Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η θερμοκοιτίδα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Εάν κατά τη γέννηση το μωρό έχει δυσκολίες να αναπτύξει τις ζωτικές του λειτουργίες , τοποθετείται για κάποια χρονικό διάστημα στην θερμοκοιτίδα.</span></span></p>

Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται στο νεογέννητο ένα ιδανικό περιβάλλον και μια σταθερή θερμοκρασία. Για όσο χρόνο παραμείνει στη θερμοκοιτίδα, φροντίζεται , τρέφεται και παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή.

Όλα τα νεογέννητα που έχουν βάρος μικρότερο από το φυσιολογικό συνήθως βρίσκονται κάτω από παρακολούθηση, ακόμη και αν είναι ζωηρά και υγιή. Πράγμαται, όταν είναι πολύ μικρά, μπορεί να συμβεί πιο εύκολα να έχουν δυσκολίες στο να διατηρήσουν τη σωστή θερμοκρασία του σώματος ή στο να αναπνεύσουν. Επομένως, για να μην υπάρξουν κίνδυνοι, οι γιατροί προτιμούν να τα κρατούν μακριά από τη μαμά και σε προστατευόμενη κατάσταση μέχρι να φτάσουν τα 2,5kg.

Εάν το μωρό είναι καλά, η περίοδος που θα μείνει στην θερμοκοιτίδα θα είναι ένα σύντομο διάστημα κατά το οποίο θα ζήσει μέσα σ΄ένα σίγουρο και προστατευόμενο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα υπάρχει ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, θα είναι μακριά από μικρόβια και με λίγο περισσότερο οξυγόνο για να μπορεί να αναπνέει.

Εάν , αντίθετα, το μωρό έχει κάποια σημαντικά προβλήματα, στη θερμοκοιτίδα μπορούν να συνδεθούν κάποιες σύνθετες συσκευές που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει όλες του τις ζωτικές λειτουργίες, και θα επιτρέψουν στο γιατρό να βοηθήσει όταν το μωρό έχει ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό, η μητέρα να είναι κοντά στο παιδί της τις πρώτες αυτές στιγμές που θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...