Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια! είμαι στην 7η εβδομάδα και πριν 3 μέρες είχα λίγο καφέ. Ο γιατρός μου είπε να ξαπλώσω ΠΟΛΥ και να σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα και να παίρνω 2utrogestan το πρωί και 2 το βράδυ.Είναι βαριά τα χάπια αλλά δεν με πειράζει αν είναι για καλό..απλά τα φοβάμαι λίγο γτ μου φαίνεται μεγάλη η δοσολογία. Έχετε πάρει κι εσείς???? Αίμα δεν ξαναείχα από εκεινο το βράδυ , αλλά είναι μικρό το χρονικό διάστημα. :ymdaydream:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι μου δε χρειαζεται να φοβασαι τπτ, εμενα εξαρχης μου τα εδωσε ο γιατροσ λογο κατι πονων που ειχα χαμηλα στην κοιλια, και τα περνω ακομα, τωρα ειμαι στη 13 εββδομαδα. Περνω ενα το πρωι και ενα το βραδυ, καποια στιγμη που εκανα μια βλακεια ειδα και εγω καφε και μου τα αυξησε 3 μερεσ σε 2 το πρωι και 2 το βραδυ και μετα απο τοτε παλι 1 και 1. την τελευταια φορα που πηγα του ειπα μηπως να τα κοψω αλλα μου ειπε οχι ακομα, θα μας πει και ο γιατροσ τωρα στην αυχενικη λεπτομεριες!ευχομαι ολα καλα να πανε που θα πανε σιγουρα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου AN NELA.Των 200 παιρνεις;Αν ειναι των 100 ειναι παρα πολυ μικρη η δοση.Αλλα και των 200 να ειναι δεν ειναι πολυ.Εγω επαιρνα 3 των 200 στην εξωσωματικη και μετα επειδη ειχα αιμα στη πρωτη εγκυμοσυνη για ενα διαστημα πηρα μεχρι και 6 τη μερα.Ειχα ομως μεγαλη αιμοραγια και πηρα τη δοσολαγια αυτη για 5 μερες περιπου μεχρι να δουμε τι συνεβαινε.Τη δευτερη φορα που ειχα παλι αιμα αλλα λιγοτερο επαιρνα ηδη 3 τη μερα και εκανα και ενεσιμη προγεστερονη ταυτοχρονα.Το μονο προβλημα που μου δημιουργησαν ηταν η υπνηλια(ειδικα οταν επαιρνα τα 6...) και η δυσκοιλιοτητα...

Μακαρι να σου πανε ολα καλα και να σταματησει και το αιμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝ ΝΕΛΑ μου μη στεναχωριεσαι για καλο ειναι , εγω και στις 2 εγκυμοσυνες μου ειχα αιματακι στην αρχη κι επαιρνα για ενα μηνα 6 κολπικα υποθετα την ημερα. Η προγεστερονη παντα βοηθαει , με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μή φοβάσαι ΑΝ ΝΕLA! Και εγώ ακριβώς 7 εβδομάδων ήμουν όταν είδα καφεκόκκινο αίμα και τα πήρα με δοσολογία 1 πρωί 1 βράδυ.. Έκανα βέβαια και τρεις ενέσεις προγεστερόνης, έκατσα κ μια βδομάδα στο κρεβάτι. Όταν τα έπαιρνα από το στόμα, ένιωθα οτι είχα καταπιεί βράχο κ ετσι τα έβαζα κολπικά. Ο γιατρός μου είπε να τα πάρω μέχρι 17η περίπου, εγώ τα έκοψα λίγο νωρίτερα. Τώρα είμαι στην 21η εβδομάδα. Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το αίμα σταμάτησε αφού έμεινα ξαπλα,αλλά μπήκα μετά από δύο μέρες στο αυτοκίνητο για να γυρίσω σπίτι κ όταν κατέβηκα είχα πάλι λίγο.τώρα Μονοοοοοο κρεβάτι κ βλέπουμε.την άλλη πέμπτη εχω γιατρό. Ευχαριστώ κοριτσάκια πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην αγχώνεσαι καθόλου.... Εγώ έπαιρνα 9 χάπια την ημέρα!!!! Και εμένα υπνηλία μου έφερναν και δυσκοιλιότητα τρομερή.... Τώρα όμως που βλέπω το γιόκα μου ΑΞΙΖΕΕΕΕΕΕ!!!! Ο γιατρός μου έλεγε οτι είναι το λίπασμα για να μεγαλώσει γερό το σποράκι μας. Φιλιά πολλά και με το καλό να έρθει το μωράκι σας[smilie=love4.gif].

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eυχαριστώ και εγώ σκέφτομαι αισιόδοξα... Υπομονή και μετά όλα θα έρθουν πιστεύω.. να χαίρεσαι τον παίδαρο σου!! \\:D/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην φοβάσαι κορίτσι μου και γω στην 11η εβδομάδα είχα δει λίγα καφέ και έπερνα 3 την ημέρα!!! Όταν είχα κάνει εξωσωματική έπερνα 15 την ημέρα αλλά τότε μου είχε πει ο γιατρός να πίνω πολύ νερό για να λιώνουν καλά και όλα οκ... ποτέ δεν είχα πρόβλημα!!! Καλή συνέχεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα.

τα utrogestan ειναι αληθεια, οτι τα παιρνουν αρκετες γυναικες στην εγκυμοσυνη (με την καθοδηγηση του γυναικολογου τους φυσικα και οχι μονες τους) για διαφορους λογους. Βεβαια δεν παυουν να ειναι φαρμακα και τα φαρμακα καλο ειναι να τα αποφευγουμε, όπου ειναι εφικτό. Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου με τον προηγουμενο γυναικολογο μου και τα utrogestan.

Τελη απριλιου, ημουν περιπου στην 8η εβδομαδα κυησης και ολα πηγαιναν φυσιολογικα. Η καρδουλα χτυπουσα κανονικα, η μητρα , ο πλακουντας - ολα τελεια. Μια μερα λοιπον, μολις τελιωσα το σκουπισμα του σπιτιου, πηγα στην τουαλετα και διαπιστωσα οτι ειχα καφε υγρα και βλεννα. Τι να σας πω; με επιασε πανικος! πηρα αμεσως την γυναικολογο μου (η οποια συνεργαζεται σε μεγαλο γνωστο μαιευτηριο και την ειχα χρονια και μου την ειχε συστησει οικογενειακη φιλη που γεννησε τα 2 παιδια της σε αυτη). Μου ειπε λοιπον να παω στο ιατρειο της να κανουμε εναν υπερηχο για να δουμε αν ολα πανε καλα. Πηγα την ιδια μερα, καναμε τον υπερηχο και μου ειπε οτι ολα πανε καλα και να μην ανυσηχω. Μαλιστα καλου κακου, μου εγραψε να παιρνω 1 χαπι utrogestan των 200 την ημερα, για ενα μηνα, γιατι τον μαιο θα εδινα για το πτυχιο μου και ειχα αγχος. Πηρα την ημερα εκεινη 1 χαπι, οπως μου ειπε. Διαβασα ομως τις παρενεργειες και αρχισα να φοβαμαι. Το ιδιο απογευμα πηρε τηλεφωνο η πεθερα μου, τον δικο της γυναικολογο για να παρουμε μια δευτερη γνωμη. Του ειπε τα παραπανω και εκεινος απαντησε οτι καλο θα ηταν να με εβλεπε και εκεινος. Φυσικα το πρωτο που σκεφτηκα ηταν, οτι ηθελε να με δει για να με χρεωσει επισκεψη και στο τελος θα μου ελεγε τα ιδια και αυτος. που να 'ξερα ομως!!! τελος παντων, κλεισαμε ραντεβου και την επομενη μερα πηγα να με δει. Μου πηρε ιστορικο και μετα ζητησε τους προηγουμενους υπερηχους μου (ειχα αρκετους γιατι πηγαινα καθε εβδομαδα για υπερηχο, γιατι δεν ξεραμε σε ποια εβδ βρισκομουν και περιμεναμε να ακουσουμε την καρδουλα του). Τους κοιταξε προσεκτικα και μολις εφτασε στον προτελευταιο υπερηχο, εμεινε εκπληκτος ακουγοντας αυτο που μου ειχε πει η γυναικολογος μου, οτι δηλαδη ολα ειναι καλα. Μου ειπε και μου εδειξε πανω στην φωτπγραφια την αποκολληση που ειχα και μου εκανε και εκεινος υπερηχο. Το επιβεβαιωσε. Ειχα αποκολληση 2,70 cm στην 8η εβδομαδα. Καθισε να σκεφτει για λιγο κοιτοντας το ιστορικο μου και μου ειπε τα εξης:

1. να κοψω τα utrogestan γιατι τα φαρμακα αυτα δινουν στον οργανισμο προγεστερονη, την οποια δε χρειαζομαι επειδη εχω κληρονομικη χοληστερολη (270 ολικη, με αυξημενη την κακη χοληστερινη). Μου εξηγησε οτι η χοληστερινη, στην εγκυμοσυνη, παρεχει στον οργανισμο προγεστερονη και επειδη εγω ειχα παρα πολυ χοληστερινη ειχα και παρα πολυ προγεστερονη. Επομενως δε χρειαζοταν να παιρνω και εξτρα φαρμακα προγεστερονης.

2. επειδη ειχα αποκολληση επρεπε να βρουμε πως δημιουργηθηκε. Και σε συνδιασμο με την αυξημενη χοληστερινη μου , με εστειλε για τεστ DNA και συγκεκριμενα την εξεταση

"μοριακος ελεγχος θρομβοφιλιας - 14 μεταλλαξεις"

3. να μην κουραζομαι και να περιμενουμε σε 5 ημερες τα αποτελεσματα απο το DNA

Πραγματι την επομενη μερα εκανα το τεστ DNA και ακολουθησα τις συμβουλες του. Ξαπλα στο κρεβατι, πεταξα τα φαρμακα και εκανα υπομονη. Μετα απο 5 μερες βγηκαν τα αποτελεσματα και ο γυναικολογος αυτος με πηρε τηλεφωνο να μου πει τις απαντησεις (επειδη σταλθηκαν και σε αυτον). Η απαντηση ηταν οτι ειχα οντως θρομβοφιλια η οποια ειναι παρα πολυ επικυνδινηκαι για το εμβρυο αλλα και για τη δικη μου υγεια. Μου εξηγησε οτι οταν μια γυναικα εγκυος εχει θρομβοφιλια, το αιμα που παει στη μητρα και απο εκει στον πλακουντα για να θρεψει το εμβρυο, πηζει και δημιουργουνται φυσαλιδες που σπανε και κανουν αποκολληση. Υστερα με εστειλε στο ιασω, στην υπευθυνη αιματολογο για να μου εξειγησει επιστημονικα πως συμβαινει αυτο. Υστερα, ο γιατρος μου εγραψε να κανω καθε πρωι, μια υποδορια ενεση στην κοιλια μου μεχρι να γεννησω, ωστε να αραιωνεται το αιμα μου για να μην δημιουργηται αποκολληση και να μην μου πεσει το μωρο. Μετα απο 2 εβδομαδες ενεσεων, η αποκολληση εφτιαξε και τωρα ειμαι στην 22η εβδομαδα κυησης με το μωρο μου ζωντανο!

Στην αλλη γυναικολογο, φυσικα και δεν ξαναπατησα. Εξαιτιας της θα ειχα χασει το παιδι μου, μονο και μονο επειδη δεν ειδε ολοκληρη αποκολληση και η ευκολη λυση για εκεινη ηταν απλα να μου γραψει ενα φαρμακο για τα καφε υγρα και εγω να της δωσω 10 ευρω παραπανω. Το παθημα μου εγινε μαθημα και το μαθημα για εμενα ηταν, οτι αν δεν ειχα παρει δευτερη γνωμη απο εναν πολυ καλο γυναικολογο, τωρα θα ειχε χαθει, αδικα, μια ψυχουλα. Απο κατι τοσο "φαινομενικα" απλο, μου προεκυψε κατι τοσο σοβαροτερο. Ασφαλως και δεν ειναι ολες οι εγκυμοσυνες και οι εγκυες το ιδιο. Καθε μια περναει κατι ξεχωριστο. Αλλα γι αυτο ειμαστε σε αυτο το φορουμ, ωστε να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας και να προφυλασσουμε η μια την αλλη απο το να παθει το ιδιο ή παρομοιο. Γιατι και οι γιατροι ανθρωποι ειναι και πολλες φορες κανουν λαθη. Θα ηθελα να με συγχωρεσετε αν σας κουρασα. Απλα, οποτε βλεπω κοπελα να ρωταει για καφε υγρα και utrogestan στην εγκυμοσυνη, νοιωθω την αναγκη να της πω την εμπειρια μου, για να ξερει να μην της συμβει το ιδιο. Καλο σας μεσημερι [smilie=hello.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα.

τα utrogestan ειναι αληθεια, οτι τα παιρνουν αρκετες γυναικες στην εγκυμοσυνη (με την καθοδηγηση του γυναικολογου τους φυσικα και οχι μονες τους) για διαφορους λογους. Βεβαια δεν παυουν να ειναι φαρμακα και τα φαρμακα καλο ειναι να τα αποφευγουμε, όπου ειναι εφικτό. Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου με τον προηγουμενο γυναικολογο μου και τα utrogestan.

Τελη απριλιου, ημουν περιπου στην 8η εβδομαδα κυησης και ολα πηγαιναν φυσιολογικα. Η καρδουλα χτυπουσα κανονικα, η μητρα , ο πλακουντας - ολα τελεια. Μια μερα λοιπον, μολις τελιωσα το σκουπισμα του σπιτιου, πηγα στην τουαλετα και διαπιστωσα οτι ειχα καφε υγρα και βλεννα. Τι να σας πω; με επιασε πανικος! πηρα αμεσως την γυναικολογο μου (η οποια συνεργαζεται σε μεγαλο γνωστο μαιευτηριο και την ειχα χρονια και μου την ειχε συστησει οικογενειακη φιλη που γεννησε τα 2 παιδια της σε αυτη). Μου ειπε λοιπον να παω στο ιατρειο της να κανουμε εναν υπερηχο για να δουμε αν ολα πανε καλα. Πηγα την ιδια μερα, καναμε τον υπερηχο και μου ειπε οτι ολα πανε καλα και να μην ανυσηχω. Μαλιστα καλου κακου, μου εγραψε να παιρνω 1 χαπι utrogestan των 200 την ημερα, για ενα μηνα, γιατι τον μαιο θα εδινα για το πτυχιο μου και ειχα αγχος. Πηρα την ημερα εκεινη 1 χαπι, οπως μου ειπε. Διαβασα ομως τις παρενεργειες και αρχισα να φοβαμαι. Το ιδιο απογευμα πηρε τηλεφωνο η πεθερα μου, τον δικο της γυναικολογο για να παρουμε μια δευτερη γνωμη. Του ειπε τα παραπανω και εκεινος απαντησε οτι καλο θα ηταν να με εβλεπε και εκεινος. Φυσικα το πρωτο που σκεφτηκα ηταν, οτι ηθελε να με δει για να με χρεωσει επισκεψη και στο τελος θα μου ελεγε τα ιδια και αυτος. που να 'ξερα ομως!!! τελος παντων, κλεισαμε ραντεβου και την επομενη μερα πηγα να με δει. Μου πηρε ιστορικο και μετα ζητησε τους προηγουμενους υπερηχους μου (ειχα αρκετους γιατι πηγαινα καθε εβδομαδα για υπερηχο, γιατι δεν ξεραμε σε ποια εβδ βρισκομουν και περιμεναμε να ακουσουμε την καρδουλα του). Τους κοιταξε προσεκτικα και μολις εφτασε στον προτελευταιο υπερηχο, εμεινε εκπληκτος ακουγοντας αυτο που μου ειχε πει η γυναικολογος μου, οτι δηλαδη ολα ειναι καλα. Μου ειπε και μου εδειξε πανω στην φωτπγραφια την αποκολληση που ειχα και μου εκανε και εκεινος υπερηχο. Το επιβεβαιωσε. Ειχα αποκολληση 2,70 cm στην 8η εβδομαδα. Καθισε να σκεφτει για λιγο κοιτοντας το ιστορικο μου και μου ειπε τα εξης:

1. να κοψω τα utrogestan γιατι τα φαρμακα αυτα δινουν στον οργανισμο προγεστερονη, την οποια δε χρειαζομαι επειδη εχω κληρονομικη χοληστερολη (270 ολικη, με αυξημενη την κακη χοληστερινη). Μου εξηγησε οτι η χοληστερινη, στην εγκυμοσυνη, παρεχει στον οργανισμο προγεστερονη και επειδη εγω ειχα παρα πολυ χοληστερινη ειχα και παρα πολυ προγεστερονη. Επομενως δε χρειαζοταν να παιρνω και εξτρα φαρμακα προγεστερονης.

2. επειδη ειχα αποκολληση επρεπε να βρουμε πως δημιουργηθηκε. Και σε συνδιασμο με την αυξημενη χοληστερινη μου , με εστειλε για τεστ DNA και συγκεκριμενα την εξεταση

"μοριακος ελεγχος θρομβοφιλιας - 14 μεταλλαξεις"

3. να μην κουραζομαι και να περιμενουμε σε 5 ημερες τα αποτελεσματα απο το DNA

Πραγματι την επομενη μερα εκανα το τεστ DNA και ακολουθησα τις συμβουλες του. Ξαπλα στο κρεβατι, πεταξα τα φαρμακα και εκανα υπομονη. Μετα απο 5 μερες βγηκαν τα αποτελεσματα και ο γυναικολογος αυτος με πηρε τηλεφωνο να μου πει τις απαντησεις (επειδη σταλθηκαν και σε αυτον). Η απαντηση ηταν οτι ειχα οντως θρομβοφιλια η οποια ειναι παρα πολυ επικυνδινηκαι για το εμβρυο αλλα και για τη δικη μου υγεια. Μου εξηγησε οτι οταν μια γυναικα εγκυος εχει θρομβοφιλια, το αιμα που παει στη μητρα και απο εκει στον πλακουντα για να θρεψει το εμβρυο, πηζει και δημιουργουνται φυσαλιδες που σπανε και κανουν αποκολληση. Υστερα με εστειλε στο ιασω, στην υπευθυνη αιματολογο για να μου εξειγησει επιστημονικα πως συμβαινει αυτο. Υστερα, ο γιατρος μου εγραψε να κανω καθε πρωι, μια υποδορια ενεση στην κοιλια μου μεχρι να γεννησω, ωστε να αραιωνεται το αιμα μου για να μην δημιουργηται αποκολληση και να μην μου πεσει το μωρο. Μετα απο 2 εβδομαδες ενεσεων, η αποκολληση εφτιαξε και τωρα ειμαι στην 22η εβδομαδα κυησης με το μωρο μου ζωντανο!

Στην αλλη γυναικολογο, φυσικα και δεν ξαναπατησα. Εξαιτιας της θα ειχα χασει το παιδι μου, μονο και μονο επειδη δεν ειδε ολοκληρη αποκολληση και η ευκολη λυση για εκεινη ηταν απλα να μου γραψει ενα φαρμακο για τα καφε υγρα και εγω να της δωσω 10 ευρω παραπανω. Το παθημα μου εγινε μαθημα και το μαθημα για εμενα ηταν, οτι αν δεν ειχα παρει δευτερη γνωμη απο εναν πολυ καλο γυναικολογο, τωρα θα ειχε χαθει, αδικα, μια ψυχουλα. Απο κατι τοσο "φαινομενικα" απλο, μου προεκυψε κατι τοσο σοβαροτερο. Ασφαλως και δεν ειναι ολες οι εγκυμοσυνες και οι εγκυες το ιδιο. Καθε μια περναει κατι ξεχωριστο. Αλλα γι αυτο ειμαστε σε αυτο το φορουμ, ωστε να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας και να προφυλασσουμε η μια την αλλη απο το να παθει το ιδιο ή παρομοιο. Γιατι και οι γιατροι ανθρωποι ειναι και πολλες φορες κανουν λαθη. Θα ηθελα να με συγχωρεσετε αν σας κουρασα. Απλα, οποτε βλεπω κοπελα να ρωταει για καφε υγρα και utrogestan στην εγκυμοσυνη, νοιωθω την αναγκη να της πω την εμπειρια μου, για να ξερει να μην της συμβει το ιδιο. Καλο σας μεσημερι [smilie=hello.gif]

Η ιστορία σου μοιάζει πολύ με τη δική μου, γιατί τελικά και γώ διαγνώσθηκα με τρεις ετερόζυγες μεταλλάξεις και με γνώμη της ίδιας αιματολόγου ακολουθώ αντιπηκτική αγωγή, ωστόσο εκεί που διαφωνώ είναι οτι στην 8η εβδομάδα μπόρεσαν και είδαν αποκόλληση- και μάλιστα τόσο μεγάλη όσο περιγράφεις, όταν στη συγκεκριμένη βδομάδα δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του. Επίσης οι εξετάσεις θρομβοφιλίας δεν ανήκουν σε προγεννητικό έλεγχο- ίσως και λόγω κόστους- επομένως εάν κάποια κοπέλα δεν έχει ιστορικό οικογενειακό, είναι κάπως υπερβολή να την παραπέμψεις σε αυτές τις εξετάσεις. Εγώ είχα καφέ βλέννες την 7η, 11η και 15η εβδομάδα, και δεδομένου οτι έχω άλλη μία κόρη από μία τέλεια εγκυμοσύνη, ο γιατρός μου δε μπορούσε να καταλήξει από την αρχή οτι αυτό ήταν το πρόβλημα. Παρεπιπτόντως σε κανέναν υπέρηχο από όσους έκανα, δεν φαινόταν καμία αποκόλληση.

Όσο για τα ουτροτζεστάν, φυσικά και δεν είναι αθώα, όπως κανένα φάρμακο άλλωστε, ωστόσο σε χαμηλή δόση, προκαλούν μία χάλαση (χαλάρωμα) στη μήτρα, που μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι.

Χαίρομαι που όλα πάνε καλά για σένα, είμαστε πολύ κοντά, και εγώ 22η εβδομάδα μεθαύριο!!

Με το καλό τα μωράκια μας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vasako με το καλο το μωρακι σου! μπορει να γεννησουμε σε κοντινες ημερομηνιες.

Θα ηθελα να διευκρινησω οτι, δεν παραπεμπω καμια κοπελα να κανει την εξεταση θρομβοφιλιας, χωρις να της το εχει πει ο γιατρος της. Οπως αναφερω και πιο πανω, την εξεταση αυτη μου την εγραψε ο γυναικολογος μου, αποκλειστικα για το προβλημα μου. Δεν πηγα απο μονη μου να την κανω. Δεν ηξερα καν οτι υπηρχε τετοιο πραγμα. Και επισης οντως ειναι πολυ ακριβη (150 ευρω μου κοστισε και δεν την δικαιολογει ο ΕΟΠΥΥ). Οσο για το πως ειδε την αποκολληση του πλακουντα , δεν γνωριζω αυτος ειναι ο γιατρος. Παντως η ικανοτητα του αυτη , εσωσε το παιδακι μου. Απλα εγραψα την εμπειρια μου, ωστε οι κοπελες να γνωριζουν οτι υπαρχει και αυτη η περιπτωση σε μια εγκυμοσυνη, οπως και εγω διαβαζω εμπειριες αλλων γυναικων για την εβδομαδα που βρισκομαι, για να ενημερωνομαι για κατι που τυχον παθω και εγω. Παντα ακολουθουμε τις οδηγιες του γιατρου μας. Απλα προτεινω οτι σε καποια πραγματα μπορουμε να παιρνουμε και μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο γιατρο , για καλο και για κακο. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vasako με το καλο το μωρακι σου! μπορει να γεννησουμε σε κοντινες ημερομηνιες.

Θα ηθελα να διευκρινησω οτι, δεν παραπεμπω καμια κοπελα να κανει την εξεταση θρομβοφιλιας, χωρις να της το εχει πει ο γιατρος της. Οπως αναφερω και πιο πανω, την εξεταση αυτη μου την εγραψε ο γυναικολογος μου, αποκλειστικα για το προβλημα μου. Δεν πηγα απο μονη μου να την κανω. Δεν ηξερα καν οτι υπηρχε τετοιο πραγμα. Και επισης οντως ειναι πολυ ακριβη (150 ευρω μου κοστισε και δεν την δικαιολογει ο ΕΟΠΥΥ). Οσο για το πως ειδε την αποκολληση του πλακουντα , δεν γνωριζω αυτος ειναι ο γιατρος. Παντως η ικανοτητα του αυτη , εσωσε το παιδακι μου. Απλα εγραψα την εμπειρια μου, ωστε οι κοπελες να γνωριζουν οτι υπαρχει και αυτη η περιπτωση σε μια εγκυμοσυνη, οπως και εγω διαβαζω εμπειριες αλλων γυναικων για την εβδομαδα που βρισκομαι, για να ενημερωνομαι για κατι που τυχον παθω και εγω. Παντα ακολουθουμε τις οδηγιες του γιατρου μας. Απλα προτεινω οτι σε καποια πραγματα μπορουμε να παιρνουμε και μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο γιατρο , για καλο και για κακο. :)

Και πολυ καλα εκανες Ελευθερια μου! Μου φαινεται οτι τις εξετασεις τις καναμε και στο ιδιο κεντρο, μηπως ειναι στα Βριλησσια? Γιατι και γω τοσα ειχα δωσει και ειχαν στειλει τα αποτελεσματα με μειλ στο γιατρο μου... Βρε μπας και εχουμε και τον ιδιο γιατρο? Πλακα θα εχει..χαχαχαχα!! Με το καλο και το δικο σου μωεακι! Β επιπεδου εχεις κανει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ όπως γράφεις ξάπλωσα μετά τα καφέ. Δυστυχώς στην 3η μέρα χαλάρωσης έπαθα κνήδωση σε όλο μου το σώμα και πρηξίματα στο κεφάλι, στο δεξί κυρίως χέρι και στο δεξί μάτι. Αναγκάστηκα να πάρω medrol και να συνεχίσω να μένω στο κρεβάτι. Για κάποιο λόγο φοβάμαι ότι οι παρενέργειες ήταν από το UTROGESTAN( γράφουν πίσω ότι προκαλούν κνείδωση, οίδημα κλπ). Πάντα έτρωγα και τρώω καθαρές τροφές και ΟΧΙ απέξω και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ξαφνικά έπαθα αλλεργία από το γάλα π.χ.. Επίσης από όταν τα άρχισα είχα βαριά δυσκοιλιότητα, ανά 2-3 μέρες τουαλέτα και αποφάσισα να τα σταματήσω εδώ και 2-3 μέρες. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εξετάσεις με τον γιατρό, απλά επιβεβαιώσαμε την εγκυμοσύνη στην 6η εβδομάδα και δε θεωρώ σωστό να παίρνω χάπια με τηλεφωνική συνταγή. Μου πέρασαν τα πρηξίματα ευτυχώς και περιμένω την Πέμπτη να δω πώς είναι τα πράγματα. Του ζήτησα 3 φορές να κόψω τα χάπια και μου είπε "τα Utrogestan θα τα παίρνεις- δε φταίνε τα χάπια".

Όμως, βρε κορίτσια, ο γιατρος αυτός δεν έχει κάποιο ιστορικό μου(αν κ δεν είχα ποτέ κάποια ασθένεια ή αλλεργία) ούτε έχει τις εξετάσεις μου και μου φαίνεται κάπως επιπόλαιο να πάρω χάπια από τηλεφωνική διάγνωση. Μετά τις εξετάσεις ναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ όπως γράφεις ξάπλωσα μετά τα καφέ. Δυστυχώς στην 3η μέρα χαλάρωσης έπαθα κνήδωση σε όλο μου το σώμα και πρηξίματα στο κεφάλι, στο δεξί κυρίως χέρι και στο δεξί μάτι. Αναγκάστηκα να πάρω medrol και να συνεχίσω να μένω στο κρεβάτι. Για κάποιο λόγο φοβάμαι ότι οι παρενέργειες ήταν από το UTROGESTAN( γράφουν πίσω ότι προκαλούν κνείδωση, οίδημα κλπ). Πάντα έτρωγα και τρώω καθαρές τροφές και ΟΧΙ απέξω και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ξαφνικά έπαθα αλλεργία από το γάλα π.χ.. Επίσης από όταν τα άρχισα είχα βαριά δυσκοιλιότητα, ανά 2-3 μέρες τουαλέτα και αποφάσισα να τα σταματήσω εδώ και 2-3 μέρες. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εξετάσεις με τον γιατρό, απλά επιβεβαιώσαμε την εγκυμοσύνη στην 6η εβδομάδα και δε θεωρώ σωστό να παίρνω χάπια με τηλεφωνική συνταγή. Μου πέρασαν τα πρηξίματα ευτυχώς και περιμένω την Πέμπτη να δω πώς είναι τα πράγματα. Του ζήτησα 3 φορές να κόψω τα χάπια και μου είπε "τα Utrogestan θα τα παίρνεις- δε φταίνε τα χάπια".

Όμως, βρε κορίτσια, ο γιατρος αυτός δεν έχει κάποιο ιστορικό μου(αν κ δεν είχα ποτέ κάποια ασθένεια ή αλλεργία) ούτε έχει τις εξετάσεις μου και μου φαίνεται κάπως επιπόλαιο να πάρω χάπια από τηλεφωνική διάγνωση. Μετά τις εξετάσεις ναι.

Exεις δικιο που το σκεφτεσαι και δισταζεις, ομως τα ουτροτζεσταν καλως 'η κακως ειναι η πρωτη γραμμη των γιατρων σε αρχη εγκυμοσυνης που υπαχει καφε 'η κοκκινο αιμα. Οπως εγραψα καπου πιο πανω, κυριως κανουν μια χαλαση των μυων της μητρας για να μη συσπαται, οποτε οταν δεν εχεις παει καν στο γιατρο και εχεις υποψια καφε, μονο αυτο μπορει να σου συστησει για να προλαβει τυχον συσπασεις. Λογω της χαλαρωσης που προκαλει, ειναι πολυ πιθανο να προκαλει δυσκοιλιοτητα! Κοιτα, και οσο τα επαιρνα εγω, ηταν το χειροτερο μου, μη σου πω ψεματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τώρα που τα έχω σταματήσει 2,5 μέρες πηγαίνω τουαλέτα κανονικά...θα μειώσω ίσως την ποσότητα και θα ξεκουράζομαι πολύ μετά τη δουλειά γιατί νομίζω αυτό είναι το βασικό χάπι..η ξεκούραση! Θα δούμε πάλι μεθαύριο πώς είμαστε με το μπεμπέ και βλέπουμε...! χέρι ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ! post-18538-1387394063144_thumb.jpg (κι ακόμα δεν έχει ξεπρηστεί τελείως γτ δεν μου μπαίνει η βέρα που ήταν άνετη)

Επεξεργάστηκε από AN_NELA
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 year later...

Καλημερα !! Εχω καφε υγρα και ανησυχω ειμαι στην 6η εβδομαδα και ο γιατρος μου ειπε να βαζω ενα κολπικο utrogestan αλλα εχω περισσοτερα σημερα. Ειχε καμια κατι παρομοιο;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κοριτσι μου. Εγω τα επερνα για 3 Μηνες 2 την μερα γιατι ειχα ενα αιματωμα. Ειναι που καλα και βοηθανε πολυ. Μην τα σταματησεις αν δεν το πει ο γιατρος σου. Εμενα στο τελος μου τα εκοψε γιατι μου  εφεραν καποιες παρενεργειες.. πονοκεφαλο,ζαλαδα  και ακμη...αα και να ξες μπορει να τα περνεις και να νυσταζεις πολυ δεν πειραζει καλυτερα για να ξεκουραζεσαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 11 months later...

Καλημέρα κορίτσια είμαι 9 μηνων εγκυος και ξαφνικά άρχισα να έχω κάτι πονάκια κάτω χαμηλά σαν περιόδου δεν είναι συνεχόμενα ευτυχώς. Σήμερα το πρωί είχα κάτι κουκίδες αίματος σκούρο χρώμα. Η γιατρός μου μου είπε να παίρνω το utrogestan 200mg 2 φορες τι μέρα πρωί-βράδυ. Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί συμβαίνουν. Το φάρμακο θα βοηθήσει και αν ναι σε τι; Ευχαριστώ 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια είμαι 9 εβδομαδων εγκυος και ξαφνικά άρχισα να έχω κάτι πονάκια κάτω χαμηλά σαν περιόδου δεν είναι συνεχόμενα ευτυχώς. Σήμερα το πρωί είχα κάτι κουκίδες αίματος σκούρο χρώμα. Η γιατρός μου μου είπε να παίρνω το utrogestan 200mg 2 φορες τι μέρα πρωί-βράδυ. Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί συμβαίνουν. Το φάρμακο θα βοηθήσει και αν ναι σε τι; Ευχαριστώ 

Επεξεργάστηκε από Αλεξάνδρα Πγρ
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλεξανδρα μου καταρχην να σου ευχηθώ με το καλο να παρεις το μικρο σου αγγελουδι στην αγκαλιά σου!!!

Τα ουτροτζεσταν ειναι προγεστερονη που θρεφει και ηρεμεί την μητρα ...οι πονοι περιοδου ειναι συσπασεις της μητρας και μαλλον ο γιατρος σου προσπαθει να κερδισει να παρεις κι αλλες μερες απο τον εννατο μηνα!!

Επερνα κι εγω στην αρχη της εγκυμοσύνης για τις συσπασεις και γιατι ειχα αποκόλληση με βοηθησαν παρα πολυ!!!

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 6 ώρες, ο/η Minaki! είπε:

Αλεξανδρα μου καταρχην να σου ευχηθώ με το καλο να παρεις το μικρο σου αγγελουδι στην αγκαλιά σου!!!

Τα ουτροτζεσταν ειναι προγεστερονη που θρεφει και ηρεμεί την μητρα ...οι πονοι περιοδου ειναι συσπασεις της μητρας και μαλλον ο γιατρος σου προσπαθει να κερδισει να παρεις κι αλλες μερες απο τον εννατο μηνα!!

Επερνα κι εγω στην αρχη της εγκυμοσύνης για τις συσπασεις και γιατι ειχα αποκόλληση με βοηθησαν παρα πολυ!!!

 

Ευχαριστώ πολύ. Μέχρι πότε θα πρέπει να τα παίρνω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ωχ ακόμη ταλαιπώρησε κορίτσι Μ; Δύσκολο με τα δόντια στην εγκυμοσύνη. Γιατί δεν ρωτάς να βρεις εναν οδοντίατρο που θα σε αναλάβει και έχει και εμπειρία στις έγκυες; Ισως Νιώσεις και πιο ασφαλής έτσι. Κορίτσια εγώ έχω την λίστα που μου εδωσαν από την κλινική. Αλλά δεν την έχω  ετοιμάσει. Λέω να ξεκινήσω από την άλλη βδομάδα να την ετοιμάζω σιγά σιγά.  Θα ξεκινήσω να παραγγέλνω και πανες, σαμπουάν κτλ.  Όντως πως πέρασε ο καιρός. Πότε ειχαμε άγχος για το αν θα ακούσουμε την καρδούλα τους, για την αυχενική... Και τώρα γραφω και με κλωτσαει 🥹 λίγοι μήνες έμειναν κορίτσια και θα τα έχουμε στην αγκαλιά μας επιτέλους 💙
    • Οι Kegel ασκήσεις κορίτσι μου είναι για τους μυς του κόλπου! Επιτρέπονται γενικά και βοηθούν στην ενδυνάμωση τους για την ώρα των εξωθήσεων!  Στο ιντερνετ μπορείς να διαβάσεις για αυτές ναι. Μάλλον με γυμνάστρια θα τα κάνω τα μαθήματα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
    • Με το καλό να έρθει η μπουμπού σου!! Μια χαρά είναι τα 6 κιλά! αχ εγώ 15αυγουστο που γεννάω θα είναι όλοι υπ' ατμον να φύγουν.. τεσπά δε θα το σκέφτομαι, δεν το κανα επίτηδες να γεννάω τότε! Με μαία θα κάνεις τα μαθήματα; Ασκήσεις kegel λες να βρω από ytube? Επίσης ρώτησες τον γιατρό σου αν σου επιτρέπει να τις κάνεις ή είναι κάτι εντελώς απλό και εύκολο; Είμαι λίγο άσχετη επίτου θέματος 😶
    • Αναστασία καλησπέρα! Είμαστε στην ίδια κατάσταση! Εγώ ξεκίνησα με ένσημα από 1η Απριλίου. Μέχρι πέρυσι τέλος Ιουνίου ήμουν αναπληρώτρια, αλλά λόγω της ειδικότητας που είχα κ το ότι ήμουν καθημερινά στο δρόμο και έκανα 180 χιλιόμετρα τη μέρα δεν άξιζε να το συνεχίσω. Όλα τα λεφτά στο δρόμο και στο αυτοκίνητο. Έτσι έψαξα τι δικαιούμαι. Για να μπορέσεις να πάρεις το επίδομα κύησης και λοχείας που βγαίνεις 56 μέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού κ 63 μέρες μετά πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή εγώ που έχω πιθανή 19 Σεπτεμβρίου έπρεπε από τον Ιούλιο του 2022 να έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα, όμως επειδή ήμουν άνεργη κι ενώ τα είχα συμπληρωμένα τα ένσημα δε θα μπορούσα να πάρω το επίδομα αυτό αν δεν ήμουν μισθωτή λόγω ασφαλείας στο ΙΚΑ. Και ξεκίνησα δουλειά για 3 μέρες 4ωρα ώστε να είμαι μισθωτή και να μπορέσω να το πάρω..τώρα πόσα λεφτά θα πάρω δε γνωρίζω. Μετά από αυτό θα γίνει η αίτηση στη ΔΥΠΑ για το επίδομα μητρότητας που έγινε 9μηνο. Στο πρώτο επίδομα κάνεις την αίτηση την 57η μέρα πριν από τον τοκετό ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΕΦΚΑ (γι'αυτό και σου έγραψα ότι έπρεπε να έχω τα ένσημα από τον Ιούλιο του 2022).  Όσο για τη β επιπέδου να μην αγχώνεσαι!!! Όλα θα είναι τέλεια με τη μικρούλα σου!!!💞💞💞
    • Καλησπέρα κορίτσια μου. Πριν λίγο έκανα κι εγώ τη Β' επιπέδου. Όλα καλά! Κοριτσάκι 487γρ. @Raf123τράχηλος 38χιλ. με μέτρηση απο την κοιλιά. (αυχενική 35χιλ με ενδοκολπική μέτρηση)
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...