Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξάπαξ επίδομα θα λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες από τους δήμους


admin

Recommended Posts

Χορήγηση εφάπαξ χρηματικού επιδόματος στις μητέρες με 4 ή περισσότερα παιδιά από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τη σχετική ρύθμιση προώθησε το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που κατατέθηκε και συζητείται στη Κοινοβούλιο, έπειτα από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ρύθμιση που προτείνεται προβλέπει πως «με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, δύναται να χορηγείται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επί πλέον τέκνου που αποκτούν».

Για τη παροχή του εφάπαξ αυτού βοηθήματος θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως οι μητέρες να είναι μόνιμες κάτοικοι και εγγεγραμμένες στο δημοτολόγιο του οικείου δήμου και να τους έχει αναγνωρισθεί η ιδιότητα της πολυτέκνου.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά που θα χρειάζονται καθώς επίσης και το ύψος του βοηθήματος, θα αποφασίζονται από την κάθε δημοτική αρχή.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση η έμπρακτη ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, που συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας»

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...