Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ποιές τροφές να αποφεύγετε


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Ώσπου το παιδί να γίνει 4 ετών , αποφεύγετε τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά, τα λιπαρά, τις κατεργασμένες τροφές, όπως το σαλάμι, το ζαμπόν.</span></span></p>

Ακατάλληλες είναι και οι σκληρές τροφές, όπως οι ξηροί καρποί, γιατί μπορεί να σταθούν στο λαιμό του μωρού και να το πνίξουν.

Αποφεύγετε το τσάι, την καφεΐνη τα ανθρακούχα ποτά, γιατί προκαλούν προβλήματα δυσπεψίας και επιπλέον εμποδίζουν το μωρό να κοιμηθεί.

Το αλάτι, δυσκολεύει την νεφρική λειτουργία του παιδιού και η υπερβολική του χρήση μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε υπέρταση. Ώσπου το μωρό να γίνει ενός έτους, τα νεφρά του δεν είναι ικανά να αποβάλουν κανονικά το αλάτι. Εξάλλου, όταν το μωρό δεν έχει γνωρίσει το αλάτι, όταν του προσφέρετε ανάλατο φαγητό, δεν το ενοχλεί και όλα τα μεταλλικά άλατα τα παίρνει από τα λαχανικά.

Προσέξτε και τη ζάχαρη.Η πρόωρη χορήγησή της, θα οδηγήσει σε παχυσαρκία, τερηδόνα ακόμη και διαβήτη. Τα ώριμα φρούτα είναι πλούσια σε φρουκτόζη που τα κάνει αρκετά γλυκά. Έτσι άν θέλετε να δώσετε μια γλυκιά γεύση, χρησιμοποιήστε πολτοποιημένα φρούτα (στο γιαούρτι για παράδειγμα), και ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ, μπορείτε να του δώσετε μέλι.

(Το μέλι, στα μωράκια κάτω του ενός έτους, μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, γνωστή ώς βρεφική αλλαντίαση.Οφείλεται σε ένα βακτήριο που περιέχει το μέλι, και μπορεί να αναπτυχθεί στο γαστρεντερικό σύστημα του μωρού).

Μια κουταλιά ελαιόλαδο, δεν πρέπει να την παραλείπετε από τις σουπίτσες του. Διαλέγετε πάντα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...