peacock

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  695
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  14

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της peacock

 1. Nαι ναι κοριτσι μου οτι θες! Με εχει ταλαιπωρησει παααααρα πολυ ολο αυτό και εχω ενημερωθεί πλήρως. Στη διάθεση σου!
 2. Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών Ο όρος πολυκυστική ή μικροπολυκυστική ωοθήκη είναι ένας ακατάλληλος όρος που παραπέμπει στην παρουσία κυστών στις ωοθήκες. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κύστες, αλλά ο όρος αναφέρεται στην όψη των ωοθηκών κατά το υπερηχογράφημα, όπου παρατηρείται αισθητή αύξηση των μικρών κοιλοτήτων. Οι κοιλότητες αυτές είναι μη ώριμα ωοθυλάκια τα οποία πολλές φορές δεν αναπτύσσονται (οι λεγόμενες μικροκύστες), ένα από αυτά δεν διογκώνεται και τα ωάρια ή τα υπόλοιπα ωοθυλάκια δεν εκφυλίζονται όπως συμβαίνει κανονικά. Η εξωτερική επιφάνεια της ωοθήκης, η οποία γενικά διογκώνεται, είναι συρρικνωμένη. Η ανωμαλία της δομής της ωοθήκης συνδέεται με ορμονική διαταραχή που προκαλεί συχνά χρόνια απουσία ωορρηξίας με πιθανό επακόλουθο στειρότητα, υπερανδρογονισμό (αύξηση των ανδρικών ορμονών) και διαταραχή του μεταβολισμού. Οι Stein και Leventhal περιέγραψαν για πρώτη φορά το 1935 ένα «σύνδρομο» (μια σειρά διαταραχών), χαρακτηριζόμενο από μικροπολυκυστικές ωοθήκες οι οποίες προκαλούσαν διαταραχές της εμμηνορυσίας, υπερτρίχωση (μη φυσιολογική κατανομή και αύξηση της τριχοφυΐας) και παχυσαρκία. Μόνο αργότερα, όμως, προσδιορίστηκαν οι μηχανισμοί και οι αλλαγές που κατέστησαν τις πολυκυστικές ωοθήκες ή το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) των Stein-Leventhal μια πολύ πιο σύνθετη παθολογία από εκείνη που περιγράφηκε αρχικώς. Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) χαρακτηρίζεται από μια υπερηχογραφική εικόνα διογκωμένων και μικροπολυκυστικών ωοθηκών, καθώς και από διαταραχές της εμμηνορυσίας, υπερανδρογονισμό, παχυσαρκία και μεταβολικές αλλαγές. Η ανατομική εικόνα είναι το πιο συνηθισμένο στοιχείο. Οι κύστες είναι ωοθυλάκια των οποίων η ανάπτυξη έχει διακοπεί αλλά δεν έχουν υποστεί εκφύλιση, όπως συμβαίνει κανονικά. Η υπερηχογραφική εικόνα του ΣΠΩ χαρακτηρίζεται από την παρουσία μικρών ωοθυλακίων περιφέρειας 2-8 εκ., που βρίσκονται προς το εξωτερικό της ωοθήκης και δίνουν τη χαρακτηριστική εικόνα ενός «ροζαρίου». Ο εντοπισμός πολυκυστικών ωοθηκών στον υπέρηχο δεν συνδέεται πάντοτε με συμπτωματολογία (Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών).
 3. Πολλοί γιατροί λενε απλά "πολυκυστικές ωοθήκες" και μπορεί να αναφαρονται στο ΣΠΩ που είναι εντελώς διαφορετικά. Με απλά πολυκυστικές ωοθηκες δεν φαίνεται κατι στις ορμονες και τα ανδρογόνα... με το ΣΠΩ υπάρχει πρόβλημα σε ορμονες κτλ. Παλιά οι γιατροί χρησιμοποιουσαν τον όρο "μικροπολυκυστικές οωθήκες" και αυτό μονο εδω στην Ελλάδα. Δυστυχως ακόμα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τετοιου είδους όρους μπερδευοντας πολύ τα κορίτσια γι΄αυτό και το ΣΠΩ μου ειπε ο ενδοκρινολόγος μου πρόκειται να αλλάξει ονομασία για να μην μπερδευεται με τις απλες πολυκυστικές ωοθήκες.
 4. Καλό μου κοριτσι καλησπέρα! Το θεματακι -δυστυχως- το ξερω καλά.. Λοιπόν εχουμε και λεμε: 1) ΣΠΩ (συνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών): Για να διαγνωστεί μια κοπέλα οτι πάσχει από ΣΠΩ θα πρέπει να έχει τρία (τουλάχιστον) από τα παρακάτω: -ωοθήκες πολυκυστικης υφής (μικρές κυστούλες περιμετρικά των ωοθηκών) - υπερτρίχωση - αντίσταση στην ινσουλίνη - ακμή - αραιομηνόρια ή αμμηνόρια (ακανόστοι κυκλοι, ελλειψη περιόδου) (**συνηθως υπάρχουν και κιλάκια) Εγω πχ εχω αμηνόρρια, αντίσταση στην ινσουλίνη και πολυκυστικής υφής ωοθήκες. Η ξαδέρφη μου εχει ΣΠΩ αλλά είναι περίπτωση με υπερτρίχωση, ακμή εντονη και αντίσταση στην ινσουλίνη, ενω οι ωοθήκες της είναι καθαρές χωρίς κύστες και εχει κανονικό κύκλο 28 ημερών. Είναι μία συνθετη κατασταση με βραγχυπρόθεσμες και μεκροπροθεσμες επιπτώσεις για τη γυναίκα. 2) Πολυκυστικές ωοθήκες: αν μια κοπέλα εχει μόνο αυτό και δεν παρουσιάζει κατι από τα παραπάνω που ανέφερα τοτε μιλάμε για τυχαίο ευρημα και δε σημαίνει κατι. πχ. φιλη μου εχει πολυκυστικές ωοθήκες αλλά οχι ΣΠΩ αφου όλα τα υπόλοιπα ειναι φυσιολογικά (και εκανε παιδακι στο 2ο μηνα προσπαθειων). Δεν επιρρεάζει καπου την γυναικα που απλα εχει πολ. ωοθ. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστη ενημέρωση από πλευράς των γιατρών και πολλές φορές συγχέονται. Με λίγα λογια άλλο ΣΠΩ και αλλο πολ. ωοθ., πολυκυστική υφή λεγεται αυτο που συνανταμε στις δυο προηγουμενες περιπτωσεις.
 5. Κοριτσακι μου πιστεψε με μπορω να σε καταλαβω... Ακουγα τόσα χρόνια τις φιλες μου που ελεγαν για το κυκλο τους, για την περιοδο που προκειται να τους ερθει πχ σε δυο μερες και πολλες φορες ενιωθα μειονεκτικά που εχω περίοδο με το ζορι. (ημουν και η μοναδική στη παρεα που ειχε αμηνόρροια) Δυστυχώς το ΣΠΩ εχει και μακρυπρόθεσμες επιπτωσεις στον οργανισμό της γυναίκας καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης τυπου ΙΙ, καρκίνο ενδομητριου κτλ... Αυτά στα λεω για να σου πω οτι οχι δεν είσαι μονη σου, υπάρχουν κοπέλες που σε καταλαβαίνουν! Θα πρεπει όσο μπορείς να μη σκέφτεσαι τι θα γίνει σε 4 χρόνια αλλά να επικεντρωθείς σε αυτό που κανεις τωρα! Στο ευχομαι από τα βαθυ της καρδιάς μου να εχεις συντομα όμορφα νεα!!!!
 6. Ε καλα ήμουν σίγουρη οτι θα το εχεις σκεφτεί αυτό... Προσπάθησε να βγαλεις από το μυαλό σου αυτες τις κακές σκέψεις... δεν ισχύουν... η ποιότητα μιας γυναίκας δε φαίνεται από το αν εχει σταθερό κυκλο ή όχι, αν εχει ωορρηξίες ή όχι.... Τα σημαντικά είναι αν τον αγαπας, αν τον προσεχεις, αν τον νοιάζεσαι (όπως κι εκείνος το ίδιο).. αυτα σε κανουν στα ματια του ξεχωριστη και όχι οι ωορρηξίες και οι κύκλοι!
 7. Βρε κοριτσακι μου ενημερώσου για τα επόμενα βήματα... Κι εγω είμαι περίπτωση που δεν φτιάχνει ο κυκλος - τι να κανουμε ετσι είμαστε φτιαγμενες...αυτο δε σημαίνει οτι δε μπορουμε να κανουμε το δικό μας νινι.. απλα θελουμε "σπρώξιμο". Η κλομιφαίνη βοηθαει στη παραγωγή ωαρίων ακόμα και στις δικη μας περίπτωση. Καλό είναι να πας και σε ενα γυναικολόγο αναπαραγωγής, θα σε βοηθησει και θα σου πει τι κινήσεις μπορείς να κανεις. Λογικά θα σου πει πρωτα να το πάτε με κλομιφαίνη - παρακολούθηση ωορρηξιας (δόξα το Θεό μικρη είσαι ακόμα) και αν δεν υπάρχει και η σπερματεγχυση και μετα η εξωσωματική. Χωρίς να εχεις προσπαθησει τα προηγούμενα μη σκεφτεσαι την εξωσωματική αμέσως! Πιστευω οτι θες λιγο πιο στοχευμενη προσπαθεια αλλα θα τα κατεφερεις! Κλεισε τα αυτια σου να μην ακους τους γυρω γυρω... το εκανα κι εγω αυτό παλιότερα και σκεφτόμουν οτι δεν αξίζω τιποτα, οτι δεν είμαι γυναίκα εφόσον δεν εχω περίοδο, οτι δε μου αξίζει ο συντροφος μου... κοινώς χαζομάρες σκεφτόμουν γιατί και μου αξίζει ο αντρουλης μου και μαμα μου αξίζει να γίνω και μια χαρα γυναικα με τα όλα μου είμαι! Και θες να ακουσεις και ενα θετικό??? Είμαι 28 χρονών και εχω αδιαθετησει μόνο δυο φορές στη ζωή μου καλοκαίρι! Δεν χάνω ευκολα τα μπανακια στη θάλασσα.. χαχαχα! Πίστεψε με πολλες θα το ήθελαν αυτό! χαχαχα! Ξερω απογοητευεσαι, σου φαίνονται όλα βουνό όμως θα ερθει η μερα που θα είμαστε μανούλες... και όταν γίνει αυτό θα μας φαίνονται όλα σαν ενα μακρινό κακό ονειρο!
 8. Ουτε εγω κανω ωορρηξίες, αν περιμενα από μονη μου θα είχα γεράσει χαχαχα.... γι΄αυτό μου εδωσαν κιτρική κλομιφαίνη και εκανα ωαριακια... Υπάρχουν λύσεις...
 9. Δεν εχουν ανοιξει ημερομηνιες για Ιουνιο που θελω... Ακόμα δεν εχω αδιαθετησει.. είναι να παρω χαπια τωρα να αδιαθετησω και να ξεκινησω παλι κλομιφαίνη για τη μια και μοναδική σπερματεγχυση.. τωρα που θα δω το γιατρό θα του κανω καποιες ερωτησεις που θελω και θα του πω περι της απόφασης μας για εξωσωματικη μετα. Θελω να κλεισω τον Ιουνιο την επιτροπη για να εχω προλάβει να τα μαζεψω. Ουσιαστικα μας λειπει ενα σπερμοδιάγραμμα το οποιο θα παει ο αντρουλης να το κανει και οι εξετασεις αίματος για AIDS κτλ τα οποια θα παμε να τα κανουμε... τα υπόλοιπα ή τα εχω ή είναι από τον γιατρό μου χαρτιά..... πφφφφ! για να δουμε τι θα δουμε!
 10. Σου ευχομαι πολυ πολυ συντομα να κανεις ενα υγιές και όμορφο "Gelaki"....
 11. Χρόνια πολλά κορίτσια... ευχομαι να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα μας! Να πω κι εγω με τη σειρά μου @NikhNikh μου ότι δεν είσαι μόνη σου! Εχουμε ξαναμιλήσει και ξέρεις ότι εχω κι εγώ ακριβώς τα ίδια με σενα... βαρύ ΣΠΩ, ανωρρηκτικοί κύκλοι, αμηνόρροια... με inofert και glucophage 1000 είχε φτάσει ο κύκλος μου τις 60-70 μέρες χοντρικά (από κει που εκανα χρόνο) αλλά μεγαλύτερη βελτίωση δεν είδα.. Καθε περίπτωση με ΣΠΩ είναι διαφορετική, άλλες το εχουν και κανουν μωρακι ευκολα και άλλες δυσκολευονται! Δυστυχως είμαστε στη 2η περίπτωση και πρεπει να οπλιστουμε με κουραγιο και υπομονή.. Προσωπικά πιστευω οτι εφόσον το θες τόσο πολύ και πλεον απογοητευεσαι να προσπαθήσεις με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή - δεν είναι κακό, ίσα ίσα που θα είναι μια προσπάθεια στοχευμένη. Πρόσφατα εμπαινα σε παλιότερες συζητησεις (2009-2010..) κοριτσιών που εχουν ΣΠΩ, όλες εγραφαν οτι προσπαθούν καιρό, ότι δεν εχουν περίοδο κτλ... εμπαινα στο προφιλ τους και εβλεπα οτι εχουν γίνει μανούλες!!! Διαβάζοντας τα πήρα κουράγιο... ετσι θα τα καταφερεις κι εσυ, κι εγώ και όλες μας! Μην απογοητευεσαι, είσαι πολύ μικρή, σήκωσε ανάστημα κορίτσι μου και πάλεψε...!
 12. Καλημερα σε όλες, καλή εβδομάδα και καλό μήνα! Αποφασίσαμε με τον αντρούλη μου να κάνουμε μία σπερματέγχυση και αν δεν εχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε εξωσωματική... Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε τι χαρτιά χρειάζονται και πόσα χρήματα καλύπτει το ΙΚΑ.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 13. Παρε κι αυτό.... χαχαχαχα
 14. Χαίρομαι που γελασες!!!! Hθελα να σου στειλω κι ενα αλλο αλλα δε το βρισκω ρε γαμωτο!
 15. Εγώ αργώ...... εχω δρόμο μπροστα μου...
 16. Σνιφ... Σνιφ!!!!! Γλυκιά μου @Παρασκευαιδου σου στελνω μια τεράστια αγκαλιά.... Ευχομαι ολόψυχα σύντομα συμμετοχή σε αυτό το θεμα η @Petalouditsa28, η @miniatoura87, η @Κατερινάκι/only love, η @mommy86 και η @Lisaki 80!!!
 17. Οχι καμία διαφορά... Σχετικά με αυτό που ρωτάς κατα πόσο αποτελεσματική είναι η κλομιφαίνη.... Ανάλογα το ζευγάρι και τη συγκυρία... Πολλοί έχουν βοηθηθεί και κάποιοι άλλοι δυστυχως δεν εχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη χρήση της. Ευχομαι να είσαι στην πρωτη περιπτωση κορίτσι μου...συντομα μανούλα!
 18. Θερμοκρασία κορίτσι μου δε ξερω...δεν την εχω παρακολουθήσει. Δε ξερω να σου πω την αλήθεια τι είναι "κανονικό" αλλα εχω υγρα.. Τα συμπτωματα που πρεοειδοποιουν οτι θα ερθει περίοδος νομίζω ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα.. πχ εχω έντονο πόνο στο στήθος 4 μερες πριν και τρωω πααααααρα πολυ.
 19. Τα εχει το κιν μου! 😉💐😘
 20. Μακαρι πολυ πολυ συντομα για ολες! 👶❤🐣🍼🍭💙💜💛💚
 21. Αντε βρε κοριτσακι μου καλα αποτελεσματα... Που θα παει...θα τα καταφερουμε...
 22. Σου εξήγησε για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό? Για ποιο λόγο δεν ωριάζουν? Εγω ναι εχω συνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αλλά βαρύ...
 23. Χρειάζεται και η παυση πολλες φορές για τόνωση της ψυχολογίας κοριτσακι μου! Οχι... μου ακύρωσε τον κύκλο.... 24η μερα και ακόμα δεν είχα κανει ωαριο... και με κλομιφαίνη παρακαλώ. Μου ειπε οτι αυτη τη φορά υπερίσχυσε το ΣΠΩ και οτι κανω πάλι ανωορρηκτικό κύκλο... πφφφ!
 24. Καλα κοριτσακι μου.. εσυ? Ηθελα να κλείσω ραντεβού για Ιουνιο που θα εχω μαζέψει όλα τα χαρτιά σίγουρα αλλα μου ειπαν να πάρω τηλ μετα το Πάσχα που θα εχουν ανοίξει οι ημερομηνίες Ιουνίου... ειπαμε σε αυτό το κύκλο να κανουμε μια σπερματεγχυση ετσι για το γαμωτο και αν βγει αρνητικό (που οι πιθανότητες αυτο λενε) να είμαι έτοιμη για εξωσωματική, να μην τα αφήσω τελευταια στιγμή.