Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποθηλασμος


Recommended Posts

Γεια σας , ειμαι νεο μελος σας παρακολουθω εδω και λιγο καιρο που ανακαλυψα το σαιτ και τωρα παιρνω και εγω πρωτοβουλια να απευθυνθω σε σας για καποιο θεμα που με απασχολει. Ελπιζω να γινουμε φιλες αι να τα λεμε..

Εχω δυο μωρακια ενα κοριτσακι 4 χρονων και ενα αγορακι 2 χρονων. Το αγορι το θηλαζω μεχρι τωρα και δεν εχει βαλει σταγονα ξενου γαλακτος στο στομα του. Νιωθω πολυ ωραια με τον εαυτο μου που τα καταφερα μεχρι τωρα γιατι στην αρχη δυσκολευτηκα πολυ αλλα τελικα ολα τα δυσκολα ξεπερνιουνται με λιγη θεληση και αποφαστιτικοτητα. Το θεμα ειναι οτι δε θηλαζει πονο πρωι η βραδυ αλλα καθολη τη διαρκεια της μερας, δλδ οταν χτυπησει οταν νυσταξει( κοιμαται μονο με στηθος), οταν ιδιοτροποιασει οταν δε με δει για λιγη ωρα και γενικα οποτε τουρθει. Μπορει να διακοψω σιδερωμα 3 φορες για να του δωσω στηθος, δε μπορουμε να παμε καπου γιατι αρχιζει και τραβα μπλουζες και λαιει οπου και να μαστε. Εχει και συνδρομο κατακρατηση αναπνοης και τις πλειστες φορες οταν κλαιει κρατα την αναπνοη του και χανει τις ασιθησεις του για δευτερολεπτα. Αυτο με κανει να μη τουχαλω χατηρι τις περισσοτερες φορες. Εχω κουραστει ομως και θελω ετσι σταδιακα να βρω τροπο τουλαχιστον να του κοψω τ ενδιαμεσα γιατι ειναι εκεινα που με κουραζουν πολυ. Εχω δοκιμαστι 2-3 μαρκες γαλακτος εχω δοκιμασει φρεσκο , σκετο με μελι μεχρι και κακαο αλλα τιποτα μολιςτο μυριστει το πετα. Δε μιλα ακομη αλλα απο κουβεντα που ροσπαθω να του κανω αντιλαμβανεται αρχιζει να γελα και να με χτυπα.

Εχετε καποθα παρομοια εμπειρια η εστω καποιο τροπο? Θα χαρω να σας ακουσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συγχαρητηρια που τον θηλασες για 2 χρονια! πιστευω οτι ο αποθηλασμος σου πρεπει να ειναι οριστικος και οχι μεσα μονο στα ενδιαμεσα της ημερας γιατι διαφορετικα αυτα τα επεισοδια που κανει δεν θα σταματησουν ποτε! μαλλον οριστικη αποφαση και πρωτοβουλια αποφασιστικη χρειαζεται αλλιως θα ταλαιπωρεισαι και εσυ και αυτος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και καλώς όρισες στο φόρουμ μας!

Είσαι σίγουρη ότι ο μικρός σου θηλάζει κάθε φορά ή μήπως πιπιλίζει; Εγώ θήλασα 16.5 μήνες και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε πάψει πλέον να θηλάζει, αλλά μόνο πιπίλιζε. Το γάλα μου άρχισε να λιγοστεύει, αφού δεν υπήρχε ζήτηση. Όποτε τον έβγαζα από το στήθος, έκλαιγε απαρηγόρητος. 

Επειδή δουλεύω απόγευμα-βράδι, άρχισε να του δίνει ο άντρας μου σιγά-σιγά δικό μου γάλα σε μπιμπερό το βράδι, για να αρχίσει να συνηθίζει το μπιμπερό. Προηγουμένως, προτιμούσε να κοιμηθεί χωρίς να πίνει τίποτα. Το δέχτηκε ευτυχώς, και σιγά-σιγά περάσαμε στο φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Κρατήσαμε μόνο τον πρωινό θηλασμό, αλλά και πάλι έβλεπα ότι πιπίλιζε μόνο, έτσι τον έβγαζα, κι άρχιζε να κλαίει απαρηγόρητος. Τον παρηγορούσα, τον απασχολούσα με κάτι άλλο, και τελικά αποθηλάσαμε χωρίς προβλήματα!

Για τον ύπνο βρήκαμε άλλες λύσεις, τον έβαζα στο καρότσι και τον έκανα βόλτες στο σπίτι. Κάπου γύρω στα δύο έκοψε από μόνος του το καρότσι, και θέλει να ξαπλώνω μαζί του για να κοιμάται. 

Πάντως, δεν είναι απαραίτητο για ένα νήπιο να πίνει γάλα. Αν τρώει γιαούρτι, παίρνει από εκεί όλο το ασβέστιο που χρειάζεται. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. !"Θέλω να γινω μαμα "νομιζω καθε φορα πιυ θηλαζει πίνει και γάλα γιατι μερικες φορές οταν το βγαζει σταζει λιγο και βκεπω και την γλώσσα του ασπρη. Θέλεις να πεις καθε φορα που θελει στήθος να του εχω ετοιμο κατι υποκατάστατο και να του δίνω ? Θα το δοκιμάσω γιατί του αρεσει το γιαούρτι. Και πάλι ευχαριστω !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nicolou κατ' αρχήν θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρη ότι θέλεις να κόψεις το θηλασμό και να δεις αν και ο μικρούλης σου είναι έτοιμος! Πιστεύω πάντως ότι κάθε παιδί κάποια στιγμή το παίρνει απόφαση από μόνο του να σταματήσει να θηλάζει! 

Αν τον απασχολήσεις με κάτι άλλο, παιχνίδι, κ.λπ. μήπως ξεχνάει το θηλασμό μέσα στη μέρα; 

Κι εγώ δεν είμαι ειδική, τη δική μου εμπειρία σου είπα! Ελπίζω να τα καταφέρετε χωρίς δράματα! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γιατί δεν ρωτάς μία σύμβουλο θηλασμού? μπορείς να επισκεφθείς το site mitrikos thilasmos και να μιλήσεις τηλεφωνικά με μία σύμβουλο θηλασμού..νομίζω ότι αυτές θα σε καθοδηγήσουν και θα σου υποδείξουν τον σωστό τρόπο..εγώ αυτό θα έκανα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα το ψαξω στην ιστοσελιδα και θα δω τι θα κανω επειδη ειμαι απο Κυπρο θα στειλω email.  Εγω σκεφτηκα και κατι αλλο μου δωσε την ιδεα η Θελω να γινω μαμα. Η μητερα μου μου ειπε οταν τον κρατα λιγο μεσα στην μερα οατν βγω εξω για δουλειες δε με ψαχνει καθολου και σκεφτηκα να παμε με τον αντρα μου ενα βραδυ σε ξενοδοχειο εκτος πολης καπου κοντα μηπως και δε με ψαξει και του περασει. Αν συμβει κατι θα επισρεψουμε. Ευκαρια να βρεθουμε και λιγο μονοι γιατι το χρειαζομαστε και οι δυο. Θα σας ενημερωσω οτι και να γινει.. Ευχαριστω παντως για τη βοηθρεια !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα σε όλες. Είμαι νέο μέλος. Έχω ένα κοριτσάκι περιπου 11μηνων το οποίο θήλασε αποκλειστικά. Ενώ στην αρχή δεχόταν κ μπιμπερό ξαφνικά μια μέρα περίπου στους 2μηνες αρνήθηκε κ ως τώρα να πιεί με μπιμπερό. Μετά είχε κ π;λινδρομηση οποτε δν είχα μετα ώρα να επιμείνω πολύ.Τρωει στερεες τροφές με μεγαλη ευχαρίστηση κ δν θήλαζει την ημέρα άλλα απο τις 22:00 κ μετα ολη νυχτα και το πρωί. Θα ήθελα να αποθηλασω πια άλλα όσο κ αν προσπαθώ δν δέχεται ούτε μπιμπερό ουτε ποτηρακι(ενω νερό πίνει με ποτηρακι δαγκωνοντας το δεξιά κ αριστερά ) ουτε καν το μητρικό. Είμαι σε απόγνωση δν θέλω την διακοπή μαχαίρι την λυπάμαι να σπαράζει.  Έχετε καμιά ιδέα ;Α ούτε απο άλλον πίνει με μπιμπερό 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...