Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Μαστίτιδα: Οδηγός πρόληψης για τις νέες μαμάδες


    <p>Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα δώρο ζωής που προσφέρει η μαμά στο νεογέννητο μωρό της.</p>

Κάποιες φορές όμως μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές στο θηλασμό και η μαμά να αναγκαστεί να διακόψει τη γαλακτοφορία. Η πλέον συνήθη επιπλοκή του θηλασμού είναι η μαστίτιδα και η πιθανότητα εμφάνισής της ανησυχεί πολύ τις νέες μαμάδες. Εάν δείτε ότι οι μαστοί φράζουν και παρατηρείται έντονες κόκκινες κηλίδες πάνω στο μαστό σας, τότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια του γυναικολόγου σας.

Για να περιορίσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της μαστίτιδας τότε:

- Κρατήστε σε σωστή στάση το μωρό σας όσο θηλάζει. Εάν το μωρό σας θηλάζει προστατεύει και εσάς από τη μαστίτιδα.

-εάν θηλάζετε αποκλειστικά περιορίστε τη χρήση της πιπίλας, γιατί πολλές φορές καλύπτει την πείνα του μωρού και το γάλα παραμένει στο στήθος σας και φράζουν οι γαλακτοφόροι αδένες.

- Μετά από κάθε θηλασμό βγάλτε 1-2 σταγόνες από το γάλα σας και απλώστε το στη θηλή σας. Φροντίστε να ενυδατώνετε καλά τις θηλές σας με ειδικές κρέμες ενυδάτωσης και επούλωσης των πληγών

- Φοράτε άνετα ρούχα, αποφύγετε τη συνεχή χρήση επιθεμάτων. Φροντίστε τη σωστή υγιεινή των χεριών σας γιατί πολλές φορές η μαστίτιδα μπορεί να εμφανιστεί από μόλυνση των θηλών από διάφορα ανθεκτικά μικρόβια που υπάρχουν στο χώρο σας και στα αντικείμενα που πιάνετε. Πλένετε τα χέρια σας μετά την τουαλέτα και αφού γυρίσετε από δημόσιους χώρους.

- Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες, ενώ θηλάζετε. Χρειάζεστε τουλάχιστον 1500 θερμίδες την ημέρα και ισορροπημένη διατροφή

govastileto.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...