Μετάβαση σε περιεχόμενο

Tι κάνουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους χωρίς σχολείο?


Recommended Posts

Καλημέρα! Οι δυο γοργονίτσες είναι σπίτι και ευχαριστιούνται ύπνο τώρα που δεν έχουν σχολείο! Οταν ξυπνήσουν θα παίξουν αλλά ζητάνε αρκετή ΤV κι αυτό δεν μ΄αρέσει. Κατά τις 7 το απόγευμα πάμε παιδική χαρά κι εκεί συναντάνε κι άλλα παιδάκια και παίζουν παρέα.

Τα δικά σας παιδάκια πώς γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους τώρα που είναι ελεύθερα από σχολείο και δραστηριότητες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhmera γλυκια μου...το παιδακι μου ειναι ακομα 4 μηνων αλλα 8α σου πω για τa ανηψακιa μου πως περναne τον χρονο τουs.

Ξυπνανε νωρις το πρωι και βλεπουν παιδικα στην TV μετα 8α παιξουν με τα παιχνιδακια τους...Αργοτερα ο παππους 8α τα βγαλει βολτουλα στην παιδικη χαρα και κατα το απογευματακι 8α παιξουν με το Playstation διαφορα αγωνιστικα παιχνιδια . O ενας einai 7 kai o αλλος 5.

Sτην α8ηνα που μενουν δεν εχουν και πολλες επιλογες........Εγω 8υμαμαι μικρη ολη την ωρα ημουν στους δρομους και επαιζα σχοινακι κρυφτο και διαφορα...τωρα που να βγαλεις το παιδι σου εξω?? Ασε!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

newagemama δεν έχω ιδέα τι κάνουν τα σημερινά παιδιά, αλλά θα σου πω τι έκανα εγω όταν ήμουν παιδί τα καλοκαίρια:

Κατ' αρχήν οι γονείς μου μας έπαιρναν "βιβλία για τις διακοπές", αυτά τα βιβλία με κείμενα, ασκήσεις, κ.λπ. που έχουν την ύλη της χρονιάς που τελείωσε στο σχολείο, κι έτσι ασχολούμασταν λίγο μ' αυτά. Εγώ διάβαζα και πολλά λογοτεχνικά βιβλία, αλλά αυτό, φυσικά είναι στο παιδί. Παίζαμε με τον αδελφό μου, βλέπαμε κάποια παιδικά (τότε είχε μόνο το απόγευμα), πηγαίναμε για μπάνιο, βόλτες με τους γονείς μου, τα βράδια πηγαίναμε πολλές φορές περπάτημα στη γειτονιά ή για παγωτό. Μια χρονιά μας είχαν γράψει και κολύμβηση, και η εκπαίδευση γινόταν στη θάλασσα, όχι σε πισίνα. Για μένα ήταν ένας εφιάλτης, αλλά κι αυτό είναι στο παιδί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου

Το αγορακι μου ειναι 7,5 ετων. τον εγραψα σ'ενα καλοκαιρινο προγραμμα του δημου. Εκει κγνωριζει αλλα παιδακια και κανουν πολλες αθλητικες δραστηριοτητες.

Ειμαι χαρουμενη επειδη δεν βλεπει συνεχεια τηλεοραση.

κοιτα στο δημο σου ή στους διπλανους δημους για τετοια προγραμματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα πάλι τα παιδάκια μου, μέχρι να φύγουν για το χωριό με τους γονείς μου, ασχολούνται πολύ με την ζωγραφική.

Για πρώτη φορά τους πήρα νερομπογιές και έχουν ξετρελαθεί. Κάθονται με τις ώρες και ζωγραφίζουν...και ευτυχώς καθαρίζουν εύκολα αυτές. ;)

Επίσης παίζουν και πολύ ώρα με τα παιχνίδια τους. Φυσικά βλέπουν και παιδικά στην τηλεόραση, όλα δηλαδή τα κάνουμε με μέτρο.

Το δε απόγευμα που θα ξυπνήσουν πάμε στο πάρκο-παιδική χαρά...εκεί συναντάμε φίλους και παίζουν με τις ώρες.

Δεν ξέρω τι ηλικίες έχουν οι μικρές σου αλλά μπορείς να τις γράψεις σε κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στην δική μας γειτονιά όλα τα παιδιά βγαίνουν έξω και παίζουν, συνήθως μπάλα (είναι όλα αγόρια εκτός της μικρούλας μου!!!) αλλά άλλες δραστηριότητες που μπορούν να έχουν είναι η κολύμβηση ή γενικά να γραφτούν σε κάποιον αθλητικό σύλλογο είτε μπάσκετ, είτε βόλευ, είτε ποδόσφαιρο, κολύμβηση και ό,τι άλλο.η τηλεόρσαη είναι αναγκαίο κακό καλό είναι να μην ξεπερνά την μία ώρα ημερησίως!!! :!:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορεις να τα στειλει ςκατασκηνωση...οι περισσοετεροι δημοι εχουν κεντρα διμηουργηκης απασχολισης παιδιων με διαφορες δραστηριοτητες,,μαθηματα ζωηγραφικης κολυμβισης κλπ..'

τσεκαρε τι προσφαιρει ο δικος σας δημος οι ομοροι διμοι και πραξε αναλογα..

ειναι κριμα καλοκαιρι να ξεκοτιανουν στην Τιβι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απ ότι κατάλαβα,δε δουλεύεις.

Αυτό είναι θετικό,γιατί μες το σπίτι έχεις πάαααρα πολλές ευκαιρίες να κάνεις διάφορες δραστηριότητες.Δε μας είπες όμως σε ποιά περιοχή μένεις και πόσων ετών είναι τα παιδάκια σου!

Η ιδέα που σου είπε η Georgi79,μου φαίνεται τέλεια.Αυτά τα βιβλία,ξεκινούν από ηλικίες παιδιών νηπιαγωγείου έως και γυμνασίου αν θυμάμαι καλά.....

Επίσης μπορείτε να ασχοληθείτε με τη ζαχαροπλαστική και να φτιάξετε μαζί κέικ ή

να τους δώσεις ζύμη και να φτιάξουν κουλουράκια.

Πάρτους χαρτί του μέτρου απ το βιβλιοπωλείο(είναι πολύ φθηνό) και βγάλτες στο μπαλκόνι με τέμπερες,να ζωγραφίσουν επάνω στο χαρτί,αφού το στρώσεις στο πάτωμα.

Κάντε το μπαλκόνι σας πλαζ!Πάρε τους μία παιδική πισίνα,βγάλτε τη στο μπαλκόνι,γεμίστε τη νερό και άφησέ τις να κολυμπήσουν παρέα με τις κούκλες τους.

Φυτέψτε μαζί σε άδεια κεσεδάκια γιαουρτιού σπόρους από όσπρια,δείτε τα να μεγαλώνουν,φροντίστε τα,παρατηρείστε πόσο διαφορετικό είναι το ένα απ το άλλο κλπ

Κάντε μία βόλτα στο κοντινό πάρκο και μαζέψτε σε σακούλα διάφορα φύλλα και λουλούδια.Κολλήστε τα σε φυτολόγιο αφού τα αποξηράνετε καλά.

Πηγαίντε στη Δημοτική βιβλιοθήκη της περιοχής σας και δανειστείτε παιδικά παραμύθια.....

Βάψτε ζυμαρικά και φτιάξτε κοσμήματα, περνώντας τα σε κλωστή....

Θα σκεφτώ και άλλα και θα επανέλθω.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α, ναι, ξέχασα την κατασκήνωση, αλλά νομίζω οι κόρες σου είναι μικρές για κάτι τέτοιο. Εγώ είχα ξεκινήσει από 11 χρονών κι ο αδελφός μου λίγο μεγαλύτερος!

Όσο για την ιδέα με τους σπόρους στα κεσεδάκια, τη λατρεύω! Το έκανα και φοιτήτρια!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φτιάξ τους ένα μίνι πρόγραμμα όπως είχαν το χειμώνα,αλλά σε πιο χαλαρούς και ευχάριστους ρυθμούς....

Πχ μπορούν να ξυπνούν το πρωί,να παίρνουν πρωινό και να παίζουν ελεύθερα με τα παιχνίδια τους

μετά να ασχοληθούν με μία από τις δραστηριότητες που σου έγραψα,μετά να πάτε μία βόλτα για τα καθημερινά σας ψώνια,ή στη θάλασσα για μπάνιο,η να καλέσουν μία φίλη τους απ τη γειτονιά να παίξουν μαζί,να γράψουν στο ειδικό βιβλίο για τις διακοπές...

Αργότερα να φάνε το μεσημεριανό τους,να ξαπλώσουν και να διαβάσουν ένα απ τα παραμυθάκια που πήρατε απ τη δημοτική βιβλιοθήκη και το απόγευμα να πάτε όλοι μαζί σε κάποιο παιδότοπο,πάρκο,σε φιλικό σπίτι,ακόμη και στην παραλία,αν είναι κοντά σας και να παίξουν στην αμμουδιά.

Δε ξέρω αν σ έχω βοηθήσει......

Πάντως γνώμη μου είναι το καλοκαίρι να αποφεύγουμε την τηλεόραση.Ο καιρός ευνοεί για πολλές εξωτερικές δραστηριότητες...Είναι κρίμα να τα αποβλακώνουμε με το χαζοκούτι.....

Η κατασκήνωση είναι μία καλή εμπειρία,αν τα παιδιά είναι άνω των 9-10 ετών και η κατασκήνωση είναι τσεκαρισμένο ότι είναι καλή.Επίσης αν είναι μεγάλα τα παιδιά,μπορείς να τα στείλεις για 10 μέρες στους παππούδες,αν μένουν στην επαρχία ή στα ξαδελφάκια τους.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σε ευχαριστώ Elk μου! Μόλις έγραψα το θέμα, η μικρή γέμισε δύο πάνες φουυυυυλ στα κακα, ευτυχώς με σύσταση πάστας χωρίς κλάματα!! Γουρλιδικο το φόρουμ 😂 Δοκίμασα σήμερα να της βάλω το αχλάδι μέσα σε αυτήν την πιπίλα την μεγάλη με τις τρύπες και της άρεσε πάρα πολύ. Το κρατούσε με το χεράκι της και ρουφούσε με μανία 🥰 Μετά της το έλιωσα με το πιρούνι και έφαγε λίγο. Νομίζω ο τελείως πουρές της κακοφαινεται. Θα δείξει πως θα πάει, αρχή είναι ακόμα, νομίζω πρέπει να δειξω περισσότερη υπομονή! 
    • Κλείσε κορίτσι μου ραντεβού με οδοντίατρο και μίλησε με τον γυναικολόγο σου ότι θα πας σε περίπτωση που χρειαστεί να μιλήσουν κ μεταξύ τους! Μπορούν να γίνουν κ ενέργειες και στην εγκυμοσύνη μη το αφήσεις γτ είναι χειρότερο! Περαστικά εύχομαι!
    • Πολύ συγκινητική η ιστορία του άντρα σου Αντωνια μου...!Και καταπληκτικό ότι τα κατάφερε τόσο καλά ένα αδύναμο εμβρυακι. 💖 Και αυξήθηκε  το αποθεμα σας!! Δεν μπορειτε βεβαια να επιλεξετε εσεις ποια-ες θα βαλετε. 😄 Το ξερεις, φανταζομαι. Οι γιατροί ξεκινουν συνηθως τις ετ από τα πιο δυνατά έμβρυα, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες.  Επίσης, η ποιότητα της βλαστοκυστης στην πραξη φαίνεται. Μακαρι να πετυχεις με την πρωτη, ολες αυτο ευχομαστε! Αλλα το σημαντικο ειναι να ειναι υγιεις αυτες που θα βαλεις, οχι μονο αριστες σύμφωνα με τους χαρακτηρισμους των εμβρυολογων. Το έχουμε δει πολλές φορές. Από αγάπη κ ενδιαφέρον στο λέω. Επειδή είναι η πρώτη σου προσπαθεια και καλό είναι να έχεις ολες τις πληροφορίες.😉  Προς το παρον ολα καλα πανε, μακαρι να συνεχίσουν ετσι!!🥰🙏
    • Μακάρι κορίτσια μου!!! Να δω κ τα 2 θετικά🤞🏻🤞🏻🤞🏻 καλα αν είναι να γίνει θα γίνει… Κ γω με μια φορά έπιασα στη βιοχημική 
    • Και μένα είχε πρηστεί το στήθος πολύ νωρίτερα και τελικά ήμουν έγκυος...βέβαια εγώ το υποψιάστηκα 5 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο επειδή είχα συχνοουρία.  Την Δευτέρα περιμένεις λογικά...οπότε ένα τεστ αύριο ή μεθαύριο θα δείξει πιστεύω.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...