπαρξει κολπικη μολυνση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν εβλεπε κατι στον υπερηχο η΄το doppler νομιζω θα στο ελεγε.εγω με απλο υπερηχο το ειδαμε.αλλα ηταν καραμπινατη εξαλειψη δεν υπηρχε καθολου τραχηλος σχεδον

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...