Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ-ΑΡΝΗΣΗ


Recommended Posts

γεια σας κοριτσια ο μικρος μου ειναι 3.5 στα 4 σχεδον...επειδη δεν εχει αδερφια αποφασισα να το στειλω στο Σεπτεμβρη παιδικο...δτο δημοτι κο παιδικο της περιοχης..στην αρχη χαιροταν ολα καλα μετα αρχισε καθε 10 μερες το ολυ να αρρωσταινει συνεχεια αντιβιωσεις φαρμακα κτλ...ξαφνικα μετα τα χριστουγεννα αρχισε να κανει εμετο επιτηδες στον παιδικο απεκτησε ενα τικ στα ματια...και πολλα κλαματα..μολις φταναμε απ εξω εκανε εμετο στο προαυριο η στην εισοδο κλαιγονας και τσιριζε οτι θε θελει αλλο ναπαει εκει...μια ελεγε τον χτυπησε ενα παιδακι μια οτι δε θελει να τρωει η να κοιμαται εκει διαφορα τετοια..νοσηλευτηκαμε για 3 μερες λογω ιωσης -ηθελε μασκες βασικα και οι γιατροι εκει μου συνεστησαν να μη το στειλω Φαεβρουαριο και Μαρτιο που χει ιωσεις γιατι εχει ταλαιπωρηθει παρα πολυ το ανοσοποιητικο του και γιατι οντως κατι μπορει να το παειραξε και να μη θελει..οποτε πρεπει να ακουσουμε λενε και τη γνωμη του..ισως να μας λεει κατι και να μη το ακουμε πιστευωντας οτι ειναι καπριτσιο.εγω δουλευω μεσημερια να πω οποτε δε με πειραζε απο θεμα δουλειας ναναι σπιτι..το στειλα να χει παρεα

τι να κανω??η αληθεια ειναι οτι νιωθω πως το τυρανναω οταν το τραβολογαω να μπει και κεινος κανει εμετο

ουτε απο εξω δε θεέι να περναει και μια φωτογραφια που πηραμε προχτες απο μια γιορτη τους εκει την πεταξε κατω και ειπε ασε με εδω ειμαι στο σχολειο δε θελω να ξαναπαω εκει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα......

εφοσον δεν εχεις προβλημα να το κρατησεις στο σπιτι πραγματικα δε βρισκω το λογω να τον ταλαιπωρεις....εφοσον αυτο σου ειπαν και οι γιατροι καλο ειναι να ακολουθησεις τις συμβουλες τους....

και μενα ο μεγαλος τα ιδια με τον δικο οσον αφορα με τις αρρωστιες...αυτος βεβαια το θελει πολυ το σχολειο...αλλα και εγω μεχρι τον μαρτη θα τον κρατησω στο σπιτι....δε μπορω να τον βλεπω συνεχεια αρρωστο....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σ ευχαριστω.ξερεις υπαρχουν πολλες αποψεις η παιδιατρος πχ λεει μη του κανω το χατηρι γιατι θα χασω το παιχνιδιοι αλλοι γιατροι λενε το αντιθετο ...στεναχωρεθηκα λιγακι γιατι περνουσαν ωραια νομιζω δηλαδη αλλα δε θα το τρελλανω κιολας...σε αλλο σχολειο λεει θελει να παει αλλα εδω δεν υπαρχει..τον εγραψα στο κολυμβητηριο τωρα και χαρηκε παρα πολυ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ίσως να έγινε κάτι στον παιδικό και να μην θέλει να ξαναπάει :? .....

ασχέτων των ιώσεων, που και αυτές είναι σημαντικές, νομίζω ότι κάτι θα έγινε και δεν του αρέσει.....καλύτερα να τον ακούσετε....εγώ δεν θα τον έστελνα, περισσότερο για το ψυχολογικό που τραβάει!...κρίμα....

τον ρώτησες αν θέλει να πάει σε κάποιο άλλο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από αυτά που λες, φαίνεται ότι μάλλον κάτι έγινε στον παιδικό. Αφού θέλει να πάει σε άλλο σχολείο, και όχι στο συγκεκριμένο, κι αφού στο κολυμβητήριο του αρέσει, σημαίνει ότι δεν είναι θέμα προσαρμογής, αλλά κάτι άλλο.

Οι παιδίατροι δεν είναι ούτε ψυχολόγοι, ούτε παιδαγωγοί, η γνώμη τους επί του θέματος έχει τόση βαρύτητα όσο και οποιουδήποτε άλλου γονιού (αν έχουν παιδιά κιόλας).

Τώρα η χρονιά έχει σχεδόν τελειώσει, οπότε θα πρέπει να δεις του χρόνου τις επιλογές που έχετε για κάποιο άλλο σχολείο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακουσε τον... Τα παιδια μπορει να κανουν πεισματα, αλλα τετοιες ακραιες συμπεριφορες πρεπει να σε ψυλλιαζουν. Κατι τον εχει ενοχλησει και μαλιστα πολυ. Εγω μαλιστα στη θεση σου θα το εψαχνα βαθυτερα, θα κοιταζα να μαθω και απο αλλες μαμαδες πως περνανε εκει τα παιδια μηπως ειναι γενικα το περιβαλλον ακαταλληλο...

Καλη τυχη στην επιλογη σχολειου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

α! συγνώμη τώρα είδα ότι έγραψες ότι θέλει να πάει σε άλλο σχολείο, οπότε άκυρη η ερώτησή μου!! :!::!:

ε τότε μην το συζητάς καθόλου, από προσωπική εμπειρία θα σου έλεγα να μην τον πας ξανά εκεί....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κι από μενα.

Είμαστε ομοιοπαθούσες με τη διαφορά οτι ο δικός μου είχε πρόβλημα προσαρμογής απο την αρχή και δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά συνήθισε και τώρα όλα οκ, αν και είναι πολύυυυυυυυυ κολλημένος με τη μία δασκάλα, ούτε τουαλέτα δεν μπορεί να πάει η κοπέλα.

Όμως παρόλο που έκλαιγε και έλεγε οτι δεν θέλει να πάει στο σχολείο, ποτέ δεν έκανε εμετό, ποτέ δεν είχε τέτοια ακραία συμπεριφορά. Απλά με ζητούσε συνέχεια και έκλαιγε. Μετά όμως στο σπίτι όλα καλά, συζητούσαμε το απόγευμα για το σχολείο και δεν ήταν αρνητικός καθόλου. Κι εμάς μας ταλαιπώρησαν και μας ταλαιπωρούν ακόμα οι ιώσεις, πολύ δύσκολη κατάσταση ειδικά και σε πιο μικρές ηλικίες όπως ο δικός μου (2,5). Άσε που μετά από κάθε παραμονή στο σπίτι άντε να ξαναμπεί πάλι στη ρουτίνα του παιδικού.

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια οτι πρέπει κάτι να έγινε, δεν μπορεί το παιδί να αντιδράει έτσι στα καλά καθούμενα. Το συζήτησες με τις δασκάλες? Αν όχι να το συζητήσεις. Και με τις άλες μαμάδες αν έχεις γνωρίσει κάποιες. Μίλα και με τον μικρό σου, ρώτησε τον αν και τι έχει συμβεί, δε νομίζω να είναι απλά ένα καπρίτσιο, τι να πω...

Εύχομαι να είναι υγιές πρώτα το παιδάκι σου και να ησυχάσει απο τις ιώσεις και περιμένουμε νεότερα. Καλό βράδυ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!

Κατα τη γνωμη μου πιστευω οτι κατι πρεπει να εγινε σιγουρα στον παιδικο για να εχει τετοια αντιδραση το μωρο!αλλωστε γιατι να θελει να παει σε αλλο σχολειο και οχι στο συγκεκριμενο?ισως να του θυμωσαν ή να μαλωσε με καποιο παιδακι!ρωτησε τον!ειναι σε ηλικια που μπορεις να μαθεις τι τον ενοχλησε!ψαξε το περισσοτερο!ρωτησε τις δασκαλες ή και αλλες μαμαδες οπως ειπε και η Χριστινα!οκ ολα τα παιδακι δυσκολευονται να προσαρμοστουν στον παιδικο αλλα οχι με τετοιες ακραιες συμπεριφορες!

Δοκιμασε να τον παρεις σε αλλο παιδικο και δες την διαφορα!αν εκει προσαρμοστει και ειναι χαρουμενος και θελει να πηγαινει τοτε κατι πρεπει να τον ενοχλησε στο συγκεκριμενο παιδικο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Κατερινακι τι κανεις? Χρονια και ζαμανια...ε?

Φανταζομαι οτι ηδη θα αποφασισες να κρατησεις σπιτι το μικρο...

Ασε την παιδιατρο να τραγουδαει. Απο τη στιγμη που προσαρμοστηκε καλα στην αρχη οπωσδηποτε κατι εγινε μετα...

Οι δασκαλες δεν σου ειπαν τιποτα? Καμια αλλη μαμα ξερεις? Να μαθεις εστω απο περιεργεια... Οχι οτι θα ειναι τιποτα φοβερο... Καποιο παιδακι τον χτυπησε/του πηρε το παιχνιδι και οι δασκαλες δεν τον κανακεψαν αρκετα... κατι τετοιο πιστευω.

Η κατασταση με τις ιωσεις ειναι απιστευτη... φετος που αργησε να χτηπησει και η γριπη... μεχρι τον Απριλιο ετσι θα παει!

Αν του εχει περασει η αρνηση, στειλτον Μαιο - Ιουνιο που θα τα βγαζουν κι εξω στην αυλη...

Και για του χρονου... Ετσι κι αλλιως προνηπιο δεν παει κι ο δικος σου του χρονου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 months later...

ANTROULA ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤ ΦΕΤΟΣ.

ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑΘΜΟ, ΓΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΥΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ 3,5 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΛΑ ΖΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ. ΜΕΤΑ ΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΗΤΑΝ ΟΚ.

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ. ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ. ΔΝΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΣΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ, ΤΡΟΜΑΞΑ ΛΙΓΟ. ΕΠΛΙΖΩ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΠΕΡΣΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ 1 ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ.

ΚΑΠΟΙ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...