Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πως θα αποφύγετε τις εποχιακές ιώσεις!

    Όσο προχωρά το φθινόπωρο, τόσο εξαπλώνονται οι ιώσεις λόγω του συγχρωτισμού.

Για να μην αναγκαστείτε να μείνετε λόγω κάποιας ίωσης στο κρεβάτι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Αντιγριπικό εμβόλιο
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προφύλαξης είναι το αντιγριπικό εμβόλιο. Κάνοντας το εμβόλιο, δεν προστατεύετε μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τους κοντινούς σας ανθρώπους από το να κολλήσουν τον ιό της γρίπης.

Σωστή διατροφή
Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά , τα οποία βοηθούν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αντίστοιχα, αποφύγετε τα κακά λιπαρά.

Αντισηπτικά προϊόντα
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντισηπτικά προϊόντα για να απολυμαίνετε τα χέρια σας, όταν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. Καλό θα ήταν να σκουπίζετε με αυτά, τους διακόπτες και τις συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές στο σπίτι, καθώς έτσι φροντίζετε για τη μέγιστη δυνατή υγιεινή.

Καλή φυσική κατάσταση
Η καλή φυσική κατάσταση, συμβάλλει σημαντικά στη συνολική υγεία. Ακόμη και αν δεν γυμνάζεστε συχνά σε κάποιο γυμναστήριο, είκοσι λεπτά καθημερινής άσκησης θα σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.

Καλός ύπνος
Για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα δυνατό, θα πρέπει να κοιμάστε καθημερινά περίπου 8 ώρες. Ο καλός ύπνος παρέχει στο σώμα τη δυνατότητα να ανακτά σωστά τις δυνάμεις του και να έχει την ισχύ να αντιμετωπίζει κάθε ανεπιθύμητο εισβολέα.

Τσάι
Το τσάι από διάφορα βότανα ενισχύει το ανοσοποιητικό και σας προστατεύει από τη γρίπη.

Πηγή: omned.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...