Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μπιμπερό του μωρού


    <p><span style="font-size:14px;">O μητρικός θηλασμός αποτελεί το φυσιολογικό τρόπο διατροφής των βρεφών. </span></p>

Πολλές φορές όμως, είτε γιατί παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες στη διαδικασία του θηλασμού είτε γιατί χρειάζεται συμπλήρωμα γάλακτος το μωράκι σας χρησιμοποιείτε για να δώσετε γάλα στο μωρό σας το μπιμπερό.

Το μπιμπερό περιλαμβάνει

- μία θηλή: πρόκειται για το τμήμα που εισέρχεται στο στόμα του μωρού σας.

- ένα βιδωτό δακτύλιο: συγκρατεί τη θηλή στο μπιμπερό.

- μία φιάλη: το δοχείο που δέχεται το υγρό. Τη φιάλη του μπιμπερό τη βρίσκουμε στην αγορά με φαρδύ ή κανονικό λαιμό, διαθέτει συνήθως κλίμακα δοσομέτρησης και είναι κατασκευασμένη από γυαλί, πλαστικό ή σιλικόνη.

- ένα προστατευτικό καπάκι: εφαρμόζει πάνω στο μπιμπερό για να προστατεύει τη θηλή, κυρίως κατά τη μεταφορά.

Στο εμπόριο θα βρείτε φιάλες μπιμπερό από γυαλί, πλαστικό και σιλικόνη.

Οι φιάλες από γυαλί βοηθούν το μπιμπερό να παραμένει διαυγές ακόμη και μετά από πολλές πλύσεις, ωστόσο το καθιστούν εύθραυστο και δεν πρέπει να το χρησιμοποιεί το μωρό σας, όταν θα γίνει πλέον αυτόνομο και θα θέλει να το κρατά μόνο του για να πίνει το γάλα του ή το νερό του.

Οι φιάλες από πλαστικό προσφέρουν ευκολία στο κράτημα και στη μεταφορά. Το μπιμπερό από πλαστικό είναι ελαφρύ και άθραυστο και ενδείκνυται για θερμή και ψυχρή αποστείρωση. Ωστόσο θαμπώνει και χαράσσεται εύκολα και καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε μέσα στο πλαστικό μπιμπερό γάλα σε υψηλή θερμοκρασία.

Οι φιάλες από σιλικόνη είναι περισσότερο ανθεκτικές και παραμένουν διαυγείς ακόμη και μετά από πολλές πλύσεις και αποστειρώσεις. Το μπιμπερό από σιλικόνη αναπαράγει την αίσθηση του μητρικού θηλασμού και ενδείκνυται για θερμή αποστείρωση.

Η θηλή που θα επιλέξετε να έχει το μπιμπερό του μωρού σας μπορεί να είναι από λάτεξ ή από σιλικόνη. Το λάτεξ είναι ένα υλικό φυσικής προέλευσης. Οι θηλές από λάτεξ είναι ανθεκτικές στο δάγκωμα και το μωρό κουράζεται λιγότερο κατά το πιπίλισμα. Εάν επιλέξετε θηλές από σιλικόνη δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά θα είναι περισσότερο διαυγείς και είναι πιο συμβατές στην αίσθηση του μωρού που έχει θηλάσει από το στήθος της μαμάς του γιατί προσομοιάζουν στη φυσιολογία του μητρικού στήθους.

Καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί κάποια μπιμπερό από πριν, ώστε να έχετε διαθέσιμα στο σπίτι σας μόλις επιστρέψετε από την κλινική:

-2 γυάλινα κατά προτίμηση μπιμπερό ελάχιστης χωρητικότητας 240 ml, με κλίμακα δοσομέτρησης για σωστή δοσολογία

-2 μικρά μπιμπερό

-4 θηλές για τα μπιμπερό σας

-1 μεγάλο βουρτσάκι για τον καθαρισμό των μπιμπερό

-1 μικρό βουρτσάκι για τον καθαρισμό των θηλών




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...