Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πως να περιορίσετε τον κίνδυνο από τις ηλεκτρικές συσκευές;


    <p>Ένας μεγάλος κίνδυνος για το παιδάκι σας είναι οι ηλεκτρικές συσκευές.</p>

Η ηλεκτροπληξία και τα σοβαρά εγκαύματα παραμονεύουν σε πολλούς χώρους του σπιτιού όταν δεν έχουμε πάρει τα σωστά μέτρα και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα με τις ηλεκτρικές συσκευές και τις πρίζες. Κάθε φορά που το παιδάκι σας προσπαθεί να τις πλησιάσει και να τις ακουμπήσει, θα το αποτρέπεται αυστηρά και έντονα. Εξηγήστε του πόσο επικίνδυνο είναι και στη συνέχεια πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσετε τον κίνδυνο:

- Απομακρύνετε χαλασμένες πρίζες, παραφορτωμένες ηλεκτρικές υποδοχές και φθαρμένα καλώδια που κινδυνεύουν να βραχυκυκλώσουν ή να υπερθερμανθούν.

- Αποφύγετε να τοποθετείτε τηλεοράσεις, βίντεο και στερεοφωνικά σε ασταθής βάσεις και κυρίως σε σημεία όπου το παιδί έχει άμεση πρόσβαση και δυνατότητα να βάλει μέσα το χεράκι του ή να τα ρίξει κάτω.

- Καλύψετε τις πρίζες που δεν χρησιμοποιείτε ή που βρίσκονται χαμηλά. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ειδικά καλύμματα ασφαλείας και προστασίας για πρίζες.

- Μην αφήνετε τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών να κρέμονται γιατί το παιδάκι μπορεί να τα τραβήξει και να τις ρίξει κάτω.

- Να φροντίσετε να φωνάζετε μια φορά το χρόνο έναν ηλεκτρολόγο για να ελέγχει τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού.

- Αποφύγετε να τοποθετείτε πολλές ηλεκτρικές συσκευές σε μια υποδοχή αν δεν έχετε γείωση.

- Η τηλεόραση το βίντεο και το στερεοφωνικό είναι προτιμότερο να τοποθετούνται σε εντοιχισμένα ράφια και σε ύψος που δεν μπορεί να τα πλησιάσει και να τα φτάσει το παιδί.

- Το τζάκι, οι σόμπες και η θερμάστρες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα μικρά παιδάκια, που μπορεί να πέσουν μέσα στο τζάκι ή να σκοντάψουν και να αναποδογυρίσουν τη σόμπα πετρελαίου και να καούν ή να προκαλέσουν πυρκαγιά. Για να προφυλάξετε το παιδάκι σας προμηθευτείτε τα ειδικά μεταλλικά προστατευτικά που αγκαλιάζουν την εστία του τζακιού. Ακόμα φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ σπίρτα ή κεριά κοντά στο τζάκι.

- Τέλος, τοποθετήστε τη σόμπα ή τη θερμάστρα σε μια γωνία του δωματίου ή με το πίσω μέρος της στον τοίχο όσο γίνεται πιο σταθερά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...