Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρίας για την διατροφή στην πρώτη παιδική ηλικία


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Η </span></span><strong>Ευρωπαϊκή Παιδιατρική Εταιρεία (EPA/UNEPSA)</strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);"> εξέδωσε ανακοίνωση θέσεων για το ποια πρέπει να είναι η σίτιση των βρεφών κατά την πρώτη παιδική ηλικία. </span></span></p>

Και αυτός ο φορέας - όπως και η UNESCO - υποστηρίζει ότι ο αποκλειστικός θηλασμός μέχρι την ηλικία των 6 μηνών αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο σίτισης του βρέφους.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, «Η ανακοίνωση θέσεων σχετικά με τη σίτιση κατά την πρώτη παιδική ηλικία παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις προς τους γενικούς παιδίατρους, οι οποίες προέρχονται από την ανάλυση περίπλοκων ιατρικών μελετών».

Το iatronet δημοσίευσε ολόκληρη την δήλωση θέσης της Ε.Π.Ε, η οποία συνοψίζεται ως εξής:

Η Ε.Π.Ε αναγνωρίζει ότι ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής ενός παιδιού, ακολουθούμενος από μερικό θηλασμό για έως και 12 μήνες ή περισσότερο, παρέχει στα βρέφη την καλύτερη διατροφή για σωστή ανάπτυξη. Οι ιδανικοί ρυθμοί ανάπτυξης για τα βρέφη βασίζονται σε παιδιά που έχουν τραφεί αποκλειστικά με θηλασμό, από τη γέννηση έως και τον έκτο μήνα ζωής τους, από υγιή μητέρα η οποία ακολουθεί δίαιτα χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο, όταν ο αποκλειστικός θηλασμός δεν είναι δυνατός, για ιατρικούς, πρακτικούς ή προσωπικούς λόγους, η Ε.Π.Ε αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να διατίθενται καλές εναλλακτικές επιλογές αντί του μητρικού γάλακτος. Συγκεκριμένα, η σύνθεση των βρεφικών γαλάτων θα πρέπει να μιμείται αυτή του μητρικού γάλακτος όσο το δυνατόν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων ενέργειας και πρωτεϊνών.

Το μητρικό γάλα λοιπόν για μία ακόμη φορά αναγνωρίζεται ως ότι καλύτερο για την διατροφή του βρέφους και ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους 6 μήνες, ως η καλύτερη δυνατή σίτιση του μωρού.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...