Μετάβαση σε περιεχόμενο

1,5 Χρονων Και Δεν Μιλαει,ουτε Μαμα Μπαμπα!!!!!!


Recommended Posts

γεια σας μανουλες θα ηθ:-) ελα τη γνωμη σας και την αποψη σας για το αγορακι μου που ειναι 1,5 χρονων και δεν μιλαει καθολου ουτε μαμα ουτε μπαμπα μονο ενα αντε που θα πει πολυ σπανια!!!λεει τα μωρουδηστικα αμπαντα τατατα και τα σχετικα αλλα μεχρι εκει....του μιλαμε συνεχεια του τραγουδαμε αλλα τιποτα.....οταν ηταν ποιο μικρουλης ελεγε μπαμπαμπα αλλα μολις πατησαμε τα 14 μηνων τελος!!!!αν θελει κατι κανει σαν την κουκουβαγια να το πω.....εκτελει εντολες ακουει δεν εχουμε τετοιο θεμα αλλα μας εχει πιασει φοβερο αγχος γιατι περναει ο καιρος και δεν εχουμε εξελιξη...επισης δεν περπαταμε ακομη ....φοβαται πολυ.....μας πιανει με το ενα χερι εχει κανει καποιες φορες καποια βηματακια μονος του αλλα δεν λεει να περπατησει!!!!εχει καμια παρομοια εμπειρια???τι να κανω αλλο να τον βοηθησω????

σας ευχαριστω πολυ.... 

 

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου natali χωρίς να είμαι ειδικός σα μαμά μιλώντας μόνο με παρόμοια εμπειρία θα σου πω η κόρη μου η μια περπάτησε 18 μηνών πρώτη φορά μέχρι τότε πήγαινε με τα γόνατα, δε μπουσούλησε ποτέ όλο με τα γόνατα.Μια μέρα σηκώθηκε ξεφοβήθηκε και ξεκίνησε στην αρχή σα παπάκι μετά γρήγορα εστρωσε. Ηταν βαρύ μωρό στα κιλά εννοώ και ίσως λέγαμε εμείς τότε να έπαιξε κάποιο ρόλο.

 

Επίσης στα 2,5 άρχισα να ανησυχω εγώ για το λόγο έλεγε λεξούλες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όταν η δίδυμη αδερφή της έκανε προτάσεις. Απευθύνθηκα σε λογοθεραπευτή για να μη μένει πίσω σε σχέση με τα συνομίληκα και τώρα 1 χρόνο μετά έχει πρόοδο και εξέλιξη.

 

Δωσε του χρόνο είναι μικρούλης για να ανησυχείς.

Να τον ενθαρρύνεις ΄για το περπάτημα απλώνοντας τα χέρια και κάνοντας του νόημα να έρθει μόνος προς το μέρος σου.όσο πλησιάζει εσύ απομακρύνεσαι και λίγο και πάλι..δε θέλει άγχος ούτε για τη βάδιση ούτε για το λόγο...για να σε ανησυχεί ήδη σημαίνει είσαι μανούλα σε επαγρύπνηση οπότε μη φοβάσαι τίποτα....κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του..άλλα κάνουν πιο νωρίς αυτό άλλα πιο νωρίς εκείνο.

 

Να τον χαιρεστε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νάταλι καταρχήν να χαίρεστε το παιδάκι σας! Τώρα είδα το θέμα σου και επειδή είχαμε πρόσφατα μία κουβέντα με τη γιατρό μας για το θέμα αυτό μας είπε ότι γενικότερα το αγοράκια είναι λίγο πιο αργά σε σχέση με τα κοριτσάκια. Για το περπάτημα θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Μαρδιο να προσπαθεί να έρθει στην αγκαλιά σου κι εσύ να πας πιο πισω σιγά σιγά. Να τον ενθαρρύνεις και να μην τον τρομάζεις. Αν πέσει να το βλέπετε σαν παιχνίδι.

Για την ομιλία τώρα προσπάθησε να μην του τα προσφέρεις όλα στο χέρι γιατί το παιδί μπορεί να μην έχει χρειαστεί να εκφραστεί ότι θέλει κάτι γιατί τα έχει όλα πριν καν τα ζητήσει. Από τη στιγμή που το παρακολουθείς ΄ομως όλα θα πάνε καλά. 

Μίλα και με το γιατρό σου να σε κατευθύνει περισσότερο! Αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια οπότε μή μπαίνεις στη διαδικασία να το συγκρίνεις. Θα τη βρει την άκρη του σιγά σιγά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο και αυτό που λέει η Diaz  όχι όλα στο χέρι...πολύ σημαντικό....ούτε καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα..απαιτώ να μου πεις...πχ θέλει νερό  μη στο δείχνει και τρέχεις να το δώσεις , να τον ρωτάς τι θες αγάπη μου πες μου....δε πειράζει να πει "νεό" και όχι "νερό" αρκεί να πει κάτι λεκτικά.θα νευριάζει θα τσατίζεται ίσως στην αρχή αλλά εκεί εσύ θα δείχνεις πως δεν καταλαβαίνεις....κοινή στάση με όσους τον φροντίζουν μπαμπά-γιαγια-νταντά.

Εμένα θυμάμαι πήγαινε έξω από το ψυγείο και φώναζε "τι"  και επειδή καταλάβαινα της έδινα το γιαούρτι χωρις να την πιέσω να μου πει τη λέξη λάθος μου από ότι μου πε η λογοθεραπεύτρια μετά.

Γενικώς δε θέλει πολύ προστασία...αν με καταλαβαίνεις πως το εννοώ...να νιώσει ανεξάρτητος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ωχ ακόμη ταλαιπώρησε κορίτσι Μ; Δύσκολο με τα δόντια στην εγκυμοσύνη. Γιατί δεν ρωτάς να βρεις εναν οδοντίατρο που θα σε αναλάβει και έχει και εμπειρία στις έγκυες; Ισως Νιώσεις και πιο ασφαλής έτσι. Κορίτσια εγώ έχω την λίστα που μου εδωσαν από την κλινική. Αλλά δεν την έχω  ετοιμάσει. Λέω να ξεκινήσω από την άλλη βδομάδα να την ετοιμάζω σιγά σιγά.  Θα ξεκινήσω να παραγγέλνω και πανες, σαμπουάν κτλ.  Όντως πως πέρασε ο καιρός. Πότε ειχαμε άγχος για το αν θα ακούσουμε την καρδούλα τους, για την αυχενική... Και τώρα γραφω και με κλωτσαει 🥹 λίγοι μήνες έμειναν κορίτσια και θα τα έχουμε στην αγκαλιά μας επιτέλους 💙
    • Οι Kegel ασκήσεις κορίτσι μου είναι για τους μυς του κόλπου! Επιτρέπονται γενικά και βοηθούν στην ενδυνάμωση τους για την ώρα των εξωθήσεων!  Στο ιντερνετ μπορείς να διαβάσεις για αυτές ναι. Μάλλον με γυμνάστρια θα τα κάνω τα μαθήματα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
    • Με το καλό να έρθει η μπουμπού σου!! Μια χαρά είναι τα 6 κιλά! αχ εγώ 15αυγουστο που γεννάω θα είναι όλοι υπ' ατμον να φύγουν.. τεσπά δε θα το σκέφτομαι, δεν το κανα επίτηδες να γεννάω τότε! Με μαία θα κάνεις τα μαθήματα; Ασκήσεις kegel λες να βρω από ytube? Επίσης ρώτησες τον γιατρό σου αν σου επιτρέπει να τις κάνεις ή είναι κάτι εντελώς απλό και εύκολο; Είμαι λίγο άσχετη επίτου θέματος 😶
    • Αναστασία καλησπέρα! Είμαστε στην ίδια κατάσταση! Εγώ ξεκίνησα με ένσημα από 1η Απριλίου. Μέχρι πέρυσι τέλος Ιουνίου ήμουν αναπληρώτρια, αλλά λόγω της ειδικότητας που είχα κ το ότι ήμουν καθημερινά στο δρόμο και έκανα 180 χιλιόμετρα τη μέρα δεν άξιζε να το συνεχίσω. Όλα τα λεφτά στο δρόμο και στο αυτοκίνητο. Έτσι έψαξα τι δικαιούμαι. Για να μπορέσεις να πάρεις το επίδομα κύησης και λοχείας που βγαίνεις 56 μέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού κ 63 μέρες μετά πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή εγώ που έχω πιθανή 19 Σεπτεμβρίου έπρεπε από τον Ιούλιο του 2022 να έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα, όμως επειδή ήμουν άνεργη κι ενώ τα είχα συμπληρωμένα τα ένσημα δε θα μπορούσα να πάρω το επίδομα αυτό αν δεν ήμουν μισθωτή λόγω ασφαλείας στο ΙΚΑ. Και ξεκίνησα δουλειά για 3 μέρες 4ωρα ώστε να είμαι μισθωτή και να μπορέσω να το πάρω..τώρα πόσα λεφτά θα πάρω δε γνωρίζω. Μετά από αυτό θα γίνει η αίτηση στη ΔΥΠΑ για το επίδομα μητρότητας που έγινε 9μηνο. Στο πρώτο επίδομα κάνεις την αίτηση την 57η μέρα πριν από τον τοκετό ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΕΦΚΑ (γι'αυτό και σου έγραψα ότι έπρεπε να έχω τα ένσημα από τον Ιούλιο του 2022).  Όσο για τη β επιπέδου να μην αγχώνεσαι!!! Όλα θα είναι τέλεια με τη μικρούλα σου!!!💞💞💞
    • Καλησπέρα κορίτσια μου. Πριν λίγο έκανα κι εγώ τη Β' επιπέδου. Όλα καλά! Κοριτσάκι 487γρ. @Raf123τράχηλος 38χιλ. με μέτρηση απο την κοιλιά. (αυχενική 35χιλ με ενδοκολπική μέτρηση)
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...