Μετάβαση σε περιεχόμενο

admin

Administrators
 • Δημοσιεύσεις

  1893
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  4

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της admin

 1. Για να λύσουμε το πρόβλημα με τους ενοχλητικούς που γράφονται στο φόρουμ είτε για να τρολάρουν είτε για να ποστάρουν ένα διαφημιστικο μήνυμα, στο εξής για ΟΛΕΣ τις νέες εγγραφές ισχύουν τα εξής: Θα μπορούν να δημοσιεύσουν εως 6 μηνύματα ανά ημέρα Όλα τα μηνύματά τους θα πρέπει να εγκρίνονται πρώτα από κάποιον συντονιστή Δεν θα μπορούν να στέλνουν προσωπικά μηνύματα Δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν links Δεν θα μπορούν να επεξεργαστούν το προφίλ τους, όπως πχ να έχουν υπογραφή κλπ. Στις 20 εγκεκριμένες δημοσιεύσεις, όλοι οι περιορισμοί παύουν να ισχύουν. Μπορεί να είναι λίγο αυστηροί αυτοί οι κανόνες για τα νέα μας μέλη, όμως δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Προέχει η ομαλή λειτουργία του φόρουμ.
 2. admin

  Νέα Μέλη - Περιορισμοί για αποφυγή spam

  Nαι, φυσικά, εννοείται ότι μετράνε και οι απαντήσεις.
 3. Ωορρηξία είναι η μηνιαία απελευθέρωση ενός ωαρίου από τις ωοθήκες, είτε από τη δεξιά είτε από την αριστερή ωοθήκη. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν δύο ωοθήκες (μία δεξιά και μία αριστερά). Η ωορρηξία μπορεί να συμβεί κάθε μήνα από την μία ή την άλλη ωοθήκη. Όταν μια ωοθήκη έχει αφαιρεθεί ή αν μια γυναίκα έχει εκ γενετής μόνο μία ωοθήκη, τότε η υπάρχουσα ωοθήκη παίρνει συνήθως πάνω της όλη τη διαδικασία της ωοθυλακιορρηξίας, απελευθερώνοντας κάθε μήνα κατά μέσο όρο ένα ωάριο. Η επίτευξη της εγκυμοσύνης με μια ωοθήκη, είναι και δυνατή αλλά και το ίδιο εύκολη, εφόσον η σάλπιγγα είναι άθικτη. Σάλπιγγα είναι ο μικρός σωλήνας που συνδέει την ωοθήκη με τη μήτρα. Εάν λείπει η σάλπιγγα, ή αν είναι φραγμένη και ο σωλήνας δεν λειτουργεί, τότε η φυσική σύλληψη είναι σχεδόν απίθανη. Για να μείνετε έγκυος, χρειάζονται 3 απαραίτητα συστατικά: • Υγιή και πολλά σπερματοζωάρια, τα οποία παράγονται από τον άνδρα και εναποτίθενται στο θηλυκό αναπαραγωγικό σύστημα με την επαφή. • Ένα υγιές ωάριο, το οποίο απελευθερώνεται από μία από τις ωοθήκες κάθε μήνα. • Η σάλπιγγα που συνδέει τη μήτρα με την ωοθήκη. Μέσα σε αυτήν πρέπει να συναντηθεί το ωάριο με τα σπερματοζωάρια και να γίνει η γονιμοποίηση. Έπειτα, το γονιμοποιημένο πλέον ωάριο θα μετακινηθεί προς τη μήτρα για εμφύτευση. Όταν υπάρχει μόνο μία ωοθήκη, τότε για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες σύλληψης, και να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο επίτευξης εγκυμοσύνης, πρέπει: • Να χρησιμοποιείτε τεστ ωορρηξίας HomeTest για να βρείτε τις γόνιμες μέρες σας. • Να έρχεστε σε συχνές επαφές , επικεντρωμένες μέσα στο χρονικό διάστημα της ωορρηξίας σας. Εάν έχετε μόνο μία ωοθήκη και δεν μείνετε έγκυος εντός 12 μηνών, ή εάν είστε άνω των 40 ετών, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, το ωάριο (το οποίο απελευθερώνεται στην κοιλιακή κοιλότητα και απορροφάται από το σώμα αν δεν υπάρχει σάλπιγγα) μπορεί να επιπλέει μέσα από τα σωματικά υγρά και να συναντήσει τα σπερματοζωάρια. Αυτή η εξαιρετικά σπάνια περίπτωση θέτει τη γυναίκα σε κίνδυνο για μια έκτοπη εγκυμοσύνη. Πρόκειται για κατάσταση απειλητική για τη ζωή και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως σε νοσοκομείο. Τα καλά νέα είναι ότι σε κάθε περίπτωση, η εγκυμοσύνη είναι εφικτή όταν υπάρχει μόνο μία ωοθήκη, απλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί επιπλέον υποβοήθηση. Πηγή: www.hometest.gr
 4. Όταν φτιάχνουν ολόκληρες πόλεις με τα τουβλάκια τους, όταν κόβουν σχήματα με το ψαλίδι τους και τα χρωματίζουν. Όταν δημιουργούν όμορφα, πολύχρωμα σχέδια με τα αγαπημένα τους Play-Doh. Ενθαρρύνοντας τη δημιουργική απασχόληση Για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική απασχόληση στο σπίτι είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και την παρέα μας. Τα παιδιά μας για να μπορέσουν να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να παίξουν δημιουργώντας χρειάζονται μολύβια, μαρκαδόρους ή ξύλινα χρώματα, ψαλίδια, χρωματιστά χαρτιά και χαρτόνια, τουβλάκια, Play-Doh και εμάς δίπλα τους. Η δημιουργική απασχόληση βοηθά τα παιδιά μας να μαθαίνουν παίζοντας. Μαθαίνουν να μετρούν, μαθαίνουν τα σχήματα και τα χρώματα. Τους επιτρέπει να αναπτύξουν το λόγο τους αφού εκφράζονται και επικοινωνούν προσπαθώντας να εξηγήσουν τι έφτιαξαν ή κάνοντας μια ιστορία. Τα βοηθά να αναπτυχθούν συναισθηματικά αφού μέσα από το παιχνίδι εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Η ζωγραφική, το κόψιμο και το παιχνίδι με Play-Doh βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο επιδέξια με τα χέρια και να περάσουν πιο εύκολα στο στάδιο της γραφής. Τα παιδιά μου από μικρή κιόλας ηλικία έπαιζαν με Play-Doh, αγαπούν την υφή, τα χρώματα και το άρωμα που έχουν. Τα βοηθά να δημιουργούν εύκολα όλα όσα φαντάζονται. Γιατί εμπιστεύομαι τα Play-Doh; Το πλαστοζυμαράκι Play-doh είναι ένα υλικό ασφαλές για τα μικρά μας που έχει ως βάση το αλεύρι, το νερό και το αλάτι. Είναι εύπλαστο για τα μικρά χεράκια, έχει πολλά χρώματα και μυρίζει υπέροχα! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τα παιδιά να ξεκινήσουν δημιουργικά τη νέα σχολική χρονιά. Τώρα τα παιδιά από την ηλικία των μόλις δυο ετών μπορούν να μάθουν και να αναπτύξουν δεξιότητες με τη νέα σειρά Play-Doh Σχηματίζω και Μαθαίνω: Δεξιότητες επικοινωνίας: Τα παιδιά μας παίζοντας μαζί μας εξασκούν τις γλωσσικές τους δεξιότητες περιγράφοντας αυτά που έχουν δημιουργήσει αλλά και τις κοινωνικές αφού μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι εκφράζουν αυτά που νιώθουν. Κινητικές Δεξιότητες: Το υλικό του Play-Doh βοηθά τα μικρά μας να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Το παιχνίδι με το πλαστοζυμαράκι Play-Doh τα βοηθά στην ανάπτυξη συντονισμού χεριών-ματιών. Εργαλεία εκμάθησης: Οι δραστηριότητες με Play-Doh είναι ένας υπέροχος τρόπος να προετοιμάσουμε τα μικρά μας για το σχολείο. Αφού παίζοντας μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς αλλά και πράγματα που αφορούν γλώσσα, τέχνες και επιστήμες. Ανάπτυξη αισθήσεων: Το υλικό του Play-Doh βοηθά τα παιδιά μας να μάθουν τον κόσμο τους μέσω της αφής, της όρασης, της οσμής. Δημιουργικότητα: Τα παιδιά μας αναπτύσσουν δημιουργική σκέψη. Παίζοντας με Play-Doh μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να προβληματιστούν χωρίς να ανησυχούν για σωστές και λάθος απαντήσεις. Δείτε όλα τα Play-Doh προϊόντα στο www.playdoh.gr, και ακολουθήστε το στο Facebook – Play-doh Greece και το Instagram – Playdohgr” .
 5. Και είναι κι ένας λόγος, που έρχονται σε αντιπαράθεση με τα παιδιά, κυρίως με τα μικρότερης ηλικίας. Ωστόσο, η επιλογή της σχολικής τσάντας, πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με συγκεκριμένα κριτήρια, ειδικά όταν πρόκειται για μαθητές δημοτικού. Είναι η εμφάνιση ένα κριτήριο για την αγορά της; Ροζ, μπλε, μαύρες, κόκκινες, πράσινες, με αγαπημένους ήρωες, με την αγαπημένη ομάδα, με ζωάκια ή άλλα σχέδια, οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα των μαθητών. Είναι, όμως, η εμφάνιση, κριτήριο για να αγοράσει κανείς μία τσάντα; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά, όχι. Η επιλογή της θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη λειτουργικότητα της. Να εξυπηρετεί, δηλαδή, το παιδί και κυρίως, να είναι βολική και να μην το κουράζει σωματικά. Τρόλεϊ ή ώμου; Ιδού η απορία. Πολλοί γονείς προβληματίζονται ποιο είδος τσάντας να επιλέξουν. Τρόλεϊ, αυτή δηλαδή με τα ροδάκια; Ή πλάτης; Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τσάντες με τα ροδάκια ενδείκνυνται για τις περιπτώσεις, όπου τα παιδιά έχουν να διανύσουν μία απόσταση από το σπίτι μέχρι το σχολείο. Δεν ενδείκνυνται, όμως, για την περίπτωση που έχουν να ανέβουν σκάλες στο σχολείο και θα πρέπει να την κουβαλήσουν με τα χέρια τους. Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν, ότι έχουν πιο πολλές και γρήγορα φθορές, από το σούρσιμο στο δρόμο. Και οι περισσότερες είναι δύσκολες στο πλύσιμο. Οι τσάντες πλάτης, από την άλλη, είναι κουραστικές κι επιβαρύνουν το σκελετό του παιδιού, κυρίως, όταν έχει να διανύσει απόσταση. Αν είναι, όμως, να τη μεταφέρει από το αυτοκίνητο μέχρι την τάξη, έχοντας ουσιαστικά να διανύσει μόνο το προαύλιο, προτιμήστε την. Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει μία σχολική τσάντα Αν επιλέξετε τσάντα με ροδάκια θα πρέπει να προσέξετε τα εξής: Τα ροδάκια να είναι καλής ποιότητας ώστε να γίνεται πιο εύκολα το σπρώξιμο, αλλά και να μην χαλάσουν με τη μία, διότι δύσκολα μπορούν να επισκευαστούν. Ο σκελετός να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς. Αυτό για την περίπτωση, που το παιδί θα χρειαστεί να την κουβαλήσει και να μην είναι… ασήκωτη. Το χερούλι θα πρέπει να αυξομειώνεται, ώστε να το ρυθμίζετε σύμφωνα με το ύψος του παιδιού Αν επιλέξτε τσάντα ώμου θα πρέπει να προσέξετε τα εξής: Να έχει δύο λουριά, ώστε να μοιράζεται το βάρος καλύτερα στους ώμους και στην πλάτη. Τα λουριά να είναι φαρδιά και από μαλακό υλικό για πιο άνετη εφαρμογή. Επίσης, να είναι ρυθμιζόμενα Να έχει ζωνάκια για να δένει στη μέση, ώστε να μοιράζεται το βάρος της και να μην επιβαρύνει μόνο τους ώμους. Να είναι υφασμάτινη και ελαφριά Να μην είναι δερμάτινη, καθώς δεν ενδείκνυται για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Να έχει τουλάχιστον 2 με 3 εσωτερικές θήκες με ξεχωριστούς χώρους. Έτσι και τα πράγματα του θα είναι τακτοποιημένα και το βάρος θα κατανέμεται σωστά.
 6. Αρκετά παιδιά και κυρίως αυτά που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον ή αυτά που αλλάζουν εκπαιδευτική βαθμίδα, βιώνουν έντονα το άγχος της έναρξης της σχολικής χρονιάς καθώς δεν γνωρίζουν τις συνθήκες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωπα. Το άγχος αυτό εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους παρουσιάζοντας συμπτώματα στο σώμα και στη συμπεριφορά του παιδιού. Μερικά από τα σωματικά συμπτώματα είναι: Δυσκολίες στον ύπνο (υπνοβασία, εφιάλτες, αϋπνίες) Δυσκολίες στη διατροφή Νυχτερινή ενούρηση Κοιλιακοί πόνοι, πονοκέφαλοι κ.α. Διαταραχή στη ροή του λόγου (τραυλισμός) Συμπτώματα συμπεριφοράς: Άρνηση να πάει στο σχολείο Επιθετικότητα προς τους άλλους ή προς τον εαυτό του Εκνευρισμός και έντονες εκρήξεις θυμού χωρίς συγκεκριμένο λόγο Απομόνωση από συνομηλίκους Καταστροφή αντικειμένων Υπερβολικοί φόβοι Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πίσω από τα αισθήματα άγχους συχνά κυριαρχεί το συναίσθημα του φόβου. Τα παιδιά δεν έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα και δυσκολεύονται να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως η ένταξη στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, τα παιδιά συχνά τρέμουν στην ιδέα της αποτυχίας καθώς το κοινωνικό κόστος είναι μεγάλο και δεν αισθάνονται ικανά να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των γονιών τους. Οι γονείς από την άλλη θεωρούν ότι το παιδί προσποιείται όταν αρνείται πεισματικά να πάει στο σχολείο και προβαίνουν σε αρνητική κριτική και αυστηρή οριοθέτηση. Πραγματικά όμως το παιδί μπορεί να υποφέρει καθώς κατακλύζεται από έντονα συναισθήματα άγχους τα οποία δεν του επιτρέπουν να διαχειριστεί με ομαλό τρόπο την καθημερινότητά του τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου, όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού. Τι θα πρέπει όμως να κάνουν οι γονείς; Οι γονείς θα πρέπει να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να αποφεύγουν να δημιουργούν εντάσεις στο ημερήσιο οικογενειακό περιβάλλον λόγω των δυσκολιών που φέρει το παιδί τους. Γενικά, καλό είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους αλλά και τις αγωνίες τους. Επίσης, οι γονείς είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες των παιδιών τους και να τα βοηθούν να θέτουν στόχους σε ρεαλιστικό επίπεδο. Πάντως σε κάθε περίπτωση κομβική είναι η συνεργασία οικογένειας και σχολείου, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχή ένταξη του παιδιού στο σχολείο. Οι γονείς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να προσπαθούν να εντοπίζουν και να διερευνούν τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν ένα παιδί να παρουσιάζει άγχος για το σχολικό περιβάλλον. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να καλέσετε στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» ώστε να συζητήσετε με έναν ψυχολόγο τα θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σε σχέση με το παιδί σας.
 7. Στα παιδιά, η ιδέα και μόνο ότι ανοίγουν τα σχολεία, τους είναι αρκετή για να μην πετάνε από χαρά, που το καλοκαίρι φεύγει, το Φθινόπωρο έρχεται. Όσο για τους γονείς, η ιδέα ότι πρέπει να επαναφέρουν τα παιδιά τους στην προ διακοπών ρουτίνα, τους φέρνει στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης. Γιατί γνωρίζουν καλά, τι τους περιμένει. Και τα δύσκολα για εκείνους ξεκινούν με την επαναφορά του προγράμματος του ύπνου. Μετά από ένα καλοκαίρι, με ελαστικό ωράριο, κάμποσα ξενύχτια και ξύπνημα με τις μεγάλες ώρες, τα παιδιά θα πρέπει να προσαρμοστούν ξανά στη ρουτίνα ύπνου, που ακολουθούν τον χειμώνα και θέλει ύπνο από νωρίς. Και πώς λες και κυρίως, πώς πείθεις το βλαστάρι σου, ότι «ξενύχτια, τέλος»; Δείτε παρακάτω, μικρά tips που θα κάνουν την «επιχείρηση-ύπνος» πιο εύκολη, χωρίς καβγάδες με τα παιδιά σας. Σταδιακή προσαρμογή Κάθε βράδυ το παιδί θα πρέπει να πηγαίνει και λίγο νωρίτερα για ύπνο. Υπολογίστε, από 10 λεπτά έως ένα τέταρτο, κάθε φορά. Μην περιμένετε, δηλαδή, την τελευταία ημέρα, πριν ανοίξουν τα σχολεία για να του πείτε να πάει νωρίς για ύπνο. Η απότομη αυτή αλλαγή θα το δυσκολέψει ενώ θα πρέπει να προσαρμοστεί όταν το πρωί έχει σχολείο. Ιδανικά, λοιπόν, το πρόγραμμα προσαρμογής θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Απομακρύνετε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια Το καλοκαίρι, μεταξύ άλλων, έχει και μπόλικο παιχνίδι αλλά και χρήση τάμπλετ, play station κι άλλων ηλεκτρονικών. Αλλά για να τα καταφέρετε με την επαναφορά του προγράμματος ύπνου, η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, θα πρέπει να περιοριστεί αρκετά. Και να απαγορευτεί, πριν πέσουν για ύπνο. Εξάλλου, το μπλε φως που εκπέμπουν οι περισσότερες συσκευές επιβάλλει στον εγκέφαλο να είναι σε εγρήγορση και δεν τον αφήνει να μπει σε κατάσταση ηρεμίας. Καθιερώστε ένα πρόγραμμα ρουτίνας Όπως με τα μωρά, έτσι και με τα μεγαλύτερα παιδιά, η ρουτίνα ύπνου τα βοηθάει. Μπορείτε, λοιπόν, πριν κοιμηθεί να καθιερώσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Καθιερώστε ένα ντουζ με χλιαρό νερό, δώστε του να πιει το γάλα κι αφού πλύνει τα δόντια του, μπορείτε να ξαπλώσετε για λίγο δίπλα στο παιδί και να πείτε ένα παραμύθι ή τα νέα της ημέρας σας και πώς τα περάσατε. Μην βάζετε τις φωνές Στις αρχές, θα έχετε αντιδράσεις. Μην περιμένετε το παιδί με τη μία να αποδεχτεί ότι τελειώνει η καλοκαιρινή ξεγνοιασιά με τα «απαγορευμένα» ξενύχτια και θα πρέπει και παλι να κοιμάται νωρίς, χωρίς να χαζέψει λίγο παραπάνω στην τηλεόραση. Γι' αυτό και θα πρέπει να δείξετε κατανόηση (ανατρέξτε λίγο στα παιδικά σας χρόνια, το ίδιο δεν κάνατε κι εσείς;) και να κάνετε την προσαρμογή, χωρίς φωνές, που όλοι γνωρίζουμε ότι φέρνουν πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα.
 8. Ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί και κυρίως να περιοριστεί αν ακολουθείτε βασικά βήματα ενώ το πιο σημαντικό είναι να αερίζετε τακτικά τον χώρο. Δείτε δύο λύσεις που θα σας βοηθήσουν... Μέσα σε ένα τούλινο σακουλάκι βάλτε αρκετές λευκές κιμωλίες και αφήστε το σε κάποια γωνία της ντουλάπας. Πρόκειται για ένα θαυματουργό εργαλείο που θα απορροφήσει την περιττή υγρασία. Το κόλπο αυτό θα τραβήξει την υγρασία και τις άσχημες μυρωδιές που έχουν προκληθεί από την παρουσία της μούχλας στη ντουλάπα σας. Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να μην βάζετε τα ρούχα κατευθείαν μετά το σιδέρωμα μέσα στη ντουλάπα. Τα μόλις σιδερωμένα ρούχα διατηρούν ακόμη υδρατμούς που δεν έχουν εξατμιστεί. Kλεισμένα στη ντουλάπα χωρίς να αναπνέουν θα επιταχύνουν την εμφάνιση της υγρασίας. Μην τα αποθηκεύετε αμέσως, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, πριν τα διπλώσετε και τα τοποθετήσετε και πάλι στην θέση τους.
 9. Η σωστή οργάνωση του ψυγείου είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση των τροφών, μας λέει η Michele Bosevski του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ασφάλειας Τροφίμων, ώστε να μη χαλάνε τα τρόφιμα και να βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο. Μιλώντας στην «Daily Mail», αποκαλύπτει και κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε: «το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός είναι τα μήλα», λέει, «τα μήλα παράγουν ένα αέριο αιθυλενίου, το οποίο όταν κυκλοφορεί ανάμεσα σε άλλα φρούτα και λαχανικά, τα κάνει να ωριμάζουν και να χαλούν γρηγορότερα». Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των μήλων στο ψυγείο είναι μέσα σε σακούλα που σφραγίζει, λέει η Bosevski, προτείνοντας μάλιστα να βάζουμε ένα μήλο μέσα στα κρεμμύδια μας: «μόνο ένα μήλο και θα κάνει τα κρεμμύδια να μη βλαστίζουν, εδώ το αέριο αιθυλενίου έχει πραγματικά θετική δράση», καταλήγει…
 10. Ωστόσο, υπάρχει μια συγκεκριμένη δουλειά που πρέπει να κάνετε πρώτα απ' όλα επιστρέφοντας από διακοπές ή άλλο ταξίδι και λείπετε από το σπίτι καιρό. Αυτό είναι το ξεσκόνισμα. Όταν σε έναν χώρο δεν υπάρχει κίνηση, η σκόνη κάθεται σιγά-σιγά πάνω σε κάθε επιφάνεια. Εφόσον το σπίτι είναι κλειστό για μέρες και δεν αερίζεται, όλη η σκόνη κάθεται στις επιφάνειες του σπιτιού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε. Πρέπει μάλιστα να κάνετε πρώτα ξεσκόνισμα και σφουγγάρισμα και μετά να ανοίξετε τα παράθυρα αν θέλετε το σπίτι σας να έχει καθαριστεί ουσιαστικά και όχι να έχει μετακινηθεί απλώς η σκόνη. Αφιερώστε δέκα λεπτά μόλις επιστρέψετε για να αναπνέετε σε ένα καθαρό περιβάλλον.
 11. 1. Διαβάστε στο Παιδί Δυνατά Καθημερινά Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι άπαξ και το παιδί τους έμαθε να διαβάζει, τελείωσε το καθήκον τους να του διαβάζουν οι ίδιοι φωναχτά. Αυτό είναι λάθος, μας λένε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες που τεκμηριώνουν ότι τα παιδιά που οι γονείς τους εξακολουθούν να τους διαβάσουν βιβλία και στο δημοτικό σχολείο έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις και πλουσιότερο λεξιλόγιο. Πάρτε ένα βιβλίο και καθίστε αγκαλιά με το παιδί σας στον καναπέ ή τρυπώστε δίπλα του στο κρεβάτι και διαβάστε του καθημερινά (ή σχεδόν καθημερινά) εικονογραφημένα παιδικά βιβλία ή μερικές σελίδες από κάποιο μυθιστόρημα. Διαβάστε εναλλάξ δυνατά, μια εσείς, μια το παιδί. Σταματήστε να του εξηγήσετε μια άγνωστη λέξη, να σχολιάσετε μία κατάσταση, να το ρωτήσετε γιατί πιστεύει ότι φέρθηκε με το συγκεκριμένο τρόπο ο πρωταγωνιστής, ή πώς αισθανόταν, ή τι νομίζει ότι θα γίνει στη συνέχεια. Το βραδινό διάβασμα είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος χαλάρωσης. 2. Ποιοτικός Χρόνος με το Παιδί Είναι σημαντικό να έχετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, οι δυο σας, με ηρεμία. Το διάβασμα που περιέγραψα παραπάνω είναι μια καλή ευκαιρία για αυτού του είδους το ραντεβού με το παιδί σας. Με αυτό τον τρόπο τονώνεται η σχέση σας και δημιουργείται ο ψυχικός χώρος για συζητήσεις. Άλλες ευκαιρίες για ποιοτικό χρόνο είναι να πάτε μια βολτούλα μαζί, ή όταν είστε στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα, που μπορείτε να ξεκινήσετε μια ωραία συζήτηση. Θυμηθείτε να πείτε στο παιδί σας ότι σας αρέσει να είστε μαζί του! 3. Καλλιεργήστε Νοοτροπία Προσωπικής Εξέλιξης και Ανάπτυξης Μία νέα, επιστημονικά τεκμηριωμένη τάση στο χώρο της εκπαίδευσης είναι η καλλιέργεια της νοοτροπίας της προσωπικής εξέλιξης και ανάπτυξης. Τι σημαίνει αυτό; Τα άτομα που πιστεύουν ότι τα ταλέντα και οι ικανότητές τους μπορούν να εξελιχθούν (με δουλειά, επιμονή, υπομονή, εξάσκηση, μάθηση από τα λάθη, σωστές στρατηγικές μάθησης και ανατροφοδότηση από δασκάλους και γονείς) έχουν νοοτροπία προσωπικής εξέλιξης και ανάπτυξης, δηλαδή πιστεύουν ότι αν βασιστούν στις δυνάμεις τους και τη δουλειά τους θα τα καταφέρουν και θα πετύχουν. Αντίθετα, τα άτομα που πιστεύουν ότι η νοημοσύνη και τα ταλέντα τους είναι προκαθορισμένα δε προσπαθούν αρκετά και συχνά δε φτάνουν στο ανώτερο σημείο εξέλιξης και επιτυχίας, επειδή τα ίδια μπλοκάρουν τον εαυτό τους. Αντί να μαλώσετε το παιδί για τα λάθη του δείξτε του τρόπους να μάθει από αυτά, πέστε του ότι ο εγκέφαλος είναι και αυτός ένας μυς που με την εξάσκηση γίνεται πιο δυνατός και πιο έξυπνος. 4. Δώστε Εξηγήσεις Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις αισθήσεις τους, δοκιμάζοντας νέα πράγματα και παρατηρώντας το περιβάλλον τους. Αποκτήστε την καλή συνήθεια να δίνετε εξηγήσεις για διάφορα πράγματα, όπως γιατί κάποια συμπεριφορά είναι σωστή ενώ κάποια άλλη λανθασμένη, πώς λειτουργούν διάφορα αντικείμενα ή διαδικασίες. Αν θέλετε να διδάξετε στο παιδί να συμμαζεύει το δωμάτιό του, εξηγήστε του γιατί είναι σημαντικό να τακτοποιεί τα πράγματά του, ότι έτσι δεν τα χάνει, τα βρίσκει εύκολα, είναι πιο ανεξάρτητο και δε χρειάζεται να σας τα ζητάει, αλλά και έτσι σας επιτρέπει να καθαρίζεται το χώρο του πιο εύκολα, κάτι που είναι σημαντικό για να μην υπάρχουν γύρω μας μικρόβια τα οποία μας κάνουν να αρρωσταίνουμε και να νιώθουμε άσχημα όπως και να χάνουμε ωραία πράγματα, πχ εξωσχολικές δραστηριότητες ή πάρτι. 5. Βάλτε Ρεαλιστικούς Κανόνες Ξεκαθαρίστε από την αρχή ποιες είναι οι προσδοκίες σας, ποιες είναι οι συμπεριφορές που περιμένετε από το παιδί και ποιοι είναι κάποιοι βασικοί κανόνες στην οικογένειά σας. Να θυμάστε ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται όρια για να αισθάνονται σιγουριά και να μεγαλώσουν σωστά, ωστόσο θα τεστάρουν τα όρια που θα βάλετε για να δουν αν το εννοείτε και αν είστε αξιόπιστοι. 6. Ενθαρρύνετε την Καλή Συμπεριφορά Αποκτήστε τη συνήθεια να παρατηρείτε πότε το παιδί σας φέρεται σωστά και να το επαινείτε συγκεκριμένα γι’ αυτό που κάνει καλά, π.χ., τι ωραία που παίζεις με το μικρό σου αδερφό, μπράβο, έλυσες σωστά όλα τα προβλήματα αριθμητικής, κλπ, αντί να επικεντρώνεστε στην κακή συμπεριφορά και να το απειλείτε ή να το τιμωρείτε. 7. Διατηρήστε συνέχεια και συνέπεια στη συμπεριφορά σας Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να κρατάτε το λόγο σας και αυτό που λέτε αυτό να γίνεται. Διαφορετικά, χάνετε την αξιοπιστία σας και το παιδί δεν πιστεύει αυτά που του λέτε, με αποτέλεσμα π.χ., να φέρεται άσχημα, γιατί ξέρει ότι αν το απειλήσετε με τιμωρία στο τέλος δε θα την εφαρμόσετε. Είναι προτιμότερο να θέσετε μερικούς απλούς κανόνες και να τους τηρείτε, αντί να πρέπει να διαπραγματεύεστε το κάθε τι. Αποφασίστε εξαρχής και πέστε στο παιδί πόσα γλυκά/σνακ μπορεί να φάει τη μέρα, πόση ώρα τηλεόραση θα δει, τι ώρα θα πάει για ύπνο, ώστε να μην έχετε καθημερινές μάχες. Εφαρμόστε αυτό που συμφωνήσατε και μην κάνετε εξαιρέσεις κάθε μέρα, γιατί έτσι θα δημιουργήσετε ατμόσφαιρα εκνευρισμού στο σπίτι. 8. Καλλιεργήστε Αυτονομία και Υπευθυνότητα Σταδιακά, δώστε στο παιδί μικρές επιλογές, αφήστε το να διαλέξει πράγματα που το ενδιαφέρουν και να ακολουθήσει τις κλίσεις του. Φυσικά εσείς είστε ο γονιός και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρετε εσείς, τώρα όμως είναι η ώρα να αρχίσει το παιδί να γίνεται αυτόνομο και να μην τα περιμένει όλα από εσάς. Δώστε στο παιδί υπευθυνότητες μέσα στο σπίτι, μην του τα δίνετε όλα στο χέρι, ζητήστε του να κάνει κάποιες μικρές δουλειές (πχ., να βάζει τα ρούχα του στο καλάθι των απλύτων, το πιάτο του στο νεροχύτη), να συνεργάζεται και να βοηθάει στις οικογενειακές δουλειές, με την αίσθηση ότι είναι μέλος της οικογένειας και πρέπει να συνεισφέρει και το ίδιο. 9. Διδάξτε στο Παιδί Διαχείριση του Στρες Έρευνες δείχνουν ότι 95% των παιδιών σχολικής ηλικίας θα αισθανθούν κάποια στιγμή έντονο στρες. Το στρες μπορεί να προέρχεται από πιέσεις στο σχολείο, στην παρέα, την οικογένεια, ή εσωτερικά, καθώς το παιδί μεγαλώνει. Το παιδικό στρες δεν εκδηλώνεται πάντα με λόγια, πολλές φορές εκδηλώνεται με ψυχοσωματικά συμπτώματα (π.χ., εμετός, πονόκοιλος, κλπ). Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν πάνε στους γονείς τους να πούνε έχω στρες. Καλό είναι να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίζουν δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις με βαθιές αναπνοές και λέγοντας στον εαυτό τους θετικά μηνύματα, όπως προσπαθώ και πάω καλά ή μπορώ να τα καταφέρω. 10. Κρίνετε την Πράξη, Όχι το Παιδί Ποτέ δε λέμε είσαι κακό παιδί, αλλά λέμε συγκεκριμένα είναι κακό να χτυπάς τον μικρό σου αδερφό. Κρίνετε την πράξη, όχι το παιδί και ενθαρρύνετέ το να επιλέξει το σωστό. Με αυτό τον τρόπο του δείχνετε ότι το αποδέχεστε και το αγαπάτε παρόλο το λάθος του. Έτσι, το παιδί διατηρεί την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και προσπαθεί για το καλύτερο. Αν έχετε θυμώσει πολύ με τη συμπεριφορά του παιδιού, συγκρατηθείτε και μην το κρίνετε, αλλά πέστε του αυτό που έκανες με θύμωσε και με απογοήτευσε τρομερά. Μπορείτε να επικεντρώσετε τη συζήτηση στις κακές επιλογές που έκανε (π.χ., να μη διαβάσει, να τσακωθεί με την αδελφή του, να μιλήσει άσχημα, κλπ.) και να το βοηθήσετε να κάνει καλύτερες επιλογές. 11. Δημιουργήστε Υγιεινές Συνήθειες Ύπνου Επιμείνετε στο να κοιμάται το παιδί σας αρκετές ώρες για την ηλικία του. Οι έρευνες είναι ξεκάθαρες: όταν ένα παιδί κοιμάται όσες ώρες χρειάζεται για την ηλικία του (9-11 ώρες για τα παιδιά δημοτικού σχολείου), αυτό σχετίζεται με υψηλούς βαθμούς στο σχολείο. Για κάθε ώρα ύπνου που χάνει, οι σχολικές επιδόσεις πέφτουν. Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: μην επιτρέπετε στο παιδί σας να ξενυχτάει για να βλέπει τηλεόραση. Αν θέλει τόσο πολύ να δει κάποια εκπομπή που είναι αργά το βράδυ, μπορεί να την παρακολουθήσει την επόμενη μέρα σε κάποιο άλλο μέσο. 12. Ξεκινήστε τις Συζητήσεις για Θέματα που θα Προκύψουν στην Εφηβεία Στα μέσα του δημοτικού σχολείου, ή λίγο αργότερα, ανάλογα με την ωριμότητα του παιδιού, μπορείτε να ξεκινήσετε να κουβεντιάζετε για ψυχοκοινωνικά θέματα που το παιδί θα αντιμετωπίσει στην εφηβεία. Τώρα είναι μια καλή εποχή να μιλήστε για το τσιγάρο, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και τις βλαβερές συνέπειές τους. Η συζήτηση δε χρειάζεται να είναι ηθικολογική ή γεμάτη απαγορεύσεις, αλλά να έχει λογικές εξηγήσεις τύπου, ποτέ να μη μπεις σε αυτοκίνητο που ο οδηγός έχει πιει πολύ, καλύτερα να πάρεις ταξί και να γυρίσεις σπίτι, ή αν κάποιος οδηγεί μηχανή πρέπει οπωσδήποτε να φοράει κράνος, ώστε να προστατεύσει τη ζωή του σε περίπτωση τρακαρίσματος, ή για να έχεις καλές επιδόσεις στον αθλητισμό θα πρέπει να κάνεις υγιεινή ζωή και να έχεις γερά πνευμόνια, που σημαίνει όχι τσιγάρο. Πηγή: Δρ. Λίζα Βάρβογλη
 12. admin

  Ήχοι doppler εμβρύου

  Αυτός είναι ο ήχος της καρδιάς του αγέννητου μωρού! Audio and voice recording >> Και αυτός είναι ο ήχος της ροής του αίματος στον πλακούντα. Record music with Vocaroo >> Εκτός από μια μαγική εμπειρία, το να ακούτε αλλά και να μετράτε τους χτύπους της καρδιάς του αγέννητου μωρού σας είναι πολύ σημαντικό για να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις όπως υποξία, ανοξία, εμβρυϊκή δυσχέρεια, περιλαίμια περιτύλιξη του ομφάλιου λώρου και άλλα. Περισσότερα για την αναγκαιότητα χρήσης των doppler εμβρύου, μπορείτε να βρείτε εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για τα doppler εμβρύου καθώς και τη χρήση τους μπορείτε να βρείτε εδώ.
 13. Όταν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για την παρουσία του στρεπτόκοκκου Β στην εγκυμοσύνη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσει η μητέρα στο νεογνό το βακτήριο. Αυτό γίνεται κατά τον φυσιολογικό τοκετό, όταν το έμβρυο με την κάθοδό του μέσα στον γεννητικό σωλήνα, μπορεί να μολυνθεί από τον στρεπτόκοκκο. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η εξέταση της εγκύου από την 35η εβδομάδα ως την 37η. Αν το μωρό μολυνθεί, τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε 12 ώρες από την ώρα γέννησης και είναι τα εξής: - Δεν αντιδρά σε ερεθίσματα - Δεν παίρνει ικανοποιητική τροφή - Έχει αλλαγές στη θερμοκρασία του - Η αναπνοή του ακούγεται έντονα - Ο καρδιακός παλμός είναι ακανόνιστος, καθώς και ο ρυθμός της αναπνοής . Οι πιο σοβαρές συνέπειες μπορεί να είναι οι εξής: - Σηψαιμία - Πνευμονία - Γαστρεντερικά προβλήματα - Μηνιγγίτιδα . Η έγκαιρη διάγνωση στο σπίτι είναι καίριας σημασίας και μπορεί να γλιτώσει πολύτιμο χρόνο. Η θεραπεία είναι εύκολη: Λήψη αντιβίωσης (πενικιλίνη ή αμπικιλίνη με προτιμότερη την πρώτη τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον τοκετό και σε περίπτωση αλλεργίας στην πενικιλίνη, τότε γίνεται χρήση κεφαζολίνης, κλινδαμυκίνης, ερυθρομυκίνης, βανκομυκίνης). . Τα συμπτώματα στις εγκύους είναι τα εξής: - Ασυμπτωματική βακτηριουρία - Λοίμωξη του ουροποιητικού - Χοριοαμνιονίτιδα (πυρετός, ευαισθησία στη μήτρα, ταχυκαρδία και στη μητέρα και στο έμβρυο, πυώδες αμνιακό υγρό και λευκοκυττάρωση) της μητέρας . Κατά τη λοχεία μπορεί να προκαλέσει: - Ενδομητρίτιδα τo πρώτο 48ωρο μετά τον τοκετό - Πνευμονία - Επιλόχεια σήψη - Βακτηριαιμία χωρίς εστία - Σπανίως μηνιγγίτιδα ή ενδοκαρδίτιδα. Το μωρό ΔΕΝ χρειάζεται να γεννηθεί με καισαρική τομή. Η χορήγηση αντιβίωσης κατά τη διάρκεια του τοκετού επαρκεί για να προφυλάξει αποτελεσματικά το μωρό. Επίσης, η μητέρα που εντόπισε το μικρόβιο στο τεστ Στρεπτόκοκκου-Β, μπορεί να θηλάσει κανονικά. Δεν έχει αποδειχθεί ότι το μωρό κινδυνεύει από μόλυνση με το θηλασμό και επίσης ο θηλασμός προστατεύει το μωρό από άλλες λοιμώξεις. Συμπερασματικά, ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται έλεγχος στην έγκυο που πρόκειται να γεννήσει φυσιολογικά. Η αντιμετώπιση είναι απλή, ενώ οι συνέπειες για το μωρό -αν δεν διαπιστωθεί εγκαίρως- μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. www.hometest.gr
 14. Τις παρακάτω πληροφορίες, που αφορούν δωρεάν δράσεις, μας έστειλε η κα Ζουλούμη Μαρία, που εργάζεται ως μαία στο 2ο Κ.Υ. Περιστερίου (πρώην ιατρεία ΙΚΑ). "Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες - ασφαλισμένες όλων των ταμείων αλλα και τις ανασφάλιστες. Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά σε πρωινό και απογευματινό ωράριο. Για πληροφορίες και ραντεβού, επικοινωνήστε με τις μαίες του τμήματος στο τηλέφωνο : 210-5705684." "Δωρεάν μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής / ανώδυνου τοκετού για όλες τις έγκυες όλων των περιοχών, ασφαλισμένες αλλά και ανασφάλιστες. Τα μαθήματα απευθύνονται σε έγκυες που έχουν συμπληρώσει την 30η εβδομάδα της κύησης και περιλαμβάνουν την προετοιμασία τους για τον τοκετό, τη λοχεία, την περιποίηση του νεογνού, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και στάση μητρικού θηλασμού, όπου οι μαμάδες μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους, καθώς και να ενημερωθούν και υποστηριχθούν από τις μαίες του τμήματος. Για τα μαθήματα, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση θέσης λόγω ολιγομελών τμημάτων.”
 15. Ο πρακτικός κανόνας λέει, ότι για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών, συνιστάται να προσπαθείτε να συλλάβετε για δώδεκα μήνες συνεχόμενα, πριν επισκεφτείτε το γιατρό σας. Μετά την ηλικία των 35 ετών, επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας, εάν δεν έχετε συλλάβει εντός έξι μηνών. Σε αυτόν το κανόνα, μας ενδιαφέρει η σύλληψη και όχι η διακοπή της εγκυμοσύνης. Αν δηλαδή υπάρχει π.χ. μια παλίνδρομη κύηση, αυτό θεωρείται μια επιτυχημένη σύλληψη. Η εγκυμοσύνη δεν είναι το ίδιο πράγμα για όλους Όσον αφορά στην σύλληψη, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Υπάρχουν ζευγάρια που συλλαμβάνουν με την πρώτη προσπάθεια, ενώ άλλα προσπαθούν για μήνες χωρίς επιτυχία. Τα ζευγάρια που προσπαθούν για πολλούς μήνες χωρίς επιτυχία, συνήθως αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει. Το καλύτερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η σύλληψη δεν είναι ποτέ σίγουρη ούτε μπαίνει σε στατιστικούς κανόνες. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Μερικοί άνθρωποι συλλαμβάνουν εύκολα, ενώ άλλοι πρέπει να έχουν περισσότερη υπομονή και επιμονή. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και να κρατήσετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στη σύλληψη; Η εγκυμοσύνη έρχεται διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας που θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας. Μπορεί να δέχεστε πίεση από το συγγενικό ή φιλικό σας περιβάλλον, μπορεί να αναγκάζεστε να συγκρίνεστε με φίλες ή συγγενείς που πέτυχαν τη σύλληψη με τις πρώτες προσπάθειες. Προσπαθήστε όμως να αλλάξετε τρόπο σκέψης. Μαζί με το θετικό τρόπο σκέψης, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: - Χαλαρώστε: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χαλαρώσετε. Η συνεχόμενη ανησυχία προσθέτει άγχος στο σώμα και στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει την όλη διαδικασία πιο δύσκολη. Το συνεχόμενο και καθημερινό άγχος είναι επιβλαβές καθώς μπορεί να κάνει τον γυναικείο κύκλο άστατο και το σπέρμα να χάσει την ποιότητά του. - Μάθετε τους κύκλους σας: Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ξεκινήστε τώρα. Υπολογίστε τους κύκλους σας για το τελευταίο έτος τουλάχιστον. Μετρήστε τις μέρες που διαρκεί ο κάθε κύκλος (από την πρώτη μέρα περιόδου μέχρι την επόμενη πρώτη μέρα περιόδου). Δείτε αν οι κύκλοι σας είναι σταθεροί ή άστατοι. Προσέξτε αν στο κοντινό παρελθόν είχατε κάποιους κύκλους που ήταν έξω από το σύνηθες σε διάρκεια. - Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τις γόνιμες μέρες σας κάθε μήνα: Αυτές είναι οι μόνες ημέρες κατά τις οποίες η σύλληψη είναι πιθανή. Ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος ανίχνευσης της γόνιμης μέρας σας, είναι τα τεστ ωορρηξίας. Οι επαφές που γίνονται κατά τους μήνες που δεν έχετε βρει την ωορρηξία σας με σιγουριά, δεν πρέπει να λογίζονται στον κανόνα των ανεπιτυχών προσπαθειών που περιγράφεται πιο πάνω. - Ελέγξτε το σπέρμα του συντρόφου σας: Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι περίπου το 50% των ζευγαριών θα αντιμετωπίσει προβλήματα υπογονιμότητας, και στο 50% των περιπτώσεων αυτών των ζευγαριών, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο άνδρας. Γιαυτό κάθε άνδρας θα πρέπει να ελέγξει το σπέρμα του για να είναι σίγουρο ότι είναι γόνιμο, καθώς και τον προστάτη του, εφόσον είναι άνω των 30 ετών. - Μην έρχεστε σε επαφή καθημερινά: Το να κάνετε σεξ καθημερινά με σκοπό τη σύλληψη, δίνει την αίσθηση της “δουλειάς”, ασκεί πίεση και στους δύο συντρόφους και επιπλέον, αδυνατίζει υπερβολικά το σπέρμα, μειώνοντας τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Μάθετε με τα τεστ ωορρηξίας πότε είναι η γόνιμη μέρα σας και επικεντρώστε τις προσπάθειές σας την ημέρα του θετικού τεστ ωορρηξίας, την επόμενη και την μεθεπόμενη. Τρεις μέρες στη σειρά, όσες περισσότερες επαφές μπορείτε. - Βελτιώστε τη διατροφή σας: Για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη γονιμότητα, πρέπει επίσης να εστιάσετε σε μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία αποτελείται από πολλά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγετε τοξικές ουσίες όπως τα τσιγάρα και το αλκοόλ. Το υπερβολικό βάρος αλλά και το πολύ χαμηλό βάρος είναι επίσης αρνητικοί παράγοντες όταν πρόκειται για σύλληψη. Επομένως, διατηρήστε έναν υγιή ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) και κάνετε μέτρια άσκηση. Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα χωρίς επιτυχία, η επίσκεψη στο γυναικολόγο σας είναι το επόμενο βήμα. Ένας ειδικός γονιμότητας μπορεί να βοηθήσει Πολλά αρνητικά τεστ εγκυμοσύνης, δεν σημαίνουν ότι δεν θα γίνετε ποτέ γονείς, αλλά ίσως απλά ότι χρειάζεστε ειδική βοήθεια. Πρώτα απ' όλα είναι καλύτερο να κλείσετε ραντεβού με το γυναικολόγο σας για να κάνετε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο. Ο γιατρός μπορεί να σας ελέγξει για πιθανά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, να ελέγξει τα επίπεδα των ορμονών σας (συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς αδένα), να δει τη φερριτίνη σας, να σας ζητήσει να κάνετε τις καθορισμένες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και να κάνει υπερηχογράφημα. Ανάλογα με την αιτία των προβλημάτων σύλληψης, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Παρ’ όλο που ίσως οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι η εγκυμοσύνη είναι κάτι εύκολο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Λάβετε υπόψη σας ότι στατιστικά η πιθανότητα να μείνετε έγκυος είναι μόνο περίπου 15-25% σε κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο. Όταν εσείς και ο σύντροφός σας αποφασίσετε ότι είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα. Ο χρόνος που απαιτείται για τη σύλληψη ποικίλλει μεταξύ των ζευγαριών. Κι εμείς εδώ στη HomeTest, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες εκατοντάδων ανέλπιστων εγκυμοσύνων!
 16. Πολλές γυναίκες έχουν παχιές λευκές εκκρίσεις πριν από την επερχόμενη περίοδο. Αυτό θεωρείται υγιές, εκτός εάν οι εκκρίσεις είναι “σε σβώλους” ή συνοδεύονται από έντονη οσμή. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με τις αλλαγές στις εκκρίσεις κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου και γιατί οι λευκές εκκρίσεις μπορούν να εμφανιστούν πριν από την περίοδο. Λευκές εκκρίσεις πριν από την περίοδο Η φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις ονομάζονται Λευκόρροια. Περιλαμβάνει υγρό και βακτήρια από τα κύτταρα του κόλπου. Οι περισσότερες γυναίκες παράγουν λίγο λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού ή 4 ml λευκών ή καθαρών εκκρίσεων καθημερινά. Οι εκκρίσεις πριν από την περίοδο τείνουν να είναι ένα θολό ή λευκό υγρό, λόγω της αυξημένης παρουσίας της προγεστερόνης, μιας ορμόνης απαραίτητης τόσο στον εμμηνορροϊκό κύκλο όσο και στην εγκυμοσύνη. Σε άλλες φάσεις του κύκλου, όταν το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, οι κολπικές εκκρίσεις τείνουν να είναι καθαρές και υδαρείς. Η έκκριση βοηθά στη λίπανση και την απομάκρυνση των βακτηρίων από τον κόλπο. Τι προκαλεί τις λευκές εκκρίσεις; Οι παρακάτω παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε λευκές κολπικές εκκρίσεις. Κανονική αναπαραγωγική λειτουργία Η λευκή έκκριση είναι κοινή στην αρχή και στο τέλος της εμμήνου ρύσεως. Συνήθως είναι λεπτόρρευστη και κολλώδης και δεν πρέπει να συνοδεύεται από φαγούρα ή οσμή. Ορμονική αντισύλληψη Η χρήση αυτών των τύπων αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένου του αντισυλληπτικού χαπιού, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες εκκρίσεις, επειδή τα επίπεδα των ορμονών μπορεί να επηρεαστούν. Η αύξηση αυτή δεν είναι συνήθως ανησυχητική αν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα. Μυκητιασική λοίμωξη Επίσης γνωστή ως καντιντίαση, οι μυκητιασική μόλυνση είναι ένα συχνό πρόβλημα. Εκτιμάται ότι σχεδόν το 75% των γυναικών θα παρουσιάσουν τουλάχιστον μία μυκητιασική μόλυνση κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι εκκρίσεις που σχετίζονται με μια μυκητιασική μόλυνση τείνει να μοιάζει με τυρί cottage - είναι παχύ, λευκό, και “σε σβώλους”. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα και καύση μέσα και γύρω από τον κόλπο. Η βακτηριακή κολπίτιδα Περίπου το 30% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν βακτηριακή κολπίτιδα (BV), μια λοίμωξη που προκαλείται από βακτηριακές ανισορροπίες στον κόλπο. Η BV συνδέεται με την κολπική πλύση (η οποία διαταράσσει τη φυσική ισορροπία των κολπικών βακτηριδίων) και με ενεργή σεξουαλική ζωή με περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους. Η έκκριση αυτή τείνει να είναι γκρίζο-άσπρη και έχει μια έντονη μυρωδιά ψαριού. Σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις Πολλές σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (STI) προκαλούν αλλαγές στις κολπικές εκκρίσεις. Οι λοιμώξεις μπορεί να περιλαμβάνουν χλαμύδια, γονόρροια και τριχομονάδες. Η έκκριση που προκαλείται από χλαμύδια ή γονόρροια μπορεί να είναι πιο κοντά στο κίτρινο από το λευκό, αν και δεν έχουν όλοι οι οργανισμοί τα ίδια συμπτώματα. Οι τριχομονάδες μπορούν να προκαλέσουν οσμή ψαριού, κίτρινο-πράσινο χρώμα και κνησμό. Λευκές εκκρίσεις και εγκυμοσύνη Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια έγκυος γυναίκα θα παρουσιάσει αύξηση κολπικών εκκρίσεων λίγο πριν την έλευση της περιόδου. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει διάκριση αυτού του τύπου έκκρισης από την κανονική, αλλά μπορεί να είναι παχύτερη στην υφή. Κολπικές εκκρίσεις κατά τη διάρκεια του εμμηνορρυσιακού κύκλου Οι κολπικές εκκρίσεις αλλάζουν καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου. Μπορεί υπάρχουν διαφορές σε κάθε στάδιο του κύκλου: Κατά την ωορρηξία: Οι εκκρίσεις είναι συνήθως καθαρές, κολλώδεις και υδαρείς (ασπράδι αβγού). Μια λεπτόρρευστη σύσταση βοηθά το σπέρμα να ταξιδέψει προς το ωάριο. Πριν από την ωορρηξία, υπάρχει συνήθως περισσότερη ποσότητα εκκρίσεων, πιθανώς έως και 30 φορές της συνηθισμένης ποσότητας. Μετά την ωορρηξία: Υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης προκαλούν λευκή εμφάνιση στις εκκρίσεις. Αυτός ο τύπος έκκρισης μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 14 ημέρες. Μπορεί να είναι παχύς και κολλώδης, αλλά θα υπάρχει λιγότερη ποσότητα από εκείνη κατά την διάρκεια της ωορρηξίας. Λίγο πριν από την περίοδο: Η έκκριση μπορεί να είναι κυρίως λευκή με κιτρινωπή απόχρωση. Αμέσως μετά την περίοδο: Μπορεί να υπάρχει καφέ έκκριση, που αποτελείται από παλιό αίμα που απορρίπτεται από τον κόλπο. Μετά από αυτό, μπορούν να περάσουν 3 έως 4 ημέρες χωρίς εκκρίσεις. Άλλοι τύποι εκκρίσεων Η έκκριση που δεν είναι λευκή μπορεί να είναι: Διαυγής. Η διαυγής έκκριση είναι συνήθως φυσιολογική. Μπορεί να υπάρχει περισσότερη έκκριση μετά από άσκηση ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης. Η ωορρηξία ή η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να προκαλέσει τέτοιου τύπου έκκριση. Γκρί. Γκρι έκκριση προμηνύει BV. Οι γυναίκες με γκρίζα έκκριση πρέπει να επισκεφτούν τον γιατρό, καθώς η θεραπεία μπορεί να είναι απαραίτητη. Πράσινη ή κίτρινη. Ενώ η ανοικτή κίτρινη έκκριση δεν προκαλεί ανησυχίες, η σκούρα κίτρινη ή η πράσινη βλέννα μπορεί να υποδηλώνει μόλυνση. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες αναφέρουν κίτρινες εκκρίσεις μετά από δοκιμή νέων τροφίμων ή συμπληρωμάτων. Ροζ. Οι ροζ εκκρίσεις μπορεί να εμφανιστούν στην αρχή της περιόδου ή μετά την επαφή. Οι γυναίκες με ροζ εκκρίσεις που δεν σχετίζονται με τις περιόδους τους θα πρέπει να επισκεφτούν τον γιατρό τους. Κόκκινες ή καφέ. Αυτοί οι χρωματισμοί είναι φυσιολογικοί αμέσως πριν ή μετά από την περίοδο. Ωστόσο, η κόκκινη έκκριση σε άλλες χρονικές περιόδους του κύκλου μπορεί να υποδηλώνει μόλυνση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ορμονικές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να προκληθούν από αντισυλληπτικές πρακτικές ή εγκυμοσύνη, μπορεί να προκαλέσουν ελαφρά στίγματα. Πότε για να δείτε γιατρό Η κολπική έκκριση τείνει να αλλάζει χρώμα και σύσταση καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου. Η έκκριση που εμφανίζεται πριν από την περίοδο είναι συνήθως λευκή. Ωστόσο, αν ένας συγκεκριμένος τύπος έκκρισης συνεχίζεται καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα, ίσως να είναι προμήνυμα λοίμωξης και καλό θα είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν υπάρχει κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα: Σβολώδεις ή αφρώδεις εκκρίσεις. Πόνο ή καύση μέσα ή γύρω από τον κόλπο. Εξάνθημα. Ερυθρότητα. • Πληγές. • Ισχυρή ή περίεργη οσμή έκκρισης. • Πρήξιμο. Πώς να ελέγξετε εάν ο κόλπος σας είναι υγιής Η HomeTest.gr σας προσφέρει τα πιο αξιόπιστα τεστ κολπικού pH για να ελέγξετε την κατάσταση υγείας του αναπαραγωγικού σας συστήματος.
 17. Στην πραγματικότητα, στατιστικά, το 15% των ζευγαριών στο δυτικό κόσμο, αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Σε αυτά τα περιστατικά, το 40%-50% των περιπτώσεων υπογονιμότητας είναι αποτέλεσμα και των δύο συντρόφων, ενώ στο 20% περίπου, αποκλειστικός υπαίτιος είναι ο άνδρας (δείτε εδώ και εδώ). Πώς μπορεί να ελεγχθεί η ανδρική γονιμότητα Όλοι οι άνδρες που ξεκινούν με τη σύντροφό τους να προσπαθούν για παιδάκι, θα πρέπει να ελέγξουν την ποιότητα του σπέρματός τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε ειδικό εργαστήριο ανάλυσης του σπέρματος σε συνεννόηση πάντα με ειδικό ανδρολόγο-ουρολόγο, είτε στο σπίτι απλά και γρήγορα, με το τεστ ανδρικής γονιμότητας FertilitySCORE, αποκλειστικά από τη HomeTest. Σύμφωνα με την τελευταία οδηγία (2010) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπογόνιμο θεωρείται το σπέρμα που έχει λιγότερα από 15 εκατομμύρια κινούμενα σπερματοζωάρια ανά ml ή λιγότερα από 39 εκατομμύρια κινούμενα σπερματοζωάρια ανά εκσπερμάτιση. Τρόποι για αύξηση της ανδρικής γονιμότητας με φυσικό τρόπο Η άσκηση και ο κανονικός σε διάρκεια ύπνος, έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Πριν στραφείτε σε ειδικά σκευάσματα, η συνιστώμενη συμβουλή είναι να δοκιμάσετε απλές πολυβιταμίνες (απαραίτητα να περιέχουν τις βιταμίνες C, D, E και K, καθώς και ψευδάργυρο και σελήνιο) ή σχετικά βότανα. Βάλτε στη διατροφή σας όσα περισσότερα λαχανικά μπορείτε, φροντίζοντας να έχουν όλα τα χρώματα για μεγαλύτερη ποικιλία. Το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι γνωστό από καιρό ότι μειώνουν τη συνολική υγεία, την παραγωγή σπέρματος και την ποιότητα. Η μείωση του στρες βοηθάει σημαντικά. Βρείτε τρόπους που μειώνουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό, όπως κάποιο χόμπι ή να περνάτε περισσότερες ώρες κάνοντας δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν. Αύξηση κατανάλωσης καλών λιπαρών (πολυακόρεστα, Ω-3, Ω-6) και μείωση κατανάλωσης κακών λιπαρών (τρανς λιπαρά). Αποφυγή τοξικών περιβαλλόντων, όπως ατμοσφαιρική μόλυνση ή μέρη με τοξικά χημικά. Αποφύγετε να ζεσταίνετε τους όρχεις υπερβολικά. Αποφύγετε την πολύωρη χρήση laptop επάνω στο όσχεο και φροντίστε να φοράτε χαλαρά εσώρουχα όπως μποξεράκια. Πότε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός κανόνας. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εφόσον έχει παρέλθει 1 έτος εντατικών προσπαθειών, με την προϋπόθεση ότι κάθε φορά γνωρίζετε ότι η ημέρες που έρχεστε σε επαφή είναι οι γόνιμες. Θεραπεία Σε γενικές γραμμές, η ανδρική υπογονιμότητα είναι πολύ εύκολη να διορθωθεί. Εκτός εξαιρέσεων, αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη δίαιτα, είναι ικανές να διορθώσουν το πρόβλημα χωρίς άλλη ιατρική επέμβαση. Στις περιπτώσεις που επιβάλλεται ιατρική παρέμβαση, τις περισσότερες φορές είναι μια εύκολη διαδικασία που συχνά γίνεται στο χώρο του ιατρείου. Πηγή: http://www.hometest.gr
 18. admin

  Τελικά τίποτα δεν είναι απίθανο

  Τα μωρά κανονικά γεννιούνται μεταξύ 38-40 εβδομάδων κύησης. Οτιδήποτε νωρίτερο από αυτό, ονομάζεται πρόωρο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Παιδιατρικής, το όριο που ένα παιδάκι μπορεί να γεννηθεί πρόωρα είναι οι 22 εβδομάδες κύησης. Μια μελέτη του 2003, συμπέρανε ότι το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται στις 23 εβδομάδες και καταφέρνουν να επιβιώσουν μέχρι το 1ο έτος της ηλικίας τους είναι μόλις 4,5%. Η Courtney Stensrud όμως, όταν αναγκάστηκε να γεννήσει την κόρη της ήταν στις 21 εβδομάδες και 4 ημέρες! Δηλαδή στους 5 μήνες! Το βάρος του μωρού την ώρα της γέννας ήταν 425 γραμμάρια, όταν το φυσιολογικό βάρος ενός παιδιού που θα γεννηθεί κανονικά είναι πάνω από 2,5 κιλά! Το περιστατικό αυτό είναι πλέον καταγεγραμμένο ως το “πιο πρόωρο μωρό στην ιστορία”. Η Courtney Stensrud έχει ζητήσει να μην δημοσιευθεί το όνομα της κόρης της, καθώς και πρόσφατη φωτογραφία της. Το κοριτσάκι είναι σήμερα 3 ετών και χαίρει άκρας υγείας. Το περιστατικό έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Pediatrics. Πηγή: www.hometest.gr
 19. admin

  Πόσες ξεκινάμε εξωσωματικη τον Οκτώβρη?

  @Jennaki F όχι δημόσια δεν μπορείς να πεις αρνητικά σχόλια για κανέναν γιατρό για πολλούς λόγους :μπορεί να θεωρηθεί συκοφαντική δυσφήμιση και να έχεις νομικές συνέπειες (έχει συμβεί στο παρελθόν), είναι η γνώμη ενός ανώνυμου χρήστη του ίντερνετ εναντίον ενός επώνυμου ανθρώπου που δεν έχει καν την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του και απλά κάποια στιγμή θα ανακαλύψει αυτό το νήμα ψάχνοντάς το όνομά του στο google κλπ. κλπ.) Αν θέλεις μπορείς να μοιραστείς σε ΠΜ την όποια αρνητική σου εμπειρία με όποια κοπέλα ενδιαφέρεται.
 20. Η εύλογη απάντηση είναι ότι σταματάμε τα τεστ ωορρηξίας όταν βρούμε το θετικό τεστ. Τι γίνεται όμως αν περάσουν οι μέρες και δεν έχουμε βρει το θετικό τεστ; Πότε σταματάμε; Κατ’ αρχήν δεν σταματάμε τα τεστ ωορρηξίας, αν δεν έχουμε βρει το θετικό τεστ! Πολλές κοπέλες θεωρούν ότι γνωρίζουν πότε κάνουν ωορρηξία. Έτσι, σταματούν τα τεστ ωορρηξίας όταν έχει περάσει η ημέρα που πιστεύουν ότι έχουν κάνει ωορρηξία. Μετά από μια δεκαετία εμπειρίας και συνομιλίας με χιλιάδες κοπέλες, η συμβουλή μας είναι η εξής: Ακόμα και αν νομίζουμε ότι ξέρουμε την ημέρα που κάνουμε ωορρηξία, ακόμα και αν έχουμε όλα τα συμπτώματα της ωορρηξίας, ακόμα και αν το smartphone μας λέει ότι είναι η ημέρα της ωορρηξίας μας, αν τα τεστ ωορρηξίας δεν γίνουν θετικά, η ωορρηξία δεν έχει γίνει ακόμα. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Γυναίκα με σταθερό κύκλο 28 ημερών ή κύκλο με μικρή διακύμανση. Πιστεύει ότι κάνει ωορρηξία μια συγκεκριμένη μέρα, π.χ. τη 14η μέρα κάθε κύκλου. Έτσι λοιπόν, ξεκινάει τα τεστ από την 11η μέρα, κάνει ένα καθημερινά, τα τεστ είναι αρνητικά. Οι μέρες περνούν, φτάνει στη 15η-16η μέρα και αποφασίζει να σταματήσει τα τεστ, επειδή πέρασε η ημερομηνία της υποτιθέμενης ωορρηξίας. Αυτό δεν είναι σωστό, διότι η ωορρηξία μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες ακόμα και αν ο κύκλος είναι σταθερός. Συχνά μιλάμε με τις πελάτισσές μας και τους λέμε να συνεχίσουν τα τεστ, να μην τα σταματήσουν – και ναι, έχει συμβεί πάμπολλες φορές να βρουν το θετικό τεστ τις επόμενες ημέρες, τη 18η ακόμα και την 21η μέρα με προηγούμενους κύκλους 28 ημερών. Γι’ αυτό μην σταματάτε τα τεστ ωορρηξίας, αν περάσουν λίγες μέρες και δεν έχετε βρει το θετικό σας. Μόνο ο οργανισμός σας ξέρει πότε θα κάνετε ωορρηξία! Να σημειώσουμε βέβαια ότι υπάρχουν κύκλοι που δεν γίνεται ωορρηξία κι αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Στην περίπτωση αυτή περιμένετε τον επόμενο κύκλο για το σωστό εντοπισμό της ωορρηξίας. Αν δεν βρίσκετε το θετικό τεστ ωορρηξίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε! Πηγή: www.hometest.gr
 21. Ένα απλό συμπλήρωμα βιταμινών θα μπορούσε να αποτρέψει αποβολές και γενετικές ανωμαλίες, σύμφωνα με 12ετή μελέτη επιστημόνων του Dunwoodie στην Αυστραλία. Οι ερευνητές που ξεκίνησαν την έρευνά τους το 2005, είχαν εντοπίσει ανεπάρκεια σε ένα αναπτυξιακό μόριο που ονομάζεται NAD και το οποίο είναι υπεύθυνο για το σωστό σχηματισμό των οργάνων του μωρού μέσα στη μήτρα. Η έλλειψή του θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη λήψη βιταμίνης Β3 από έγκυες γυναίκες. Συνολικά, η ομάδα εξέτασε τα γενετικά δεδομένα από 14 οικογένειες των οποίων τα παιδιά έφεραν συγγενή γενετικά ελαττώματα και διαπίστωσαν τις μεταλλάξεις NAD που υπάρχουν σε τέσσερις από αυτές. Η βιταμίνη B3, επίσης γνωστή ως Νιασίνη, συνήθως απαντάται σε κρέατα και πράσινα λαχανικά. Ενώ πολλές έγκυες γυναίκες λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, οι έρευνες έχουν δείξει ότι μέχρι το ένα τρίτο των γυναικών στις ΗΠΑ έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β3 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. "Προς το παρόν, η σύσταση είναι να πάρουμε μια τυποποιημένη πολυβιταμίνη, αλλά όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό δεν θα εμποδίσει όλες τις γυναίκες να έχουν μωρά με γενετικές ανωμαλίες", δήλωσε η Ντάουνγουντ στη Huffington Post. Και συνεχίζει: "Πρέπει να εντοπίσουμε αυτές τις γυναίκες και να προσδιορίσουμε ένα ασφαλές επίπεδο νιασίνης που πρέπει να λαμβάνουν για να αποτρέψουν αποβολές και γενετικές ανωμαλίες". Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές λένε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ανάπτυξη ενός διαγνωστικού τεστ παρόμοιο με το τεστ εγκυμοσύνης, με λήψη δείγματος ούρων ή αίματος, που θα μπορούσε εύκολα να δείξει ποιες γυναίκες έχουν χαμηλά επίπεδα NAD. Αυτό είναι ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στην αναπτυξιακή έρευνα που με τα αποτελέσματά της θα αλλάξουν οι ζωές χιλιάδων οικογενειών. Τα ευρήματα αναφέρονται στο New England Journal of Medicine. Πηγή: hometest.gr
 22. Στην αρχή η επιλογή των προϊόντων μπορεί να φαίνεται εύκολη διαδικασία, αλλά πολλές φορές οδηγεί τα ζευγάρια σε πραγματικό πανικό. Το καρότσι, ανήκει στα δύσκολα προϊόντα αγοράς καθώς εξυπηρετεί σε πολλές και διαφορετικές ανάγκες του μωρού. Πριν λοιπόν σπεύσετε να προμηθευτείτε το καρότσι, προσέξτε 5 βασικά στοιχεία: 1. Το βάρος Το καρότσι θα πρέπει να είναι ελαφρύ στην μεταφορά καθώς η μητέρα θα βρεθεί πολλές φορές μόνη με το παιδί και θα πρέπει να το σηκώνει και να το μεταφέρει εύκολα. 2. Λειτουργικότητα Η πλάτη του καροτσιού, ο τρόπος που ανοίγει και κλείνει αλλά και η ευκολία στη χρήση είναι παράμετρος η οποία πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε καλά πριν την οποιαδήποτε αγορά. Ο χειρισμός του καροτσιού θα πρέπει να είναι εύκολος καθώς είναι πιθανό να χειρίζεται το καρότσι και κάποιος τρίτος. 3. Μέγεθος Μπορεί πολλές φορές να σας ενθουσιάσει κάποιο μεγάλο καρότσι που θα είναι άνετο για το μωράκι σας. Τι γίνεται όμως εάν το καρότσι δεν θα χωράει στο αυτοκίνητό σας, ή στο ασανσέρ του σπιτιού; 4. Αξεσουάρ Μαζί με το καρότσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, περιλαμβάνονται πρόσθετα αξεσουάρ όπως ομπρέλα, τσάντα, αδιάβροχο κάλυμμα που μειώνουν σημαντικά τα επιπλέον έξοδα που θα μπορούσατε να έχετε. 5. Ασφάλεια Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά ενός βρεφικού καροτσιού. Απαραίτητα είναι τα φρένα σε ένα παιδικό καρότσι και οι ζώνες ασφαλείας στη θέση του μωρού. Το πολυκαρότσι Prado της Bebe Stars, συνδυάζει καρότσι, Port Bebe και κάθισμα αυτοκινήτου μαζί σε χαμηλό κόστος. Ιδανική επιλογή για νέους γονείς καθώς το Port Bebe χρησιμοποιείται ως κρεβάτι τους πρώτους μήνες του μωρού, ενώ μπορεί παράλληλα να τοποθετηθεί και στο καρότσι για τις πρώτες ακόμη βόλτες. Η χειρολαβή του είναι εργονομική ρυθμιζόμενη κατά ύψος ώστε να βολεύει όποιον χειρίζεται το καρότσι. Περιλαμβάνει αποσπώμενη μπροστινή προστασία (ποδόσακο) & τσάντα για τα απαραίτητα πράγματα του μωρού. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που το καθιστά ιδιαίτερα ελαφρύ ώστε η μητέρα να το μετακινεί με ευκολία. Η ασφάλεια του παιδιού είναι και η προτεραιότητα του γονέα. Επιλέξτε λοιπόν ένα καρότσι που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και είναι άνετο για το μωρό και όχι με βάση την αισθητική και τη μόδα. Το σωστό καρότσι θα αντέξει στο χρόνο και θα σας φανεί χρήσιμο και σε ένα δεύτερο παιδάκι!
 23. Με ένα search στα παιδικά του Ntynomai.gr θα βρούμε μεγάλη γκάμα ενδυμάτων, υποδυμάτων αλλά και αξεσουάρ για τα μικρά μας αγγελούδια, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο. Το Ntynomai.gr μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε έρευνα προϊόντων και τιμών, προτού αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας, μας επιτρέπει να βρούμε ιδιαίτερα κομμάτια και πιο σπάνια που θα ήταν δύσκολο ή χρονοβόρο να βρούμε τριγυρνώντας σε καταστήματα, ενώ οι προσφορές είναι ασύλληπτες! Παραδείγματα: Φόρμες: Θα βρείτε άνετες και στυλάτες φόρμες εδώ. Αθλητικά παπούτσια: Για τα αθλητικά παπούτσια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας ρίξτε μια ματιά εδώ. Πανωφόρια: Πανωφόρια για όλες τις περιστάσεις θα βρείτε εδώ. Βρεφικά: Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα αγαπημένα μας βρεφικά. Εδώ θα βρείτε τα πιο χαριτωμένα φορμάκια για το μωρό σας! Επειδή για τα παιδιά μας θέλουμε ποιότητα, άνεση και στυλ, στο Ntynomai.gr μπορούμε να βρούμε ό,τι πιο "φρέσκο" και in fashion κυκλοφορεί σε όλα τα e-shops. Θέλουμε χαρούμενα παιδιά στα πιο όμορφα και άνετα ρουχαλάκια, στις καλύτερες τιμές!
 24. Αμερικανοί επιστήμονες για πρώτη φορά, επεξεργάστηκαν με επιτυχία το DNA σε ανθρώπινα έμβρυα με σκοπό να διαγράψουν ένα κληρονομικό καρδιακό πρόβλημα που είχαν, ανοίγοντας έτσι την πύλη σε μια νέα, και ίσως παρεξηγήσιμη, εποχή. Τα έμβρυα δεν αφέθηκαν να μεγαλώσουν παρά μόνο για λίγες μέρες καθώς, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, δεν είχαν ποτέ σκοπό να τα εμφυτεύσουν σε ανθρώπινη μήτρα για δημιουργία εγκυμοσύνης. Παρ’ όλα αυτά, τα πειράματα θα συνεχιστούν με τελικό σκοπό τη «διόρθωση» όλων των γενετικών ανωμαλιών στους ανθρώπους. Πηγή: hometest.gr
 25. admin

  Νέα Μέλη - Περιορισμοί για αποφυγή spam

  Ακριβώς, χρειάζεται να έχουν 20 δημοσιεύσεις, και το όριο είναι 6 δημοσιεύσεις ανά ημέρα. Δλδ. σε 4 μέρες μπορεί μία κοπέλα να φύγει από την ομάδα των "Δοκιμαστικών Μελών" και να μην έχει κανένα περιορισμό. Η αλήθεια είναι ότι και για μας δεν είναι εύκολο όλο αυτό, όμως πρακτικά λειτούργησε γιατί σε αυτό το σύντομο διάστημα, που εφαρμόζουμε αυτό το σύστημα "κόπηκαν" περίπου 10 διαφορετικές προσπάθειες σπαμ. Και το ευχάριστο είναι ότι όλο αυτό έγινε στο παρασκήνιο (πριν καν δημοσιευθεί κάτι) με αποτέλεσμα να μην χαλάσει ή επηρεαστεί ούτε στο παραμικρό το καλό κλίμα στο φόρουμ.
×