Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΕΝΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΧΙΝΟΥΛΗΣ ΜΟΥ!!


Recommended Posts

Ετσι λεω τον μπεμπακο μου πλεον γιατι τα μαλλακια του ειναι σκουρα αν οχι μαυρα και ορθια σαν αχινος! Εχει κι αλλο παρατσουκλι, τον ονομασε "μπουρμπουτσαλακο" μια μαια στην κλινικη που γεννησα.

Σαββατο βραδυ 10/11 ειχαμε στρωσει τα χαλια στο σπιτι και γενικως το ειχαμε ετοιμασει για να ειναι καθαρο αφου ειχα προγραμματισμενη καισαρικη για 17/11. Τα χαλια ηταν απαραιτητα αφου περιμεναμε να πιασει κρυο αυτη την εβδομαδα, και οταν θα γυριζα απο το μαιευτηριο το σπιτακι θα ηταν ζεστο για να αυποδεχτει τον μπεμπη! Ο αντρας μου πηγε τη μαμα στο σπιτι και εγω καθησα στο ιντερνετ. Εκει που καθομουν νιωθω μια πιεση στην ηβικη περιοχη σαν να πιεζονταν ουρηθρα και εντερο μαζι και ακουσα ενα ηχο σαν να κοβεται κατι, να σχιζεται. Ενιωσα δυσφορια και παω τουαλετα. Ουρησα και ουρησα και ουρησα και... το νερο δεν τελειωνε, και σταματησα να ουρω αλλα τα υγρα δεν σταματουσαν. Ερχεται ο αντρας μου, του λεω "Βασιλη σπασαν τα νερα νομιζω." Σκουπιζομαι και βλεπω ροζ αποτυπωμα, σιγουρευομαι, ειναι αμνιακα υγρα. Παιρνω τη γυναικολογο μου, μου λεει φυγε για μαιευτηριο και ερχομαι. Εγω να θελω να μπανιαριστω, ημουν αλουστη μια βδομαδα- εκμεταλλευομουν την ελλειψη λιπαροτητας, χε,χε- μπαινω για μπανιο, ο αντρας μου να βριζει "ντυσου γαμωτο μου να φυγουμε". Ντυνομαι και μολις ειχα ετοιμαστει νεο κυμα υγρων, ορμητικο αυτη τη φορα, ζεστο υγρο. Ξανα-αλλαζω, παιρνουμε βαλιτσα, βαζουμε δυο τρια πραγματα ακομα, παμε να παρουμε γονεις, φευγουμε. Δεν ειχαμε βενζινη, λεμε καπου θα βρουμε τοσα μερη θα περασουμε, η διπλανη πολη 40 χλμ μακρια. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βρικαμε ανοιχτο βενζιναδικο παρα μονο ενα δρομο παρακταω απο μαιευτηριο, αλλα η βενζινη εφτασε στο τσακ. Ο Βασιλης- που τον ενοχλουσε το μπανιο μου- αντι να παρει το γεματο βενζινη φιατακι μου πηρε το Πριμερα του-μη χ..ω που δεν ειχε τιποτα- αλλα μετα απο ολες τις προσευχες μου η Παναγια βοηθησε.

THe rest is history. Με εβαλαν καρδιοτοκογραφο, το μωρο δεν ηταν δραστηριο και αποφασιστηκε καισαρικη με επισκληριδιο- οχι οτι ηθελα φυσιολογικο. Η επισκληριδιος ειναι ευτυχια. Στο χειρουργειο εβλεπα στα φωτα to Grey's anatomy με πρωταγωνιστρια εμενα. Ο αχινουλης μου γεννήθηκε 11/11/2012, ωρα 01.18, εκλαψε αμεσως, η κατασταση του αριστη αλλα...μικρουλης 2100 και 45 εκ. Εξ'ου και το δευτερο παρατσουκλι, Για να ειμαι ειλικρινης εκλαψα με μαυρο δακρυ γιατι γεννήθηκε μικρος, δεν κοιταζα τα αλλα μωρα γιατι το δικο μου το λυπομουν, αλλα πιστευω οτι με φροντιδα θα μεγαλωσει καλα. Ειναι πολυ ομορφο μωρακι, μοιαζει στον μαμπα του κατα συντριπτικη ομολογια, μονο αναισθησιολογος ειπε οτι μοιαζει σε μενα, αρα μαλλον δεν βλεπει πολυ καλα. Ειναι υγιεστατος, αλλα με ταλαιοωρει στο φαγητο, κι εγω εχω ενα θεμα, δεν μπορω να πω οτι νιωθω αυτοιπεποιθηση με το μπιμπερο στο χερι. Αγχωνομαι να παρει βαρος, ειμαι και κομματια απο την καισαρικη και δεν εχω ξεκουραστει απο τοτε που γεννησα οποτε δεν ειμαι και πολυ ηρεμη (δεχομαο συμβουλες για αποτελεσματικο ταισμα please!!!!)

Ηρθαμε σπιτι χτες, προσπαθουμε να προσαρμοστουμε και το φαγητο ειναι το μεγαλυτερο αγχος μας. Θηλαζω που και που, αλλα δεν βλεπω και πολυ παραγωγη, οποτε μαλλον θα κοπει το γαλα, ετσι βλεπω!

Αυτα για την ωρα! Φιλια σε ολες σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει ο μικρουλης σου!!!!!!!μην αγχωνεσαι καθολου με το βαρος κ συνεχισε να θηλαζεις,ετσι μονο θα αυξηθει το γαλατακι σου!!!!γιατι σε ταλαιπωρει με το φαγητο;δεν θελει το στηθος ή κ με το μπιμπερο παλι δεν πινει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασιλική να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!!!Περιπετειώδης γέννα :?:?:?

Εχω 2 παιδακια.Το ενα δεν καταφερα να το θηλασω.Την κορη μου την θηλαζω αποκλειστικα εδω και 3 μηνες. Θα σου πω λοιπόν ότι για να εχεις παραγωγη πρεπει για καμια σαρανταρια μερες με 2 μηνες να θηλαζεις συνεχεια-και 18 ωρες το 24ωρο(μαραθωνιοι θηλασμοι αν εχεις ακουστα :?:?:?:? ).Ειναι τρελο ζορι αλλα αξιζει τον κοπο.Τωρα το απολαμβανω και ειναι η απολυτη ευκολια.Οσο δινεις ξενο, τοσο θα σου κοβεται το γαλα σου..Κριμα ειναι..

Ο,τι και να αποφασισεις παντως ο αχινουλης σου θα μεγαλωσει μια χαρουλα και θα γινει παιδαρος ;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει το αχινακι σου καλη μου γερο κ καλοτυχο

Για το ταισμα η συμβουλη μου ειναι αστο στο βυζακι κ θα γινει παιδαρος

Εσυ τον λες αχινουλι εγω τον ελεγα βεντουζΑκι τον πρωτο καιρο ηταν μονιμα

Κολημενος εκει το γαλατακι θα ρεει αφθονο οσο πιο πολυ μασουλαει το αχινακι

Ο παιδιατρος επισης θα σε συμβουλεψει για το βαρος μην αγχωνεσαι καθε αρχη κ δυσκολη κ εγω

Ειχα κανει καισαρικη σε μια βδομαδα θα χουν σχεδον περασει ολα καλη λοχεια κουκλα μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και τις ευχες σας! Το φαγητο θα στρωσει σιγα σιγα, αρχισα να ηρεμω, λαμβανω υπ'οψη και τη διαθεση του παιδιου. π.χ. στις 5.30 ετρωγε τις κουβερτες απο την πεινα και εφαγε 80μλ.- αληθεια τα δικα σας ετρωγαν τα ρουχα τους; εμενα χορταινει με αυτα νομιζω!!! Ηταν να φαει ξανα στις 8.30 αλλα δεν ηταν ετοιμος-ξυπνιος, τον ξυπνησα εγω και δεν καταφερα πολλα, ηθελε μονο να κοιμηθει και εφαγε 30μλ. Τον αλλαξα και υπνο.

Εχω ομως αλλο θεμα. Δεν ρευεται ή εμεις δεν τον ακουμε. Βρε οση ωρα και να τον εχω στον ωμο και σε αλλες στασεις δεν βγαζει αερα. Δεν κανει γουλιες καθολου, τρωει και αργα οποτε ισως αυτο τον βοηθαει στην πεψη. Ομως λιγη ωρα αφοτου φαει εχει λοξυγγα, απο χτες 4 φορες. Μια φορα τον ξαναταισα και του περασε, το ειπε η παιδιατρος στο μαιευτηριο, αλλα δεν ξερω αν ολη την ωρα κανει να τον μπουκωνω γαλα. Πειτε κι εσεις!

Οσο για θηλασμο, πηρα θηλαστρο και θα αρχισω αντλησεις, να δω τι εχω. Κατι σταγονιτσες βγαζω, χτες τον θηλασα λιγο παλι!

Και κατι για μενα! Κοριτσια, με ποναει πολυ το ισχιο μου, κουτσαινω. Ειναι παρενεργεια της επισκληριδιου ειμαι σιγουρη. Ποτε περναει; Ειναι ενας πονος σαν να με περναει ρευμα οταν περπαταω και μαγκωνει την κινηση. Γενικα απο μεση και κατω, ποναω πολυ, οχι τοσο η τομη αλλα περιφερειακα! Τι τραβαμε για να κανουμε μωρακια!!!Αλλα αξιζει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασιλικη να σου ζησει το μωρακι σου!!!

Συνεχισε να θηλαζεις γιατι αλλιως θα κοπει το γάλα σου... Μην αντλεις να δεις ποσο θα βγαλεις, τζαμπα... Τα θηλαστρα, και ποσο μαλλον τα απλα και οχι τα νοσοκομειακα δεν βγαζουν καθοοοολου σε σχέση με αυτο που τρώει το μωρο... Οσο τον δινεις ξενο, δεν θα πιανει στηθος γιατι ειναι πιο δυσκολα απο το μπιμπερο που ερχετε ευκολα, τοσο θα μειωνεται το δικο σου... Παλεψε το τωρα που ειναι αρχη, αλλιως θα το χασεις το παιχνιδι.. Ο θυλασμος θελει υπομονη και επιμονη, αλλα για το πρωτο 15μερο μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος. Μετα πετας βυζι και εισαι κομπλε! Εγω αυτο που εκανα και στους δυο ειναι με το που γυρνουσα σπιτι απο την κλινικη, ξεχνουσα σκονη και μπουκαλια και το μονο που εκανα ειναι να εχω μονιμως το στηθος απ´εξω.. Αν θες μπες και εδω να ενημερωθεις λιγο, εμενα με βοηθησε πολυ. www.mitrikosthilasmos.com .Το ομολογω οτι εχω γινει φανατικη του θυλασμου, και οτι οτι θες και μπορω εδω ειμαι!! :D:D:D:D . Ελπιζω να τα καταφέρεις, και δεν χρειαζεται να αγνωνεσαι τοσο για το βαρος!!

Για το ρεξιμο που λες αν δινεις ξενο να τον επιμενεις, ενω στο θυλασμο και να μην ρευτει ειναι φυσιολογικο γιατι δεν καταπινουν πολυ αερα αφου βεντουζάρουν καλυτερα χαχα!!

Για το πονο δεν μπορω να σε κατατοπισω αν ειναι απο την καισαρική ή οχι γαιτι και οι δυο ηταν φυσιολογικες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vassiliki καλημέρα ,να σου ζήσει ο αχινούλης.Μην αγχώνεσαι με το φαγητό ,το μωράκι σου ξέρει πόσο θέλει να φάει!!!!!Στα γράφω εγώ που ήμουν χιλιοάγχωμένη στον πρώτο μου γιατί γεννήθηκε 2280,λιγάκι προώρος και έτρωγε τον πρώτο μήνα μόνο 10 με 15 ml κάθε γεύμα (περίπου ανα 4ώρο).Παρόλα αυτά τα κιλάκια του τα έπερνε κανονικότα -μην σου πω και περισσότερα του κανονικού.Ακολούθησε τις συμβουλές των κοριτσιών και μην δίνεις ξένο ,δεν το χρειάζεται, και όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά.Εγώ έκανα το λάθος και δεν κατάφερα να τον θηλάσω καθόλου.Στον δεύτερο όμως το πέτυχα και κατάλαβα τι "έχασα" που τα παράτησα τόσο εύκολα στον Δημητράκη μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ έκανα το λάθος και δεν κατάφερα να τον θηλάσω καθόλου.Στον δεύτερο όμως το πέτυχα και κατάλαβα τι "έχασα" που τα παράτησα τόσο εύκολα στον Δημητράκη μου.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!!Ακριβώς το ίδιο κι εγώ.

Βασιλικη βάλε το θηλαστρο στην ακρη γιατι μονο σταγονιτσες θα βγαζεις..Αυτο δε σημαινει οτι δεν εχεις γαλα.Βαζε το παιδι συνεχεια στο στηθος για να κατεβει το γαλα σου. Δεν υπαρχει γυναικα χωρις γαλα.Υπαρχει γυναικα χωρις υπομονη....Νωθω πολλες τυψεις που δεν το παλεψα στον γιο μου..Παλεψε το. Αξιζει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μωράκι! Συμφωνώ με τις κοπέλες αυτά που είπαν είναι όλα πολύ σωστά! Θέλει υπομονή πολύ αλλά να σας πω εγώ από την αρχή που βγήκαμε από το μαιευτήριο τον θήλαζα σε κάθε γεύμα πρώτα ένα στήθος και μετά συμπλήρωμα ξένο, όσο ήθελε ακόμα. Αυτό γιατί στην αρχή ήθελα κι εγώ να τον θηλάσω αποκλειστικά και δεν ήταν το γάλα αρκετό κι ο μπέμπης έκανε ίκτερο. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά για αυτό ανταλλάζουμε εμπειρίες εδώ. Εγώ αυτό το σύστημα το κράτησα 4 μήνες μέχρι που δεν έβγαζα σταγόνα πια. Μια χαρά ήταν. Και μητρικό και ξένο γάλα.

Νομίζω πως το θέμα είναι να χορταίνει και το μωρό, όχι απλά να θηλάσουμε επειδή είναι γενικά καλό.

Αυτά! Καληνύχτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Τινκερμπελ! Νομίζω ότι αν δεν έδινες ξένο μετά απο κάθε γεύμα πάλι θα χόρταινε το μωρό. Απλά θα ζητούσε να φάει πολύ νωρίτερα. Να φανταστείς η κόρη μου τις πρώτες 40-50 μέρες ήταν συνέχεια στο στήθος. Συνέχεια όμως. Μέχρι που μου κατέβηκε το γάλα για τα καλά και πλεον τρώει κάθε 3 ώρες! Επίσης το βράδυ κοιμάται σερί. Το γάλα σου κόπηκε για τον λόγο αυτό..Τα λέω όλα αυτά γιατί γενικώς δεν υπάρχει ενημέρωση και βοήθεια προς τις κοπέλες που θέλουν να θηλάσουν. Τον γιο μου τον θηλασα μόλις 40 μέρες. Στην κόρη μου ενημερωθηκα σωστα και τα καταφερα μια χαρούλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια ευχαριστω για τις συμβουλες σας, ειμαι σιγουρη οτι το μητρικο γαλα θα υπερεχει ποιοτικα και ειναι οτι καλυτερο για τα μικρα μας, αλλα και τα βρεφικα γαλατα ειναι τοσο εμπλουτισμενα που σιγουρα ανταποκρινονται στις αναγκες ενος βρεφους. Το θεμα ειναι τι θελει μια μητερα να κανει, τι θεωρει αναγκαιο και οφελιμο για το παιδι της. Εγω που εχω ανασφαλεια σχετικα με το φαγητο, θελω να ξερω ποσο τρωει καθε φορα οποτε το μητρικο δεν θα μου καλυπτε αυτη την ανσφαλεια. Του δινω λιγο μετα το ετοιμο, αν αντεχει το στομαχακι του και το ευχαριστιεται γι'αυτο και δεν το εγκαταλειπω εντελως. Αλλα το ευχαριστιεται γιατι το κανουμε χαλαρα και οχι με πιεση να φαει να συμπληρωσει γραμμαρια. Γενικα και η παιδιατρος στο μαιευτηριο μου ειπε οτι καλυτερα να παμε στα σιγουρα μ'αυτο το μωρο, να μην τον κουραζω στο στηθος μεχρι να δουμε αν βαζει βαρος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασιλικη το παρατσουκλι αχινουλης ειναι γαματο !χα χα!σου ευχομαι να τον απολαυσεις το γιο σου!αυτες οι στιγμες ειναι πραγματι μοναδικες! μην αγχωνεσαι με την διατροφη.πιστευω οτι το ενστικτο σου ειναι ο καλυτερος συμβουλος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει ο μικρουλης σου να ειναι γέρος και καλοτυχος.

Ο θηλασμος ειναι ότι καλύτερο για το μωρο και ότι πιο εύκολο για την μαμα, σίγουρα μετα τις πρώτες μερες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...