Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ?(ΚΥΠΡΟ)


roumpi

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΠΡΙΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ FOROUM, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΟΤΗΣΩ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν θελεις να σου στειλω σε προσ. μηνυμα τη γιατρο μου (να μην της κανω και δυσφημηση).

Ημουν σε εναστριμωγμενο δικλινο με γυναικες που ειχαν γυναικολογικες εγχειρισεις και αλλα. Το θεωρω απαραδεκτο να βαζουν μια λεχωνα με ενα βρφος που κλαιει συνεχεια με μια κοπελα που αναρρωνει απο κατι σοβαρο, απο μια αποξεση. Δεν υπαρχει rooming in και αυτο κανει πολυ δυσκολο το θηλασμο και την επαφη με το μωρο. Οι μαιες δεν ειναι υποστηρικτικες (απτην αρχη μου ελεγαν θα παμε για καισαρικη να ξεμπερδευεις) ούτε με το θηλασμο. Γεννας στα υπογεια και ειναι λιγο τρομακτικα εκει κατω. Καμια συγκριση με τη γεννα μου στο Μακαρειο που γεννησα στον πανω οροφο με μια μεγαλη τζαμαρια και ειχα πιατο τη Λευκωσια στο πρωτο φως της μερας.

Οι μαιες είναι ξενογλωσσες και είναι δυσκολο μεσα στη συγχηση σου να μη χρησιμοποιεις τη μητρικη σου γλωσσα. Οι τιμες πολύ ακριβες, αυτο θα το ξερεις μαλλον.

Εχω ομως γνωστες που γεννησαν εκει και το πρωτο και το δευτερο γιατι εμειναν ικανοποιημενες. Ομως καμμια δεν γεννησε φυσιολογικα και θήλασε τα παιδια της. Για μενα που είναι ιδανική η φυσιολογική γέννα, ο θηλασμός και η συνεχης επαφη με το μωρο μου απο τη γεννηση του το Αχιλλειο ηταν απαραδεκτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sas kopeles...eimai kai ego apo kirpo kai apla ekana mia episkepsi se mia giatro sto axilleio...itan i proti kai teleutaia fora pou piga...

alla ok esi mporei na eisai ikanopoiimeni me to giatro sou...pote gennas?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα roumpi.Γεννησα κι εγω στο αχχιλειο πριν 3 μηνες και εμεινα πολυ ευχαριστημενη και απο τον γιατρο μου και το νοσοκομειο και απο το προσωπικο,οτι ειναι ακριβα ειναι αλλα με βοηθησαν πολυ με τον θηλασμο,ειναι καποιες μαιες που βοηθανε και καποιες που ουτε καν μιλιουνται γιατι οπως λεει και η violeta δεν μιλανε ελληνικα καλα αλλα δεν με χαλασε ,αφου να φανταστεις με καποιες δεθηκαμε τοσο πολυ που κλαιγαμε την ημερα που φευγαμε για το σπιτι και ανταλαξαμε τηλεφωνα και οτι χρειαστω της περνω και με βοηθανε.Δεν ειμαι απο κυπρο αλλα πραγματικα ενιωσα πολυ οικεια και αν ξαναμεινω εγκυος και μενω ακομη εδω εκει θα γεννησω.Ποιον γιατρο εχεις?Στειλε μου π.μ αν θες να με ρωτησεις κατι παραπανο.Να εισαι καλα και με το καλο ευχομαι το μωρακι σου.

violeta τι επαθες κοπελα μου εσυ και εχεις τετοιες εντυπωσεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναγκαστηκα να κανω καισαρική η οποια δεν θα ηταν απαραιτητη με καλό γιατρό και υποστηρικτικές μαιες. Και αυτό δεν ειναι τυχαιο γιατι τα ποσοστα καισαρικής εκει ειναι στα υψη. Αληθεια Τζενη εσυ γεννησες φυσιολογικά εκει?Καταφερες και θηλάζεις ? Κι οπως ειπα και πιο κατω περασα 3 εφιαλτικες μερες εκει. Δυσκολη ανανηψη απτην καισαρική, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βαζουν λεχωνα με καισαρική τόσο μακρυα απτο δωματιο με τα μωρα και με γυναικα που αναρωωνει απο κατι γυναικολογικό. Δεν υπαρχει rooming in. Αν εχεις λεφτα για μονοκλινο καλώς αλλα αν όχι? Απαραδεκτο να πρεπει να μιλας αγγλικα. Εγω νευριαζω και στις καφετεριες της Κυπρου που πρεπει να μιλω αγγλικά και τους μιλαω ελληνικά και με αναγκαζουν να το κανω την ωρα που γεννώ? Αν με πληρωναν για να γεννησω ξανα εκει δεν θα πηγαινα και αν πληρωνα τα διπλα για να γεννησω στο Μακαρειο θα τα εδινα. Διαφορα ουρανου και γης για μενα και μπραβο στο Κυπριακο κρατος που εχει τοσο θαυμασια νοσοκομεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou roumpi genisa kai ego sto axeilio prin 2 mines kai emeina poli euxaristimeni kai me tin kliniki kai me ton giatro fusika den sxetizete to ena me to allo ontos einai ligo akrivo alla exei kai idiotes giatrous pou exoun diki tous kliniki kai einia kai pio akrivi apo to axeilio einai ti prosferi to axeilio kai ti i alles klinikes kai 3eris kai tis times apo prin kai einai diki sou epilogi kata poso tha pas ekei kai an tha kaneis kaisariki kai ego ekana kaisariki logo anagkis pou omos itan pragmatiki itan demeni me ton omfalio sto lemo 3 fores kai ton 3etili3e mprosta ston antra mou kai exo kai fotografies merikes fores krinoume tous giatrous pou se teties periptosis pou epimenoun se kaisariki ego an den akouga to giatro mou den 3ero ti kateli3i tha ixame einai kai thema empistosinis tou giatrou...

ego pantos emeina kai poli euxaristimeni kai me tis mees kai tis nosokome violeta den 3ero se ti periptosis epeses alla eprepe na tous peis na se alla3oun domatio den 3ero giati se balane esena ekei pantos ego pou nosileutika pali sto axeilio otan imoun 4 minon logo kapiou provlimatos me balane moni m epeidi den mporoun na vazoun kopeles pou molis genisane me alles pou den exoune genisi

roumpi mou an thes perisoteres leptomeries mporin na stilis kai se mena minima kai tha sou apantiso euxaristos

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν και γω είχα καποιο προβλημα όταν ήμουν 7 μηνων εγκυος, μερικη αποκολληση απο πτώση και νοσηλευτηκα στο αχιλλειο με βαλανε σε δικλινο με μια κοπελα που μολις ειχε γεννησει. Δεν ξερω γιατι λες οτι δεν βαζουνε λεχώνες με αλλες κοπελες. Απλα δεν καταλαβαινω καθολου γιατι οι Κυπραιες προτιμανε κατα συντριπτικη πλειοψηφια τις κλινικες ενω εχουμε τοσο καλα νοσοκομεια με τοσο καλους γιατρους και μαιες και ασφαλεια (το αχιλλειο δεν εχει 24 ωρο χειρουργειο ετοιμο ενω το νοσοκομειο εχει) και προτιμανε να πληρωνουν ενα σωρο λεφτα σε κλινικες οι οποιες ειναι καθαρα επιχειρησεις. Ξερω πολύ καλά το σύστημα στις κλινικές και το πως λειτουργουν εκει οι γυναικολόγοι και πιστεψε με για να καταφερεις εκει περα να γεννησεις φυσιολογικά πρεπει να σε πιασουν οι πονοι πολύ πριν τις μερες σου (γιατί στανταρ θα σε βαλει με προκληση ο γιατρος πριν την ΠΗΤ σου) ενω στο νοσοκομειο θα περιμενουν και μετα την ΠΗΤ σου λιγες μερες και πρεπει να γεννησεις πολύ γρηγορα (ο γιατρός πρεπει να σχολάσει καποια ωρα και να παει σπιτι του γιατι την αλλη μερα το πρωι εχει παλι ραντεβου, οποτε βουρ για καισαρικη) ενω στο νοσοκομειο σε περιμενουν αρκετες ωρες, οι γιατροι αλλαζουν βαρδιες και δεν εχουν κανενα συμφερον. Συγνωμη ρε κοπελες αλλά το εζησα στο πετσι μου το κυπριακό σύστημα υγειας με 2 εγκυμοσυνες και δυο γέννες, είδα διαφορους γιατρους και στο αχιλλειο και στα νοσοκομεια, εζησα εναν εφιαλτη με την καισαρική στο Αχιλλειο και βίωσα το θαυμα με τον φυσιολογικό τοκετό μου κατόπιν της καισαρικής στο νοσοκομειο. Γι αυτό τα λεω αυτά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

violeta με καισαρικη γεννησα λογο οτι ηταν το μωρο τυλιγμενο στο λαιμο και στο χερακι και ερχοταν με τα ποδια ετσι μου ειπαν κι ετσι εκανα τωρα αν ηταν ψεματα ο θεος ξερει.Παντως μου εφερναν το μωρο στο δωματιο και αν ηθελα εγω το κραταγα και ολη νυχτα για να το θηλασω.Για το μακαρειο εχω ακουσει κι εγω οτι ειναι πολυ καλο και εχει ειδικη μοναδα για πρωωρα μωρακια αλλα ηθελα να γεννησω με τον γιατρο που με παρακολουθουσε.Αν περασες ασχημα με το δικιο σου να εχεις ασχημες εντυπωσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσια και ευχαριστω για την ανταποκριση. Λοιπον ο γιατρος μου ειναι ο Μηνος Σολωμου και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστιμενη μεχρι στιγμης,πιστευω ειναι ο καλυτερος γυναικολογος στο Αχιλλειο. Παμε για φυσικη μεχρι στιγμης μιας και το μωρακι εχει παρει θεση εδω και ενα μηνα και κατεβενει κατω-κατω. Ελπιζω να μην αλλαξει κατι μεχρι το τελος ;) Οσο για τις τιμες το ξερω οτι ειναι ακριβο αλλα δεν θα ηθελα να γεννησω καπου αλλου γιατι εχω τυφλη εμπιστοσυνη στον γιατρο μου. Σκευτομαι για μονοκλινο για τον λογο οτι θα ειμαι πιο ανετη αλλα θα μπορει να μενει και ο αρραβωνιαστικος μου μαζι μου τα βραδυα(δεν νομιζω να φευγει απο διπλα μας :D ) Θα ηθελα ομως το μωρακι μαζι μου , και εννοειται οτι θα ηθελα να το θηλαζω και να μην του δινουν ξενο γαλα.

TZENI32 και miria αληθεια εσας ποσα σας στοιχισε? Με την violeta τα ειπαμε. Αυτο που με φοβιζει,οπος ειπα και στην violeta ειναι οτι τα χειρουργεια αλλα και η αιθουσα τοκετου ειναι στο υπογειο και εχω κλειστοφοβεια :? Δεν ξερω πως θα αντιμετοπισω αυτον τον φοβο,ελπιζω εκεινη την στιγμη να μην το σκευτομαι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

roumpi καλησπερα.2050 μας κοστισε μονο το αχχιλειο με μονοκλινο δωματιο που κοστιζει 250 ευρω την ημερα με καναπε που γινετε κρεβατι για τον συνοδο.Οσο για τα χειρουργια ειναι καπως αλλα πιστεψε με δεν θα το σκεφτεσε εκεινη την ωρα ασε που εμενα μου εβαλαν και μουσικη.Εγω παντως επερνα το μωρο συνεχεια στο δωματιο και το κρατησα και βραδυ.Παιδιατρο δεν εχει πρεπει εσεις να φερετε καποιον που να ειναι μεσα στον τοκετο και να εξετασει το μωρο μολις γεννηθει.Και κατι ακομη προσεχε γιατι δινουν συμπληρωμα γαλα μετα τον θηλασμο αν θες αποκλειστικο πρεπει να το τονισεις η να μιλησεις με τον παιδιατρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera kai pali roumpi emena mou stixise 3500 me ton giatro kai kliniki opos eipe kai i tzeni paidiatro prepei na fereis kai ego monoklino pira kai to moraki mou dipla mou to eixa kai emena mou arese para poli apoki kai pera einai epilogi tou kathenos pou tha genisi ego eixa ton giatro mou ekei kai epidi den exo katholou ma kathoulou empistosini sta nosokomeia ithela na geniso opou dipote allou ektos tou nosokomeiou kai den nomizo na einai thema fantasias kai psonismatos gia to an tha genisis stin kliniki apla einai thema epilogis sou euxome mia kali genna opou kai an genisis kai na xerese to moraki sou...

kai emena mou valane mousiki sto xeirourgio pes tous kai tha sou baloun emena mou balane terzi :D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...