Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Προετοιμάστε το σκύλο σας για το μωρό που περιμένετε (Γ Mέρος)


    <p>[<a href="<___base_url___>/articles.html/_/spiti/spiti-pets/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD-r664%5D">http://mammyland.com/articles.html/_/spiti/spiti-pets/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD-r664]</a> Και ναι! Έφτασε η ώρα να γνωρίσει ο σκύλος σας το μωρό σας!</p>

Στα προηγούμενα άρθρα αναπτύξαμε θέματα πάνω στη συμπεριφορά του σκύλου και πώς να τον προετοιμάσετε για τις αλλαγές που έρχονται. Σειρά έχει το τρίτο βήμα και είναι η γνωριμία μεταξύ τους.

Παρουσιάστε το μωρό στο σκυλί σας σε ήρεμο περιβάλλον.

Ήρθε η στιγμή που ο σκύλος σας και το μωρό σας συναντιούνται για πρώτη φορά! Η αλήθεια είναι πως και εσείς ακόμα, πρόσφατα το “γνωρίσατε” και σίγουρα θα έχετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας. Όμως η γνωριμία του κατοικίδιου μας και του μωρού μας πρέπει να γίνει σωστά, μιας και θα είναι μια φιλία ζωής η μεταξύ τους σχέση.

Πριν τη συνάντηση με το μωρό

Πριν χαιρετήσετε το σκύλο σας, βεβαιωθείτε ότι έχει ήδη περπατήσει ή ασκηθεί. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα αντιδράσει υπερβολικά ή με πολλή ενέργεια όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν οι συστάσεις.

Χαιρετήστε το σκύλο σας χωρίς να κρατάτε το μωρό στην αρχή. Καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα τρίτο άτομο που θα κρατάει το μωρό, όσο εσείς και ο σύντροφός σας μπαίνετε στο σπίτι και χαιρετάτε το σκύλο σας για πρώτη φορά μετά τον ερχομό του μωρού. Αφήστε τον να σας υποδεχτεί με χαρά και ενθουσιασμό.

Στη συνέχεια, και πριν του συστήσετε το μωρό, “ρυθμίστε” την ενέργειά του με κάποια κόλπα που πιθανώς ξέρει να κάνει, ή δώστε του εντολές για να τις εκτελέσει, π.χ. πείτε του να κάτσει, να αφήσει το παιχνίδι του, ανταμείβοντάς τον. Έτσι θα είναι υπάκουος και θα εστιάσει σε εσάς και στο τι θα του ζητήσετε.

Η μεγάλη στιγμή!

Κρατήστε το μωρό στο κατάλληλο ύψος, ώστε ο σκύλος να μπορεί να μυρίσει και να γλύψει τα ποδαράκια του μωρού, αλλά να μην έχει πρόσβαση στο προσωπό του. Αποφύγετε την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή έως ότου το σκυλί συνηθίσει την παρουσία του μωρού.

Χρόνος με το μωρό = Χρόνος για διασκέδαση! Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα πολλά και νέα συναρπαστικά παιχνίδια ή λιχουδιές στο χέρι σας κάθε φορά που βρίσκετε ο σκύλος σε αλληλεπίδραση με το μωρό. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια θετική σχέση μεταξύ τους, από την πρώτη κιόλας μέρα.

Θυμηθείτε, ότι ο σκύλος σας θα πρέπει πάντα να αισθάνεται ότι συμμετέχει στο χρόνο που αφιερώνετε στο μωρό σας. Αν τον κλειδώνετε έξω κάθε φορά που θέλετε να ασχοληθείτε με το μωρό σας, τότε ο σκύλος θα αρχίσει να νιώθει δυσαρέσκεια και θα θεωρήσει ότι για τη δυσαρέσκειά του αυτή ευθύνεται το μωρό.

Αν έχετε ανησυχίες σχετικά με το πώς θα αντιδράσει ο σκύλος σας με το μωρό σας, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσετε να ασχολείστε με το σκύλο και την προσαρμογή του στις νέες συνθήκες, τόσο το καλύτερο.

Πώς έγινε η γνωριμία μεταξύ των δικών σας παιδιών και των κατοικίδιων σας; Πείτε μας την εμπειρία σας στο φόρουμ του petfriends.gr, θα βοηθήσετε τους μελλοντικούς γονείς λέγοντας τους τι “δούλεψε” με το δικό σας σκύλο και τι όχι.

Πηγή: petfriends.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...