Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Παιχνίδια με τα χεράκια και τα ποδαράκια


    <p>Στην αρχή, τα χέρια του μωρού είναι σφιγμένα σε γροθιά και λειτουργώντας αντανακλαστικά σφίγγουν δυνατά οποιοδήποτε αντικείμενο πιέσει την παλάμη τους.</p>

Στους 2 μήνες, τα χεράκια ανοίγουν και το μωρό ανοιγοκλείνει τα δάχτυλά του και χρησιμοποιεί το ένα χέρι να παίξει με το άλλο. Αυτό αποτελεί και το πρώτο του παιχνίδι, που απολαμβάνει ιδιαίτερα όπως και το να πιάνει τα ποδαράκια του. Περίπου στον 4ο μήνα, το παιδί θα αρχίσει να αρπάζει όποιο αντικείμενο του κεντρίσει το ενδιαφέρον, και η πρώτη κίνησή του θα είναι απευθείας να το βάλει στο στόμα. Αυτό, το κάνει γιατί με τον τρόπο αυτό, γνωρίζει το μέγεθος, το σχήμα και το υλικό των πραγμάτων.

Από την μεριά σας, βοηθήστε το να γνωρίσει τον κόσμο, δίνοντάς του διάφορα ερεθίσματα, όπως για παράδειγμα δώστε του την ευκαιρία να γνωρίσει διάφορα αντικείμενα σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, αποφεύγοντας τον πειρασμό να το βοηθάτε σε κάθε του προσπάθεια να πιάσει κάτι.

Από την στιγμή που το παιδί, θα αρχίσει να βάζει διάφορα πράγματα στο στόμα του, είναι ανώφελο να συνεχίζετε την αποστείρωση των μπουκαλιών.Φροντίστε μόνο, ότι πιάνει να είναι καθαρό και όχι επικίνδυνο και μικρό.

Η ικανότητα του παιδιού, να μάθει να πιάνει τα αντικείμενα με όλα του τα δάχτυλα, να κουνά τα δάχτυλά του ανεξάρτητα, και να πιάνει τα πράγματα με το ένα χέρι, είναι ραγδαία.Και, γύρω στον 6ο μήνα, το μωρό σας θα είναι σε θέση να μεταφέρει το αντικείμενο από το ένα χέρι στο άλλο...




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...