Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς


admin

Recommended Posts

Μπορεί ένας γονιός να «διαβάσει» τα σημάδια μιας πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης στο παιδί του; Ορισμένα από αυτά είναι πολύ ανησυχητικά για αυτό και είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν πότε θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το παιδί τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Independent, πρόσφατα μια μητέρα εξομολογήθηκε σε μια διαδικτυακή συζήτηση με άλλους γονείς ότι ήταν πολύ ανήσυχη με τη συμπεριφορά της 5χρονης κόρης της και πολλοί από όσους συμμετείχαν στη συζήτηση απάντησαν ότι όλα όσα περιγράφει ακούγονται σαν να έχει υποστεί η κόρη της σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της μητέρας «τον τελευταίο μήνα, η συμπεριφορά της έχει αλλάξει απότομα και έχει γίνει επιθετική. Κινείται διαρκώς, τρέχει παντού, μιλάει ακατάληπτα, δεν ακούει, διακόπτει μια πρόταση στη μέση και ξεκινάει μια άλλη συζήτηση, δεν μπορεί να κοιμηθεί και έχει περίεργη συμπεριφορά, όπως να παίρνει φαγητό από τα πιάτα των άλλων. Δείχνει επιθετικότητα, βρίζει, έχει βίαιη συμπεριφορά και κλοτσάει με οργή τη γάτα.

Έχει εμμονικές σκέψεις που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα και ενώ λέει ότι θέλει να κοιτάει όλη την ώρα τα γεννητικά όργανα των άλλων. Ή λέει πως σκέφτεται συνέχεια τα γεννητικά όργανα. Λέει, επίσης, ότι φτιάχνει διάφορα στιχάκια στο μυαλό της και λέει, με ενοχές, ότι δεν μπορεί να τα πει. 

Ρωτάει συνεχώς αν θα τη μαλώσουμε, και πιστεύει ότι η αστυνομία και το σχολείο θα την τιμωρήσουν αν κάνει κάτι λάθος. Επίσης σκέφτεται ότι θέλει να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου και ότι το γεγονός με τη φωτιά στον πύργο του Γκρένφελ το βρήκε πολύ αστείο».   

Στα σχόλια κάτω από την εξομολόγηση της μητέρας πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι είναι πιθανό η κόρη της να έχει υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης.

Μπορεί πολλά παιδιά να περνούν μια περίεργη φάση σε μικρότερες ηλικίες, έχοντας εμμονές με τα γεννητικά όργανα, όμως όταν αυτό συνδυάζεται με απότομες και παράξενες αλλαγές στη συμπεριφορά πιθανόν να πρόκειται για σημάδι κακοποίησης.

Ένα ανησυχητικό σημάδι είναι ο φόβος για τιμωρία από το σχολείο ή την αστυνομία, καθώς συχνά οι θύτες χρησιμοποιούν τον φόβο και την ντροπή για να κάνουν το θύμα τους να σωπάσει.

Συγκεκριμένα, τα σημάδια που μπορεί να κρύβουν σεξουαλική κακοποίηση είναι τα εξής:

  • Αλλαγές στη συμπεριφορά που χαρακτηρίζονται από έντονη επιθετικότητα
  • Βρέχει το κρεβάτι του
  • Έχει κάποια λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη
  • Παρουσιάζει διαταραχές στο φαγητό
  • Έχει προβλήματα στον ύπνο
  • Πονάει στην περιοχή των γεννητικών οργάνωνΧρησιμοποιεί λεξιλόγιο που σχετίζεται με το σεξ για το οποίο εσείς δεν του έχετε μιλήσει
  • Κλείνεται στον εαυτό του
  • Αποφεύγει ή φοβάται συγκεκριμένα άτομα, μέρη ή καταστάσεις
  • Γίνεται επιθετικό
  • Σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό του ή να αυτοκτονήσει

Διδάξτε στο παιδί σας τον κανόνα των εσωρούχων για να μάθει να προστατεύεται και κουβεντιάστε μαζί του για το πόσο σημαντικό είναι να αποφασίζει εκείνο για το σώμα του.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσι μου, δε μπορείς να ανεβάσεις φωτο γιατί είσαι δοκιμαστικό μέλος. Για τον ίδιο λόγο αργούν να ανέβουν οι αναρτήσεις σου. Μόλις συμπληρώσεις τις 20 αναρτήσεις θα φαίνονται κατευθείαν κ θα μπορείς να ανεβάσεις κ φωτο. Τί δείχνει το τεστάκι σου;
    • Ναι είναι κουραστικό και αυτό μωρέ τοση ώρα εκεί δεν σε αφηνουν να πας βόλτα για να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα  Εσενα σου ειπα ποτε να την κανείς; Εμένα μου είπε μετά το Πάσχα 
    • Καλώς ήρθες αργούν να εμφανιστούν όπως είπες και katiana 1987 γιατί είσαι νέο μέλος οσο  σου επιτρέπει να γράφεις ώστε να φταστείς τα 20 μνμ για να εμφανίζονται αμέσως 😊
    • Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα με το καλό το μωρακι σας 😊 επειδη εισαι καινούργιο μέλος αργούν λίγο τα μνμ σου αλλά μόλις τα βλέπουμε θα σας απαντάμε  εμενα είναι το δεύτερο παιδάκι θα σου πω εγω τι έκανα γιατί κάθε κοπέλα θέλει και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα  Στο ιδιωτικό που γέννησα εγω στο Ιασώ στο μαιευτήριο θα πάρεις ένα φορμάκι με το οποίο θα φύγει το μωρο από εκεί.. εγω την είχα βάλει κοντομάνικο φορμάκι και γέννησα τέλη Αυγούστου έχει πολύ ζεστη αλλά είχα μαζί μου άλλο ένα μακρυμάνικο καβάτζα το οποίο δεν χρειάστηκε..  εγω είχα πάρει νούμερο 1 το 0 είναι πολύ μικρό και γέννησα 3280γρ 49cm ήταν φαρδύ το ηθελα να είναι άνετο όλα τα είχα πάρει κοντομάνικα τα μωρά   θέλουν ελαφρυ ντύσιμο ειδικά το καλοκαίρι άσε που μεγαλωνουν πολύ γρήγορα.. από orchestra είχα πάρει  ήταν καλά γενικα τα πιο πολλά ρούχα ακόμα και τώρα που είναι 1,5 χρόνων ψωνίζω από εκεί  εγω είχα ένα μπιμπερό και μια πιπιλα κανονικά λένε η πιπιλα μπαίνει μετά που σαραντίσει το μωρο όχι νωρίτερα όποτε μάλλον η πιπιλα είναι άχρηστη στην αρχή αφού δεν επιτρέπεται αν θηλαζεις το παιδί για να μην πάθει σύγχυση θηλων.. εδώ να πω ότι εμένα πιπιλα το παιδί δεν πήρε ποτε..  τωρα ότι άλλο θες και μπορω να βοηθησω πες μου 😊
    • Καλημέρα και καλώς ήρθες κορίτσι μου. Κι εγώ τα σκέφτομαι αυτά. Αλλά όλες οι ήδη μανούλες μου είπαν να μην πάρω πολλά για αρχή και να το δω στην πορεία! Δηλαδή... 5-6 ζιπουνάκια, 5-6 φορμάκια κ.ο.κ. Το νούμερο θα το δούμε ανάλογα με τα κιλά του μωρού που θα έχει περίπου στο τέλος του 7ου φαντάζομαι! Δεν ξέρω αν λέω κάτι λάθος. Απλά κι εμένα ως πρώτο μωράκι, πάω ψάχνοντας!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...