Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τα αγοράκια πιο ευάλωτα σε ατυχήματα


    <p><span style="font-size:14px;">Στη χώρα μας σημειώνονται κάθε χρόνο γύρω στους 120 θανάτους παιδιών λόγω ατυχημάτων.</span></p>

Παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο είναι ο χαρακτήρας αλλά και το φύλο του παιδιού, αφού τα υπερκινητικά, ζωηρά και ατίθασα παιδιά είναι σίγουρα πιο επιρρεπή στα ατυχήματα. Επίσης τα αγόρια, λόγω του ότι είναι πιο ζωηρά αλλά έχουν και πιο εξερευνητικές τάσεις, είναι πιο επιρρεπή στα ατυχήματα συγκριτικά με τα κορίτσια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νευρικό τους σύστημα έχει ανάγκη από περισσότερη σωματική δράση, ενώ των κοριτσιών από λιγότερη κίνηση και ένταση.

Τα πιο συχνά ατυχήματα στην παιδική ηλικία είναι οι πνιγμοί και ακολουθούν οι πτώσεις, τα εγκαύματα και οι δηλητηριάσεις.

Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι ότι το 90% των ατυχημάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από τους γονείς.

Σύμφωνα με την άποψη των περισσότερων παιδιάτρων, τα ατυχήματα δεν είναι πάντα… ατυχείς στιγμές ούτε και μοιραία. Τις περισσότερες φορές είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα κάποιας απροσεξίας ή αμέλειας των γονιών.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...