Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΠΕΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ


Recommended Posts

Το μωράκι μου είναι 42 ημερών και μέχρι τώρα θηλάζω αποκλειστικά χωρίς προβλήματα. Τις τελευταίες δύο ημέρες ξύπνησα το πρωί με "φορτωμένο" στήθος, υποθέτω επειδή το μωρό κοιμήθηκε περισσότερες ώρες τη νύχτα και ίσως δεν θήλασε τόσο πολύ.

Σήμερα το μεσημέρι ένιωσα το στήθος μου πολύ πρησμένο (ενώ είχα θηλάσει το πρωί αρκετές φορές) ειδικά το δεξί σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Στη εσωτερική πλευρά του δεξιού στήθους (όχι από την πλευρά της μασχάλης, στο στέρνο) υπάρχει εδώ και πολλές ώρες ένα πετρωμένο κομμάτι, πολύ σκληρό σαν αδένας πρησμένος που με πονάει. Προσπάθησα να κάνω μασάζ με ζεστό νερό, εξακολουθώ να βάζω τον μικρό και θηλάζει αλλά δεν λέει να φύγει. Η υπόλοιπη επιφάνεια του στήθους έχει μαλακώσει εκτός από αυτό το σημείο, το οποίο εξακολουθεί να με πονάει ακόμη και όταν σηκώνω το δεξί μου χέρι ή τεντώνω την πλάτη μου.

Τι να κάνω; Φοβάμαι μήπως πάθω καμιά μαστίτιδα ή οίδημα και χρειαστεί να κόψω τον θηλασμό. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Προέκυψε ξαφνικά αλλά με πονάει εδώ και αρκετές ώρες και δεν λέει να φύγει, παρόλο που θηλάζω. Είναι σαν τοπικό πέτρωμα ή οίδημα (ελπίζω να το περιέγραψα καλά). Φοβάμαι... :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξέχασα να αναφέρω ότι προσπάθησα να τραβήξω γάλα και με το θήλαστρο για να το αδειάσω το στήθος μήπως και μαλακώσει το συγκεκριμένο σημείο αλλά τίποτα. Έβγαλα 20-30 ml με το ζόρι και καμία βελτίωση. Ο μικρός βέβαια φάνηκε να πίνει κανονικά από το συγκεκριμένο στήθος μέχρι τώρα αλλά και πάλι τίποτα! :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου marygeo,για το πρόβλημά σου δεν γνωρίζω τη λύση,αλλά επειδή ανέφερες τη διακοπή του θηλασμού σε περίπτωση μαστίτιδας βρήκα αυτό:

Στην περίπτωση της μαστίτιδας, μικρόβια μολύνουν κάποιο λοβό του αδένα του στήθους. Η εικόνα της μαστίτιδας είναι χαρακτηριστική. Το σημείο του στήθους που έχει μολυνθεί είναι κόκκινο, ζεστό και σκληρό όπως όταν κάποιος γαλακτοφόρος πόρος έχει φράξει, στα συμπτώματα όμως προστίθεται και υψηλός πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις και αίσθημα κόπωσης και κατάπτωσης. Τα μέτρα αντιμετώπισης είναι τα ίδια όπως στην προηγούμενη περίπτωση (κόμποι και σκληρύνσεις του στήθους στη γαλουχία), μόνο που πριν το θηλασμό δεν πρέπει να ζεσταίνετε το στήθος πάνω από πέντε λεπτά, για να μην προκαλέσετε εξάπλωση της μόλυνσης. Εάν τα συμπτώματα και κυρίως ο πυρετός, κρατάνε πάνω από μια ημέρα, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας. Εκείνος θα σας χορηγήσει κάποιο αντιβιοτικό, που θα πρέπει όμως να είναι συμβατό με το θηλασμό. Η μαστίτιδα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο απογαλακτισμού!! Προσοχή, γιατί ακόμα και σήμερα και παρά τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα, υπάρχουν ακόμα γιατροί που συστήνουν να σταματήσετε να θηλάζετε!

Το γάλα σας, σε αντίθεση ίσως με αυτά που μπορεί να ακούσετε, δεν κάνει κακό στο παιδί. Μπορείτε άφοβα να συνεχίσετε να θηλάζετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με αντιβιοτικά. Εάν ο θηλασμός είναι επώδυνος ή δυσάρεστος, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να βγάζετε το γάλα με το θήλαστρο και να το δίνετε στο μωρό. Συχνά, μετά από μια μαστίτιδα μπορεί να έχει λιγοστέψει το γάλα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θηλάζετε ή να αντλείτε το γάλα συχνά για να μην μειωθεί η ποσότητά του. Εκτός από τα παραπάνω είναι δυνατόν το μωρό σας για λίγες ημέρες να μη θέλει να «πάρει» το στήθος. Αυτό οφείλεται στη διαφορετική γεύση του γάλακτος. Όταν το γάλα λιγοστεύει, γίνεται πιο αλμυρό!

Φροντίστε να σας βοηθά κάποιος, ώστε να έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε. Ο ύπνος και η χαλάρωση επιταχύνουν τη θεραπεία. Μέσα σε μερικές ημέρες από την λήψη των αντιβιοτικών, θα αισθανθείτε και πάλι καλά.

Πηγή:http://www.thilasmos.gr/mastitida.htm

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάρε μια σύμβουλο θηλασμού οπωσδήποτε για να σου πει τι να κάνεις.

Αθήνα / Athens

Πηνελόπη Καραγκούνη 210 3456037 kontko@otenet.gr GR-GB

Λίλια Γκατζόλη 210 9832824 lilia-g@otenet.gr GR

Κατερίνα Μιχαηλίδου 210 5819265 katerinamich@gmail.com GR

Στέλλα Σκαλιδάκη 210 5316877 Stella_Skalidaki@hotmail.com GR-GB

Μαρία Φερτάκη 210 8035152 maria.fertaki@hol.gr GR-GB

Βίλλυ Κάλτσα 210 2435165 villykalt@hol.gr GR-GB

Μόνικα Φραγκούλη 22960 63222 GR-GB-FR-NL

Πάνια Λασκαράτου 210 6140819 pania@ad-systems.gr GR-GB

Katelena Out-Christodoulou 210 4119136 cat-out@freemail.gr GR-NL-GB

Gabi Kanellopoulou 210 8131033 gabi@welfareaction.org GR-DE-GB

Patty Dulligan-Varelas 210 2468797 pattyvarelas@yahoo.com GB-GR

Kathy Dounouli 22990 27378 kathy2@junior.gr GB-GR

Laura Foti-Liverakοs 210 6232527 laura@liverakos.info GB-GR

Θεσσαλονίκη / Thessaloniki

Νατάσσα Καψάλη 2310 850837 nkapsali@gmail.com GR-GB

Ελένη Μπακοπούλου 23920 62817 mouta-la@otenet.gr GR-DE

Μαρία Νικολαΐδου 2310 345378 mnikolaidou@gmail.com GR-GB

Νόπη Πετρίδου 6937 378262 GR

Άννα Beavan-Παπαδοπούλου dimpapab@otenet.gr GR-GB-DE

Βόλος / Volos

Σοφία Μαυροπούλου 24210 48192 smavrop@uth.gr GR-GB

Μυρτώ Χρονάκη 24210 30758 m.chronaki@yahoo.gr GR-GB

Λάρισα / Larissa

Πέγκυ Πηλίτση 2410 751323 peggy_pilitsi@yahoo.gr GR-GB

Μυτιλήνη / Mytilini

Μαργαρίτα Βουλγαροπούλου 22510 41812 margaritavlg@yahoo.com GR-GB

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το στηθος σου ειναι κοκκινο?Ποναει μονο το σημειο οπως πχ σε ενα πιασιμο?

Προσπαθησε να θηλασεις το μωρο σε καποια σταση ετσι ωστε το σαγονακι να ακουμπαει στο σημειο.Βαλτο να ξαπλωσει κ παρε θεση απο πανω του!

Μπορεις ακομα να δοκιμασεις να βαλεις ζεστη κομπρεσα(ειδικα στην πλευρα που πετρωνει) πριν το θηλασμο,να κανεις ελαφρυ μασαζακι κατα τη διαρκεια κ κρυα κομπρεσα μετα το θηλασμο!

Αν δεν ειναι κοκκινο το στηθος,αν δεν εχεις πυρετο,αν δεν ειναι οξυς ο πονος τοτε νομιζω πως δεν πρεπει να ανησυχεις!

Μου θυμισες εμενα πριν πολλους μηνες!Ειχε πετρωσει σε ενα σημειο(περιπου το 1/3 του στηθους) κ δεν ελεγε να χαλαρωσει!

Μην ανησυχεις κ καλυτερα μην χρησιμοποιεις το θηλαστρο!

Αυριο θα ειναι καλυτερα!!!

Να σου ζησει το μικρακι σου!!!!Καλη συνεχεια! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν χρειαζεται να σταματησεις το θηλασμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

συνεχισε το μασαζ και θα περασει!!!!!! ;) αν παλι ειναι μαστιτιδα τοτε θα σου δωσουν αντιβιωση συμβατη με το θηλασμο!!!!!!!αν σου πουν το αντιθετο μην τους ακουσεις!!!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οπως ειπε και η Αναστασια...αμα δεν εχεις καποιο απο τα συμπτοματα που ανεφερε δεν ειναιμαστιτιδα...ειχα παθει κατι παρομοιο σε καποια φαση και η Λαλα μου ειχ επει οτι ειναι ενας φραγμενος πορος..η κατι τετοιο..

ακολουθα οπως σου ειπε παλη η Αναστασια να ακουμπαει το σαγονακι του παιδιου στο σημειο εκειο...στιλ σταση Λυκαινα της Ρωμης....χαχαχα..εμενα του γιου μου του αρεσει πολυ να θηλαζει ετσι.

Και φυσικα ουτε να το συζητας να σταματησεις τον θηλασμο..ακομα και αμ - λεμε τωρα- κανεις μαστητιδα η αντιβιωσου που θα σου δοσουν ειναι σημβατη με τον θηλασμο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι σκληρό μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Το υπόλοιπο στήθος είναι μαλακό. Ο πόνος συνεχίζεται. Κοκκινίλα δεν έχω παρατηρήσει ούτε διαφορά στη θερμοκρασία. Τον μικρό τον έχω συνέχεια και θηλάζει. Μίλησα με κάποια μαία από το Έλενα που είχα γνωρίσει και μου είπε να μην το πειράζω με μασάζ προς το παρόν, να συνεχίσω το θηλασμό και αν συνεχιστεί να με δει γιατρός. Έχω αρχίσει αν ανησυχώ τώρα γιατί είναι και σαββατοκύριακο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχεις αφου δεν εχεις συμπτωματα!

Κ βεβαια θα το παρακολουθησεις κ αν θελεις θα πας σε γιατρο!Κ μονο για να ησυχασεις κ να διωξεις την αμφιβολια!

Αυριο θα ειναι καλυτερα,θα δεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτο που εκανα οταν ειχα ενα ηπιο πονο στο στηθος ηταν να κανω μπανιο και μαζαζ στην περιοχη και εβαζα την μικρη να θηλαζει περισοτερο απο το στυηθος που πονουσε

κρατησε 3-4 μερες και περασε

http://www.parents.gr/forum/showthread. ... 7%E8%EF%F2

http://www.parents.gr/forum/showthread. ... %F2&page=7

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα. Χτες προσπαθούσα όλη μέρα να μπω στο forum και δεν μου άνοιγε τις σελίδες.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά μετά από μαραθώνιο θηλασμού στο πονεμένο στήθος (στο άλλο στήθος το μωρό το έβαλα ελάχιστα και αναγκάστηκα να το αδειάσω με το θήλαστρο για να μην πάθω τα ίδια και σ'αυτό) το πρήξιμο από χτες το πρωί άρχισε να υποχωρεί και μέχρι το βράδυ είχε μαλακώσει σχεδόν εντελώς. Τώρα εξακολουθεί να είναι μαλακό και δεν με πονάει. Απ'ότι μου είπε και η μαία που μίλησα μάλλον ήταν κάποιος γαλακτοφόρος αδένας που για κάποιο λόγο δεν άδειασε καλά και πέτρωσε τοπικά. Ευτυχώς υποχώρησε μόνο του. Φοβήθηκα γιατί ήταν και σαββατοκύριακο και μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά με τον αποκλειστικό θηλασμό και δεν θέλω να γίνει καμιά στραβή και να χρειαστεί να σταματήσω.

Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις γιατί με καθησυχάσατε πολύ το βράδυ που με είχε πιάσει πανικός!!! :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να έχεις πάντα στο νου σου ότι οτιδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίσεις, δε θα συντρέχει ποτέ λόγος για να διακόψεις τον θηλασμό ή για να δώσεις συμπλήρωμα (εκτός αν είναι κάτι τραβηγμένο σε σπάνιες περιπτώσεις). Κράτα τα τηλέφωνα των συμβούλων για κάμια ώρα ανάγκης. Είναι αρχή ακόμα και σιγά σιγά θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΠΡΕΣΟΥΛΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ!! ΚΑΙ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΑΠΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΕΤΡΩΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 4 ΜΗΝΟ ΚΥΡΙΩΣ!! ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΘΗΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ !! ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!!!! ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 years later...

Καλησπέρα σας! Την Κυριακή αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και ευτυχώς που βρήκα αυτή σας τη συζήτηση και ησύχασα κάπως. Πήγα σε ιατρό μαστολόγο και εκτός από όλα αυτά που είπατε παραπάνω μου είπε να φοράω σουτιεν στον ύπνο και επίσης να παίρνω panadol στον πολύ πόνο. Εσείς τι κάνατε; Σήμερα είναι Τετάρτη αλλά δεν εχω δει και μεγάλη διαφορά. Και ο μικρός μου δεν κάθεται πολύ στο πονεμένο στήθος και αναγκάζομαι να βγάλω το γάλα που μένει με το χέρι. Α! ξέχασα να αναφέρω πως το μωράκι μου είναι 6 μηνών σχεδόν και πρώτη φορά μου συνέβη αυτό τώρα. Ευχαριστώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η Selene είπε:

Καλησπέρα σας! Την Κυριακή αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και ευτυχώς που βρήκα αυτή σας τη συζήτηση και ησύχασα κάπως. Πήγα σε ιατρό μαστολόγο και εκτός από όλα αυτά που είπατε παραπάνω μου είπε να φοράω σουτιεν στον ύπνο και επίσης να παίρνω panadol στον πολύ πόνο. Εσείς τι κάνατε; Σήμερα είναι Τετάρτη αλλά δεν εχω δει και μεγάλη διαφορά. Και ο μικρός μου δεν κάθεται πολύ στο πονεμένο στήθος και αναγκάζομαι να βγάλω το γάλα που μένει με το χέρι. Α! ξέχασα να αναφέρω πως το μωράκι μου είναι 6 μηνών σχεδόν και πρώτη φορά μου συνέβη αυτό τώρα. Ευχαριστώ.

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...