Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι βλέπουν τα μωρά;

    Όταν το μωράκι βγει από την κοιλίτσα της μαμάς το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι τα πρόσωπα των γονιών του.

Η όραση του είναι θολή πέρα των 30-50 εκ. και δεν μπορεί να δει τα χρώματα. Οι αποχρώσεις που βλέπει είναι κατά κύριο λόγο γκρι. Μπορεί να κρατήσει σταθερό το βλέμμα του και επομένως να σας αναγνωρίσει. Για αυτό να το κρατάτε στην αγκαλίτσα σας και να φέρνετε κοντά το πρόσωπο σας! Οι πρώτες του ματιές είναι αξέχαστες, γεμάτες συναισθήματα και εσείς είστε το σημαντικότερο πράγμα για το μωράκι σας!

Τον πρώτο μήνα η όραση του μωρού αρχίζει να γίνεται πιο συγκεκριμένη. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται την αλλαγή της κίνησης και τον όγκο. Μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση ενός παιχνιδιού που αργά μετακινείτε μπροστά του και λατρεύει να επεξεργάζεται το πρόσωπο σας. 

Στην έκτη βδομάδα αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα χρώματα. Αρχικά διακρίνει το κόκκινο και έπειτα το πράσινο.

Στους 4 μήνες μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται την απόσταση καθώς η όραση του έχει αναπτυχθεί και στα δυο του μάτια. Μπορεί επομένως να πιάνει και να επεξεργάζεται τα αντικείμενα που βλέπει μπροστά του.  

Όσο περνάνε οι μήνες το μωράκι έχει ολοένα και μεγαλύτερη αντίληψη των χρωμάτων. Μπορεί να ξεχωρίζει τα χρώματα και δείχνει την προτίμηση του στα πιο έντονα και φωτεινά. 

Όταν το μικρούλι σας χρονίσει θα μπορεί πλέον να συντονίζει τις κινήσεις των ματιών και του σώματός του. Απαραίτητη ικανότητα για να ξεκινήσει την εξερεύνηση του κόσμου μπουσουλώντας και αργότερα περπατώντας.

Από τον 18ο μήνα το πεδίο της όρασης του έχει αναπτυχθεί πλήρως. Αναγνωρίζει ανθρώπους και αντικείμενα, αντιλαμβάνεται πλήρως τις λεπτομέρειες,εντοπίζει αντικείμενα από απόσταση, μπορεί να ανέβει σκαλιά εκτιμώντας το ύψος τους, αναγνωρίζει μέρη που του αρέσουν.

Σύντομα θα σας εκπλήξει και με τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες. Θα μπορεί να ζωγραφίζει και να σχεδιάσει κάτι που βλέπει.

 

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...