Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Νοιάζεστε πραγματικά για το σκύλο σας; Παίξτε μαζί του!


    <p>Η ώρα του παιχνιδιού είναι η διασκεδαστικότερη ώρα που μπορεί να περάσει ένα κατοικίδιο με τον ιδιοκτήτη του. Μπορούν να απολαύσουν ο ένας τον άλλο και να σχηματίσουν ισχυρούς δεσμούς συντροφικότητας.</p>

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι καλοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι το σκυλί σας έχει παίξει και διασκεδάσει όσο περισσότερο γίνεται. Ένα σκυλί που δεν έχει την ευκαιρία να παίξει και να διασκεδάσει, είναι πιθανό να αναπτύξει προβλήματα στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υποφέρει από κατάθλιψη ή από άλλα προβλήματα υγείας.

Το παιχνίδι και η ώρα που θα αφιερώσετε μόνο για να παίξετε μαζί του είναι απαραίτητο κομμάτι στην αναπτυσσόμενη ζωή του κουταβιού σας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και κατά την ενηλικίωσή του. Δεν αρκεί βέβαια να αφιερώνετε χρόνο για αυτά, θα πρέπει να έχετε και τα κατάλληλα παιχνίδια που θα κάνουν πιο διασκεδαστικές αυτές τις στιγμές, αλλά θα το κρατούν απασχολημένο όταν είναι μόνο του.

Ακριβώς όπως τα μικρά παιδιά, έτσι και τα κουτάβια, με το παιχνίδι απασχολούνται για αρκετή ώρα, ενώ συγχρόνως βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες και όλα αυτά με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Τα κουτάβια δεν έχουν τόσο συντονισμένες κινήσεις όσο τα ενήλικα σκυλιά και απασχόληση σαν αυτή τα βοηθάει να βελτιωθούν.

Όταν ο σκύλος παίζει συνεχώς από μικρή ηλικία μέχρι και μεγαλύτερη αυξάνονται οι πιθανότητες να λειτουργούν σωστά οι αρθρώσεις, οι μύες, η κυκλοφορία του αίματος, καθώς και άλλα μέρη του σώματός του. Όταν ο σκύλος σας θα είναι μεγάλος αρκετά για να τρέξει και να αθληθεί, τότε και πάλι μπορείτε να του έχετε παιχνίδια ανάλογα των δυνατοτήτων του. Βοηθάνε ακόμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου του.

Η εποχή που αλλάζει τα δόντια του μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος για το κουτάβι σας και εσάς, αν δεν του δώσετε τα κατάλληλα παιχνίδια για να ροκανίζει και να μασάει. Το συνεχές μάσημα κάνει τα δόντια του κουταβιού σας να μεγαλώνουν πιο ισχυρά.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες φυλές των σκύλων είναι γνωστές για τη δύναμη που έχουν στα σαγόνια τους και υπάρχουν ειδικά παιχνίδια και για αυτές. Οι κατασκευαστές των παιχνιδιών είναι εξοικειωμένοι με τις ανάγκες αυτών των ζώων και χρησιμοποιούν ανθεκτικά υλικά για την κατασκευή τους.

Όταν ελέγχετε τη λίστα με τα ψώνια που έχετε να κάνετε για το αγαπημένο σας τετράποδο, μην ξεχάσετε τα παιχνίδια! Η διαδικασία του παιχνιδιού είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να παραβλέπεται. Μην αγοράσετε στο σκύλο σας ένα μόνο παιχνίδι και απλώς του το δώσετε να παίξει μόνο του!

http://petfriends.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...