Μετάβαση σε περιεχόμενο

διπλό όνομα...


polin@

Recommended Posts

γεια σας! είμαι η Πολίνα και είμαι καινούριο μέλος στην παρέα σας! έχω ένα καραμελένιο κοριτσάκι 3 μηνών περίπου και θέλω τις γνώμες σας για το φλέγων θέμα του ονόματος που μας καίει όλες μας κατά καιρούς...σκεφτόμαστε το Βεατρίκη Μαρίνα και να την φωνάζουμε Αλίκη...πως σας φαίνεται...? περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας...ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!

Για το όνομα που λες, το Βεατρίκη είναι ένα ωραίο όνομα, το Μαρίνα επίσης, όπως και το Αλίκη, αλλά το τελευταίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα άλλα δύο. Γιατί να δώσεις στο παιδί σου δύο ωραία ονόματα και να τα καταργήσεις, υιοθετώντας ένα τρίτο, τελείως άσχετο. Το Αλίκη δεν είναι υποκοριστικό, είναι ένα άλλο όνομα.

Κι εγώ έχω δύο ονόματα, αλλά ταιριάζουν και ανέκαθεν με φώναζαν και με τα δύο. Το να δίνει κανείς δύο ονόματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και να χρησιμοποιεί μόνο το ένα ή να καταλήγει σε ένα άσχετο υποκοριστικό δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνη. Βέβαια, ο καθένας ό,τι θέλει κάνει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει η μικρούλα σου!!!

και εγω την ιδια απορία έχω με την Αννα Μαρία πως προκύπτει το Αλίκη ? και αφου θα την φωναζετε Αλίκη που σημαίνει ότι σας αρεσει γιατι δεν τις δίνετε εξ αρχής αυτο το όνομα?

και εγω δυο ονόματα έχω το ένα ειναι μονο στα χαρτια και με τα δυο με φώναζε μονο η νονα μου και έτσι με ήξεραν στο μέρος που έμενε, ολοι οι άλλοι με φωνάζουν και με ξέρουν με το πρώτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το πρώτο είναι από την θεία του συζύγου που υπερλατρεύουμε και γω και ο άντρας μου και το δεύτερο από τάμα...απλά του άντρα μου δεν του αρέσουν ηχητικά κανένα από τα δύο και για να τον "ευχαριστήσω" σκέφτηκα το Αλίκη...το ξέρω πως είναι αυτούσιο όνομα αλλά επειδή το ακούσει και σαν χαϊδευτικό και από το Αλεξάνδρα και το Βασιλική και το Αγγελική...και επειδή το Βεατρίκη και το Αλίκη έχουν την ίδια κατάληξη (-ίκη) είπα να το κάνουμε έτσι...η θεία του το έχει κάνει Βίκη πάντως αλλά δεν μου αρέσει... :/ εγώ θα την φωνάζω και με τα 3 γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου πολινα!!!

Ειχα την ιδια απορία με τα κορίτσια αλλα το ανελυσες (χιχι)

Η δικη μου γνωμη ειναι να το βαλεις Αλικη και Μαρινα!! Το ονομα της θειας αφου δε θα το χρησιμοποιησετε ποιος ο λογος να το βαλετε και να εχει το παιδι 3 ονοματα?? Αν και η αλήθεια ειναι πως αφού ειναι στη μεση ταμα θα επρεπενα την βαλεις Μαρινα!! Ειναι ταμα!! Καλα εγω ειμαι κ λιγο αυστηρη σε αυτο το θεμα!!! Οπως κ να το πειτε ευχομαι το κοριτσακι σου να σας γεμισει χαρες και να ειναι παντα γερο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ κι εγώ με τη jannolino. Αφού τάξατε το παιδί, θα πρέπει να βγάλετε το όνομα της αγίας. Αν δε θέλατε να τη βγάλετε Μαρίνα, τότε θα έπρεπε να τάξετε κάτι άλλο. Γενικώς δε συμφωνώ με τα τάματα, αλλά αφού το τάξατε, τώρα πια πρέπει να το κάνετε! Και φυσικά, το νόημα του τάματος δεν είναι απλά να βγάλουμε ένα όνομα, αλλά να μάθει το παιδί τη ζωή του αγίου ή της αγίας στο οποίο το έχουμε τάξει και να προσπαθήσει να τη μιμηθεί.

Άλλωστε, αφού το Βεατρίκη δε θα το χρησιμοποιείτε, παρ' όλο που είναι ένα πολύ ωραίο και ασυνήθιστο όνομα, γιατί να το δώσετε;

Του άντρα σου πες του ότι εσύ την κουβαλούσες εννιά μήνες, οπότε έχεις προτεραιότητα στο όνομα. :P :P :P Πάντως, όσο "άσχημο" κι αν είναι το όνομα ενός παιδιού, όταν είναι το όνομα του παιδιού σου, το λατρεύεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αλλά αφού το τάξατε, τώρα πια πρέπει να το κάνετε! Και φυσικά, το νόημα του τάματος δεν είναι απλά να βγάλουμε ένα όνομα, αλλά να μάθει το παιδί τη ζωή του αγίου ή της αγίας στο οποίο το έχουμε τάξει και να προσπαθήσει να τη μιμηθεί.

Συμφωνω.

Το Βεατρικη απο τη στιγμη που δεν θα το χρησιμοποιειτε μην το βγαζετε.

Το Μαρινα ειναι το αγαπημενο μου ονομα για κοριτσι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω για την κορη μου 5 χρ σημερα ημουνα αναμεσα στο αλικη και το μαρινα απο τις γιαγιαδες....τελικα δωσαμε το αλικη και μου αρεσει πολυ!!! το ιδιο και σε αυτην και το λεει με ενα ναζι οταν τη ρωτας!!!! ιδια η βουγιουκλακη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμένα μου αρέσουν και τα 3 και θα τα φωνάζω όλα απλά επειδή εγώ το έταξα δεν θέλω να χρεωθεί και ο άντρας μου μια δική μου επιλογή απ' την στιγμή που δεν του αρέσει το Μαρίνα...το Αλίκη τρελαίνεται! [smilie=laughing7.g:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα Πωλίνα, μου φαινονται λιγο ασυνδετα τα ονόματα που θα βγαλετε το αγγελουδι σας με το υποκοριστικο.Πιο πολύ θα μου ταίριαζε κατι σε Βενια, Βερα, Μαρα, Μανια.Και τα δύο ονόματα είναι υπέροχα, γιατι δε τ αφηνεις ετσι και θελεις να διαλέξεις ενα υποκοριστικό?Πολλα παιδάκια έχουν δύο ονόματα και είτε χρησιμοποιούν και τα δύο είτε το ένα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gianna σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...εγώ δεν έχω πρόβλημα μου αρέσουν,στον σύζηγο δεν αρέσουν δυστυχώς! [smilie=sad5.gif] το Αλίκη δεν το σκεφτήκαμε σαν σύνθετο των 2 αλλά σαν χαϊδευτικό του Βεατρίκη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

Εγώ έχω 2 αγόρια ...καλώς ή κακώς & οι 2 έχουν διπλά ονόματα. Ο ένας λέγεται Κυριάκος-Αντώνης & τον φωνάζουμε Ακη, ο άλλος λέγεται Φαίδων-Ευστράτιος & τον φωνάζουμε Φαίδωνα. Ετυχε έτσι. Ισως δεν θα έπρεπε να βαφτίζονται τα παιδιά με πολλά ονόματα. Θα δείξει το μέλλον...:silent:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...