Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Προετοιμάστε το σκύλο σας για το μωρό που περιμένετε (B Mέρος)


    <p>[<em>Συνέχεια από το </em><iframe src="<___base_url___>/articles.html/_/spiti/spiti-pets/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC-r655?do=embed" frameborder="0" data-embedcontent=""></iframe>] Αν υιοθετήσατε το σκύλο σας από καταφύγιο, ή ήταν ένα αδέσποτο που βρήκατε, το πιθανότερο είναι να έχει ήπιες αντιδράσεις στην αλλαγή, καθώς τα ζωάκια αυτά είναι συνηθισμένα στις αλλαγές.</p>

Τα μωρά φέρνουν μαζί τους πολλά νέα πράγματα με τα οποία ο σκύλος σας πρέπει να συνηθίσει να ζει και να τα συναντά μέσα στο σπίτι. Το μωρό έρχεται και φέρνει μαζί του νέες μυρωδιές (οι πάνες του είναι ένα παράδειγμα), νέους ήχους (από ήπιες, σχεδόν αθόρυβες κραυγούλες, έως πολύ, δυνατά κλάματα), νέα έπιπλα, νέο εξοπλισμό και αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικότερα:

Νέες μυρωδιές

Όσο αυτό είναι εφικτό, προσπαθήστε να βοηθήσετε το σκύλο σας να μάθει τις νέες μυρωδιές του μωρού πριν ακόμα αυτό έρθει. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις λοσιόν και τις κρέμες του μωρού ή ό,τι άλλο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Δώστε τις μυρωδιές αυτές στο σκύλο σας με μιά κουβέρτα ή ένα κομμάτι ύφασμα και δείτε τις αντιδράσεις του.

Ο σκοπός είναι να δείξει ενδιαφέρον για αυτό που του δίνετε, αλλά όχι υπερβολικό, για παράδειγμα, αν αρχίσει να το μασάει, με την εντολή “άσ’το” μαθετέ του πώς να το μεταχειρίζεται. Όταν έχει τις επιθυμητές αντιδράσεις μην ξεχνάτε να του δίνετε λιχουδιές, διαφορετικές κατά προτίμηση από αυτές που συνηθίζετε να του δίνετε.

Νέοι ήχοι

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν CD με ήχους μωρών. Οι ήχοι που περιλαμβάνονται στα CD αυτά, είναι “ομιλίες” μωρού, κλάμα, γέλιο και όχι μόνο. Για να συνηθίσει ο σκύλος σας τους ήχους αυτούς, αρχικά αφήστε τους να ακούγονται χαμηλόφωνα, στο παρασκήνιο, ενώ κάνετε κανονικά τις υπόλοιπες ασχολίες σας. Στη συνέχεια και όσο περνάει ο καιρός, ανεβάστε την ένταση του ήχου όλο και πιο δυνατά, μέχρι να φτάσει στο επίπεδο ενός πραγματικού μωρού. Όταν αρχίσει να συνηθίζει τον ήχο ο σκύλος σας, αρχίστε να αλλάζετε θέση στα ηχεία και να τα μεταφέρετε από δωμάτιο σε δωμάτιο. Μην ξεχνάτε να επαινείτε το τετράποδό σας και σε αυτή τη διαδικασία, όταν έχει τις επιθυμητές αντιδράσεις.

Νέα έπιπλα και εξοπλισμός

Βάλτε το σκύλο σας να καθίσει δίπλα στην κούνια του μωρού, δίπλα στο ρηλάξ του, στο αμάξι δίπλα στο καρεκλάκι του μωρού, πριν ακόμα μπει το μωρό μέσα σε αυτά. Δοκιμάστε ακόμα και να περπατήσετε μαζί του και με το άδειο καρότσι. Αυτό πιθανόν να μην μπορείτε να το κάνετε στη γειτονιά, θα τρέχουν όλοι να δουν το καρότσι νομίζοντας πως είναι το μωρό μέσα. Μπορείτε όμως να το δοκιμάσετε σε άλλη περιοχή.

Νέα ρουτίνα

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να αλλάζετε τις συνήθειές σας πριν έρθει το μωρό, έτσι ώστε να μη θεωρήσει σκύλος σας πως το μωρό ευθύνεται για όλα τα διαφορετικά που συμβαίνουν. Αλλάξτε τις ώρες που πηγαίνατε βόλτα με το σκύλο σας κα την ώρα φαγητού του. Προσπαθήστε να δίνετε σιγά-σιγά λιγότερη σημασία στο σκύλο σας, για να αρχίσει να συνηθίζει πως πλέον δεν θα είναι το επίκεντρο της προσοχής σας.

Μόλις ο σκύλος σας αρχίζει και συνηθίζει τις αλλαγές που αναφέραμε πιο πάνω, και εφόσον ανταποκρίθηκε όπως επιθυμούμε, είναι σχεδόν έτοιμος να συναντηθεί με το μωρό!

[http://mammyland.com/articles.html/_/spiti/spiti-pets/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD-r694]

Πηγή: petfriends.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...