Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πυρετός τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού!


    <p>Το παιδάκι μας μπορεί να ανεβάσει πυρετό τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.</p>

Είναι δύσκολο για εμάς τους γονείς να το βλέπουμε να βράζει μέσα στον καύσωνα αλλά με λίγη προσοχή μπορούμε να το βοηθήσουμε.

Μετρήστε την θερμοκρασία του σώματος του με ένα θερμόμετρο. Αν έχει πράγματι πυρετό (38°C και πάνω) το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία και στο περιβάλλον αλλά και στο σώμα του!

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία δωματίου! Η κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου για ένα παιδάκι που έχει πυρετό είναι γύρω στους 26-28°C. Χρησιμοποιήστε το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα προσέχοντας να μη πέφτει ο αέρας πάνω του!

Όχι στα πολλά ρούχα! Καλύτερα να μην αφαιρέσουμε λίγα ρούχα αλλά να το αφήσουμε εντελώς γυμνό. Αν είναι μωράκι αφήστε το με την πάνα για να μη λερώσει κι αν είναι παιδάκι με το βρακάκι του. Με αυτό τον τρόπο θα ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματος του. Σε περίπτωση που ο πυρετός ανεβαίνει υπερβολικά και το παιδί έχει ρίγος σκεπάστε το με ένα λεπτό σεντονάκι.

Χλιαρό μπάνιο! Ένα χλιαρό ντους μπορεί να βοηθήσει να πέσει η θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα! Βρέξτε το σώμα και το κεφαλάκι του με τρεχούμενο νερό από χλιαρό έως δροσερό μέχρι που να το αντέχει το παιδί. Στη συνέχεια σκουπίστε τα περισσότερα νερά με μια πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του.

Διατροφή! Να του δίνετε να πίνει άφθονα υγρά για να αναπληρώνει αυτά που χάνει (νερό, χυμούς, τσάι, γάλα) και να καταναλώνει ελαφριές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά.

Κομπρέσες! Βρέχουμε μερικές βαμβακερές πετσέτες με δροσερό νερό και τις τοποθετούμε στο μέτωπο, στο λαιμό στα χέρια και στα πόδια του για να το δροσίσουμε.

Δεν ξεχνάμε ποτέ να επικοινωνήσουμε με τον παιδίατρο πριν χορηγήσουμε κάποιο αντιπυρετικό. Ο πυρετός μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας γενικότερης ίωσης γι'αυτό η συμβουλή του είναι σημαντική.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...