Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Επικίνδυνα για την υγεία τα λούτρινα ζωάκια με τα οποία κοιμούνται τα παιδιά

    Τα παιδιά και αρκετοί ενήλικες αγαπούν να κοιμούνται με λούτρινα ζωάκια. Ωστόσο αυτά τα γλυκούλικα και φαινομενικά ακίνδυνα κουκλιά εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία μας.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Dettol, μια βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει και διανέμει αντιβακτηριδιακά απορρυπαντικά, έγινε μικροβιολογική εξέταση σε λούτρινα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι άνθρωποι στον ύπνο τους και τα αποτελέσματα είναι απολύτως συγκλονιστικά.

Ενα τρομακτικό 80% των λούτρινων είχαν επιμολυνθεί με μία μορφή σταφυλόκοκκου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση όταν έρθει σε επαφή με το στόμα.

Επισης σε ένα 25% ανιχνεύθηκαν κολοβακτηρίδια, γεγονός που υποδηλώνει την ενδεχόμενη παρουσία επιβλαβών οργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες ασθένειες.

Μια άλλη δοκιμή στην ίδια μελέτη πρότεινε ακόμη ότι 1 στα 4 αρκουδάκια έχει ίχνη κοπράνων. Πώς καταλήγουν τα κόπρανα σε ένα κουκλί που σπάνια αφήνουμε από το κρεβάτι; Αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβώς το πρόβλημα.

Η ανησυχητική μελέτη αποκάλυψε ότι το 90% των λούτρινων, μας πέφτουν συχνά στο πάτωμα και η μαλακή γούνα τους προσλαμβάνει περισσότερη βρωμιά και βακτήρια.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη 3/4 λούτρινα δεν πλένονται όταν έχουμε κοιμηθεί μαζί τους άρρωστοι και 1/5 αρκουδάκια δεν έχουν πλυθεί γενικά ποτέ.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...