Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Βιβλία και διακοπές: Πως θα μάθετε το παιδί σας να διαβάζει

    Ίσως τα σχολικά βιβλία να μένουν κλειστά για ολόκληρη την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται πως το παιδί σας πρέπει να παρατήσει το διάβασμα για όλο το καλοκαίρι.

Καθώς τα βιβλία εξάπτουν τη φαντασία και καλλιεργούν τη δημιουργικότητα ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο, δείτε πως θα καταφέρετε να τα πείσετε να τα πάρουν μαζί τους και στις διακοπές.

- Βρείτε βιβλία, των οποίων το θέμα έχει σχέση με τα ενδιαφέροντά του ή με τις εμπειρίες του.

- Διαλέξτε συγγραφείς με τους οποίους θα μπορέσει ίσως να έχει κάποια διαδραστική σχέση. Ορισμένοι για παράδειγμα ίσως να λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις σχετικές με τα βιβλία τους ή επίσης και να απαντούν σε επιστολές των μικρών αναγνωστών.

- Μαζί με τα διάφορα παιχνίδια τα οποία θα πάρετε ώστε να απασχοληθεί στο ταξίδι, φροντίστε να έχετε μαζί και τα βιβλία σας για να τα διαβάσετε μαζί.

- Ανακαλύψτε βιβλία τα οποία θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα κόμικς, βιβλία που έχουν συνοδευτικά cd, βιβλία σε σειρές, με όμορφη εικονογράφηση.

- Φροντίστε να σας δει να διαβάζετε κι εσείς βιβλία.

- Αφήστε το να διαλέξει εκείνο ποια θα είναι τα βιβλία τα οποία θα πάρει μαζί του στις διακοπές ή έστω ορισμένα από αυτά και επισκεφθείτε παρέα το βιβλιοπωλείο για να τα προμηθευτείτε.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...