Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γρήγορη συνταγή σε καμινέτο: ομελέτα με λουκάνικα


admin

Recommended Posts

Γρήγορη συνταγή σε καμινέτο: ομελέτα με λουκάνικα

Καλοκαίρι! Γυρνάς από την παραλία μαζί με την οικογένεια κι αναρωτιέσαι τι εύκολο να φτιάξεις που να σας χορτάσεις και βέβαια να σας αρέσει! Ψυγείο άδειο και το ηλιοκαμένο κορμί θέλει να βρει κάτι που να μην παίρνει πολύ χρόνο! Κι αν πολλοί περιμένετε να διαβάσετε τη μακαρονάδα, τότε όχι!

Σήμερα έχει ομελέτα με λουκάνικα, το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων και το πιο γρήγορο! Ο συνδυασμός με βραστά λουκάνικα, κάνει αυτό το πιάτο ακόμη πιο χορταστικό! Έτσι, για τα σαββατοκύριακα της ζέστης και της ραστώνης η MeliSoula ετοίμασε μια πανεύκολη συνταγή σε καμινέτο! Απολαύστε:

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 8 αβγά
  • 10 λουκάνικα μικρά Φρανκφούρτης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Egg_sausage_set (1)_result.jpg

Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε με ελάχιστο λάδι τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Egg_sausage_set (2)_result.jpg

Σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε αλάτι. Περιχύνετε το μείγμα στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Egg_sausage_set (3)_result.jpg

Γυρίζετε με προσοχή να ψηθεί και από την άλλη πλευρά -πάντα μαζί με τα λουκάνικα - και τη μεταφέρετε πάντα προσεκτικά προσεκτικά σε πιατέλα. Τρίβετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε!

omelet_sausage_argigas(54)_wm_result.jpg

Φυσικά, το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να συνοδευθεί από μια υπέροχη χωριάτικη σαλάτα με μπόλικη φέτα! Επίσης, μη ξεχνάτε πως τα αυγά είναι ένα θρεπτικό φαγητό που μπορεί να πάρει πολλούς συνδυασμούς: ομελέτα, αυγά, μάτια, βραστά αυγά. Σε όλες τις περιπτώσεις και στις αμέτρητες συνταγές, παραμένει ένα εύκολο πιάτο που λατρεύουμε! Καλή απόλαυση!

Egg_sausage_set (4)_result.jpg

Μερικές έξτρα συμβουλές: προσθέστε στο μείγμα των αβγών λίγο γάλα. Το γάλα βοηθάει την ομελέτα μας να γίνει πιο αφράτη!

omelet_sausage_argigas(73)_wm_result.jpg

Βάλτε το αλάτι και το πιπέρι από την αρχή, την ώρα που χτυπάτε τα αβγά! Με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα πηγαίνουν σε όλο το πάχος του μείγματος και όχι μόνο στην επιφάνεια, όπως θα συνέβαινε αν τα προσθέτατε στο τέλος του ψησίματος.

omelet_sausage_argigas(76)_result.JPG

Μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα σας και σε καμινέτο, όπως κάναμε κι εμείς! Γίνεται γρηγορά κι έχει ακριβώς την ίδια γεύση!

Στοιχεία παραπομπής:
Food Blog , http://melisoula.gr/
Μελίνα Χατζηπαντελή Food Blogger

.

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...