Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απελπισμενη Με Την Πανα...την Βοηθεια Σασ Παρακαλω...


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω ένα αγοράκι 4 ετών ακριβώς.Πέρυσι που ήταν 3 προσπάθησα να τον εκπαιδεύσω για βρακάκι σκέτο αλλά απέτυχα. Οκ, είπα δεν είναι έτοιμος ακόμα και δεν τον πίεσα. Ούτε μέσα στον χειμώνα τον πίεσα καθόλου.Ευτυχώς τον πήραν σε ιδιωτικό σταθμό με τα ΕΣΠΑ και δεν είχαμε πρόβλημα που φορούσε πάνα. Από την άνοιξη άρχισα να τον προετοιμάζω και να του εξηγώ πως το καλοκαίρι δεν θα έχουμε πάνες, οτι θα σταματήσει το εργοστάσιο να βγάζει πια για 4 χρονών παιδάκια και άλλα τέτοια προσπαθώντας να του το βάλω στο μυαλό. Τότε μου έλεγε οτι δεν θα κάνει στη λεκάνη γιατί φοβάται. Οκ, πήραμε λοιπόν και γιογιό, αλλά και καθισματάκι λεκάνης. Τα έχουμε μήνες τώρα στο μπανιο να τα βλέπει. Κι εμένα με βλέπει που πάω τουαλέτα, και τον πατέρα του. Δεν είναι δυσκοίλιος, με την πάνα τα κάνει 2-3 φορές τη μέρα.

Σήμερα λοιπόν, γεμάτη αποφασιστικότητα του έβαλα βρακάκι, αφού πράγματι μας τελείωσαν οι πάνες (το είδε και μόνος του) και φυσικά δεν πήγα να πάρω άλλες. 

Δεν διαμαρτυρήθηκε για το βρακάκι, αλλά μετά από 1-2 ώρες είπε οτι του ήρθαν τσίσα. Του είπα να πάμε στο γιογιο και τότε άρχισε να κλαίει και να λέει οτι φοβάται. Του εξήγησα οτι δεν έιναι τίποτα κτλ αλλά συνέχισε να είναι φοβισμένος και του είπα αν θέλει να τα κάνει στο βρακάκι του. Πάλι κλάμα και φοβία. Τι φοβάσαι να του λέω, να μην πέσουν τα τσίσα στα πόδια μου να λέει. Αφού μια ώρα προσπαθούσα να το συζητήσω μαζί του μεταξύ κλάματος και παραπόνου, τον άφησα και του είπα να παίξει στον νιπτήρα με τα νερά. Πήγα για λίγο στην κουζίνα και με φώναξε οτι έκανε τσίσα στο βρακάκι του. Του είπα μπράβο κτλ, είδες οτι δεν χρειάζεται να φοβάσαι κτλ. Για κακά ούτε λόγος ακόμα, παρόλο που κάνει συχνά. Τώρα κοιμάται για μεσημέρι και του έστρωσα μεταξύ στρώματος και σεντονιού ένα αδιάβροχο σελτεδάκι μην έχουμε ατύχημα. Το βράδυ μου λέει μαμά που θα πάμε στην πλατεία μπορεί να μου έρθουν τσίσα οπότε να μου πάρεις βρακάκι για να με αλλάξεις...Ούτε λόγος να κατεβάσει το βρακί και κατουρήσει με την τσουτσού απ΄εξω. Φοβάμαι μου λέει.

Πώς αντιμετωπίζεις λοιπόν μια τέτοια φοβία βρε κορίτσια ? Είπα δεν θα υποκύψω, δεν τον πίεσα μέχρι τώρα καθόλου, αλλά πού θα πάει? Κλαίω τώρα που σας τα γράφω αυτά, προσπαθώ να ενημερωθώ και απο το ιντερνετ διαβάζοντας διάφορα, αλλά τίποτα δεν πιάνει στο δικό μου παιδί, ούτε τάξιμο για δωρα, ούτε επιβραβεύσεις, ούτε τίποτα. Ξέρω πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα προβληματα, μην με θεωρησετε παράλογη, είμαι και άνεργη κι εγώ και ο άντρας μου και περνάμε δύσκολα και καταλαβαίνω οτι αυτό δεν είναι μείζον πρόβλημα αλλά εμένα τώρα μου φαίνεται βουνό και στεναχωριέμαι, βλέπω και το παιδί να δυσκολεύεται κιόλας, αλλά τι νά κάνω? Εχω και την κατακραυγή του ενός και του άλλου, από τους παππούδες μέχρι την γειτόνισσα κτλ που λένε α! 4 χρονών και ακόμα φοράει πάνα, απαπα!

Αν κάποια μανούλα έχει περάσει παρόμοια ιστορία ή έχει ακούσει κάτι σχετικό, σας παρακαλώ, πείτε μου μια γνώμη, κρέμομαι κι εγώ απ΄τα χείλη σας.

Πώς να συνεχίσω σήμερα και αύριο και την άλλη, θα δω βελτίωση, θα το πάρει απόφαση και το παιδί? Τώρα είναι να πάει προνήπια, τον έγραψα σε δημόσιο, αν δεν βγάλει την πάνα δεν θα τον δεχτούν. Αλλά και σε ιδιωτικό να περάσει με τα ΕΣΠΑ δε σημαίνει οτι για άλλον έναν χρόνο θα είναι εντάξει να φοράει πάνα...Τι να κάνω μανούλες πείτε μου...

Συγνωμη αν σας κούρασα με τη φλυαρία μου, αλλά είμαι και σε καινούρια πόλη, δεν έχω και φίλες μαμάδες εδώ να πω τον πόνο μου και μόνο σε σας μπορώ να τα πω.

 

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ βρε μανούλα όχι να κλαις και για τη πάνα...μάλλον όλα έχουν μαζευτεί μαζί ανεργία μοναξιά κούραση και σε επηρεάζουν και όχι τα τσίσα του μικρού....Το ότι φοβάται δε το βρίσκω παράλογο η δικιά μου πχ σιχαινόταν να πέσουν τα τσίσα πάνω της και τσίριζε θυμάμαι...Με λόγο και πες πες το ξεπέρασε,ένα μήνα μας πήρε και ήταν και μικρότερη 3ων χρονών.

Εκεί χαμηλά στο ύψος του και μπουρου μπουρου προτείνω ότι δεν είναι κάτι κακό και να σου φύγουν ότι είσαι άντρας πια ότι είναι πιο ωραία έτσι που έχουμε βρακάκια με χρώματα να φοράμε ότι και να λερωθείς εγώ θα μαι εδώ δίπλα να σε αλλάξω και δε τρέχει κάτι....

Αυτη είναι η άποψη μου....μη κάνεις πίσω πάντως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου μανουλα με την πανα!Μια απ τα ιδια και εμεις αλλα η δικια μου σιχαινεται τοοοοσο πολυ που χτυπιεται στο πατωμα και στο τελος τα κανει πανω της απ τα κλαματα.Εμενα δεν με πηραν στα Εσπα και πρεπει να τη βαλω σε δημοσιο τον Σεπτε.3ετων και δυο μηνων.

Βρηκα λυση για να κατσει στο γιογιο!!!

Βημα ενα :Πηγαμε στα Τζαμπο και διαλεξε εκεινη μονη της το γιογιο αφου πρωτα της εξηγησα για ποιο λογο παμε.Την πρωτη φορα πηγα κ της πηρα ενα απλο κλασικο μονη μου.Οοοοχιι δεν της αρεσε δεν ηθελε τσισα δεν ηθελε καν να μπει στο μπανιο!!!!Εχω ενα μηνα μπροστα μεχρι το σχολειο!Οποτε πηραμε ενα που κανει τριαντα ευρω κ παιζει μουσικη μολις κατουρησει!

Βημα δυο:Βγαλε απο το μπανιο το γιογιο δεν το θελει καν εκει μαλλον!Βαλτο στα δυο μετρα του οπου παει.Στο σαλονι βλεπρι τβ??Βαλτο εκει μπροστα και αναλογα πριν ποση ωρα ηπιε νερο θα υπολογισεις την τουαλετα.Π.χ Βλεπει κιν.σχεδια το γιογιο παραδιπλα πινει χυμο η νερο με το σνακ "Μιχαλη μου μολις σου ερθει να κατουρησεις πες μου να σε βοηθησω στο γιογιο το χω εδω διπλα σου"καθε δεκα λεπτα εγω ρωτουσα απτην ωρα που επινε την τριτη φορα "μαμα τσισααα θα κατουρησω τα ποδια""οψι να κατσε να βλεπεις εσυ τον μπαγκσμπανυ και εγω θα σε ξεντυσω"Εφυγαν τα πρωτα!Μπραβο αγαπη μου χωρις τρελους ενθουσιασμους ειμαι περηφανη για σενα.Με τον ιδιο τονο.Ενα φιλι κ αυτο ειναι τον αφηνεις παλι να δει τβ.Και να μην τα κανει τελικα αλλα κ να εχει κατσει παλι μπραβο θα πω για την προσπαθεια.Οπου παει στο σπιτι το γιογιο θα πηγαινει παραδιπλα να το βλεπει με την ακρη του μυαλου.Σιγα σιγα θα γινει η πλυση εγκεφαλου.τυπου"αγαπη μου το αφηνω εδω για να κανεις οποτε θες οκ;"και στο δωμ του το βραδυ να το χεις εκει

Βημα τρια:Αστον να διαλεξει αυτος τα σχεδια μην μπλεχτεις εσυ καθολου για τα εσωρουχα.

Αν δεν διαθετεις λεφτα για γιογιο τετοιο τωρα πηγαινε τον στο βιβλιοπωλιο η σε παιχνιδαδικο να διαλεξει αυτοκολλητα για το γιογιο με τους χαρακτηρες που του αρεσουν.

Εσχατη λυση?παρτε μαρκαδορους και μπογιες και πες του να το στολισετε με χρωματα κ σχεδια για να ειναι ακομα πιο ωραιο οταν κανουμε τσισα μας!ΒΓΑΛΕ ΤΟ γιογιο απο το μπανιο. !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σορυ για κατι λαθη που εκανα αλλα γραφω απο κινητο και αλλαζει μερικες φορες η γραμματοσειρα ελπιζω να καταλαβες τον τροπο που το κανουμε εμεις.Ειναι τωρα ηδη 4μερες οοοοολη μερα χωρις παμπερς αλλα το βραδυ τις βαζω ενα οταν κοιμαται.Μεσα σε 4μερες μου εχει ζητησει 14φορες να κανει στο γιογιο που καθεται εκει διπλα.οταν το συνηθισει αυτο θα το εχεις εξω απο το μπανιο για αρκετες μερες με την πορτα ανοιχτη.Ελπιζω να βοηθησα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.childit.gr/v2/index.php/attitude/691-pos-na-kopsete-tis-panes-se-treis-imeres

Μπορει να βοηθησει, δεν το εχω εφαρμοσει ακομα γιατι η κορη μου την εκοψε σχετικα ευκολα 2 και 8 μηνων και στον μικρο θελω να την δοκιμασω αλλα δεν τον βλεπω ετοιμο ακομα και θα το αφησω για αργοτερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ααααααχ κορίτσια, καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα έχω δοκιμάσει όλα, μόνο γιογιό με μουσικούλες δεν έχω πάρει, έχω το απλό.

Το γιογιό όπου πάει από πίσω του, τι συζήτηση, τι παρακάλια, τι τάξιμο για παιχνίδια, για ό, τι μπορεί να βάλει ο νούς σου, τι με το καλό, τι με το κακό, ΤΙΠΟΤΑ.

Λέει ''φοβάμαι, θέλω πάνα γιατί φοβάμαι έτσι'' και κλαίει. Πώς να αντιμετωπίσω τη φοβία? Τον πίεσα για 1-2 μέρες αλλά χειρότερα. Κάνει κακά 2-3 φορές τη μέρα και τον άφησα για 2 μέρες χωρίς πάνα, τα τσίσα τα έκανε στο βρακί του με το ζόρι (δεν τον μάλωσα, αντιθέτως του είπα μπράβο) αλλά τα κακά τα κρατούσε και την 3η μέρα πονούσε η κοιλίτσα και τον λυπήθηκα. Του έβαλα πάνα μην πάθει καμία ζημιά. Δεν ήθελα να κάνω πίσω αλλά φοβήθηκα για λόγους υγείας.

Τώρα εδώ και μέρες κάναμε τη συμφωνία οτι θα μας δίνει - και καλά-  η γειτόνισα πάνα γιατί οι δικές μας τελειώσανε όποτε θέλει κακά ή τσίσα. Αυτό λειτουργεί μια χαρά, όταν του έρχεται μου λέει και του φοράω δεν ξέρω αν είναι σωστή λύση αλλά τι να έκανα? Το βράδυ δεν του φοράω καθόλου και έχουμε λίγα ατυχήματα, όχι κάθε βράδυ. Με κάποιες μανούλες άλλες που το συζήτησα μου είπανε οτι αφού ξεκίνησε έτσι, κάποια στιγμή από μόνος του θα το κόψει κι αυτό.

Είπα να του δώσω λίγο χρόνο ακόμα, εξάλλου τι άλλο μπορώ να κάνω?....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bgpaidiatros sas ti leei giauto?De sen exei bohthhsei na to antimetwpiseis?H kapoia brefonhpoiokomos??An einai na ta krataei etsi ta kaka tou oxi den tha ton pieza oute egw!Tha fobomouna.Tha elega oti isws ta kanei gia na trabhksei thn prosoxh sou..alla apo thn allh poso mporei na ta krathsei ta kaka tou?Koita,ta kaka na mhn ta exei kanei se duo meres den einai thema mporei kai na mhn mporouse na kanei apo to agxos tou epeidh ton eixes xwris pampers.isws thn trith mera na ton piezes kai na ton ebazes sto gio gio etsi kai alliws mexri na ta kanei..mallon kalutera na rwthseis paidiatro.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...