Μετάβαση σε περιεχόμενο

εγκυμοσύνη μετά από απόξεση


d.d2005

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!!Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό αλλά σήμερα πήρα την απόφαση να σας γράψω.Σαν σήμερα πριν από 1 μήνα έμαθα ότι απέβαλα ενώ ήμουν έγκυος 9 εβδομάδων. Τυχαίο γεγονός είπε ο γιατρός ή θρομβοφιλία για την οποία θα κάνω εξετάσεις τον άλλο μήνα.Παίρνω κουράγιο διαβάζοντας ότι πολλές κοπέλες έχουν περάσει από αυτή τη ''δοκιμασία'' και προσπαθώ όσο μπορώ να συνεχίσω.

Στις 17/11 έκανα απόξεση και ο γιατρός μου είπε να την θεωρώ σαν πρώτη ημέρα περιόδου και να ξεκινήσω προσπάθειες από τον ίδιο κιόλας μήνα.

Ήρθαμε σε επαφή με τον άντρα μου 2 φορές σε άσχετες μέρες(έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσα να υπολογίσω γόνιμες μέρες αυτόν το μήνα γιατί δεν ξέρω πως θα είναι ο κύκλος μου μετά την απόξεση, ο οποίος πριν ήτανε 29 -30 μέρες). Σήμερα έχουνε περάσει 30 μέρες από την ημέρα της απόξεσης και τίποτα ακόμη. Μέχρι την Δευτέρα είχα πόνους και αισθανόμουν ότι θα μου έρθει περίοδος αλλά από εκεί και πέρα τίποτα εκτός από πρησμένο στήθος.Ξέρω ότι είναι απίθανο αλλά θα ήθελα να με ενημερώσετε,αν ξέρετε ή σας έχει τύχει ή έχετε ακούσει από γνωστές σας, αν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης τον ίδιο μήνα της απόξεσης χωρίς να μεσολαβήσει άλλη περίοδος. Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάΛο μήνυμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

d.d2005 καταρχήν καλώς ήρθες! Για εγκυμοσύνη αμέσως μετά την απόξεση δεν έχω ακούσει, ούτε μου έτυχε. Εξάλλου εμένα η πρώτη περίοδος μετά την απόξεση μου ήρθε στις 53 μέρες :blink: ! Επιπλέον ο γιατρός μου με συμβούλεψε να ξεκινήσω προσπάθειες μετά από 2 τουλάχιστον κύκλους, αφού το ενδομήτριο μετά την απόξεση είναι πολύ λεπτό και αδυνατεί να θρέψει νέο έμβρυο τόσο σύντομα. Αυτά γνωρίζω, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι καλως ηρθες κατ'αρχας.Δεν ξερω να σου απαντησω απλα ηθελα να σου γραψω οτι αφου εμεινες μια φορα τουλαχιστον ξερετε οτι δεν εχετε κανενα προβλημα και μπορειτε να ξανακανετε μωρακι οποτε να μην στεναχωριεσε. ευχομαι οι εξετασεις σου να ειναι ολες καλες και αν βγει οτι εχεις θρομβοφιλια μην ανησυχησεις γιατι εδω τα κοριτσια λενε οτι αφου το ξερεις, κανεις ενεσεις και πανε ολα καλα στην εγκυμοσυνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια δεν ειμαι ειδική να απαντήσω αλλα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.Ο γιατροσ μετα την απόξεση βλέπει το ενδομήτριο με κολπικό υπέρυχο οποτε αναλόγοσ δίνει οδηγίεσ για το πότε μπορει να ξαναπροσπαθήσει μια γυναικα. Αλωστε και η απόξεση δεν ειναι η ιδια σε όλεσ. Μπορει να σου έκανε ρουφηγμα που είναι καπως πιο ηπιο απο την αποξεση.Δηλαδη απ΄ότι κατάλαβα γίνεται μόνο στο σημείο του σάκου οπότε ίσως επανέρχεετε νωρίτερα το ενδομήτριο.Γι αυτό αν σου είπε ο γιατροσ οκ τότε έτσι θα είναι, αν εισια έτοιμη και ψυχολογικα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλωσ ηρθες στην παρεα μας!Νομιζω οτι συνηθως μετα απο αποξεση δινουν τριμηνο για νεα συλληψη,στην δικια σου περιπτωση ισως ειναι καπως αλλιως ξερει ο γιατρος σου!Εγω στη θεση σου θα τον ενημερωνα και θα εκανα υπερηχο γιατι η χοριακη μπορει να μην εχει προλαβει να πεσει απο την προηγουμενη κυηση.ευχομαι τα καλυτερα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

d.d2005 καλωσόρισες!!!Απ ότι ξέρω μετά από απόξεση είσαι πιο γόνιμη, μίλα το και με το γιατρό σου, έτσι και αλλιώς θα πρέπει να ενημερωθεί!!Περιμένουμε νέα σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια.να σου κανω μια ερωτηση?ανλεω αν οτνως(να μην συμβη) εχεις ενα προβλημα,που θα φενωταν με της εξετασεις,και θα εμενες εγκυος παλι τι θα γηνωταν?ξανα αποβολη η θα μπορεσει να διαπηστοση το προβλημα αν υπηρχε,και θα σου εδηνε θεραπεια.δεν ειμαι ειδηκη και ελπιζω να μην σε μπερδεψα.απλα λεω οτι καλο ειναι να περημενεις της εξετασης πρωτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκια μου και βεβαια υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης!

Μια φιλη μου εμεινε εγκυος αμεσως μετα την αποξεση και ολα της πηγαν καλα!!!! ;)

Καλυτερα να περιμενεις λιγες μερες ομως, γιατι εγω πχ εκανα αποξεση 12/12 και περιοδος μου ηρθε 30/1....... :dry:

Ευχομαι απο δω και περα μονο χαρες!!!!!! ;):kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μία εβδομάδα μετά από την απόξεση πήγα στον γιατρό, με εξέτασε με κολπικό υπέρηχο και μου είπε όλα οκ, αν θες ξεκινάς προσπάθειες από αύριο. Για την αποβολή μου είπε ότι αν ήταν τυχαίο γεγονός οκ (δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε αυτές τις περιπτώσεις) αλλά αν μείνεις έγκυος πριν από τον Ιανουάριο που θα κάνεις τις εξετάσεις για θρομβοφιλία, θα τις κάνεις εννοείτει νωρίτερα και αν βγούνε θετικές αρχίζεις αμέσως θεραπείες. Τον ρώτησα και εγώ για το ενδομήτριο που δεν μπορεί να κρατήσει το έμβρυο μετά από απόξεση και μου είπε σου επιβεβαιώνω 100% ότι είσαι μία χαρά και δεν υπάαρχει κανένα πρόβλημα.Δεν ξέρω βρε κορίτσια!! Δεν ελπίζω βέβαια για αυτόν τον μήνα...θα περιμένω να μου έρθει και βλέπουμε!!Εύχομαι τα καλύτερα για όλες!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

d.d2005 να σε ρωτήσω κάτι.άλλεσ εξετάσεισ σου έβαλε να κάνεισ?ή θεώρησε ότι ήταν τυχαίο γεγονόσ οπότε να συνεχίσεισ φυσιολογικά τισ προσπάθειεσ ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοπελα μου και καλως μας ηρθες!!

εγω εκανα την αποξεση κ ο γιατρος μου ειπε να μου ερθει πρωτα 2 φορες περιοδος κ μετα αω αισθανομαι ετοιμη να ξαναπροσπαθησω..η πρωτη περοδος μου ηρθε στις 33 μερες μετα την αποξεση και ηταν κανονικη οπως παντα( δλδ χωρις πολυ αιμα, κρατησε 3 μερες οπως παντα)..μετα ηρθε κ η δευτερη περιοδος , οταν μου τελειωσε ηρθαμε σε επαφη κ εμεινα αμεσως !!

κ μενα ο γιατρος μου, τυχαιο γεγονος μου το ειπε, και απλα με εβαλε νακανω καποιες εξετασεις για τοξοπλασμα, μυκοπλασμα, χλαμυδια κλπ..τιποτα αλλο.

ευχομαι ολα να σου πανε καλα απο δω κ περα μονο χαρες!!!

πες μας τα νεα σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον επειδη ακριβως τις ιδιες αποριες με εσενα ειχα πριν ενα μηνα θα σου πω τα συμπερασματα μου!φυσικα και εχεις πιθανοτητες εγκυμοσυνης,υπαρχει ομως περιπτωση στο διαστημα αποξεσης και πρωτης περιοδου να μην εχεις καθολου ωορρηξια, ακομα και αν νιωσεις σημαδια ωορρηξιας υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να ειναι "ψευδο"σημαδια(ααυτα τα διαβασα σε ενα αγγλικο site,επισης υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα γυναικων που εμειναν εγκυες αμεσως μετα την αποξεση και ολα πηγαν τελεια!αρα κανε λιγη υπομονη και θα δεις γιατι υπαρχει και περιπτωση να σου καθυστερηση αρκετα η περιοδος σου αλλα να μην εισαι εγκυος,δεν ξερω αν σε βοηθησα καθολου καθως ολα ειναι πιθανα!

απο οτι καταλαβα μετα τη "διατριβη" που εκανα στο θεμα "παλλινδρομη" ολα ειναι τοσο μα τοσο σχετικα,δεν υπαρχει σωστο και λαθος.ακουσα κοπελες μετα την πρωτη παλλινδρομη να κανουν οτι υπαρχει απο εξεταση και αλλες να μη κανουν τιποτα!οι εξετασεις μπορουν να αιτιολογησουν ενα μικρο ποσοστο της παλλινδρομησης και καποιες απο αυτες απλα να υποθεσουν το ενδεχομενο προβλημα...ετσι καποιοι υποστηριζουν οτι ειναι καλο να κανουμε εξετασεις εαν εχουμε δευτερη παλλινδρομη οχι απ την πρωτη...θα μου πεις και εμεις πως θα ξανα αντεξουμε να περασουμε ξανα τα ιδια...ολα τα αντεχουμε :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα hristin30. Οι μόνες εξετάσεις , σύμφωνα με το ιστορικό μου και τα αποτελέσματα του προγεννητικού όπως μου είπε, που πρέπει να κάνω είναι της θρομβοφιλίας. Η παλλίνδρομη είπε ότι οφείλεται σε αυτό (αν βγούνε θετικά τα αποτελέσματα) ή απλά ήταν τυχαίο γεγονός (στο οποίο μάλλον δεν μαθαίνεις ποτέ το γιατί όσο και αν σε καίει). Είχες μήπως παρόμοια εμπειρία και σου είπε ο γιατρός σου και για άλλες εξετάσεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Polikseni μου τα έχω διαβάσει και εγώ αυτά. Όπως λένε και άλλες κοπέλες στο site τους καθυστέρησε αρκετά η περίοδος μετά από την παλλίνδρομη , οπότε και εγώ θα περιμένω να μου έρθει και θα ξεκινήσω από την αρχή.Είχα απλά την απορία για το αν θα μπορούσε να προκύψει εγκυμοσύνη κάτω από αυτές τις συνθήκες. Για άλλες εξετάσεις δεν μου είπε οπότε με προβληματίσατε λίγο τώρα....άντε να δούμε τι θα γίνει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

d.d2005 .Εγώ έκανα απόξεση στισ 4-12. Ο γιατρόσ μου είπε να μην το ψάξω τώρα καθόλου γιατί μπορεί να είναι τυχαίο γεγονοσ.Αν ξανασυμβεί τότε να το ψάξουμε (βέβαια το ψυχολογικό αν ξανασυμβεί είναι άλλο κεφάλαιο).Ούτε προγεννητικό έχω κάνει.Ενα τεστ παπ έκανα στον υπερυχο προχθεσ τον 1ο μετά την απόξεση.Εγώ θα ξαναπροσπαθήσω για μωρό μετα το πάσχα τώρα για δικούσ μου λόγουσ ( ογιατροσ μου είπε μπορω πιο σύντομα) . Τότε θα πάω να κάνω (τοξόπλασμα,ουρεόπλασμα και αυτα τα βασικά.Οχι κατι πιο εξιδεικευμένο και έυχομαι να βοηθήσει ο θεοσ να μείνω εγκυοσ και να πάει καλά ..Μακαρι..το ίδιο εύχομαι και σε εσένα και σε όλεσ τισ κοπέλεσ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια,

Λυπάμαι πολύ για τον πόνο που βιώσατε και σεις.. Πάνε 3 μήνες που έχασα το μωράκι μου και δεν έχει περάσει ούτε μια στιγμή που να μην το σκεφτώ :( ... Το μόνο που με κρατάει είναι η ελπίδα να ξανακούσω σύντομα μια καρδούλα να χτυπά μέσα μου. Σας το εύχομαι ολόψυχα!

Όπως είπε και η polikseni υπάρχει περίπτωση μετά την απόξεση να συμβεί ωορρηξία, οπότε η πιθανότητα εγκυμοσύνης δεν αποκλείεται αν δεν ληφθούν προφυλάξεις. Ο κύκλος ενδέχεται να αλλάξει κατά πολύ. Εγώ σε σταθερό κύκλο 28 ημερών, είχα 1η περίοδο μετά την απόξεση στις 34 μέρες, 2η στις 30 και 3η στις 25! :dry: Περιμένω να δω τη συνέχεια!!! Όσο για το θέμα των εξετάσεων καλό είναι να μην το αφήσετε στην τύχη αφού σε πάρα πολλές κοπέλες με παλίνδρομη έχει διαγνωστεί θρομβοφιλία. Και σε μένα η ιστολογική του μωρού μου χρωμοσωμικές ανωμαλίες έδειξε (τυχαίο γεγονός) κάνοντας όμως παράλληλα και τον έλεγχο θρομβοφιλίας που μου έδωσε ο γιατρός μου διαπιστώσαμε πρόβλημα, το οποίο όπως μου είπε η αιματολογος στη συνέχεια ευθύνονταν σε μεγάλο ποσοστό για την παλίνδρομη.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλά επιτυχία και ό,τι καλύτερο!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Droseroula καλημέρα!!Καταλαβαίνω τον πόνο σου πραγματικά!!Νομίζω ότι ποτέ δεν ξεχνάς αυτό που σου έχει συμβεί όπως και να εξελιχθούνε τα πράγματα!!Πολλές περιπτώσεις πάντως ως '' τυχαία γεγονότα'' , δεν νομίζεις? Δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις από αυτά που σου λένε οι γιατροί από ένα σημείο και μετά!!Και όπως διάβασα σε ένα άλλο θέμα απορώ γιατί δεν μας βάζουνε να κάνουμε εξετάσεις για θρομβοφιλία από την πρώτη εγκυμοσύνη και πρέπει να περάσουμε πρώτα αυτή την δοκιμασία...αφού βλάπουνε ότι το ποσοστό ανεβαίνει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή μου d.d2005 και γω αυτή την απορία εξέφρασα στο γιατρό μου όταν έχασα το γλυκό μου το μωράκι! :( Μου είπε λοιπόν ότι υπάρχουν τόσα πολλά εξαιτίας των οποίων μπορεί μία εγκυμοσύνη να μην εξελιχθεί ομαλά που δεν είναι εφικτό να τα ψάξουμε πριν. Θα έπρεπε να κάνουμε άπειρες εξετάσεις με δυσβάσταχτο κόστος! Αν με ρωτήσεις βέβαια θα σου πω ότι το προτιμούσα από το να χάσω το μωρό μου.... Τελοσπάντων... Όσο για το "τυχαίο γεγονός" δυστυχώς όταν δεν υπάρχει κάποια εμφανής αιτία, είναι το μόνο που μένει. Το θέμα της θρομβοφιλίας ψάξτο. Είναι πάρα πολύ συχνό και δυστυχώς μόνο με εξετάσεις μπορεί να διαγνωστεί αφού σε μας δεν έχει συμπτώματα. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

paidia kalispera

eimai kainourgia!!!!

eixa k ego empiria apovolis stin 7i evdomada

eida kanonika periodo irthe i proti kanonika k arxisame prospathies

distixos tpt irthe k i defteri

esis ti empiria exete meta apo apoxsesi

arxisa k fovame mpas k pige tpt lathos

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμάς μετά απο απόξεση μας είπαν να αφήσουμε 6 μήνες κι ύστερα να ξεκινήσουμε προσπάθειες...δεν ξέρω όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...ευχομαι τα καλύτερα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

emas o giatros mas eipe na perimenume 1-2 periodous

re koritsia afto pou lete me to na min iparxi oorixsia meta apo apoxsesi isxiei?

meta apo apoxsesi eida periodo stis 36 imeres k ekana kapies prospathies alla tzifos

tora i defteri mu irthe stis 29 meres

den xero giati alla mu mpike i emmoni mipos kai pige tpt lathos stin apoxsesi

tin proti fora pou prospathisame irthe me tin proti

tora?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Andruka μετά από την απόξεση αλλάζει ο κύκλος και είναι δύσκολο (τουλάχιστον για μένα) να βρεις τις γόνιμες μέρες!! Όταν ήρθατε σε επαφή ήσουν σε γόνιμες μέρες? Εμένα μου ήρθε 30/12 περίοδος (και η απόξεση έγινε 17/11) οπότε θα πάρω τεστ ωορρηξίας για να βρω τις γόνιμες αυτόν τον μήνα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

den xsero kan pies itan oi krisimes meres.gia proti fora meta tin apoxsisi kanoniki periodo eida meta apo 38 meres.k apo oti diavasa sto doastima afto iparxei kai periptosi na min iparxi oorixsia.tora i defteri mu irthe stis 29 meres.oute thermometra tha paro oute tpt.o giatros mu eipe na prospathiso 12i 14i kai 16.

tin proti fora pou kaname elefthera irthe me tin proti opotan evelpisto oti kai tora etsi tha simvei!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμένα κορίτσια η περίοδος έχει καθυστερίσει κατά 4 μήνες από την απόξεση. Έχει κάνει αναστολή ο οργανισμός μου και θα το δούμε με υστεροσκοπιση. Πάντως όπως και να έχει το θέμα το πρόβλημα για τη νέα σύλληψη είναι το ενδομήτριο μετά την αποξεση που είναι ακόμη ανώριμο για να δεχθεί γονιμοποιημένο ωάριο. Θυμάμαι η γυναικολόγος μου στην αρχή μου είχε πει να προσέχω να μη συλλάβω άμεσα γιατί η μήτρα δε θα κρατουσε το έμβρυο και υπήρχε κινδυνος αποβολής. Τώρα βέβαια όλα μπορεί να συμβούν και τα θετικά και τα αρνητικά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...