Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υδροκεφαλία - S.O.S.


esys

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες. Σήμερα έμαθα ένα δυσάρεστο νέο για μια φίλη που διανύει τον 7ο μήνα κύησης. Πρόκειται για μια φίλη με την οποία σπουδάζαμε μαζί. Έχει σήμερα επιστρέψει στη Χώρα καταγωγής της (εκτός των Ευρωπαικών και γενικότερα των Δυτικών συνόρων).

Στις πρώτες εξετάσεις της κύησης βρέθηκαν κάποιες ανεβασμένες τιμές του τοξοπλάσματος αλλά η γυναικολόγος της το ξεπέρασε θεωρώντας το κάτι που μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μη σοβαρό. Δεν το παρακολούθησε, δεν της χορήγησε κάποια θεραπεία. Έκανε αμνιοπαρακέντηση και της είπε ότι όλα βαίνουν καλώς. Τον τελευταίο καιρό της είπε ότι κάτι δεν πάει καλά. Της είπε να κάνουν μια εξέταση και της αποκάλυψε ότι το έμβρυο έχει υδροκεφαλία. Μάλιστα η κατάσταση έχει προχωρήσει τόσο που στην τελευταία εξέταση που έκανε έδειξε ότι ο εγκέφαλος έχει πειραχτεί πάρα πολύ. Στην καλύτερη το μωρό θα είναι καθυστερημένο. Το κεφάλι του είναι όπως ενός εμβρύου 37 εβδομάδων και το σώμα όπως ενός εμβρύου 32 εβδομάδων. Υπάρχουν 30 ml υγρού στον εγκέφαλό του. Τους είπε ότι το μωρό μπορεί να γεννηθεί αλλά λόγω της κατάστασης να μην μπορεί να επιβιώσει. Οι πιθανότητες να πεθάνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες είναι τεράστιες. Επίσης είναι αβέβαιο αν μια χειρουργική επέμβαση στο μωρό θα λύσει το πρόβλημα. Αν ζήσει το πιθανότερο είναι να ζει σαν φυτό που μόνο θα το ταϊζει και θα το φροντίζει. Ενας άλλος γιατρός της πρότεινε προβεί σε γέννα άμεσα και να δούνε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αμέσως μετά χειρουργικά.

Κορίτσια αν κάποια γνωρίζει κάτι σχετικό με την πάθηση αυτή στο έμβρυο ή ονόματα γιατρών που μπορεί να ασχολούνται με το θέμα σας παρακαλώ απαντήστε μου στο μήνυμα δημοσίως ή με πμ.

Η κοπέλα βρίσκεται σε απόγνωση. Δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στους γιατρούς που επισκέπτεται. Αν υπάρχει κάποια λύση είναι έτοιμη να ταξιδέψει και να κάνει τα πάντα για να δει το μωράκι της να γεννιέται ζωντανό και υγιή ή τουλάχιστον να μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και να μην γίνει μια δυστυχισμένη ύπαρξη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι οταν αντιμετωπισα προβλημα με ενα ειδος μικροκεφαλιας στον μικρο μου καποιοι γιατροι ελεγαν οτι θα γινει καθυστερημενο....η παιδιατρος μου ευτυχως με παρεπεμψε σε εναν εξαιρετο νευροχειρουργο οποιος ειναι στο παιδων αγια σοφια

λεγεται σφακιανος γεωργιος και ειναι κορυφη σε τετοιες περιπτωσεις!!

πιστευω οτι μια επισκεψη θα ηταν καλη να γινει να παρετε μια εκτιμηση και αν οχι η φιλη σου εσυ αν μπορουσες να πας και να του πεις το ιστορικο.

ειναι πολυ απλος ανθρωπος και με κατανοηση και η επιστημονικη του αποψη ειναι παντοτε σωστη!!

σε εμας εκει που ολοι ειχαμε απελπιστει εκεινος μου εδωσε ελπιδα και τελικα ετσι εγινε οπως μου τα ειπε...και τωρα που πηγα και ειδε ξανα τον μικρο(χωρις να κλεισω καν ραντεβου)μου ειπε παρε το παιδακι σου και πηγαινε σπιτι ειναι μια χαρα!!!!!

το παρακολουθει βεβαια αλλα ειναι πολυ αισιοδοξος!!!

σας τον συστυνω 1000%

αν χρειαστεις τηλεφωνα του στειλε μου πμ

και αν θες να μαθεις περισσοτερα για το ποσα παιδακια εχει φτιαξει μπες στο google και θα δεις

ευχομαι ολα να πανε καλα για την φιλη σου και το μωρακι της!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα !!!!!!!μπεμπουλης απ τι διαβασα εσενα ειχε μικροκεφαλια κ οχι υδροκεφαλια!!!εχει σημασια!!!εγω το αντιμετωπισα πριν 3 μηνες με την κολλητη μου!!!!ηταν εγκυος μετα απο εξωσωματικη σε διδυμα κ στον 6 μηνα ειδαν ακριβως τα ιδια πραγματα που μας περιγραφει η κοπελα!!!!δεν υπηρχε δινατοτητα να σωθει το μωρο κ ο λογος επιδη ειχε επιρεαστει απο απο 80% ο εγκεφαλος του!τελος παντων τα μωρα γεννηθηκαν στην 32η βδομαδα με καισαρικη!!!!μολις γεννηθηκαν το υγιες ειχε πλανταξει στο κλαμα αλλα το αλλο ναι μεν γεννηθηκε ζωντανο αλλα δεν αντιδρουσε!!κ ετσι μπηκε στην εντατικη!!!!οταν το ειδα επαθα σοκ!!!ηταν μελανιασμενο κ παραμορφωμενο το καφαλακι του κ απλα κανανε πειραματα οι γιατροι επΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ!!!!!το μωρο εζησε 6 μερες κ μετα απεβιωσε!!ευτυχως για την φιλη μου το χε παρει αποφαση κ ειχε αλλο ενα στην αγκαλια της!απλα θελει πολυ ψαξιμο παιδια!!!!!!!τετοια παιδια με υδροκεφαλια δυστυχως δεν ζουσε!!!το εζησα κ τα ειδα με τα ιδια μου τα ματια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα......σαν νοσηλευτρια και φοιτητρια περασα απο το παιδων και ειδα δυο περιπτωσεις....η μια ηταν ενα αγορακι 6 μηνων το οποιο ειχαν παρατησει οι γονεις του,δεν ειχε ματια και η μονη χειρουργικη επεμβαση που γνωριζω εγω και αυτο τουλαχιστον ειχαν κανει ειναι η τοποθετηση βαλβιδας στονν εγκεφαλο που παροχετευει το υγρο στο νωτιαιο μυελο...δυστυχως το παιδακι αυτο ηταν εντελως καθυστερημενο...και φυσικα δεν θα ειχε καλη προγνωση....το μονο που με χαροποιουσε ηταν οτι ολο το πρωσοπικο το ειχε βαπτιση και πραγματικα τον λατρευαν τον αλεξανδρο...

το αλλο ηταν παλι ενα αγορακι νεογγενητο σχεδον..και σε αυτο ειχε τοποθετει βαλβιδα παροχευτεσης,αλλα αντιμετπιζε και αλλα προβληματα..

η ουσια ειναι οτι αυτα τα παιδακια αντιμετοπιζουν συνηθως πολλαπλα προβληματα υγειας και η προγνωση δεν ειναι καλη...

λυπαμαι πολυ για την φιλη σου,ειναι κριμα γαμωτο να γεννιουνται τετοια παιδακια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κανονικά πρέπει να στείλει την γιατρίνα που δεν της έκανε τιποτα απολυτως για το τοξόπλασμα στα δικαστήρια μην πω στην φυλακή!!!!!!!! είναι απαράδεκτο μια γυναικολόγος να δεί υψηλές τιμές τοξοπλάσματος και να μην το ψάξει!!! το τοξόπλασμα μπορέι να προκαλέσει σωρεία παθήσεων μέσα στις οποίες βρίσκεται και η υδροκεφαλία!!!! είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιοι γιατροί ανεγκέφαλοι στις μέρες μας που η επιστήμη μπορεί να κάνει θαύματα!!!!

κοιτα εδώ όμως νομίζω ότι στο ΠΑΓΝΗ: http://www.2810.gr/site/news/article/34703

ελπίζω να γίνει κάτι για αυτό το αγγελούδι!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχως δεν γνωρίζω κάποιον ειδικο για να σου συστήσω...

Απλα εχω συγκλονιστεί απο το περιστατικό και την αντιμετώπιση της πρώτης γυναικολόγου...

Ευχομαι καλή τύχη στο μικρό αυτό πλασματάκι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επειδή έχω δουλέψει με παιδιά με ειδικές ανάγκες έχω δει παιδιά με υδροκεφαλία που είχαν κάποια μικρή νοητική υστέρηση και κάνανε χειρουργείο για να βγάλουν το υγρό από το κεφάλι τους (είχαν μια μικρή τρυπούλα ανάμεσα στο στήθος), ήταν από τα ελαφρά περιστατικά αλλά πες την φίλη σου να το ψάξει! άμα γίνει το χειρουργείο από μωρό μπορεί και όλα να πάνε καλά. απλά αυτό που γνωρίζω είναι πως αυτά τα παιδιά συνήθως φτάσουν μέχρι την ηλικία των 30-40 ανάλογα την περίπτωση πάντα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η υδροκεφαλια οπως και μερικες περιπτωσεις μικροκεφαλιας μπορουν να δημιουργισουν τρομερα προβληματα σε ενα παιδι οποτε για μενα ειναι το ιδιο γιατι και απο την μικροκεφαλια μπορει ανετα ενα μωρο να μεινει καθυστερημενο!!!!(συγκεκριμενα του δικου μου δεν του μεγαλωνε ο εγκεφαλος και αυτο θα μπορουσε να οδηγησει σε νοητικη υστερηση οπως και η υδροκεφαλια οποτε αυτες οι παθησεις ειναι παραλληλες)

εγω δεν ξερω σε τι βαθμο ειναι αυτη την στιγμη η υδροκεφαλια του μωρου αυτου.

αυτο θα το κρινει μονο ενας νευροχειρουργος και εγω συστησα αυτον γιατι γνωριζω(και εχω δει να ερχονται γονεις απο ολη την ελλαδα με τα μωρα τους)οτι αναλαμβανει περιπτωσεις υδροκεφαλιας και οχι μονο μικροκεφαλιας(οπως εμας)η κρανιοσυνοστεωσης.

ειδα πολλα μωρακια οσες φορες τον επισκευτικαμε και συζητησα με πολλες μανουλες...και εμαθα οτι εχει φτιαξει αρκετα μωρακια

τωρα...υπαρχουν και περιπτωσεις που δυστυχως δεν γινεται τιποτα αυτο ειναι κατανοητο!!

αυτο ομως δεν μπορουμε να το πουμε εμεις αλλα οι ειδικοι σαυτα τα θεματα

εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι μια προσευχη αν γινεται κατι και μπορει να επιβιωσει αυτο το μωρακι να κανει ο θεουλης το θαυμα του

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το πιο πιθανο ειναι να μην επιβιωσει το μωρακι,μα καλα δεν φανηκε τπτ στις εξετασεις?φιλη μου το ειδαν στην αυχενικη οτι κατι δεν πηγαινε καλα κ το παπ α εδειξε πιθανοτητες 7 στις 9 κατι τετοιο ,φυσικα η κοπελα τερματισε την κυηση,κουραγιο κ υπομονη σε αυτη την κοπελα και ας βαλει ο Θεος το χερι του ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν εχω λογια μεγαλη η στενοχωρια....ενα πραγμα μονο θα ρωτησω η αυχενικη διαφανεια δεν πρεπει να τα δειξει αυτα τα προβληματα? πως και σευνεχιστηκε η κυηση? τωρα οτι και να λεμε ειναι ματαιο....να δωσει δυναμη ο θεος και να μην τυραννιεται αυτο το πλασματακι ουτε οι γονεις του, να γινει ενα μικρο θαυματακι και να δοθει λυση χειρουργικα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw gnwrizw ena agoraki pou exei udrokefalia,to eixe apo mikro+oxi mono auto.exei kai paralush sta podia.wstoso ekane epemvash kai to paidaki einai apo ta pio eksupna paidakia pou exw sunanthsei sthn zwh mou!na fantasteite se hlikia 10 etwn milouse aptaista agglika!paneksupno+milaei toso omorfa!!!na to fas sou erxetai.twra phgainei lukeio kai panta autos krataei th shmaia me to karotsaki.aristeuei panta!mporeis na katalaveis oti to paidaki eixe udrokefalia.pisw,sto sverko na to pw aploika fainetai otan kounaei to kefali tou ena swlhnaki.einai eswteriko alla diakrinetai.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σε όλες. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα αλλά και οι περισσότερες που ψάχνοντας ένα λιμάνι και συμπαράσταση είμαστε εδώ γραμμένες έχουμε τη δική μας ιστορία και έχουμε περάσει ουκ ολίγα προβλήματα. Έτσι πίστευα ότι θα είχα κάποια απάντηση σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η φίλη μου.

Τελικά προσανατολίζεται να το γεννήσει με καισαρική άμεσα μέσα στις 8 επόμενες ημέρες και ότι γίνει. Κατ'ουσίαν οι πιθανότητες να επιβιώσει το μωρό είναι απειροελάχιστες αλλά αν το κρατήσει και το γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό στους εννέα μήνες ή αργότερα από τις 8 ημέρες η βλάβη που θα υπόκειται ο εγκέφαλος του μωρού θα γίνεται όλο και πιο σοβαρή.

Mantarini και an-n της είπαν οι γιατροί ότι δε θα ξεμπερδέψει με ένα χειρουργείο αλλά θα χρειαστεί περισσότερες από μία επεμβάσεις με αβέβαιο αποτέλεσμα και πάντα με το φόβο ότι το μωρό αυτό δε θα μπορέσει να επιβιώσει

kalli5 είναι αλήθεια ότι το βρέφος μπορεί να γίνει ένα καλό πειραματόζωο στα χέρια κάποιων γιατρών. Δε λέω σίγουρα θα θέλουν να βοηθήσουν αλλά η ψυχούλα αυτή μπορεί να υποφέρει χειρότερα με τα πειράματα αυτά. Όσο σκληρό και αν είναι αυτό που λες όμως η αλήθεια είναι ότι αν ένα μωρό επιβιώσει και μεγαλώνοντας έχει χίλια δύο προβλήματα που το κάνουν δυστυχισμένο ίσως είναι καλύτερα ο Θεός να αποφασίζει να τα αναπαύει.

bourique1984 αυτό που αναφέρεις είναι ακόμη χειρότερο. Να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί και να το παρατάς οπουδήποτε γιατί έχει πρόβλημα. Αυτή η περίπτωση ρε παιδιά είναι χειρότερη και πιο απάνθρωπη από το να αποφασίσεις να το αναπαύσεις. Τουλάχιστον δε θα έχει βιώσει και την εγκατάλειψη λόγω της διαφορετικότητάς του

rena79 και evipapa πράγματι θα πρέπει να κινηθεί κανείς νομικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις αδιαφορούν για την αποζημίωση που μπορεί να τους προσφερθεί. Η διαδικασία πολλές φορές είναι πιο επώδυνη από τη λύτρωση που θα μπορούσε να έρθει μέσω κάποιων χρημάτων ή με το άκουσμα της ποινής για τον υπαίτιο. Παρόλα αυτά κι εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να κινηθεί η φίλη μου δικαστικά ώστε τιμωρηθεί αυτή η γυναικολόγος και να της αφαιρεθεί το δίπλωμα. Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να μην γνώριζε κάτι τόσο απλό. Εγώ που είχα μια εγκυμοσύνη που παλινδρόμησε και έχω πλέον εντρυφήσει στο θέμα της εγκυμοσύνης, τους κινδύνους και ότι θα μπορούσε να συμβεί. Αυτή γιατρός με τόσα χρόνια σπουδές δεν ήξερε το πιο απλό πράγμα; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

an-n η περίπτωση που περιγράφεις αφορά μωρό που γεννήθηκε με το πρόβλημα ή μωρό που το απέκτησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του; Έχει σημασία αυτό απ'όσο διάβασα στο ιντερνέτ. Αν είναι πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά μπορεί να διορθωθεί με επέμβαση και αν η διάγνωση γίνει άμεσα δεν αφήνει και κανένα ελάττωμα. Παρόλα αυτά εύχομαι και προσεύχομαι η περίπτωση της φίλης μου να μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πάντως και να είχε διαπιστωθεί νωρίτερα δεν ξέρω αν θα επιτρεπόταν διακοπή της κύησης. Στη Χώρα της η κοινωνία και η θρησκεία τα απαγορεύουν ρητά αυτά τα πράγματα

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ και εγώ δε βρήκα πουθενά κάτι σχετικό με την ποσότητα του υγρού. Αλλά για να έχει δημιουργήσει σύμφωνα με τους γιατρούς μεγάλης έκτασης ζημιά στον εγκέφαλο, νομίζω ότι πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό η υδροκεφαλία

savropinguinos και εγώ εκεί έχω καταλήξει μετά απ'όσα διάβασα στα φόρουμ στο ιντερνέτ και όσα μου είπαν ή μου έστειλαν φίλοι με μέιλ μέχρι τώρα. Το ξέρει κι η ίδια αλλά κάπου μέσα της υπάρχει μια φλόγα ελπίδας, μήπως και είναι η εξαίρεση.

ΕΥΑΚΙ1234 το μόνο που θα σου πω είναι ότι ζει σε μια Χώρα όχι ιδιαίτερα προηγμένη, με παλιά και κολλημένα μυαλά. Ξέρεις πολλές φορές θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι Μπανανία και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας εδώ (και πράγματι δηλαδή πόσες φορές τα λάθη τους τα πληρώνουν αθώοι άνθρωποι με τη ζωή τους την ίδια). Εκεί πέρα οι γιατροί, παρόλο που ορισμένοι έχουν σπουδάσει ή έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, δεν θα πρέπει να είναι και κορυφές. Όταν διαπιστώνεται τοξόπλασμα στην αρχή της κύησης και περνιέται στο ντούκου, ε, δεν υπάρχουν λόγια ή χαρακτηρισμοί για τις γνώσεις του γιατρού που σε παρακολουθεί.

land το τοξόπλασμα, ο έρπης και το μεγαλοκυταροϊός είναι επικίνδυνα για την έγκυο. Εγώ όταν είχα μείνει έγκυος και διαπιστώθηκε ότι δεν είχα αντισώματα στο τοξόπλασμα δεν έτρωγα φέτα, καμαμπερ και ροκφόρ (αγαπημένα τυριά), απαγορευόταν το αυγό μελάτο, το κρέας θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ καλά ψημένο, τα λαχανικά ψημένα (εγώ δεν έπλενα απλά πολύ καλά τα μαρούλια αλλά τα απέφευγα τελείως) και φυσικά οι γάτες από γλυκό και αγαπημένο ζωάκι είχε γίνει εχθρός. Παρόλα αυτά και να το κολλήσει η έγκυος υπάρχει κάποια αγωγή με φάρμακα. Εδώ πραγματικά δεν ξέρω γιατί η γιατρός συμπεριφέρθηκε έτσι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

exw thn entupwsh pws to apekthse sthn poreia.den to lew me vevaiothta omws.alla kata 75% den to apekthse apo thn koilitsa ths manoulas tou.vasika o antras mou einai paidiatros.8a ton rwthsw ti epiptwseis exoun auta ta paidakia.

euxomai na sumvei to kalutero gia to mwraki prwta kai epeita gia th manoula tou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

an-n καλησπέρα. Αν θα σου ήταν εύκολο να αναφέρεις την περίπτωση στο συζυγό σου και να μας πει τη γνώμη της θα σου ήμουν ευγνώμων. Θα περιμένω απάντησή σου. Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα.

Γράφω αυτό το μήνυμα γιατί νιώθω υποχρεωμένη στις κοπέλες που μου απάντησαν στο θέμα αυτό και για να σας πω και πως τελείωσε η άσχημη αυτή ιστορία της φίλης μου. Ενώ αρχικά της είχε πει ο γιατρός να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, μετά της είπε ότι αυτό ήταν αδύνατο λόγω της προχωρημένης κύησης. Έτσι της είπε να περιμένουν τον φυσιολογικό τοκετό. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ σπάσανε τα νερά. Δεν είχε διαστολή, ούτε πόνους. Ήταν στην 34η βδομάδα για το σώμα του μωρού ενώ το κεφάλι ήταν στην 38η. Έπαιρνε τηλέφωνο το γιατρό της και αυτός το είχε στο αθόρυβο! Την επομένη το πρωί που μίλησε μαζί της, της είπε να περιμένει τους πόνους. Στο μεταξύ θα πήγαινε σε ένα συνέδριο σε άλλη πόλη και την Κυριακή σε ένα γάμο. Αν η διαστολή και οι πόνοι άρχιζαν την παρέπεμψε στα επείγοντα του Νοσοκομείου! Της έδωσε και αντιβίωση για τυχόν μόλυνση. Την Δευτέρα το βράδυ ακόμη δεν είχε γεννήσει. Πήγε Τρίτη στο γιατρό και διαπιστώθηκε ότι το μωρό είχε πεθάνει και η ίδια είχε πάθει μόλυνση. Της κάνανε καισαρική και της πήρανε το νεκρό παιδί.

Η ιστορία φαίνεται εξωπραγματική για μας και νομίζω ότι κάτι τέτοιες ιστορίες δεν εξελίσσονται στο δυτικό κόσμο μας. Είναι πολύ τραγική για εκείνη και τον άντρα της που την έζησε και για τους ανθρώπους γύρω της που τη αγαπάμε. Μια τέτοια εμπειρία και αντιμετώπιση δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο. Αυτό που πέρασε η φίλη μου, σίγουρα θα τη στιγμάτισε για την υπόλοιπη ζωή της. Ελπίζω και εύχομαι να μην υπάρξουν επιπλέον επιπλοκές και προχωρήσει τη ζωή της και να μην αργήσει να μπει στη διαδικασία για άλλο μωράκι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ω Θεε μου! :(:(:(:(:(:(

Συλληπητήρια και κουράγιο στη μανούλα...

Καλό Παράδεισο στο αγγελούδι!

Πέρα από το ότι έχω στεναχωρηθεί, έχω εξοργιστεί παράλληλα...

Ας σταθεί στα πόδια της λίγο η κοπέλα και μετά να μην τους αφήσει τίποτα για τίποτα. Από αυτόν το γιατρό πρέπει να αφαιρεθεί η άδεια, άμεσα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 7 years later...

Γεια σας το ξέρω ότι έχει καιρό αυτή η συζήτηση θα ήθελα όμως να παρακαλέσω την μπεμπουλης αν μπορεί ν με βοηθήσει.ψαχνω το τηλ του νευροχειρουργού Σφακιανού Γεωργίου του παίδων Αγιας σοφίας πολυ καλός γιατρός θαύματα  ο κάνει είχεχειρουργήσει το παιδάκι μιας φίλης μου παλαιότερα κ τώρα μετα από χρόνια εμφανίζει καποιους έντονους πόνους στο κεφάλι.θα ήθελε ν του μιλήσει προσωπικά γιατί μ το νοσοκομείο δεν γίνεται σε παρακαλώ είναι πολύ ανάγκη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@μπιρμπιλονι ,η συζητηση είναι παλιά και δε νομίζω να μπαίνουν εκείνα τα μέλη στο φόρουμ πια. Δεν γίνεται να βρείτε τον γιατρό μέσω του νοσοκομείου? 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα σε όλες. Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών, θηλάζει αποκλειστικά και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε τα φρουτάκια. Αρκετό καιρό πριν ξεκινήσουμε, κάθε φορά που μας έβλεπε να τρώμε, άπλωνε τα χεράκια και ανοιγοκλεινε το στόμα σαν να μασάει. Έδειχνε δηλαδή έτοιμη. Οι πρώτες μέρες πήγαν πολύ καλά, έτρωγε με τεράστια όρεξη και χαρά. Μέχρι τότε έκανε κακακια καθημερινά, ίσως και 2-3 φορές τη μέρα, με τη γνωστή υφή των μωρών που θηλάζουν. Αρχίσαμε με μπανάνα, έπειτα μήλο. Κατευθείαν σταμάτησε να ενεργείται, πέρασαν 4 μέρες όπου και σταμάτησε να τρώει. Δοκιμάσαμε ακτινίδιο και κόψαμε την μπανάνα για να λειτουργήσει το έντερο αλλά ούτε αυτό το ήθελε.  Ώσπου ξεκίνησε με παααρα πολύ κλάμα (έπειτα από 4 μέρες) να ενεργείται πολύ σκληρά κακά που είχαν βλεννη με αιμα. Πήρα πανικόβλητη την παιδίατρο και είπε να της βάλω βρεφικό υπόθετο. Εγώ το έβαζα, εκείνη το έσπρωχνε μαζί με σκληρά κακά και άπειρο κλάμα. Αυτό έγινε 3  φορές συνεχόμενα εκείνη τη μέρα. Είχε γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα η καημένη, σφιγγοταν και έκλαιγε. Σπαραξε η καρδιά μου. Τελικά αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου μέσα στα κλαματα.  Σήμερα, 2 μέρες μετά όπου πάλι δεν είχε ενεργηθει, έπειτα από συζήτηση με την παιδίατρο, της έβαλα ξανά υπόθετο. Μάλλον αντανακλαστικά, ξεκίνησε πάλι να σφίγγεται και να κλαίει, και έβγαλε πολύ λίγα κακα (όχι τόσο σκληρά) και μαζί και το υπόθετο. Για φρούτα ούτε λόγος. Βλέπει το κουτάλι και κλαίει. Η παιδίατρος λέει είναι συνηθισμένο, και ότι θα συνηθίσει το εντερακι της, αλλά ρε κορίτσια δεν αντέχω αυτό το κλάμα, της κόβεται η ανάσα και μου έρχεται να κλάψω και εγώ μαζί της. Φαίνεται να πονάει πάρα πολυ...Για το φαγητό είπε να μην την πιέζω, αλλά μου κάνει εντύπωση που ξεκίνησε με τόση χαρά να τρώει και ξαφνικά δεν θέλει ούτε μπουκιά. Είχαν και τα δικά σας μωράκια θέμα με το έντερο κατά την εισαγωγή των στερεών; Πώς το αντιμετωπίσατε;    Υ.Γ. λίγη μπανάνα που της έδωσα σε κομμάτι από το δικό μου χέρι, το έβαλε στο στόμα και το ρουφούσε. Blw φοβάμαι όπως πολύ να κάνω..Σε δύο μέρες ξεκινάμε δεύτερο γεύμα χορτοσουπα και όπως το πάει, αμφιβάλλω αν θα θελήσει να δοκιμάσει. Εάν έχετε συμβουλές για αυτό θα το εκτιμούσα πολύ. 
    • Γλυκια μου Λιλη!!!! ❤️ ποσο σε ευχαριστω!!!! 🥰 Δοξα το θεο πηγαν ολα τελεια!!! καλυτερα απ οτι ελπιζαμε...!!!  Να ειναι καλα και ο γιατρος μας φυσικα!!!! ελπιζω να συνεχισουμε ετσι και του χρονου να ειμαστε 3 ή 4!!! 🙏 με το καλο να περασουν οι μερες να μας πεις τα νεα σου!!!!! αγωνιουμε μαζι σου!!!! 🤗 Με ενα τεραστιο νουμερο χοριακης ευχομαι και γερα παιδακια στην αγκαλια σας!!! 🙏
    • Ναι φαίνεται ο γιατρος να ενδιαφέρεται για την ασθενή του κ να βλέπει κάθε περίπτωση διαφορετικά κ να μην κρατάει ένα πρωτόκολλο κ να το ακολουθεί σε ολες!! 
    • Σκεψου έχω τον φάκελο στο σπίτι κ δεν μπηκα σε πειρασμό να τον ανοίξω 😂😂😂
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...