Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διαφορετική ομάδα αίματος των συντρόφων / πόσες ενέσεις .?


Recommended Posts

Κορίτσια ευχαριςτω εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση στο ερώτημα μου. Η αδελφή μου ειναι έγκυος λίγων εβδομάδων και ουσιαστικά μένει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα ειναι με το καλό το πρώτο της παιδάκι !! αναρωτιόμαστε πόσες ενέσεις πρεπει να γίνουν κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης της επειδη εχει διαφορετική ομάδα αίματος με τον σύντροφο της . οπως την ενημέρωσαν οι γιατροί πρεπει να γίνουν οι ενέσεις απο την πρώτη εγκυμοσύνη ωςτε να μην εχει πιθανή  αποβολή στην δεύτερη εγκυμοσύνη εφόσον μπορει να το θεωρήσει ως ξένο σώμα ο οργανισμός της. Η απορία μου ειναι η εξής . Γιατι βάση του πρωτοκόλλου  στο εξωτερικό της είπαν μια ένεση ενώ εδώ στην Ελλάδα της είπαν δυο ή τρεις .. . .? Θα χαρώ πολυ αν κάποια εχει κάποια γνώση πανω στο θέμα να μου απαντήσει. Σας ευχαριςτω θερμά . 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι με συγχωρείται εννοούσα το ρέζους. Η αδελφή μου εχει μηδέν ρέζους αρνητικό και ο σύντροφος της Α θετικό. Οι γιατροί στην Πορτογαλία της είπαν μια ένεση εδώ δυο ή τρεις . Σας ευχαριςτω και παλι για το ενδιαφέρον σας .

Με εκτιμηςη Ολγα Δελη 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλήθεια τωρα;;; Πρώτη φορά το ακούω..... και εγω εχω Α+ και ο αντρας μου αν δεν κάνω λαθος εχει 0 ρεζους αρνητικό. Θα έχουμε θεμα δηλαδή σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη;;;;; Όχι τίποτα άλλο αλλά έχουμε μπει και σε διαδικασία εξωσωματικής και κανείς δε μας έχει πει πως παίζουν ρόλο οι ομάδες αίματος....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια άλλο η ομάδα αίματος άλλο το Ρεζους... Πρόβλημα υπάρχει σε γυναίκα με ρεζους αρνητικό κ άντρα Ρεζους θετικό. Ξεχάστε την ομαδα αίματος! Έχω ανοίξει θέμα για αυτό γιατί την πάτησα λόγω λάθους του γιατρού... Κοίτα στην Ελλάδα λενε κάνεις ένεση στην 27 κ στην 30 εβδομάδα και στην γέννα εντός 72 ωρων.. Παλιά κάνανε μόνο στη γέννα... Ο λόγος είναι γιατί αν το Ρεζους αρνητικό της μητέρας έρθει σε επαφή με το Ρεζους θετικό του μωρού, ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΌ ΕΧΕΙ ΑΊΜΑ ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ, τότε η έγκυος μπορεί να φτιάξει αντισώματα κατά του Ρεζους θετικου του μωρου, να ευαισθητοποιηθει όπως λένε οι γιατροί, και  το μωρό να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα μετά τη γεννα. Η ένεση δεν αφήνει την έγκυο να αναπτύξει αντισώματα κατά του αίματος του μωρού και γίνεται για να μην αναπτύξει αντισωμάτα ούτε στη παρούσα γέννα ούτε σε επόμενη. Επίσης να προσέξει αν είχε ποτέ αποβολή η έκανε αποξεση μηπως ήδη έχει κάνει αντισώματα και δεν το ξέρει... Οπως εγώ από λάθος του γιατρού! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η αδερφή μου εχει μηδέν αρνητικό . Στην πορτογαλλια το πρωτοκολο λέει μια ένεση μεταξύ 28ης και 36 ης εβδομαδας επειδη σε εκείνη τη φάση περνάει το αίμα του παιδιού στη μητέρα. Αφού γεννηθεί το παιδί με το καλο σε περίπτωση που εχει αντιθέτο ας πούμε αίμα με τη μητέρα πρεπει να γίνει άλλη μια .Δηλαδη δυο ενέσεις σύνολο.  Εδώ στην Ελλάδα της είπαν δυο ενέσεις κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μια Τρίτη μετα τη γέννηση  σε περίπτωση που χρειαστεί λογω αντιθέτου αίματος. Και οταν ρώτησε τον λόγο η αδελφή μου της απάντησε ο γιατρός της χαριτολογώντας  οτι εδώ δεν τσιγκουνευομαστε τις ενέσεις .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω εχω Α- και π άντρας μου Α+ Το πρόβλημα ειναι πταν η μητέρα εχει αρνητικό. Ειναι πολυ απλό. Εγω έκανα μονο μια ενεση οταν γέννησα και είδαν πως ο γιος μου εχε ομάδα αίματος Α+ Η ενεση αυτη ειναι για να μην ανάπτυξω αντισώματα στο θετικό ρέζους και "σκοτώσω" το δεύτερο παιδι μου αν ειναι θετικό κι αυτο. Δεν χρειάζεται να κάνεις ενέσεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.. έκανα καθε μήνα εξέτας αιματος έμμεση Coombs για να δούμε αν αναπτύσσω αντισώματα (ακομα δεν ξέραμε τι ρέζους εχει το μωρο). Έβγαινε πάντα αρνητική. Αν έβγαινε θετική τότε θα έκαναν κατι. Κάποιοι επιλέγουν και κανουν και κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενεση προληπτικά .. εγω έβγαινα πάντα αρνητική οποτε δεν έκανα οσο ημουνα εγκυος. Μολις γέννησα και είδαν πως ο γιος μου ειναι θετικός τότε μονο .. ειναι απλά πράγματα αυτα πλεον.. δεν θέλουν καθολου άγχος! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα  ,  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και τις σημαντικές πληροφορίες που μου δώσατε .Λυπαμαι  και με συγχωρείτε  αν σας μπέρδεψα  . Καλή τύχη σε όλες. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αναστασία καλησπέρα! Είμαστε στην ίδια κατάσταση! Εγώ ξεκίνησα με ένσημα από 1η Απριλίου. Μέχρι πέρυσι τέλος Ιουνίου ήμουν αναπληρώτρια, αλλά λόγω της ειδικότητας που είχα κ το ότι ήμουν καθημερινά στο δρόμο και έκανα 180 χιλιόμετρα τη μέρα δεν άξιζε να το συνεχίσω. Όλα τα λεφτά στο δρόμο και στο αυτοκίνητο. Έτσι έψαξα τι δικαιούμαι. Για να μπορέσεις να πάρεις το επίδομα κύησης και λοχείας που βγαίνεις 56 μέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού κ 63 μέρες μετά πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή εγώ που έχω πιθανή 19 Σεπτεμβρίου έπρεπε από τον Ιούλιο του 2022 να έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα, όμως επειδή ήμουν άνεργη κι ενώ τα είχα συμπληρωμένα τα ένσημα δε θα μπορούσα να πάρω το επίδομα αυτό αν δεν ήμουν μισθωτή λόγω ασφαλείας στο ΙΚΑ. Και ξεκίνησα δουλειά για 3 μέρες 4ωρα ώστε να είμαι μισθωτή και να μπορέσω να το πάρω..τώρα πόσα λεφτά θα πάρω δε γνωρίζω. Μετά από αυτό θα γίνει η αίτηση στη ΔΥΠΑ για το επίδομα μητρότητας που έγινε 9μηνο. Στο πρώτο επίδομα κάνεις την αίτηση την 57η μέρα πριν από τον τοκετό ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΕΦΚΑ (γι'αυτό και σου έγραψα ότι έπρεπε να έχω τα ένσημα από τον Ιούλιο του 2022).  Όσο για τη β επιπέδου να μην αγχώνεσαι!!! Όλα θα είναι τέλεια με τη μικρούλα σου!!!💞💞💞
    • Καλησπέρα κορίτσια μου. Πριν λίγο έκανα κι εγώ τη Β' επιπέδου. Όλα καλά! Κοριτσάκι 487γρ. @Raf123τράχηλος 38χιλ. με μέτρηση απο την κοιλιά. (αυχενική 35χιλ με ενδοκολπική μέτρηση)
    • Συνήθως ξέρουν πότε περίπου θα γεννήσουν οι γυναίκες που παρακολουθούν και προγραματίζουν ανάλογα το πότε και πόσο θα λείψουν. Αλλά συνήθως δε φεύγουν για πάνω απο 3-5 μέρες. Μακάρι να το ζήσουμε κορίτσι μου. Εγώ θα ξεκινήσω μαθήματα στο τελος του 7ου με την ελπίδα να έρθει στην ώρα της η μπουμπού. Για την ώρα κάνω μόνο ασκήσεις Kegel!
    • Κορίτσια μου καλησπέρα! Μόλις γύρισα κι εγώ απο τη Β' επιπέδου... Επιβεβαιώσαμε ότι είναι κοριτσάκι. ΠΗΤ 23/8 σταθερά, βάρος 487γρ. Όλα φυσιολογικά. Πλακούντας μπροστά και πλάγια και τράχηλος 38χιλ με μέτρηση απο την κοιλιά (στην αυχενική ήταν 35χιλ.)... Και τέλος κορίτσια μου... έχω πάρει 6 ολόκληρα κιλά!!! Μια χαρά μου τα βρήκε όλα ο γιατρός μου. Σε 6 βδομάδες, 4/6 , θα κάνουμε καμπύλη ζαχάρου!
    • Εγω το πρώτο μου παιδί το γέννησα με καισαρική όποτε λογικά και το δεύτερο έτσι θα πάει δεν πιστεύω ο γιατρός να με πάει φυσιολογική γεννά λίγη παίρνουν το ρίσκο μετά από καισαρική να σε βάλουν να γεννησεις φυσιολογικά έχουν περάσει και 2 χρόνια από την καισαρική όποτε το εχω ξεγράψει πλέον το φυσιολογικό τοκετο  κοριτσια εύχομαι να είστε τυχερές να ζήσετε αυτήν την όμορφη στιγμή με την φυσιολογική γεννά 😊
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...