Μετάβαση σε περιεχόμενο

1η εγκυμοσυνηΚΑΛΗ/ 2η εγκυμοσύνη πρέπει να το ψαξω


Recommended Posts

Θέτω την απορία μου ως νέο θέμα.....

Να σας ρωτησω κατι ρε κοριτσια. Υπάρχει περίπτωση στην πρώτη της εγκυμοσύνη να μην είχε κανενα πρόβλημα μια γυναίκα και στην 2η να απέβαλλε εξαιτίας προβλημάτων που αγνοεί, π.χ. θρομβοφιλίας, υψηλών ΝΚ και διαφόρων άλλων που διαβάζουμε εδω μέσα?

Μια γνωστή μου δεν είχε κανενα προβλημα στην 1η της εγκυμοσύνη, έμεινε έγκυος για 2η φορά μετά από 4 χρόνια πολύ εύκολα και απέβαλλε στην 6η εβδομάδα. Ο γιατρός της είπε ότι ήταν τυχαίο γεγονός και δεν το έψαξε, βασιζόμενη στο ότι ήταν υγιείς και δεν είχε προβλήματα στην 1η της εγκυμοσύνη. Μήπως πρέπει να κάνει ειδικές εξετάσεις γι' αυτά που αναφέρω παραπάνω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίνα γεια σου!

Αυτό που γράφεις συμβαίνει.. συγκεκριμένα μιλούσα με μια κοπέλα στο γυμναστήριο πριν λίγο καιρό. Είχε κάνει το πρώτο παιδί κανονικά και μετά είχε αποβολές. Κάτι με τα αντισώματα ήταν το πρόβλημα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Τελικά δεν έκανε άλλο παιδί, αλλά αυτό το πρόβλημα το είχε πριν από πολλά χρόνια - να καταλάβεις ο γιος της είναι τώρα 20 χρονών! Πιθανόν τότε να μην γνώριζαν πολλά πράγματα γι'αυτά τα θέματα.

Επίσης, το δικό μου το πρόβλημα (αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο - έχει συμπτώματα θρομβοφιλίας) μπορεί να το'χεις από γεννησιμιού αλλά μπορεί και να το αποκτήσεις στην πορεία (επίκτητο). Εξαιτίας του είχα μια αποβολή και μια παλίνδρομη στην 6η εβδομάδα.. Αντιμετωπίζεται με θεραπεία αντιπηκτικών και κορτιζόνης, συνήθως με επιτυχία.

Εγώ θα πρότεινα στη φίλη σου, όπως έγραφα και στην Μπεμπούλα νωρίτερα στο θέμα αυτό http://mammyland.com/index.php?option=c ... 5858#75858, να κάνει κάποιες εξετάσεις για να σιγουρευτεί ότι όλα είναι εντάξει ή αν κάτι υπάρχει, να το αντιμετωπίσει και να μην διακινδυνεύσει μια 2η αποβολή.

Γενικά είμαι πλέον της άποψης ότι σε περιπτώσεις αποβολών καλό είναι να το ψάχνουμε. Κοστίζει βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά αν πχ είχα κάνει αυτές τις εξετάσεις αμέσως μετά την πρώτη μου αποβολή, θα'χα γλιτώσει τα λεφτά της απόξεσης (ουκ ολίγα κι αυτά..) και μπορεί και να'χα κι ένα μωράκι τώρα...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...