Μετάβαση σε περιεχόμενο

σιδηρος και ασβεστιο????


Recommended Posts

κοριτσια να θεσω ενα ερωτημα?μεχρι ποτε σας ειπε ο γιατρος να λαμβανετε συμπληρωματα σιδηρου και ασβεστιου?εγω ειμαι στη 32η εβδομαδα και ο γιατρος μου ειπε να παιρνω 3(!) χαπακια σιδηρου και 1 ασβεστιου την ημερα και μαλιστα οταν τον ρωτησα εως ποτε μου απαντησε και τις 40 εβδομαδες της εγκυμοσυνης καθως και κατα το θυλασμο!!το βρησκω λιγο υπερβολικο καθως ποτε δεν ειχα προβλημα με χαμηλο σιδηρο.το αντιθετο μαλιστα,εχω τελοιο αιματοκριτη.εσεις τι λετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλη σου μερα.εγω στην κορη μου α επερνα μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης μου κ τωρα πυ ειμαι ξανα εγκυος θα τα αρχισω αυτη τη βδομδα κ παλι θα τα περνω μεχρι το τελος....για καλο μας τα δινει,,δεν προκαλουν κατι κακο ουτε σε μας αλλα οτε στο μωρο μας..αντιθετα μας κανον εναν δυνατο οργανισμο,,,πριν γεννησω ειχα αιματοκριτη 41 να φανταστεις λλα στο τοκετο εχασα πολυ αιμα κ επεσε στο 37 οπου κ εχει παραμεινει...αρα καλο μου κανανε παρ ολο που ειχα υψηλο αιματοκριτη...καλη λευτερια σου ευχομαι κ να ακους τον γιατρο σου..κατι θα ξερει παραπανω!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σ ευχαριστω καλλι για την απαντηση!απλα μου φανηκαν πολλα τα συμπληρωματα.δεν θα το εκανα θεμα αν δεν μου δημιουργουσαν προβλημα στο στομαχι καθε φορα που τα παιρνω :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!!Κοίτα συνήθως τα συμπληρώματα αυτά χορηγούνται όταν η εγκυμονούσα κλείσει το πρώτο τρίμηνο.Εμένα πάντως τότε μου είπε ο γιατρός μου να τα παίρνω.Στο πρώτο τρίμηνο είναι άσκοπη η χρήση τους εκτός αν έχεις χαμηλό αιμοτοκρίτη ή έχεις αναιμία.Στην Ελλάδα σχεδόν όλοι οι γυναικολόγοι δίνουν συμπληρώματα στην εγκυμοσύνη ακόμη κι αν δεν τα χρειάζεται η έγκυος σε αντίθεση με το εξωτερικό που δίνονται μόνο αν η έγκυος εμφανίσει αναιμία η έχει έλλειψη ασβεστίου.Ας μην ξεχνάμε οτι τα συμπληρώματα ασβεστίου προκαλούν συσπάσεις.Τώρα όσον αφορά τον σίδηρο ο γιατρός στην αρχή έπρεπε να σου χορηγήσει ένα την ημερά και μόνο αν στις επόμενες εξετάσεις έπεφτε ο αιματοκρίτης σου να σου δώσει 2.Το θεωρώ υπερβολή να παίρνεις 3 σίδηρους τη μέρα ενώ έχεις φυσιολογικό αιματοκρίτη καθαρά για πρόληψη.Περρισότερο κακό θα σου κάνει παρά καλό.Ο σίδηρος προκαλεί δυσκοιλιότητα.Εγώ στην εγκυμοσύνη μου έπαιρνα ενα σίδηρο τη μέρα μαζί με χυμο πορτοκαλιού για να γίνει σωστή απορρόφηση και ασβέστιο δεν πήρα καθόλου παρ'όλο που ο γιατρός μου το χορήγησε.Έπινα όμως γάλα και έτρωγα κασέρι καθημερινά!Συζήτησε το με το γιατρό σου δεν χρειάζεται να τα παίρνεις εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την black rose.

Κι εμένα ο γιατρός μου έδωσε 1 χάπι σίδηρου μετά τον 6ο μήνα.

Ασβέστιο καθόλου κατά την εγκυμοσύνη αφού όλες οι εξετάσεις μου ήταν καλές!

ΜΟυ είπε να συνεχίσω να παίρνω σίδηρο όσο θηλάζω και παράλληλα μου ξεκίνησε και το ασβέστιο. Μου είπε όταν σταματήσω να θηλάζω τότε να τα σταματήσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω είναι αναλόγως το γιατρό τελικά...Εγώ άρχισα 1 χαπάκι σίδηρο από την 12η εβδομάδα και τώρα παίρνω 2 αλλά έχω πολύ χαμηλό αιματοκρίτη, έπεσε ακόμη και μετά το 1 χαπάκι. Ασβέστιο δεν παίρνω ακόμη πίνω γάλα και γενικά γαλακτοκομικά και ο γιατρός μου είπε ότι αν χρειαστεί θα πάρω αλλιώς μπορεί και καθόλου. Σε μια φίλη μου ο γιατρός της έδωσε σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο από την 6η εβδομάδα...δεν ξέρω καν αν τα είχε ανάγκη.Δυστυχώς όμως κάνουμε ότι μας λέει ο γιατρός μας...οπότε υπομονή κοριτσάκι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω επερνα μονο φιλικο οξυ μεχρι την 15η εβδομαδα...μετα αρχισαν οι κραμπες στην κοιλια χαμηλα κ αρχισαμε αλλη αγωγη.περνω 2 ασβεστια την ημερα για τις κραμπες κ απο οταν τα αρχισα μου σταματησαν.2 μαγννησια προληπτικα για συσπασεις. κ 2 σιδηρα...κ σιδηρα μην μου πεσει ο αιματοκριτης γιατι εχω πολυ.

παντως οταν πηγαινα απο γιατρο σε γιατρο στην αρχη μου εδωσε καποοιος γνωστος γιατρος για τις συσπασεις απο την 6η εβδομαδα...οταν το εψαξα βρηκα οτι το συνηθως αεβεστιο κ μαγνησιο ταα επρνουμε στο 2ο τριμηνο γιατι τοτε αρχιζει να μεγαλωνει η μητρα.

εγω απο την ημερα που αρχισα σιδερο πηγαινω ρολοι τουαλετα ουτε δυσκοιλιοτητα τιποτε.

κ εμενα στν γιο γιο μου ο ηλιθιος που με ειχε τοτε μου ειπε να τρωω γαλακτοκομικα ειχα ταραξει τα γαλατα κ τα τυρια κ σφαδαζα απο τις κραμπες...βλεπω τεραστια διαφορα...τοτε επερνα buscopan depon Μαζι κ 3 την ημερα απο 10 εβδομαδων σχεδον για να μην ποναω...κ τωρα εχω φτασει αισιως στην 21η πρωτη κ πονεσα 2-3 φορες πριν παρω το ασβεστιο..

υπαρχει εξεταση για ασβεστιο αλλα κανεις γιατρος δεν την προτεινει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ αυτα τα συμπληρωματα δεν τα μπορω καθολου .....εγω απο την πρωτη στιγμη παιρνω ασβεστιο, σιδηρο και φυλλικο επειδη απο την εγκυμοσυνη επεσε ο σιδηρος μου και ο αιματοκριτης μου και απο οσο καταλαβα θα τα παιρνω μεχρι τελους... :dry: παντως εαν καποιο σε φερνει αναγουλα αλλαξε το, εγω αλλαξα το ασβεστιο μου επαιρνα το calciform ( αναβραζον) και τωρα παιρνω calctrate (χαπι).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξεκινησαστην εγκυμοσυνη μετα τη 12 εβδομαδα να παιρν σιδηρο επειδη ειχα οριακα το σιδηρο εκαν λιγο ανιμια και φολικο οξυ λιγο αργοτερα μου εδωσε τοασβεστιο επειδη εχω κανει την επεμβαση του θηρωειδη και μου παειρνει το ασβεστιο αυτομε μια απλη εξεταση αιματος το βλεπεις πρπει να εχεις απο 8- 10 αν ειναι λιγοτερο αναλογα σου δινουν συμπληρωμα και επειδη παθαινα συνεχεια κραμμες μου εδωσε και εκανα εξετασεις ακι ειδαμε οτι ειχα ελλειψη μαγνησιου και μο εδωσε καιμαγνησιο μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης μαλιστα μετα που γεννησ αμε υποχρεωσε για αλλους 6 μηνες να παιρω το φολλικο οξυ και το μαγνησιο αλαλ δνε το εκανα και τωρα ειμαι αστα να πανε ολες οι τιμες κατω του φυσιολογικου γα αυτο ακουτε τους γιατρους σας καιμην κανετε πειραματα καθε πργανισμος ειναιδιαφορετικος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εμένα μου ξεκίνησε μετά τη 12η εβδομάδα σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το σίδηρο και το ασβέστιο τα συνεχίζω και τώρα που γέννησα λόγω θηλασμού, και μάλιστα η παιδίατρος μου είπε να τα συνεχίσω όχι μόνο για 40 μέρες αλλά για όσο διάστημα θα θηλάζω.

Δεν κάνουν κακό, ενισχύουν τον οργανισμό. Αν σε πειράζουν στο στομάχι αυτά που παίρνεις ζήτα από το γιατρό να σου γράψει άλλα. Υπάρχουν διάφορα είτε σε χάπια είτε σε αναβράζοντα. Κι εμένα αυτά που μου είχαν προτείνει στην αρχή μου ενίσχυαν τις αναγούλες και προτίμησα χάπια που τα κατάπινα μια και καλή χωρίς να καταλαβαίνω γεύση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα σου λεει

κι εγω τα ιδια επαιρνα

εξαρταται και τον σιδηρο που παιρνεις

και τα επαιρνα μεχρι και τις 40 μερες

οχι ομως το ασβεστιο γιατι ειχα τροερες στομαχικες διαταρραχες

ειχε αλλαξει 3 ασβεστια φαντασου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις!!τελικα φαινεται πως ειναι αναλογα το γιατρο..οπως και να εχει οτι καλυτερο για τα μπεμπακια μας! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να συμπληρώσω πως ο γιατρός μου είχε πει να τα παίρνω όσο θηλάζω. Κι αν σταματούσα τον θηλασμό πριν τις 40 ημέρες να μην τα έκοβα μέχρι να σαραντίσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημαρα και απο μενα.Τι να σας πω κοριτσια εγω γενικα και στις 2 εγκυμοσυνες ειχα πολυ καλες αιματολογικες εξετασεις τουλαχιστον δεν ειχα τιποτα πεσμενο απο οταν δεν ημουν εγκυος.Παρ ολα αυτα και οι 2 γυναικολογοι που ειχα προλιπτικα μου δινανε συμπληρωματα τα οποια ποτε δεν τα πηρα.Ειμαι λιγο κολλημενη στο θεμα των φαρμακων πηρα δεν πηρα στη ζωη μου 5 depon προσπαθω να τα αποφευγω και απο τη στιγμη που δεν ειχα καποιο προβλημα και τα κοριτσακια μου αναπτυσσονταν πολυ καλα θεωρουσα οτι δεν υπηρχε λογος να παιρνω συμπληρωματα.Προτειμωσα να πιω παραπανω γαλα να φαω παραπανω φετα κασαιρι να τρωω φρουτα απο το να παιρνω χαπια.Πιστευω οτι στις αρχες οταν πρωτοβγηκαν αυτα τα χαπια τα εδινα γι αυτο το λογο αν πχ μια εγκυμονουσα δεν μπορουσε να πινει γαλα η δεν ετρωγε φρουτα εδινε ο γιατρος τα συμπληρωματα και μετα απλα εγινε μοδα για να βγαζουν λεφτα τα φαρμακια.Οι μναδες μας που δεν παιρνανε επαθαν κατι?η εμεις τα παιδια τους?Αναφερομαι παντα σε γυναικες που εχουν καλες αιματολογικες εξετασεις και δεν τα εχδουν αμεση αναγκη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 7 years later...

Εγω κορίτσια παιρνω απο το πρωτο τρίμηνο  σιδηρο 2 φορες ασβεστιο μια κ μαγνησιο μια μονο στο μαγνησιο μου ειπε να απεχει 3 ωρες απο τα γαλακτοκομικα και επισης παιρνω φιλικο οξυ απο την αρχη της εγκυμοσυνης αυτο μαζι με το σιδηρο μου ειπε να ειμαι νηστικη οσο μπορω βεβαια.. Δεν ειμαι απο αυτές που λενε οσα λιγότερα παρω τοσο το καλυτερο Γιατί ειναι λογικο εφοσον το παιδι απορροφαει απο τον οργανισμο μου να χρειάζομαι περισσοτερη ποσοτητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ετσι ειναι!!! Κι αυτος ο ανθρωπος ησουν εσυ γ μενα!!❤️🫶 Μια κοπελα π δν ξερω καλα καλα κ π μου σταθηκε καλυτερα κ απο φιλη!! 😍 Δε λεω κ ο αντρας μου διπλα μου σε ολα! Βραχος... αλλα ειναι αλλιως οταν ο αλλος το εχει ζησει κ εχει τις ιδιες αγωνιες.. περναει τα ιδια σκαμπανεβασματα, εχει κ τις ορμονες να βαρανε κοκκινο, μπαινει στη θεση σου γτ το ξερει πως ειναι κ σε νιωθει με μια λεξη π θα πεις..  Σε ευχαριστω πααααααρα πολυ!!💞💞💞
    • Ευχαριστω Ραμ μου!!!! 🥰 με το καλο ολα!!! 🙏❤️ Καλη αρχη στη νεα προσπαθεια κ με το καλο να μεγαλωσετε την οικογενεια σας!!!💫
    • Γλυκο μου μισοφεγγαρο!!! 🫶❤️🫶 Σε ευχαριστω για ολες τις ευχες!!! 🥰 Μακαρι ο θεος ν μας αξιωσει να γινουμε γονεις!!! Ελπιζω να πανε ολα καλα σε αυτο το ταξιδι π μολις ξεκινησε μεχρι το τελος!!! 🥹
    • Η αλήθεια είναι ότι και εμένα μου φάνηκε κάπως όμως δεν μου έδωσε περιθώρια ο γιατρός να το επεξεργαστώ! Με κοίταξε μου λέει είναι όλα καθαρά ντύσουν και έλα να τα πούμε! Μας ξεκίνησε με τις έρευνες και μας διάβαζε διαφορα πράγματα που είχε μελετήσει και μας λέγε το θα κάνουμε και πως θα προχωρήσουμε όποτε δεν πρόλαβα να σκεφτώ την παλινδρομη! Ναι δεν υπάρχει λογος για εξωσωματικη για την ωρα! Θα δούμε και τις εξετάσεις και τι θα μου δώσει και μετά αν δεν είναι εδώ ο σύντροφος θα καταψηξουμε σπερμα και θα κάνω σπερματεγχυνση! Μου είπε ότι μπορεί να αργησει να έρθει η περίοδος λόγω ΣΠΩ όχι όμως ότι είναι απόλυτο! Απλά για να μην ανησυχήσω! Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου🙏
    • Τοκυο μου!!!! ❤️ Σε ευχαριστω κι εσενα για ολα!!! 🥰 Αληθεια αν δεν ησουν εσυ ν τα λεμε με dm κ να μου συστησεις αυτο τον τρομερο γιατρο (γενικα ειχα φτασει σ ενα σημειο π ειχα μπλοκαρει κ με ξεμπλοκαρες..), μπορει ακομα να εχανα χρονο κ να ημασταν στο μηδεν οπως τοσα χρονια π ψαχναμε ψαχναμε κ ακρη δε βγαζαμε!!!  Να εισαι καλα κ να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!!😊 Με το καλο ν ερθει κ το 2ο παιδακι σας γερο και καλοτυχο!!!🙏💫🎈 Μακαρι κι εμας τα εμβρυακια μας να ερθουν στην αγκαλια μας καποια μερα!🙏
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...