Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καμπύλη Ζαχαρου 153! Δηλαδη??


Recommended Posts

Κοριτσια πριν 2 μερες εκανα τη καμπυλη ζαχαρου κ σημερα ηρθαν τα αποτελεσματα! Με πηραν τηλ απο τον γιατρο κ μου ειπαν πως πρεπει να κανω τα 75ml το πιο μεγαλο δηλαδη! Εγω εκανα το 50ml κ βγηκε 153 με το ναρμαλ να είναι 135! Και θελω να ρωτησω οσες ξερετε ποσο σοβαρο ειναι αυτο!! Να ανησυχω??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην αγχώνεσαι, θα κάνεις με την ηρεμία σου και την εξέταση με τα 75μλ και μετά θα αξιολογήσει ο γιατρός τα αποτελέσματα.

Θεωρητικά θα έπρεπε ήδη να σου πει ο γιατρός σου να επισκεφθείς ενδοκρινολόγο, αλλά κάντο έτσι και αλλιώς μολις έχεις στα χέρια σου τα δεύτερα αποτελέσματα, γιατί αυτός είναι ειδικός επί του θέματος.

Ευχομαι να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με διαβήτη κύησης και απλά διορθώνοντας την διατροφή σου να πάνε όλα τέλεια.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!!!!!!!!!!! εγω εκανα στην 8 εβδομαδα των 50 ml κ ειχα ζαχαρο νηστειας 107 κ μετα απο την γλυκοζη ειχα 207

πηγα αμεσως σε διαβητολογο ο οποιος μου ειπε οτι ειναι σακχαρο κυησης κ μου εδωσε μηχανακι να μετραω σακχαρο 4 φορες την ημερα κ διατροφη κ μεσα σε μια εβδομαδα επεσε στα φυσιολογικα επιπεδα κ τωρα μετραω 2 φορες την ημερα κ εξακολουθω να εχω πολυ καλες μετρησεις ......δεν νομιζω να ειναι κ τοσο τραγικες οι μετρησεις σου ,δεν θελει αγχος κανε κ την αλλη που σου ειπανε δες κ απο εκει τα αποτελεσματα κ μετα γνωμη μου ειναι να πας σε εναν καλο διαβητολογο να σου δωσει καποιες συμβουλες κ να δεις που ολα καλα θα πανε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η καμπυλη δεν ειναι μια μετρηση αλλα τουλαχιστον 4

γι αυτο και την λενε καμπυλη για βλεπουν πως κινειται μεσα σε 4-5 ωρες μετα απο νηστεια η γλυκοζη στο αιμα σου

η τιμη οντως εν ειναι η πρωτη μετρημενη ειναι ελαφρως τσιμπιμενη

και πρακτικα δεν χρειαζεται των 75

κανε την βεβαια δεν εγινε και τιποτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα μια τιμη μου εδωσε! Το 153 κ μου πηρε αιμα μετα απο μια ωρα! Δεν ήμουν εγω εδω κ δε μιλησα εγω αλλα ο αντρουλης μου! Κ φανταστειτε πως την εξεταση την ειχα στις 15:00 κ ξαταλαβα λαθος πως δεν πρεπει να φαω αλλαο γιατρός με εκραξε οταν του το ειπα!! Επρεπε να ειχες φαει μου λεει! Ε τωρα θα βγει πιο χαμηλη η τιμη! Δλδ αν ειχα φαει θα ηταν χειροτερα?? Εγω στα 75 να παρω το χαπι του θυροειδη η να παω με τελειως αδειο στομαχι? Κοριτσια μπορει να παθει κατι το μωρο μου??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω την εκανα πρωι κ δεν ειχα παρει το χαπι για τον θυροειδη μου αλλα δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο το χαπι στην μετρηση του σακχαρου απλα πρεπει να μην εχεις φαει 8 ωρες πριν την μετρηση για να ειναι σακχαρο νηστειας εμενα τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο γιατρος μου

marker οταν στον οργανισμο υπαρχει εστω κ η προδιαθεση για διαβητη κυησης ακομα κ η μικρη μπορει να σου δωσει απαντηση

εγω δεν θα κανω καν την μεγαλη γιατι ειδαμε απο την μικρη οτι υπαρχει προβλημα

jannolino διαβασε κ αυτο ισως να σου δωσει καποιες απαντησεις Διαβήτης κύησης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ για το άρθρο! Πολυ καλό!!! Αλλα συνεχιζω να ανησυχω! Τωρα ισως κ λιγο παραπανω! Το χαπι καλου κακου δε θα το παρω κ θα τους ενημερωσω οταν παω για την εξέταση! Βρε παιδιά λεει μεσα το κείμενο για αυξημενο κίνδυνο εμβρυικου θανατου!!!!!! ! Πρεπει να ειμαι ψυχραιμη τωρα?? Δεν ηξερα οτι ειναι κατι τοσο σοβαρο!! Οπως επισης δε θα φαινοταν απο το βαρος του μικρου? Ο γιατρος μου ελεγε σε καθε υπερηχο πως ειναι καποιες μερες (6 για την ακρίβεια) πιο μεγαλο το μωρο απο την ηλικία κυησης αλλα οχι κατι το ανησυχητικό!!!! Ουτε καν μου ανεφερε οτι μπορεί να εχω διαβητη!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρώτον χαλάρωσε!

Δευτερον αφού έχεις θυροειδή πάρε τηλεφωνο τον ενδοκρινολογο σου και ρώτα τον αν θα πρέπει να πάρεις το χάπι (εγώ το είχα πάρει αν θυμάμαι καλά). Επίσης ρώτα τον αν θα είσαι νηστική ή όχι στην εξέταση. Μόνο ο ενδοκρινολογος μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά στο θέμα σου.

Μην επηρεράζεσαι τόσο από το άρθρο, κάνε πρώτα την εξέταση, σωστά αυτή τη φορά, και μετά με τις οδηγίες του γιατρού θα πάνε όλα καλά. Από τη στιγμή που θα γίνει διάγνωση και σωστή αγωγή, τότε το μωρό θα βγει υγιέστατο.

Άντε καλέ ηρέμησε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πρωτα απ ολα χαλαρωσε κ εγω οταν εμαθα οτι εχω διαβητη κυησης κ μαλιστα απο την αρχη της εγκυμοσυνης κοντεψα να παθω, αλλα τελικα με ηρεμισε παρα πολυ ο διαβητολογος μου ο οποιος μου ειπε οτι αν το ρυθμισεις δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε για την μαμα ουτε για το μωρο κ ειναι παρα πολλες οι κοπελες που εχουν διαβητη κυησης κ φτανουν μεχρι τις 40 εβδομαδες χωρις κανενα απολυτως προβλημα κ γεννανε κ με φυσιολογικο τοκετο.ολα καλα θα πανε κ το μωρακι σου μια χαρα ειναι γερο κ δυνατο μεσα στην κοιλιτσα σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχας

πρεπει να σου παρε αιμα με το που πας

1η αιμοληψια μετα παιρνεις την γλυκοζη βαση του βαρους σου κανονικα - εαν εισαι 40 κιλα δεν μπορεις να παρεις 200ml gγλυκοζης που λεει ο λογος

μετα απο μια ωρα και για καθε μια ωρα στο συνολο 4-5 ωρων παιρνει απο μια αιμοληψια

κανονικα η εξεταση γινεται πρωι

τωρα για πιο λογο την κανεις μεσημερι δεν γνωριζω - εαν εχει δωσει τετοιες οδηγιες ο γιατρος σου

πρακτικα ξαναλεω

εαν η πρωτη πρωινη προ γλυκοζης ειναι αυξημενη εχεις οντως θεμα

κανεις την καμπυλη απλως για επιβεβαιωση

εαν δεν ειναι τοτε την κανεις για σιγουρια

ρωτα και σε αλλο εργαστηριο ειναι η γνωμη μου

οσο για το χαπι του θυρ θα πρεπει αν ρωτησεις να ρωτησεις τον ενδοκρινολογο σου εαν επηρεαζει τα επιπεδα της γλυκοζης και το εαν θα το παρεις ή οχι προ της εξετασης - διαβασε και το χαρτι κατι μπορει να λεει

μην αγχωνεσαι τοσες γυναικες εχουν

μια χαρα παιδακια γεννανε και ολα καλα πανε αρκει εαν εχεις νατο ρυθμισεις για να εισαι και εσυ καλα και το μωρακι

με το καλο

post-8148-1387394041708_thumb.jpg

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σα ευχαριστώ πολύ κορίτσια αλλα δυστυχώς δεν καταφερνω να με ηρεμησω! Την εξέταση τη κανει ο γυναικολογος μου στον οποιο εχω απολυτη εμπιστοσύνη! Περιμένω πως κ πως την Δευτέρα για να παω εκει κ να μιλησω μαζι του κ να μου εξηγησει αυτος τι εστι ολο αυτό!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι λιγο τσιμπημενη η καμπυλη σου μια μετρηση εκανες? ή τρεις? εγω εκανα πριν 4 μερες με 75ml βγηκε 153 στην πρωτη μετρηση και μετα πήγε 146 και παλι μου ειπε να κοψω τα γλυκα. Μην ανησυχεις θα κοψεις γλυκα και ζυμαρικα και ψωμια και ολα μια χαρα θα ειναι στειλε μου και πμ οτι θες. Πολλα φιλια. Στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα κι εγω ψιλοθεματακι και μετραγα με μηχανημα, αλλα ολα οκ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ βρε λαμπρινακι μου εχω αγχωθει! Εκανα μια μετρηση μετα απο μια ωρα που ειχα πιει τα 50ml! Δευτέρα θα κανω 75 ml!! Στη δικη σου περιπτωση πια τιμη ισχύει? Η πρωτη (153) ή η δεύτερη (146)?? Κ απλα εχεις κοψει τα γλυκά? Μέχρι να γεννήσεις? ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

jannollino

ολες οι τιμες μετρανε

λογο δουλειας στα λεω

καλα σου λεει και η λαμπριν

ειναι καμπυλη -κοιταμε απο τη στιγμη που θα παρεις τη γλυκοζη πως θα λειτουργησει το παγκρεας - αφου την παρεις την 1η ωρα βγσινει αυξημενη -κανονικα οχι πανω των φυσιολογικων οριων

και μετα απο τ 2η ωρα αρχιζει και πεφτει -δεν εναλυω παραπανω

μπορει να ειναι τυχαια η πρωτη σου αυξηση και μετα την 2η ωρα να ηταν ολα φυσιολογικα

που και παλι επαναληψη θα εκανες

καλυτερα να πας σε μικροβιολογικο παντως

μην αγχωνεσαι

παρε μηχανημα

οι ταινιες γραφονται

το μηχανημα ειναι τσαμπα συνηθως απο το φαρμακειο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηγα σημερα στο γυναικολογο μου για τη δοση των 75 ml !!τους ανησυχησε που τη προηγούμενη φορα επειδη ημουν νυστικη επρεπε να βγει χαμηλά κ αυτο βγηκε ψηλα!!!! Τη Τετάρτη θα παρω αποτέλεσμα κ ευχομαι να ηταν τυχαίο! Αιμα μου πηραν πριν πιο το "κοκτειλ" κ μια ωρα μετα! Υστερα εφυγα!!! Ουφφφφ υπομονη τωρα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλο τα αποτελεσματα των εξετασεων σου, εγω εκανα με 75ml καμπυλη αλλα και παλι μετα επρεπε να πεσει κατω απο τα 120 τεσπα θα μας τα πει ο γιατρος μην αγχωνεσαι απλα μην τρως γλυκα κι ολα θα πανε μια χαρα επίσης οχι πολλα ζυμαρικα και ψωμια. Πολλα φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λαμπρινή έχεις κ εσυ θέμα? Για πες μου βρε συ!! Τι τιμες εβγαλες? Κανονικα επρεπε να ειναι κατω απο 120???? Εμενα μου ειπαν τωρα που καναμε το πιο μεγάλο το οριο ειναι 180! Αντε να δω τι θα βγει!! Μωρε αν γίνεται με διατροφή δεν υπάρχει θεμα!! Μη μου πει ενεσεις να κανω...!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν με πήραν τηλ για τα αποτελέσματα! Με οριο 180 εχω 150! Που σημαίνει ότι απο θεμα σακχάρου τουλάχιστον ειμαι μια χαρα!! Μου ειπαν βέβαια προληπτικα να προσεχω αλλα μου εφυγε ενα άγχος! Όχι οτι ανησυχούσα αν θα τπ εχω οσο για το ποσο θα το εχω! Ηθελα να αποφυγω ενεσεις κτλ που διαβασα! Τωρα καπως χαλάρωσα! ! Σας ευχαριστώ κοριτσακια μου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...