Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι πρέπει να λέμε στο παιδί μας καθημερινά!


    <p>Κάθε μανούλα προσπαθεί να δημιουργήσει γερές βάσεις για όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία με το παιδί.</p>

Υπάρχουν μερικές λέξεις ή φράσεις που μιλάνε στην ψυχή των παιδιών και θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να μην ξεχνάμε να του τις λέμε ή να του τις υπενθυμίζουμε καθημερινά.

Σε ευχαριστώ

Ένα ευχαριστώ από το στόμα της μανούλας μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση του, να το κάνει να νιώσει χρήσιμο και να το γεμίσει χαρά γιατί αντιλαμβάνεται ότι εκτιμήσατε την προσπάθεια του. Μην ξεχνάτε να το ευχαριστείτε κάθε φορά που προσπαθεί να σας βοηθήσει. "Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να συμμάζεψουμε το δωμάτιο σου" "Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να στρώσουμε το τραπέζι". Ένα ευχαριστώ είναι αρκετό για να του δώσετε το κίνητρο να το ξανακάνει για να σας κάνει χαρούμενη.

Πες μου περισσότερα

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνει η μανούλα πρόθυμη να ακούσει το παιδί της. Μια τέτοια φράση το ενθαρρύνει να σας μιλήσει και να νιώσει άνετα να σας εκμυστηρευτεί οτιδήποτε το απασχολεί.

Μπορείς να το κάνεις

Η φράση αυτή γεμίζει αυτοπεποίθηση το παιδί και το ενθαρρύνει να τολμήσει να κάνει κάτι για το οποίο μπορεί να διστάζει. Αρκεί να του δείξετε ότι εσείς θα παραμείνετε δίπλα του και στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Αυτή η έκφραση δίνει την σιγουριά στο παιδί ότι εσείς είστε δίπλα του να το υποστηρίξετε όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Άσε το παιδί να γνωρίζει ότι είσαι πρόθυμη να το βοηθήσεις όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάτι δύσκολο και θα σε χρειαστεί.

Ας συνεργαστούμε

Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε από νωρίς στο παιδί να συνεργάζεται και να λειτουργεί ως ομάδα. Κάτι τέτοιο μπορούμε να το πετύχουμε αφήνοντας το να συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού. Οι κοινές οικογενειακές δραστηριότητες όχι μόνο ενισχύουν την δημιουργικότητά του, αλλά του δημιουργούν και όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις.

Αγκαλιά;

Η αγκαλιά σας είναι το μοναδικό σπίτι του παιδιού. Το ηρεμεί, του προσφέρει γαλήνη, ανακούφιση και ασφάλεια. Μη ξεχνάτε να το παίρνετε κάθε μέρα στην αγκαλιά σας για να του δείχνετε και έμπρακτα την αγάπη σας.

Παρακαλώ

Είναι μια λέξη που δηλώνει ευγένεια και το παροτρύνει να υιοθετήσει μια καλή συμπεριφορά όπως η δική σας.

Μπράβο

Η αναγνώριση της προσπάθειας του από τη μαμά είναι πολύ σημαντική για το παιδί. Να του λέτε μπράβο όταν καταφέρνει ή προσπαθεί να καταφέρει κάτι και η επιβράβευση είναι καλό να είναι ειλικρινής και συγκεκριμένη. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην πρόοδο του και θα το γεμίσει αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Σε αγαπώ!

Μη χάνεις ποτέ τη στιγμή και την ευκαιρία να λες στο παιδί σου "Σε αγαπώ"! Να του το υπενθυμίζετε συχνά και να εκδηλώνετε τα συναισθήματα σας. Θα το γεμίσετε με χαρά, ευτυχία και θα νιώσει όμορφα αφού θα ξέρει πως εσείς το αποδέχεστε. Μπορεί να το ξέρει αλλά πάντα θα έχει την ανάγκη να το ακούει από εσάς!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...