Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΥΡΟΕΙΔΗ (ANTI TG )


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ,

ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ,

ΕΝΩ ΤΑ Τ3 , Τ4 , ΤSH ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΟ ANTI TG ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΑΡΚΕΤΑ,ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 0 - 34 ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ 137 IU/ml.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ? ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΥΡΙΟ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΛΙΓΑΚΙ.. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lila79 καλησπέρα και μην ανησυχείς για τίποτα!Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι αυξημένα αντισώματα Tg σημαίνει Θυρεοειδίτιδα Hashimoto και μην τρομάζεις από αυτό το όνομα.χιχιχιχι

Είναι μια από τις πιο συχνές θυρεοειδοπάθειες και χαρακτηρίζεται σαν μια φλεγμονώδης αντίδραση του θυρεοειδούς, προς τη λαθεμένη επίθεση που δέχεται από το ίδιο το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Με ένα χαπάκι την ημέρα όλα θα πάνε καλά!Τώρα εαν αυτό προκαλεί υπογονιμότητα δεν είμαι 100% σίγουρη!Μια απλή βιολόγος είμαι!

Έχεις όμως αλλά πολλά συμπτώματα-σου μιλάω απο πείρα-όπως κόπωση,υπνηλία,ξηροδερμία και άλλα πολλά!

Πήγαινε στον γιατρό σου και θα δεις οτι δεν είναι τίποτα!Περιμένω νεότερα!Φιλάκια :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα,

αυτό που έχεις λέγεται θυρεοειδίτιδα hashimoto, το έω κι εγώ εδώ και 4 χρόνια περίπου... Δεν είναι τίποτα κακό, είναι πολύ συνηθισμένο και μάλιστα μπορεί να το έχουν πολλοί και να μην το ξέρουν καν... Αυτό μου έχει πει η ενδοκρινολόγος μου. Μπορείς να κάνεις παιδί κανονικότατα, εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Απλά κάποια στιγμή έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου ανέβει η tsh και να χρειαστεί να παίρνεις ένα χαπάκι δια βίου. Αυτό και τίποτε άλλο. Μην αγχώνεσαι λοιπόν. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν το διαπίστωσα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου διότι δεν ήξερα καν ότι υπήρχε και φανταζόμουν διάφορα πριν πάρω μία επιστημονική άποψη.

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

Anti-TG 185.4 IU/ml

Anti-TPO 1924.6 U/ml

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΠΡΙΝ 3ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤSH 124.5 ΠΟΥ ΤΟ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 5. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ'''ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΩΡΗΞΙΑ!!!!!'''' ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΑΝΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ... ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ...ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ....ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ 2!!!!ΠΑΝΤΩΣ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΟΡΗΞΙΑ? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ..!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΒΑΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ,ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΩΟΡΗΞΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΣΕ ΚΩΜΑ....ΜΩΛΙΣ ΜΕ ΕΙΔΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ'' ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕΡΝΕΣΕ!!!!!!'' ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟΣ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ,ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ,ΠΗΡΑ 15 ΚΙΛΑ,ΕΙΧΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ,ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΧΕ ΑΛΑΞΕΙ .ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΕΙΧΑ ΑΡΧΗΣΗ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ...Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΛΕΓΧΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο ΘΗΡΩΙΔΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ !

Στα 23 ν=μου ανακαλυψα οτι εχω προβλημα με τον θηρωιδη μου πηγα σε καποια ενδοκρινολογο η οποια μου εδωσε καποια χαπια α επαιρνα επι 2 χρονια ταυτοχρονα εκαν και εξετασεις και βεβαια και παρακεντηση γιατι οπως μου ειχε πει εκιενη η γιατρος οτι μπορει να ηταν και καρκινος τοτε ειχα νιωσει πολυ παραξενα δεν ξερω αν πρπεπει αν ω τι ηταν φοβος αλλα ηταν ενα συναισθημα παραξενο -ευτυχως ολα ηταν καλα τοτε....

επι 2 χρονια μου ειπε οτι τα αντισωατα μου το ελεγχαν και μου ειχ επει να μην παιρνω φαρμακα ετσι εμεινα χωρις φαρμακευτικη χορηγηση εκει αρχιζα να χανω κιλα να εχω αυρος κυκλους κατω απο τα ματια μου να τρεμουν τα χερια μου και τα ποδα μου να λιποθυμαω και μια μερα εφαγα στη πεθερα μου ψαρια καιμεσα σε 20 λεπτα βρισκομουν σε κομα με ειχε πειραξει το ιωδιο αυτο το μαθαμε μετα .

το 1999 το φεβρουαριο πηγα στο γυναικολογο της αδερφης μου αν μου δωσει κατι γιατι ναι θα πανευομουν αλλα δεν ηθελα να κανω αμεσως μωρο ηθελα να χαρουμε καποια πραγματα οι δυ μας αλλα πιο πολυ να δουμε λιγο το οικονομικο εκεινος ο ανθρωπος με εστειλε να κανω εξετασεις για το θηρωιδη και εκει εμαθα οτι επρεπε να κανω οσο μπορουσα πιο γρηγορα επεμβαση ειχα φτασει πλεον στα 42 κιλα , βρηα εαν καταπληκτικο ενδκρινολογο στο Μεταξα στο πειραια και εκει ενμαθα οτιηταν πολυ σοβαρα τα πραγματα εκανα την επεμβαση τον μαιο του 1999 τον ιουνιο του 99 εμαθα οτι ειχε γυισει σ εκακοηθεια και επρεπε περα απο την επεμβαση να παρω και ραδινεργο ιωδιο αυτο σημαινει απομωνωση και πολλα νευρα .Επισης δνε επρεπε να μεινω εγκυος για 3 χρονια ειρωνια ε; εγω ξεκινησα επιδη δεν ηθελα για κανενα χρονο και αυτο....Οταν ο γιατρος μου ανακοινωσε τα νεα δεν ηξερα τι ανκανωνομιζα οτι μου ελεγαν για καποιοαλλο ατομο οχι δνε εκλαψα απλα ειπα :ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Σε ολο αυτο ειχ κοντα μου τον αντρα μου να τρεχει μαζι μου ηταν ασχημα τη μια να ειμαικαλα και την αλλη να πεφτω να παθαινω κρισεις να εχουν πειραχτει τα νευρα μου τα κιλα μου ειχα φτασει στα 38 και πλεον μιλαγαμε για νευρικη ανορεξια .Παλεψα με ολες μου τις δυναμεις και τελικα ακταφερα το απιθαν το νικησα ναι το ατιμοκαι ναι εκανα καιτο παιδακι παρολο που εμενα εγκυος και δνε μπορουσε να κρατηθειεκανα βιοχημικες αποβολες οταν πηγα πλεον καλα στο υναικολογο μου μου ειπε οτι η περιπτωση μου ηταν μια στις 100 και ομως το νικησα .Βεβαια μου εκανε καικαποια κολπακια στη καρδια αλλα εγω δνε το φοβαμαι εχουμε γινει κολλητοι .Ο ΘΗΡΩΙΔΗς ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

23ΒΑΛΙΑ, έψαξα τις σημειώσεις του πανεπιστημίου και ορίστε:

Τι είναι η θρομβοφιλία;

Η θρομβοφιλία είναι μια σχετικά άγνωστη αλλά εξαιρετικά σημαντική κατάσταση που μας προδιαθέτει σε θρομβοεμβολισμό, στη δημιουργία δηλαδή θρόμβου και πιθανή απόφραξη κάποιου αιμοφόρου αγγείου. Ο θρομβοεμβολισμός αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες και σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στην κύηση, τον τοκετό και στους καρκινοπαθείς. Είναι μία πολυπαραγοντική νόσος που εμφανίζεται όταν ένα άτομο με υποκείμενη προδιάθεση (θρομβοφιλία) εκτίθεται σε επίκτητους παράγοντες κινδύνου.

Πού οφείλεται η θρομβοφιλία και πως εκδηλώνεται;

Η θρομβοφιλία μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες ή και σε επίκτητες καταστάσεις. Οι κύριες κλινικές εκδηλώσεις της θρομβοφιλίας είναι η φλεβική θρόμβωση (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και πνευμονική εμβολή), ενώ σχετίζεται και με καθ'έξιν αποβολές κύησης, λοιπές επιπλοκές της κύησης(αποκόλληση πλακούντα, ενδομήτριος θάνατος, πρωορότητα, ελλειποβαρή νεογνά), θρόμβωση σε 'ασυνήθεις φλεβικές εντοπίσεις, κεραυνοβόλος πορφύρα (νεογνά) και λιγότερο συχνά με αρτηριακή θρόμβωση.

Η θρομβοφιλία είναι κληρονομική;

Ο τύπος της θρομβοφιλίας που οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες είναι κληρονομικός. Χαρακτηριστικά της κληρονομικής θρομβοφιλίας είναι η εκδήλωση θρομβοεμβολικού επεισοδίου, απουσία επίκτητου επιβαρυντικού παράγοντα (ιδιοπαθής θρομβοεμβολική νόσος), σε ηλικία συνήθως μικρότερη των 45 χρόνων, με υποτροπιάζοντα χαρακτήρα και η εμφάνιση επεισοδίων σε περισσότερα από ένα άτομο της οικογενείας. Περίπου το 10% των Ελλήνων πάσχει από κληρονομική θρομβοφιλία, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα παρουσιάσουν θρομβοεμβολικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα άτομα αυτά όμως έχουν εφόρου ζωής αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης συμπτωμάτων όταν εκτεθούν σε επίκτητους παράγοντες κινδύνου.

Υπάρχουν γνωστές γενετικές μεταλλαγές που ευθύνονται για την κληρονομική θρομβοφιλία;

Η συνεχής έρευνα στο τομέα της θρομβοφιλίας σε συνδυασμό με την τεχνολογική επανάσταση στο τομέα της μοριακής βιολογίας έχουν οδηγήσει στην αποκάλυψη πλήθους γενετικών μεταλλαγών που εμπλέκονται στη κληρονομική θρομβοφιλία. Οι πιο σημαντικές κληρονομικές αιτίες είναι μετάλλαξη του γονιδίου του παράγοντα πήξης V, μετάλλαξη του γονιδίου της προθρομβίνης , έλλειψη της αντιθρομβίνης, έλλειψη της πρωτεΐνης C και έλλειψη της πρωτεΐνης S οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο κλινικής εκδήλωσης της θρομβοφιλίας 2-80 φορές. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η παρουσία πολλαπλών κληρονομικών μεταλλαγών πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο έως και 125 φορές.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ελέγχου θρομβοφιλίας;

Αν και ο έλεγχος θρομβοφιλίας στο γενικό πληθυσμού δεν ενδείκνυται, υπάρχουν πολλές σημαντικές ενδείξεις για λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο, όπως:

Ιδιοπαθές ή υποτροπιάζον θρομβωτικό επεισόδιο

Θρόμβωση σε ηλικία μικρότερη των 50 ετών

Θρόμβωση σε ασυνήθη εντόπιση (εγκεφαλικές, ηπατικές, κ.α.)

Ασυμπτωματικά άτομα με ισχυρό οικογενειακό ιστορικό ή με συγγενείς πρώτου βαθμού με επιβεβαιωμένη κληρονομική θρομβοφιλία

Γυναίκες πριν λάβουν αντισυλληπτικά ή ορμονικά σκευάσματα

Ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποβολών

Επιπλοκές κύησης (αποκόλληση πλακούντα, τοξιναιμία κύησης, ενδομήτριος θάνατος, πρόωρα νεογνά, ελλειποβαρή νεογνά)

Νεογνική κεραυνοβόλος πορφύρα

Νέκρωση δέρματος μετά λήψη κουμαρινικών φαρμάκων

Αξίζει να αναφερθεί ότι ασθενείς με ιδιοπαθές θρομβωτικό επεισόδιο μπορεί να φέρουν γονιδιακές μεταλλάξεις που να μην έχουν ανακαλυφθεί ακόμη. Επομένως ένας έλεγχος θρομβοφιλίας με φυσιολογικό αποτέλεσμα δεν συνεπάγεται απαραίτητα φυσιολογικό ή μη αυξημένο μελλοντικό κίνδυνο θρόμβωσης.

Ποια είναι τα οφέλη από έναν έλεγχο θρομβοφιλίας;

Ο έλεγχος θρομβοφιλίας δεν προσφέρει πολλά όσο αφορά την αντιμετώπιση ενός οξέος επεισοδίου, πλην σπανίων εξαιρέσεων. Προσφέρει όμως σημαντικές πληροφορίες για την εκτίμηση του κινδύνου υποτροπής και τη λήψη μέτρων προφύλαξης από επόμενο επεισόδιο. Ο έλεγχος ασυμπτωματικών ατόμων με οικογενειακό ιστορικό θρομβωτικού επεισοδίου ή επιβεβαιωμένης κληρονομικής θρομβοφιλικής ανωμαλίας θα εντοπίσει τα άτομα εκείνα που φέρουν αυξημένο κίνδυνο και θα επωφεληθούν από την αποφυγή επίκτητων παραγόντων κινδύνου όπως το κάπνισμα, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, ορμονοθεραπεία, καθώς και τα άτομα εκείνα που θα πρέπει να λάβουν προφυλακτικά μέτρα πριν ή μετά από έκθεση σε υψηλού κινδύνου καταστάσεις όπως μείζον χειρουργική επέμβαση, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και καρκίνος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για γυναίκες υψηλού κινδύνου που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε εγκυμοσύνη και στις οποίες θα πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής φλεβικών θρομβοεμβολικών επεισοδίων και λοιπών επιπλοκών της κύησης. Τέλος ο έλεγχος θρομβοφιλίας σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποβολές κύησης (καθ'έξιν αποβολές) μπορεί να αναδείξει την αιτιολογία της κατάστασης αυτής και να επιφέρει αιτιολογική θεραπεία.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε ανθρώπους με κληρονομική προδιάθεση μπορεί να αποτραπεί αν η θρομβοφιλία έχει εντοπισθεί έγκαιρα.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσι μου. Για αρχή καλώς ήρθες. 2ον επειδή είσαι δοκιμαστικό μέλος πρέπει να φτάσεις τα 20 μηνύματα για να φαίνονται αμέσως. Μέχρι τότε όποτε εμφανίζονται θα σου απαντάμε. Τώρα... στο θέμα σου. Έχουμε την ίδια ηλικία και περίπου τον ίδιο κύκλο. Προσπαθείς για παιδάκι; Καλό θα ήταν να κάνεις μια χοριακή... Αλλά εγώ είμαι γενικά κατά των τεστ. Εγώ στην 4η μέρα καθυστέρησης είχα χοριακή 188. Θα περιμένουμε τα νέα σου.
    • Καλημέρα κορίτσια! Τι κάνετε; έχω κι εγώ αρκετό καιρό να γράψω. είχα λίγο τα τρεχάματα μου με ενδοκρινολόγους και λοιπά αλλά προς το παρόν όλα καλά δόξα το θεό! Εμφάνισα και πάλι προδιάθεση για διαβήτη στην εγκυμοσύνη μου (όπως και στην πρώτη) αλλά αυτή τη φορά παρόλο που ακολουθώ δίαιτα για διαβήτη ήταν πιο δύσκολο να το ρυθμίσω (ειδικά το πρωινό της νηστείας). 'Ημουν ένα τσικ πριν μου ξεκινήσουν ινσουλίνη, γιατί το αμνιακό υγρό είναι στα ανώτατα φυσιολογικά και το μωρό έβγαινε μια εβδομάδα μεγαλύτερο! το παλέψαμε όμως λίγο με τη γυναικολόγο μου εφόσον δεν είχα ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια και καταφέραμε κάπως και το ισορροπήσαμε! έστρωσε το πρωινό ζάχαρο, το μωρό έχει πάει στις 2 μέρες μεγαλύτερο και το αμνιακό υγρό μένει σταθερό, δεν αυξάνεται. Επομένως τώρα το πάμε μέτρηση στη μέτρηση κι όσο παραμένω μέσα στα φυσιολογικά όρια με καλές τιμές ζαχάρου, γλιτώνω την ινσουλίνη! (καμπύλη εγώ δεν έκανα μιας και ήδη είχα θέμα και πρόσεχα) Ραντεβού με την γυναικολόγο μου έχω ξανά 30 του Απρίλη για να δούμε και πάλι πως πάμε και στις 20 ΜαΪου έχω το doppler. Τώρα έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι δεν έχω προετοιμάσει τίποτα από το άγχος μου. Ψώνια τίποτα, μόνο ό,τι μου έχουν φέρει ως δωράκι και λέω σιγά σιγά να ξεκινήσω να κάνω ψώνια! Ό,τι χρειάζομαι δηλαδή γιατί τα πολύ βασικά τα έχω από την πρώτη εγκυμοσύνη (κούνιες, καρότσια και λοιπά) να ξεκινήσω να παίρνω φορμάκια, σεντονάκια, πάνες, απορρυπαντικά, σαμπουάν κλπ για να κάνω ένα μίνι στοκ, επίσης νομίζω θα χρειαστώ φωλιά κι ένα καλό μάρσιπο (αν έχετε κάτι να προτείνετε) και τέλος νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω να φτιάχνω και τη βαλίτσα μου, μόνο που δεν θυμάμαι καθόλου τι είχα βάλει μέσα την πρώτη φορά  για πείτε ρε κορίτσια τι θα βάλετε εσείς να κάνουμε μια λίστα. Για το μωρό δεν θα χρειαστώ τίποτα μιας και μου τα παρέχει όλα το μαιευτήριο (μόνο το ρουχαλάκι που θα φύγουμε). Εσείς έχετε ξεκινήσει;
    • Καλησπέρα κορίτσια🫶🏻 Η εγκυμοσύνη μου πάει τελεια η μπεμπουλα μεγαλώνει πολυ γρήγορα όπως και η κοιλιτσα μου..έχω γίνει σαν ένα μικρό μπαλονάκι😂 Απο όταν μπήκα στον 5ο την ακούω πιο συχνά νιωθω οτι κινείται..καλά για τις κλοτσιές που μου ρίχνει δεν το συζητώ καν😂 Σήμερα είμαι 21+6 και Μ.Εβδομάδα θα πάω για την β’επιπέδου και έχω αγχωθεί λίγο😅Κοριτσιαα κάτι άσχετο μιας και λέμε διαφορα εδώ..Έχω ξεκινήσει δουλεια από τέλη Μαρτίου και θα μείνω έως και τον Ιούνιο (ολόκληρο)βάση νόμου..Έχω και παλιότερα ένσημα αλλα ήθελα την δουλεια και για να ξεφύγω λίγο εφόσον μπορω και ο γιατρός μου έδωσε το οκ αλλά και για το 9μηνο αργότερα..Τι επιδόματα ομως και τι δικαιούμαστε γενικα πριν και αφού γεννήσουμε;Έχω ακούσει διαφορα και έχω μπερδευτεί παρα πολυ και ενας λογιστής δεν έχει βρεθεί να με κατατοπίσει 😅  Ελπιζω να είστε όλες καλά περιμένω νέα και από εσάς🥹🥰
    • Καλημέρα κορίτσια..καλη επιτυχία σε ολες!! Ήρθα και εγω στο κλαμπ για άλλη μια φορά 
    • Είμαι σήμερα 30 εβδομάδων ακριβώς και το μωρό μ ζύγιζε την Παρασκευή 1.350 κανονικά μου είπε είναι σύμφωνα με την ηλικία της…
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...