Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Η διατροφή του μωρού


    <p>Η διατροφή είναι φυσικά ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ανατροφής του παιδιού σας.</p>

Πέρα από τα γεμάτα μπιμπερό ή τα ρολόγια που χρονομετρούν το θηλασμό και τα γραμμάρια που καθημερινά κερδίζει το μωράκι σας, τα πρώτα γεύματα είναι μια πηγή πρωτόγνωρης τρυφερότητας, αγάπης, φροντίδας και χαράς, τόσο για εσάς όσο και για το καμάρι σας.

Απολαύστε λοιπόν αυτό το μοναδικό και πανέμορφο θέαμα που σας προσφέρει ο μικρός πρωταγωνιστής της ζωής σας: Από τις πρώτες λαίμαργες γουλιές που κατεβάζει βιαστικά μέχρι τις τελευταίες σταγόνες που απολαμβάνει αργά και ρυθμικά.

Φυσικά πάντα με το αίσθημα της ασφάλειας και της απόλυτης ευτυχίας στην αγκαλιά της μανούλας.

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι της διατροφής και της ανάπτυξης το μωράκι σας και εσείς είστε σύμμαχοι. Εκείνο πεινάει και έχει ανάγκη τη βοήθεια σας. Εσείς θέλετε να το ταΐσετε για να μεγαλώσει. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφεύγετε τις δικαολογημένες εν μέρη αγωνίες και τις αναπόφευκτες ανησυχίες όπως: Κάθε πόσες ώρες πρέπει να τρώει το μωράκι μου; Πόσο πρέπει να τρώει; Πώς θα ξέρω ότι έφαγε καλά; Μην ανησυχείτε για όλα αυτά. Ξέρει εκείνο και να είστε σίγουρες που θα σας το δείξει. Έχει τον δικό του αδιάψευστο τρόπο για να σας το δείξει.

Τους πρώτους 4-5 μήνες το μενού του μωρού θα περιορίζετε μόνο και αποκλειστικά στο γάλα. Παιδίατροι, ερευνητές, ακόμη και οι παρασκευαστές του έτοιμου γάλακτος συμφωνούν πως το γάλα της μανούλας είναι το καλύτερο και αναντικατάστατο. Όσο κι αν προοδεύσει η επιστήμη, το μητρικό γάλα θα είναι πάντα καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο γάλα που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ευαίσθητου οργανισμού του μωρού, περιέχει ακριβώς όλες τις ουσίες που χρειάζεται και μάλιστα στη σωστή αναλογία. Έχετε λοιπόν μερικούς πολύ σοβαρούς λόγους για να θηλάσετε το μωράκι σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...