Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι να κάνετε αν το παιδί σας πατήσει αχινό


    <p>Αποφύγετε τις παραλίες όπου υπάρχουν βράχια, θολά νερά και σε περίπτωση που εντοπίσετε αχινούς φορέστε στο παιδάκι σας πλαστικά παπουτσάκια.</p>

Το τσίμπημα από αχινό μπορεί να είναι επώδυνο αλλά όχι επικίνδυνο καθώς δε προκαλεί αλλεργία! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τα αγκάθια ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

• Απλώστε μια λιπαρή ουσία όπως baby oil και ελαιόλαδο για να μαλακώσει η περιοχή και προσπαθήστε να αφαιρέστε απαλά όσα αγκάθια προεξέχουν. Καλό θα είναι να τα βγάζετε γρήγορα προκειμένου να μειωθεί ο πόνος. Aποφύγετε το υπερβολικό σκάλισμα με βελόνα γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί να τραυματίσουμε περισσότερο το δέρμα και τα αγκάθια αντί να βγουν, να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά.

• Aν τα αγκάθια προεξέχουν μπορείτε χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να τα αφαιρέσετε, αφού πρώτα το έχετε απολυμάνει με οινόπνευμα.

• Μόλις τα αφαιρέσετε βάλτε λίγο αντισηπτικό ή οινόπνευμα στην περιοχή για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις

• Aν έχουν μείνει αγκάθια στην περιοχή και έχουν εισχωρήσει βαθιά, καλό είναι να πάτε το παιδί σε ένα κέντρο υγείας για να τα αφαιρέσουν και να μην το ενοχλούν. Aκόμη όμως κι αν δεν βγουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πέρα από τον ερεθισμό και την ενόχληση, γιατί κάποια στιγμή ο οργανισμός θα τα αποβάλει μόνος του.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...