Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Το πρώτο κούρεμα του μωρού!

Σύμφωνα με την παράδοση τα μωράκια πρέπει να κουρεύονται μετά τη βάφτιση τους, αλλά αυτό είναι σχετικό ανάλογα με τις επιλογές της κάθε οικογένειας.

Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών τα μωρά καλό είναι να κουρεύονται όταν είναι σε θέση να μπορούν να στηρίζουν το κεφαλάκι τους χωρίς βοήθεια. Επομένως κατάλληλο χρονικό διάστημα για το πρώτο του κούρεμα είναι από τους 6 μήνες και μετά. 

Αν υπάρχουν κάποιες ενοχλητικές τουφίτσες που μπαίνουν μπροστά στα ματάκια του και το ενοχλούν μπορεί εύκολα η κάθε μανούλα να τις ψαλιδίσει μόνη της. Μη φοβηθείτε για το αποτέλεσμα! Προσέξτε μόνο το ψαλίδι που θα χρησιμοποιήσετε να είναι καθαρό και όχι πολύ αιχμηρό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ψαλίδια ειδικά για τα μαλλάκια των μωρών. Θα χρειαστείτε ακόμα ένα μπουκαλάκι-σπρέι για να βρέχετε τα μαλλάκια του, μια χτένα και μια πετσέτα. Φροντίστε να επιχειρήσετε το κούρεμα όταν πετύχετε το μωράκι σας ήρεμο και χαρούμενο. Μια καλή ώρα είναι όταν ξυπνήσει ή μόλις φάει. 

Αν θεωρείτε ότι δεν έχετε τη δεξιότητα να το επιχειρήσετε μόνες σας στο σπίτι υπάρχουν μερικά κομμωτήρια που είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να κάνουν το κούρεμα να μοιάζει με παιχνίδι. Αν το παιδάκι σας αρνείται να κουρευτεί, καλύτερα να μην το πιέσετε. Προσπαθήστε πάλι μετά από λίγο καιρό. Αρκετά παιδιά δύσκολα αποχωρίζονται τα πράγματα που έχουν συνηθίσει. 

Μετά την πρώτη φορά μπορείτε να το κουρεύετε κάθε δύο μήνες!

Καλό πρώτο κούρεμα και μην ξεχάσετε να αποθανατίσετε αυτή τη στιγμή με βίντεο και φωτογραφίες!

 

 

Επεξεργάστηκε από vicky86




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...