Μετάβαση σε περιεχόμενο

KONSTANTIA

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  309
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της KONSTANTIA

 1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ & ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ

  Στην δική μου περίπτωση η νονά είναι ελεύθερη αλλά εμείς είμαστε παντρεμένοι με πολιτικό γάμο. Αν ήταν όμως παντρεμένη και εκείνη με πολιτικό και ο παπάς έλεγε όχι, αφενός θα έκανα σκηνικό, θα πήγαινα μέχρι και στην Μητρόπολη να διαμαρτυρηθώ και στο φινάλε θα πήγαινα σε άλλη εκκλησία. Σιγά μην δεχτώ τον εκβιασμό του κάθε παπά από την στιγμή που σύμφωνα με τον νόμο είναι παντρεμένη! Δεν θα τρελαθούμε και τελείως!
 2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ & ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ

  Και εμένα με ρώτησε ο παπάς αν η νονά είναι παντρεμένη, ζητήσανε οικογενειακής κατάστασης αλλά αν τον έβλεπα να τσινάει θα έπαιρνα τα μπογαλάκια μου και θα πήγαινα σε άλλη εκκλησία. Δεν φτάνει που ζητάνε λεφτά για την βάπτιση, θα μας πουν και ποιον θα κάνουμε νονό του παιδιού μας?????
 3. Rooming in - Υπέρ ή κατά?

  Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Rooming in δαγκωτό! Και θα εξηγήσω γιατί: α) Όσο και να πονάς από την καισαρική, μέσα στο 12ωρο από την επέμβαση θα πρέπει να σηκωθείς και να πας τουαλέτα, να λειτουργήσει το έντερο κλπ οπότε θα μπορείς να κινηθείς έστω και λιγάκι για να φροντίσεις το μωρό σου, ουσιαστικά να το βάλεις στο στήθος να ξεκινήσει την προσπάθεια του θηλασμού, να του αλλάξεις μια πάνα κλπ. β) Δεν χρειάζεται να σε επισκεφθούν στο νοσοκομείο όλοι οι συγγενείς και οι γνωστοί που θέλουν να δουν το μωρό. Είναι μια περίοδος με πολλές ιώσεις και καλό θα είναι να έρθουν μόνο οι απαραίτητοι να σε δουν, οι άλλοι μετά τον σαραντισμό και αφού φυσικά είναι σίγουρο ότι είναι απολύτως καλά. Το μωρό για το πρώτο 3μηνο δεν πρέπει να ανεβάσει πυρετό πάνω από 38 γιατί θα χρειαστεί νοσηλεία. γ) Θα είναι οι πρώτες ώρες με το μωράκι σου, θα σε έχει απόλυτη ανάγκη και θα χρειάζεται την μυρωδιά σου και την ζεστασιά σου για να είναι ήρεμο. Τα μωρά νιώθουν πολύ περίεργα τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, τα έχουμε ξεβολέψει και είναι ανήσυχα. Ελπίζω να μην σε τρρόμαξα με όλα αυτά περί ιώσεων, εύχομαι να έχεις έναν εύκολο τοκετό και καλώς να έρθει το παιδάκι σου στον κόσμο μας!
 4. Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια του Mammyland! Έχω διάφραγμα στην μήτρα όπως έχω ξαναπεί (+ 1 υνομοίωμα) και μίλησα με την γυναικολόγο μου η οποία μου είπε ότι αφού κάνουμε το καθιερωμένο Τεστ ΠΑΠ και δούμε εκ νέου την μήτρα, θα συζητήσουμε το θέμα της υστεροσκόπησης οπότε σε επόμενη εγκυμοσύνη να μην έχουμε το θέμα του διαφράγματος που απλά μας άγχωνε στην πρώτη. Μου είπε επίσης ότι το κόστος αυτής της θεραπευτικής μεθόδου είναι υψηλό σε ιδιωτική κλινική και μου συνέστησε αν θέλω να την κάνω πιο οικονομικά να κοιτάξω να πάω στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα τις εμπειρίες σας όσες έχετε κάνει αυτή την εξέταση/ θεραπεία, πόσο στοίχισε σε ιδιωτική κλινική (κατά προτίμηση της Θεσσαλονίκης), αν κάποια κοπέλα την έκανε πρόσφατα στο Παπαγεωργίου και ότι άλλο θα μπορούσε να με κατατοπίσει κάπως!
 5. Καλημέρα σε όλες! Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να ανοίξω αυτό το θέμα αλλά διστάζω. Όχι ότι φοβάμαι να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποια κοπέλα, αλλά γιατί ειλικρινά έχω βαρεθεί να αντικρίζω την υποκρισία από κάποιες κοπέλες που είτε είναι "έξω από τον χωρό" αλλά δεν διστάζουν να είναι απόλυτες στις απόψεις τους και να προσπαθούν να μειώσουν την άποψη της άλλης κοπέλας είτε πιστέυουν πως επειδή εκείνες πέτυχαν κάποια πράγματα με κάποιο τρόπο, τότε όλες μπορούν και είναι τεμπέλες αν δεν τα καταφέρουν. Φυσικά αναφέρομαι στα επίμαχα θέματα φυσιολογικός τοκετός και θηλασμός. Θα ήθελα να πω λοιπόν σε όλες εσάς, τις μανούλες και τις μέλλουσες μανούλες, να είμαστε όλες μας πιο διαλακτικές με αυτά τα 2 θέματα. Δεν είναι κακό μια κοπέλα να γεννήσει με καισαρική λόγω επιπλοκών ή πολύωρης αναμονής ούτε είναι κακό να ζητάει απο τον γιατρό της καισαρική για τους δικούς της λόγους και δεν χρειάζεται να την στήνουμε στον τοίχο επειδή έτσι θέλει να γεννήσει. Αντιθέτως, πρέπει να τις ευχόμαστε να φέρει ένα γερό παιδί στον κόσμο, που είναι και το ζητούμενο! Σας το λέω εκ πείρας, έφαγα 25 ώρες μέσα στην κλινική, προσπάθησα πάρα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά αλλά διαστολή δεν έκανα καθόλου! Φυσικά και την 25η ώρα ζήτησα καισαρική γιατί δεν άντεχα άλλο. Και μην μου πείτε "η φίλη μου στην Σουηδία γέννησε σε 3 μέρες". Ο τοκετός δεν είναι εκδρομή να την κάνουμε 3μερη! Είναι κουραστική και επίπονη διαδικασία και ειδικά για την πρωτότοκο έχει πολύ φόβο γιατί όλα της είναι άγνωστα. Μετά περνάμε στον θηλασμό. Ο θηλασμός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, full-time-job και βάλε! Θέλει πολύ κόπο για να επιτευχθεί ένας ικανοιποιητικός και παγιωμένος θηλασμός και το ξέρετε καλά όσες θηλάσατε και θηλάζετε. Υπάρχουν όμως και κοπέλες που είτε δεν θέλουν να θηλάσουν και είναι δικαίωμά τους και δεν δίνει κανένας στις θηλάζουσες το δικαίωμα να τις θεωρούν τεμπέλες ή κακές μάνες επειδή δεν θέλουν. Η κάθε μια θα κάνει το καλύτερο για το παιδί της με όποιον τρόπο πιστέυει η ίδια. Επίσης υπάρχουμε και εμείς που λόγω δουλειάς κόψαμε τον θηλασμό με χάπια, και αυτό γιατί οι συνθήκες εργασίας μας δεν επέτρεπαν την μισάωρη ανά 2ωρο ενασχόλησή μας με το να βγάζουμε το γάλα με θήλαστρο, ούτε μπορούσαμε να πάρουμε το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Άλλες κοπέλες δεν μπορούν να θηλάσουν γιατί δεν τους βοηθάνε οι θηλές τους κ.ο.κ. Συνοψίζοντας θα ήθελα να πω σε όλες μας να είμαστε πιο αλληλέγγυες μεταξύ μας, να μην στήνουμε η μία την άλλη στον τοίχο και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες του συνομιλητή μας. Συγνώμη για το μεγάλο post, δεν ήθελα να θίξω καμία και θέλω να πιστέυω ότι θα ευαισθητοποιήσω πολλές κοπέλες να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους απέναντι σε αυτά τα 2 θέματα που είναι πολύ σημαντικά για μια μητέρα! Σας φιλώ όλες!!!
 6. Υστεροσκόπηση Θεσσαλονίκη

  Η δική μου γιατρός χειρουργεί στον Άγιο Λουκά που νομίζω ότι είναι λιγάκι φθηνότερα. Σίγουρα θα την ρωτήσω πόσ θα μου βγει το μαλλί και εκεί ώστε να αποφασίσω τελικά τι θα κάνω.
 7. Αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικων

  Χαίρομαι που το θέμα που άνοιξα χαίρει τόσο θετικής ανταπόκρισης και που οι απαντήσεις σας επιβεβαιώνουν και τις δικές μου αντιλήψεις γιατί κοντευε να μου στρίψει με κάτι παλαβές μαμάδες.
 8. Πρόκληση τοκετού

  Κορίτσια, εγώ έκανα ραχιαία. Νομίζω είναι διαφορετικό γιατί δεν μου βάλαν καθετήρα ώστε να διοχετέυουν την αναισθητική ουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά μου κάνανε 2 ενέσεις στη σπονδυλική στήλη και ναρκώθηκα από την μέση και κάτω για κανένα 3ωρο συνολικά και μετά σιγά σιγά υποχωρούσε
 9. Αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικων

  Συμφωνώ @Rosemary για τον δημόσιο θηλασμό! Φυσικά και όταν το παιδί μου πείνασε και ήμουν έξω το θήλασα αλλά επέλεξα ένα ήσυχο και όσο πιο καθαρό μέρος μπορούσα για να το κάνω γιατί δεν χρειάζεται αφενός να κάνεις επίδειξη και αφετέρου το ίδιο το παιδί θέλει ηρεμία για να φάει. Εγώ αντιμετώπισα 2 θέματα στον περίγυρο μου. Κοπέλα που δεν κατάφερε να θηλάσει και την έλεγε σε όλες τις άλλες που θήλασαν από ζήλια που δεν τα κατάφερε αυτή, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την αξία του θηλασμού και το δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ μητέρας και παιδιού και το άλλο άκρο, την γνωστή σε όλους μας "θα θηλάσω το παιδί μου μέχρι την Τρίτη Γυμνασίου" η οποία φυσικά ήταν και κατά των εμβολίων, της φαρίν λακτέ, έφτιαχνε μόνη της ρυζάλευρο και έδινε στο παιδί της φαγόπυρο και κινόα γιατί "ήθελε το καλύτερο για το παιδί της" και το τόνιζε σαν να έλεγε σε εμάς τις υπόλοιπες πόσο ακαμάτες είμαστε και πόσο δεν νοιαζόμαστε για το καλό των παιδιών μας (σε 1 πρόταση όλα αυτά, εεε!!!). Τώρα για την καισαρική που γίνεται κατά κόρον στην Ελλάδα για τα χρήματα και την βόλεψη του γιατρού, εκεί μεγάλο ρόλο παίζει και το κριτήριο επιλογής του γιατρού και πόσο τον εμπιστέυεσαι δλδ περισσότερο στην κρίση της μέλλουσας μητέρας να επιλέξει κάποιον σωστό επαγγελματία και όχι απλά έναν με όνομα στην πιάτσα και επειδή της το είπε η τάδε φίλη της.
 10. Αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικων

  Εσύ θα γίνεις η καλύτερη μανούλα! Απλά δεν ήρθε ακόμα η σειρά σου, καλή μου @peacock!!!
 11. Αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικων

  Δυστυχώς φίλη μου και εδώ τα έχω δει αλλά σε μικρότερο βαθμό αλλά και από γνωστές.
 12. Υστεροσκόπηση Θεσσαλονίκη

  @Cecilaki επειδή δεν ξέρω πόσο έχει μεγαλώσει το ινομύωμα δεν ξέρω να σου πω αν θα το αφαιρέσω ή όχι. Το δικό μου ινομύωμα είναι εντός μήτρας βέβαια και αυτό ίσως αυξάνει τις πιθανότητες αφάιρεσής του. 2500 ευρώ δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω και ελπίζω το Παπαγεωργίου να μην μου πει "περάστε ξανά το 2019"! Καλά αποτελέσματα και θα χαρώ να μου διηγηθείς την εμπειρία σου!!!
 13. Υστεροσκόπηση Θεσσαλονίκη

  Ευχαριστώ πάρα πολύ!
 14. Υστεροσκόπηση Θεσσαλονίκη

  Μήπως ξέρεις που μπορώ να πάρω τηλ για ραντεβού; Στο site του νοσοκομείο έχει ένα τηλέφωνο γενικού ενδιαφέροντος
 15. Κοίτα να ευχαριστηθείς τώρα την ξεκούραση γιατί μετά με τα δίδυμα θα κάνεις χρόνια να ξεκουραστείς! Καλή και τελειόμηνη κύηση!
 16. Πως καταλαβαινω οτι πλησιαζει ο τοκετος???

  Ελπίζω όχι με τανάλια...έχουν πολλά εργαλεία ξέρεις μέσα στο χειρουργείο, άσε που γίνεται της κακομοίρας από κόσμο! Εγώ μέτρησα 8 κεφάλια εκεί μέσα....
 17. Απορια για την ανάπτυξη του εμβρύου.

  Μια ερώτηση μόνο να σου κάνω. Ήξερες από πριν ότι έχεις διάφραγμα ή το έμαθες όταν έμεινες έγκυος?
 18. Απορια για την ανάπτυξη του εμβρύου.

  Όχι, κύλησαν όλα ομαλά - πλην της αποκόλλησης βέβαια. Στο τέλος βέβαια πήγα με πρόκληση λόγω διαβήτη κύησης σε πρώτο επίπεδο και διαφράγματος σε δεύτερο (εικάζω).
 19. Απορια για την ανάπτυξη του εμβρύου.

  Λόγω του διαφράγματος? Γιατί και εγώ έχω και δούλευα μέχρι τον 7ο. Έπαθα βέβαια μια αποκόλληση στον 3ο αλλά θα την πάθαινα αφού έκανα βλακεία είτε είχα το διάφραγμα είτε όχι.
 20. Πόσες γεννάμε Ιαν/φεβ 2018 ?

  @Lini να σου ζήσει η μπέμπα! Όσο για την καισαρική, σημασία έχει να έρθει στον κόσμο ένα υγιές μωρό! Στο δεύτερο μπορεί να πας φυσιολογικά!
 21. Απορια για την ανάπτυξη του εμβρύου.

  Καλησπέρα κοπέλα μου! Καταρχήν καλή και τελειόμηνη κύηση σου εύχομαι από καρδιάς. Είπες ότι ο γυναικολόγος σου σου είπε ότι επειδή έχεις διάφραγμα να μείνεις 3 μήνες ξάπλα; Κατάλαβα καλά?
 22. Πως καταλαβαινω οτι πλησιαζει ο τοκετος???

  Τι μου θυμήσατε τώρα! Σηκώθηκα στις 5 το πρωί, λούστηκα, ξύρισα πόδι και ....., ντύθηκα με άνετα ρούχα (λες και υπάρχει άνετο ρούχο όταν είσαι σαν ζέπελιν!τες πα!) και 8 το πρωι ήμασταν στο νοσοκομείο γιατί εμείς πηγαίναμε με πρόκληση. Την τσάντα την είχα ήδη 1 βδομάδα στο πορτ-παγκαζ...τρελή εντελώς....Η @Rosemary να δείτε που γέννησε ήδη....
 23. Υστεροσκόπηση Θεσσαλονίκη

  Καλησπέρα @jazz! Δυστυχώς αναγκάστηκα να μεταθέσω το ραντεβού με την γυναικολόγο μου για αρχές Μαρτίου για επαγγελματικούς λόγους οπότε ακόμα δεν ξέρω λεπτομέρειες. Εγώ μάλλον θα χρειαστώ επεμβατική γιατί όπως πιθανόν θα διάβασες έχω διάφραγμα στη μήτρα. Το μόνο που με προβληματίζει σχετικά με το Παπαγεωργίου είναι η αναμονή δλδ αν μου πουν ότι υπάρχει διαθέσιμο σε 1 χρόνο δεν μπορώ να περιμένω τόσο.
 24. Αλεσμένο φαγητό

  Δεν μου έχει τύχει πολλές φορές να ταίσω τον μικρό εκτός σπιτού το μεσημεριανό του αλλά 2 φορές που μου έτυχε δεν μεσολάβησαν περισσότερες από 2 ώρες από την άλεση μέχρι την κατανάλωση του φαγητού. Εσύ για πόσες ώρες μιλάς?
 25. Υστεροσκόπηση Θεσσαλονίκη

  @Lisaki 80 καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Θα την έχω υπόψιν μου την κλινική και ίσως σε ενοχλήσω με πμ για να μου δώσεις τα στοιχεία του γιατρού σου να πάρω μια δεύτερη γνώμη!
×